- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31549 üzenetére
sokan vannak itt úgy látom, akik belevettek a nagy modellszámú tv-kbe és próbálják elhitetni, hogy 1,5-3xos árat érnek...én nem hittem és hack után, amikor sok tulajdonságot életre is keltettem, még kevésbé fogom elhinni, hogy érdemes lett volna kiadnom ennyivel többet...
De elfogadom, szebb a képük....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #31541 üzenetére
de ki a rák írta, hogy az 50 Hzet tudom meghackelni ember? Azt a kismillió tulajdonságot tudom (PVR, korlátlan net stb.) ami csak szoftveresen tiltott...
magyarán a szoftver nem lehet más, ha most a D5500assal tudok korlátlan netezni és PVR-ezni....mikor ezt 2011-ben talán a 6500tól tudták csak...most meg tudom D5500assal...
egy 46 colos d6500as 300.000 ezer Ft körül volt, amikor én 200-ért vettem meg a 46os D5500asat...50%-al többet adjak ki, hogy 50 vagy 100 Hz? Hagyjuk már....mikor utánhúzás így sincs...
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
szerintem meg a megjelenítendő kép minősége a lényeg...hd adások esetében nem lehet lényeges különbséget észrevenni....
ne mondja nekem senki, hogy egy 46D8000es készülék képminőségben HD adást nézve ég és föld egy D5500ashoz....egyszerűen ez nem igaz....a szoftver hackelhető...elképesztő az, hogy a sok no-t yes-re állítva felhozható a tv tudása...mit is bizonyít ez, az hogy csak gyárilag van lebutítva, de nem rosszabb van benne...
A panel, hát igen, lehet valamivel jobb, de mivel egy év és egy márka, egy technika, így nem lehet ég és föld...láttam eleget, nekem nem érne 3db D5500ast egy D8000es az tutti.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31522 üzenetére
annyira szeretem, mikor egy magasabb számú tv tulaj szidja képminőségben az alacsonyabb számút....el kellene olvasni a hackes cikkeket....szoftver is csak direkt butítva vannak (amit meg lehet hackelni), képminőség különbség pedig szép ámítás...
Csak mosolyogni lehet azon, aki 500-600 ezer Ft-ot kiad egy D7000-D8000es készülékért 46colban, mikor D5500as volt 210 alatt 46 colos...hackelve meg szépen megtanítható dolgokra...
Amikor látom, hogy van 32 colos Samsung LEd tv 200 ezer felett csak mosolyogni tudok...sznobok mindig lesznek, így vevő is.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31494 üzenetére
ez a videó teljesen másról szól...ráadásul elég rossz minőség is...nekem egy adott képmódban, leginkább a Kiemelt módban van fényerő ingadozás attól függően, milyen jelenet van az adott filmben például...éjszakai jelenetnél a tv a fényerőt visszaveszi....fogyasztásban ez jó dolog, de a képen is látszik a csökkentett fényerő, ezért észrevehető...nem vészes, de látszik.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31486 üzenetére
D7000 vagy D8000es tulaj nincs véletlen a közelben? fényerő változtatás azoknál is jellemző?
engem az zavar a Samsungban, hogy felhívom őket akkor miért nem mondják azt, hogy ilyenek a készülékeik...mert azt elfogadonám válasznak...de azt, hogy próbálnak meggyőzni, hogy biztos üzleti módban vagyok, vagy rossz a firmware a készülékemen, ez nagyon sunyi válasz.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31475 üzenetére
értem...
az a helyzet, hogy egyszerűen egyenlőre én nem tudtam semmilyen másik képbeállítással sem olyan szép, tűéles képet nyerni, mint a Kiemelt móddal....ott meg ugye van ez a fényerő változás...
még próbálkozok akkor, hátha másik képmódban is tudok hasonló képet nyerni...
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Shadowfax #31471 üzenetére
4 mód van: Kiemelt, Normál, Természetes, Film.
A HD adások nekem Kiemelt módban tetszenek a legjobban...ott viszont nem minden opció állítható...ez gyárilag így van, így pl. az árnyékrészletességet sem lehet állítani (képopciók vagy spec. beállítások nem aktívak a menüben)
A másik 3ban valóban lehet állítani és olyankor kevésbé feltűnű a fényerő változás, de akkor meg a HD adások képe nem annyira szép, ami mondom nekem Kiemeltben tetszik legjobban.
Magyarán a tűéles szép képet nem akarnám beáldozni a fényerő probléma miatt.
azért lenne jó tudni, hogy Kiemelt módban másnál is van-e ilyen fényerő változtatás, mert akkor ez nem hiba, ilyenek ezek akkor.
Pl. van az Eurosporton az a reklám, amikor csaj áll, kocsi farol, gördeszkás ugrik….az elég sötét jelenetekből áll össze…na olyankor nekem a kis mutató lemegy, de a fényerő is csökken, ami látható szemmel…és az Eurosport felirat is halványabb (ami alapból ugye fehér) -
Tippmix46
senior tag
válasz
Flashget #31469 üzenetére
Sziasztok!
Múlt héten írtam a D5500as tv-en megfigyelt jelenségről:
fényerő változások a képtől függően, pl. sötét, éjszakai jeleneteknél fényerő visszavétel stb.
Jellemzően Kiemelt módban, de a többinél is...ECo és egyéb energiagazdálkodási módok kikapcsolva, és a dinamikus stb. dolgok is....
Felhívtam a Samsungot, hogy ez most hiba-e, vagy D jellemző, vagy 5500as jellemző vagy egyszerűen Samsung LED jellemző...
Igazándiból nem tudtak nagyon telefonban mit mondani....kérdezgettek dolgokat a beállításokról stb., de végül oda értünk, hogy frissítsek szoftvert, mert nekem a 1019es van fent.
A fórumtűrsak javasolták az árnyékrészletesség változtatásást, de az Kiemelt módban nem változtatható, mert a Speciális beállítások, vagy képopciók már nem emlékszem, inaktív ilyenkor...A többi módban tudtam változtatni, de akkor is megmaradt igaz kevésbé láthatóan a fényerő változtatás...
Ha van itt D5500as tulaj, akkor kérdezném, hogy neketek is van-e fényerő változás a megjelenítendő képtől függően...
Fontos, hogy nem vibrálásról van szó, hiszen ha van egy focimeccs például, akkor semmi fényerő változás nincs...de ha a focimeccs szünetében van egy olyan reklám, ahol sötét jelenetek is vannak, akkor adott jelenetnél fényerőt vissazvesz a tv, de a következőnél ha világos jön akkor vissza.
K.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #31432 üzenetére
nekem optikailag nem tetszett...kicsit olyan idejétmúltnak tűnik a mai papír vékony tv-k idején....2011ben tudott vékonyat a Samsung, akkor könyörgöm ne legyen vastagabb 2012-ben sem...ES-t vennék...
-
Tippmix46
senior tag
A kiemelt mód nekem HD adások esetén olyan, hogy lehugyozom a bokám tőle és bárki látja csettint rá...magyarán HD-nál (és csak annál) nekem az vált be igazán....
Ha véletlen kiemelt módban hagyom és teszem azt átmegyek egy Viasat3ra vagy TV2re vagy bármire, akkor meg a borzalomtól hugyozom le magam...
Szóval kizárólag HDnál nekem nagyon bevált...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
canniball #31356 üzenetére
sziasztok,
most délután voltam egy boltban, ahol d6500as tv volt antennával kirakva és meglepően jó volt a képe az M1HD-val...illetve olyan volt, mintha UPC Hd csomaggal nézném kábelon az M1et...
Most a kérdésem az lenne és ezt elszúrtam, mert nem kérdeztem rá a boltban, hogy az antennán kívül, ami 7000 Ft körül volt (Bétacomos) kell-e még beltéri is-e vagy a szabadon fogható adások esetén egyszerűen csak antenna és tv van, beltéri nincs?
Mennyi szabadon fogható lehet? pár darab? Meddig lesznek ezek vajon?
ha több adót akarok, gondolom akkor kell pl. a beltéri minidg tv kártyával?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #31340 üzenetére
nem villog a kép, hanem a sötét és világos jelenetek között érezni fényerő váltást...
ha teszem azt egy 1,5 órás film végig világosban játszódna, akkor semmit nem vennék észre...
Szóval villogásról végképp nem beszélhetünk, mert akkor villogna egyfolytában gondolom...mint a crt monitorok régen, nem? -
Tippmix46
senior tag
válasz
nfsu17 #31335 üzenetére
én előbb beszéltem erről a Samsunggal is, felhívtam őket, arról akartak meggyőzni, hogy biztos üzleti módban vagyok....
De mondom neki, a színek akkor hogyan maradhatnának meg...erre elbizonytalanodott...
Azt mondta ha otthon vagyok akkor hívjam vissza őket és tudnak csinálni valami képtesztet...mondják mit nyomjak meg stb.
Lehet azért ezt megcsináltatom...persze remélem közben nem jönnek rá, hogy hackelve van PVR-re
-
Tippmix46
senior tag
válasz
kissdani #31327 üzenetére
sziasztok,
egy érdekes dologra lettem figyelmes a tv-men...az hogy hiba-e tőletek várnám:
D5500asom van, májusban vettem, a HD adásokat kiemelt módban nézem, a kép okés, de!
Azt vettem észre, és most ez leginkább az Eurosport HD adásnál tűnt fel az olimpia alatt (de visszagondolva korábban filmeknékl is rémlik), hogy teszem azt volt a vívás, ahol a pást kivilágított volt, körülötte viszont sötét, hogy ha a pástot mutatta, akkor minden ok, de ha teszem azt örömében kifutott a sportoló az edzőjéhez, akkor a sötét környezetben a tv visszavette a fényerőt és az info gomb megnyomása esetében is látható, hogy a kis kerek mérőműszer mutatója a középső állás körülről leesik bal oldal közepére...
ECO és egyéb energiagazdálkodási módok kikapcsolva.
Ez normális jelenség vajon vagy hiba?
Magyarán nekem állandóan ugrál a mutató az éppen megjelenítendő kép alapján, ha nappali jelenet vagy megvilágított, akkor középen van, ha éjszakai vagy sötét jelenet, akkor bal oldalon közép körül mozog...
Egy HD kábel adás reklámja esetén bizony, ahol sötét és világos jelenetek ugrálnak kezd feltűnő lenni ez a fényerő ugrálás....nem is mondanám annyira zavarónak, d emégis picit a szemnek feltűnő.
Hiba vajon?Ami vicces, hogy a szülők tv-je is D5500as és annál is van ez a mutató ugrálás...
Köszönöm válaszotokat!Üdv.K.
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok!
Én Samsung D5500-ast vettem a szülőknek 32 colost, magamnak 46 colost...teljesen meg vagyunk elégedve...nem tudom kaphatóak-e még, de ajánlom.
Más:
egy ilyen MP3 lejátszóm van:
http://www.samsung.com/ae/consumer/tv-audio-video/mp3-players/flash-memory/YP-K3ZB/MEAezt hozzákötöm a fülhallgató kimenetén egy y kábellal (egyik vége fülhallgató részbe az mp3 lejátszónak, másik vége erősítőbe két színű, piros-fehér rca-val)
viszont hang nem jön, mi lehet az oka?
Így szeretnék megszólaltatni MP3at erősítőn.
Köszi a segítséget! -
Tippmix46
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #30637 üzenetére
és ha átírod mkv-vá, akkor lejátsza vajon?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Speccy #30507 üzenetére
hahó, én is tudtam, csak bosszantó!!!
magyarán, mivel sokat kábel tv-zek, ezért nem vehettem mozis képarányú tvt, mert az meg oldalt lenne fekete sávos...mondjuk egy híradó stb.
naná, hogy tudtam, csak az ember nem igazán érti, hogy miért nem lehetett ezt összehangolni...
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tutu7030 #30499 üzenetére
megmondom miért kérdeztem ezt:
letöltök egy jó filmet, erre alul-felül fekete csík lesz...ez bosszantó...hd persze, meg minden okés, de könyörgöm....ha meg nagyítok, akkor meg picit torzít az arányokon...
a másik: látok BD50nél különbséget a képminőségben, ha nem is jelentőset, de 3x akkora egy BD50, mint egy 1080p, szóval időben is sokkal több a letöltés, ráadásul helyben is...
Transformers alul-felül fekete csíkos volt például, de az African Cats természetfilm teljes képernyős és ezáltal nekem legalább is sokkal élvezhetőbb látványban....azért vettem 16:9es tv-t hogy teli képet lássak, erre ugyanaz van mint a 4:3nál...vicc..
"mozis" filmeket szedek le, naná...de nem lehetett volna a lapos tv gyártóknak ezt összehangolni???
-
Tippmix46
senior tag
válasz
leslieke #30489 üzenetére
Sziasztok,
egy bugyuta kérdést szeretnék feltenni:
a letöltős oldalak esetében azt honnan lehet tudni, hogy egy film alul -felül fekete csíkos lesz vagy teljes képernyős letöltés után? (teszem azt 1080p-s filmeket töltök le)
Vagy ezt nem lehet előre tudni?
Van amelyik film teljes képernyős, van amelyik alul-felül fekete csíkos miután letöltöttem...
Köszi a válaszotokat!
Üdv.K. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Gerigerinho #30449 üzenetére
ue32D5500
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Patentcsávó #30262 üzenetére
biztos van felhő, olyan nincs, hogy sehol nem látod...vagy crt-t kaptál
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nextman #30227 üzenetére
PVR-el kapcsolatban pár negatívumot szeretnék megosztani pár nap tapasztalata alapján:
- elkezdem nézni a filmet, majd visszakapcsolok tv-re....ha újra nézném azt a filmet akkor az elejéről indul.
-nem lehet szerkeszteni a filmet (reklám kivágás stb.)
-nem lehet egyik adóról venni, míg a másikat nézni.Persze tudom, a pvr nem egy asztali merevlemezes DVD felvevő, de azért ezek néha bosszantóak tudnak lenni.
Nekem leginkább az volt zavaró, hogy ha nem egyhuzamban nézem és kilépek a filmből (pl. időjárásjelentést megnézni az M1-en), akkor megint az elejéről indul.
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sandró60 #30181 üzenetére
és akkor az nem valós állítás, hogy a BD50 és az 1080p képileg nem különbözik, csak a BD50esesn több hangsáv van?
egyébként az hogy egy film teljes képernyős vagy alul felül fekete csíkos az gondolom akkor nem ettől függ, magyarán egy BD50es (ami akkor a legjobb) is lehet alul felül fekete sávos?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Gabor970 #30179 üzenetére
Sziasztok!
D sorozatú Samsung LED tv-m van, bár ez most másodlagos.
A kérdésem:
letöltés esetén melyik formátum az, ami most a legjobb képet adja a tévémen?
1080p, 720p, BD rip, BD50, BD25, xvid, dvd (lehet itt írtam ugyanazt is, nem értek nagyon ehhez)?
Köszönöm segítségeteket!
Üdv.K.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #30140 üzenetére
Sziasztok!
Megosztom tapasztalataimat a PVR funkcióval kapcsolatban WD vinyóval.
WD 3,5", 1 TB-os külső HDD-t kettéosztva a tv-nek felajánlva a formázást tökéletesen működik a történet.
A vinyó 4 féle állapotát fedeztem fel:
- nem világít rajta a fehér led= teljesen ki van kapcsolva
ez a tv kikapcsolásakor azonnal automatikusan bekövetkezik, így egyáltalán nem zavaró, hogy nincs rajta on-off kapcsoló...így a félelmem eloszlott...sőt, azt gondolom ez a verzió még jobb is, hiszen egy programozás esetén észben kell tartani a ki-be kapcsolós vinyóknál, hogy bekapcsoljuk a vinyót, hiszen különben nem tud felvenni...ítt ez automatikusan megy végbe.
-villogás ritkán=ezt akkor vettem észre, amikor a tv-ben egy kábel tv adás nézek és nem használom már a vinyót, kb 20 perc amikor a folyamatos villogásból ütemesbe, majd újabb kb. negyed óra, amikor ritka villogába áll.
- villogás ütemesen= ez felvételkor látható, illetve amikor a használat után, teszem azt róla játszok le filmet elkezd a pihenőbe állni a készülék
-folyamatos világítás= filmlejásztás
Egyenlőre ami biztos, hogy a folyamatos világítás és az ütemes villogás esetén pörög a vinyó....ami biztos, hogy amikor nem világít, akkor nem pörög.
Az, hogy ritka villogásnál mi is van, ezt még majd megfigyelem (lehet lassabb pörgés, de lehet akkor sem pörög), ezt még megnézem még.Ami biztos: PVR esetében a tv kapcsolja be a vinyót és az ütemes villogás mellett végzi a dolgát, majd a tv is kapcsolja ki.
Egyenlőre ennyi a tapasztalatom.
Minden okés, köszönöm a fórumtársak segítségét!Üdv.K.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Flashget #30125 üzenetére
Sziasztok,
biztosan 1000x volt már kérdésként, de köszi ha válaszoltok:
D5500as vajon külső vinyóról (1 TB, WD, 3,5") le tudja játszani akadozás nélkül a 1080p-s HD filmeket vagy örüljek, ha viszi a 720p-ben vagy esetleg még az is sok neki?
Előre is köszönöm válaszotokat!
Üdv. K.
-
-
Tippmix46
senior tag
sziasztok, lenne egy sos kérdésem:
PVR funkció esetén teszem azt van egy 1TB vinyóm, akkor ha azt két felé osztom és a tv-nek csak az egyik felet engedem formatálni, akkor azt ugye már nem látja Windows?...magyarán lest egy tv-s 500Gb-om és lesz egy Win7es 500 Gb-om?
És ha a jövőben ezt meg akarom változtatni, akkor meg tudom, vagy soha többet nem?
Teszem azt pár hónap múlva 250-750 GB-os megosztást akarok, akkor ezt meg tudom tenni?
Köszönöm válaszotokat!
Üdv.K.
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #29926 üzenetére
Hát ezzel a WD Elements 1,5 TB működési dologgal ahány ember anniy infó ér engem...valaki szerint ha nem kap impulzust, akkor kikapcsol, valaki szerint ez csak a jobb WD-k tudják (pl. essential, elite)...
Hát jó lenne valaki olyan írása, akinek pont ilyen van (TB-től függetlenül)...nagyon érdekelne...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sunci_02 #29923 üzenetére
nagyon is érdekelne, hiszen a PVR funkcióra teszem azt beprogramozom a tv-t, akkor az lenne a jó, ha csak akkor pörögne, ha vesz fel....
Egész évben pörögve nem lenne jó se áram, se hőmérséklet stb. szempontjából se...
illetve, ha viszont csak akkor pörög, ha vesz fel, akkor a tv-nek nem gond-e, ha pár másodperc kell neki, míg feléled...akkor meg lehet a tv érzékeli úgy, hogy nincs amire felvegyen..
Szóval ezt vásárlás előtt jó lenne megtudni, mert 30 ezer Ft körül vannak most ezek, nem akarok pórul járni.
Üdv.K. -
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #29921 üzenetére
sziasztok!
A western digital vinyók közül a nagyok (pl. Elements 1,5 Tb) az hogyan működik?
Amikor hálózaton van, akkor pörög állandóan, vagy csak akkor, ha a tvből jelet kap a felvételre vagy róla akarok lejátszani filmet?Egyáltalán van kikapcsoló gombja?
Köszi a válaszokat!
Üdv.K.
-
Tippmix46
senior tag
valamit tényleg nem értek...minek rack? A külső HDD-t, ami tegyük fel legyen WD 1,5 TB-os 3,5-es, ahhoz kell még rack? Hát nem egyben adják??? ezt most nem értem...
amúgy ezt néztem ki:
http://www.aqua.hu/1tb-wd-35-elements-desktop-wdbaau0010hbk-kulso-winchester-fekete-98171.html
-
Tippmix46
senior tag
Nos sikerült egy szinte hivatalos verziót megtudnom a Samsungtól:
PVR-re a következő HDD-k a különösen ajánlottak:
Márka: mindegy
2,5" vagy 3,5": mindegy
Méret: 1 TBig tutti jó, felette is, de lehet meg kell osztani
USB: 2.0
USB táp vagy külső: ha a HDD-nek a működéshez nagyobb kell 5V-nál (és 500mA), akkor ajánlott külső tápost venni.
RPM:5000 felettÜdv. K.
-
Tippmix46
senior tag
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #29621 üzenetére
engem továbbra is olyan ember véleménye érdekelne, aki hackelt D5xxxes tv-t...sikerült-e neki stb.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #29618 üzenetére
Közben felhívtam a Samsungot...a hölgy elég bizonytalannak tűnt, de azt mondta 2011ben is volt ez a távirányító és ezért mennie kellene 2011es D-s tvk-kel...hát nem merem megvenni.
K. -
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest