- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
válasz
Tegla80 #92394 üzenetére
Lehet, hogy az nem is az övék, hanem a vegyes (légi-kábel) csatornakeresés miatti mindigtv ingyenese
(#92393) jambiyya
Nyilván így, a távolból a legnehezebb megoldania, főleg ha az sem biztos, hogy a tulaj tényleg azt és úgy csinálja, de gondolom ilyen rokonból vagy ismerősből mindenkinek jutott -
RudY
addikt
válasz
Zola007 #92378 üzenetére
"Koaxon jön a jel, a kérdésem, hogy ha papíron tudja a TV tunere, akkor szükség van-e bármi egyébre (CI-modul, box) a digitális adás vételéhez?"
Az előfizetés előtt érdemes lett volna alapos tájékoztatást kérni, digitális csomagnál náluk is vagy box, vagy conax modul+kártya megoldással lehet használni. A CA modul gondolom náluk is, de máshol (olcsóbban) beszerezhető. -
RudY
addikt
válasz
igmond #92327 üzenetére
Elég érdekes, itt és itt is olvashatók némileg hasonló tünetek, bár az ő készüléke H6400.
Mondjuk nálad elég egyértelműen a koax csatlakozáshoz köthető, ebben az esetben a földhurok leválasztó jól jöhet, mint pl. ez.
Addig is próbálj más elosztót, konnektort, akármit is használsz, ahol egyedül csak a TV van csatlakoztatva. -
RudY
addikt
válasz
Csabi1984 #92302 üzenetére
A letöltött anyagoknál van ilyen: Átvitel eszközre, de miért kell az egérrel átvinni a böngészőt?
WIN+P kombó egy pillanat alatt duplázhatod a kijelzőt és mehet a full screen. Illetve az LG monitorokhoz járó Dual Smart Solution is tartalmaz némi extrát, de ez sem tudja úgy kirakni ahogy gondolod. -
RudY
addikt
válasz
fcsabika1 #92292 üzenetére
Szia! Az USB eszközökkel ugyanolyan óvatosan, mintha más eszközön használnád (PC, laptop stb.), a korrekt leválasztást ajánlott végigcsinálni, a ki-be húzgálás, dugdosás helyett. Nem túl gyakori, de előfordulhat zárlat az USB portokon, ilyenkor az összest letiltja (bár ezen a reset többnyire segít...vagy a szerviz). Jobban belegondolva, ezt inkább a saját tápos USB eszközök okozhatják, de már nem törlöm ki.
Először a pendrive-ról ments le mindent, utána jöhet ez: [link]
Ha vannak hibák kukázhatod, mielőtt nem vesznek el fontos adatok meglepetésszerűen. A firmware frissítéséről megoszlanak a vélemények, én nem használok gyárit, úgyhogy nem is szavazok az ügyben -
RudY
addikt
válasz
BomiBoogie #92270 üzenetére
A Samsungnál manapság nem mindig, és nem minden ilyen egyértelmű
-
RudY
addikt
válasz
zoltan6 #92233 üzenetére
Az a baj, hogy az ilyen paranormális jelenségek abszolút nem általánosak, így a megoldásukra sincs bevett módszer. Régebben biztos az ördögűzést javasolták volna, de manapság inkább vicces kedvű családtagra lehetne gyanakodni, aki pl. mobil alkalmazásról vezérelgeti a tv-t...de volt már olyan is, akinél egy teljesen más készülék távirányítója, Wi-Fi eszköze okozott hasonló meglepetéseket. Csak úgy fog kiderülni, ha folyamatosan résen vagy.
Mindenesetre, ha van bármilyen USB eszköz a TV-hez csatlakoztatva, az legyen átnézve és tesztelve más eszközön is, és egy pár napig ne is legyen használva. Érdemes lenne átnézni a távirányítót is, sőt, párhuzamosan és intenzíven használni az említett Samsung telefont is ezzel együtt. Ja, ami még eszembe jutott hirtelen, ha van PC vagy laptop, nézz rá az otthoni hálózatra, hogy nem jelent-e meg egy ismeretlen eszköz.
-
RudY
addikt
válasz
Plazmacucci #92216 üzenetére
Ahogy olvasgattam, ez inkább tény, mint legenda... de inkább olyasvalaki tud érdemben nyilatkozni, akinek van már tapasztalata, nemcsak a valakijének a valakije azt mondta, hogy...
-
RudY
addikt
válasz
Plazmacucci #92213 üzenetére
[Here’s where to go to start watching the best 4K content right now]
Reméljük nálunk is bővülgetnek - bár még nem érint - de akkor is
Merem remélni, hogy mire 4K adás lesz nálunk, addig az operatőrök egy részét is át- vagy továbbképzik. Néha már most is botrányos a zoom használata, főleg a sminkelés nélküli arcokon -
RudY
addikt
Még egy apró finomítás, talán másnak is hasznos. A kötelező jótállás termékre (fogyasztási cikkre) vonatkozik, amelyek az adott jogszabályban fel vannak sorolva. A jótállási kötelezettség teljesítése az, ami az értékesítőre, vagy a szolgáltatóra vonatkozó, aki a fogyasztóval szerződést kötött valamilyen formában.
Tulajdonképpen tehát - elméletileg - egyszerű.
Azok a készülékek, amiket Magyarországon a Samsung Electronics Magyar Zrt. hoz forgalomba, azokra ők, illetve az általuk megnevezett szervizek vállalják a kötelező jótállást. Amennyiben nem ők hozták forgalomba az országon belül, akkor a kötelező jótállás ugyanúgy érvényes (mivel termékre vonatkozik). Csakhogy, a jótállási kötelezettség ebben az esetben kizárólag a forgalmazót terheli, aki szépen végigjárja visszafelé az ügyintézést a kereskedelmi láncolatában. Viszont, ha nem ezt teszi, és ráadásul a Samsung Electronics Magyar Zrt-re mutogat, akkor bukta, és kezdődhet a huzavona.
Az értékesítő beszerzésétől függetlenül kötelező a magyar nyelvű jótállási jegy az adott termékekhez (amelyekre a kötelező jótállás érvényes), ha ezt elmulasztja, bukta. Ennek hiányában a kötelező jótállás ugyanúgy érvényben van (!), aminek teljesítése a forgalmazó kötelessége. Viszont, ha kezdődik a huzakodás, akkor sem fordulhatsz fordulhatsz a Samsung Electronics Magyar Zrt. felé, hanem csak ahhoz, aki a készülék dobozában elhelyezett Warranty Card-on szerepel. Ami pedig lehet éppen számos európai ország
Nem véletlenül javasolt évek óta, hogy hiába a csábító ár és az esetleges plusz extrák, vagy a félrevezető "hivatalos magyarországi jótállás". Utóbbi minden Magyarországon eladott (és besorolt) termékre érvényes - beszerzéstől függetlenül -, esetünkben a Samsung Electronics Magyar Zrt. forgalmazása a kulcs. Ha a jótállási jegyen ez szerepel, akkor nagyon sok kellemetlenségtől megkíméli magát az ember...elvileg -
RudY
addikt
"... bár az hogy honnan szerezte be egy évig kb lényegtelen, mert a kötelező jótállás..."
Annyiban lehet (és szokott lenni) eltérés, hogy ha ilyenkor derül ki a beszerzési útja a forgalmazónak. Lehet, hogy hetekig tart a huzakodás és addig nem tévézel, majd a végén fogyasztóvédelemnél kötsz ki. Ugyanakkor az is lehet - hiába is szürkeimport" -, hogy nagyon is vigyáz a jó hírére, és gyorsabban elintézik a problémát, mint a hivatalos hazai úton keresztül(#92199) Flashget
Pontosan. Nem feltétlenül a beszerzési folyamat módja a "csalás", hanem ha a forgalmazó nem teljesíti egyes kötelezettségeit. Viszont egyszerűbb és gyorsabb ezt a kifejezést használni, mint pl. a HDMI jelöléseknél, 1.4 és csocsesz -
RudY
addikt
válasz
Plazmacucci #92118 üzenetére
[link]
Ez neked is ajánlott:
TV-ben azt a HDMI bemenetet átnevezted PC-re vagy DVI-re?
A TV-n mást nem igazán lehet ezzel kapcsolatban állítani, ha így nem jó, akkor a mindenképp a VGA beállításainál kell kutakodni. Így viszont előbb találsz megoldást a megfelelő VGA topikban, vagy esetleg itt: [link]. -
RudY
addikt
válasz
BluEyes #92086 üzenetére
Ahogy írtam, amíg a TV nem jelenik meg a rendszerben, illetve az Nvidia vezérlőpanelen (kényszerítés nélkül), addig a kártya a hunyó, pontosabban a szoftveres háttér. Az előző kártya minden nyomát el kell tüntetni a rendszerből, szó szerint és gyökeresen. Nem muszáj véglegesen, de ideiglenesen érdemes telepíteni valamelyik progit ezekből (csak példák): [ccleaner] [Auslogics Registry Cleaner] [Kerish Doctor] teljesen mindegy, de az alapos registry cleaner funkciója fontos.
Valamelyikkel töröltetni kell az Nvidia driver-t és minden ehhez tartozó kiegészítőt, az eszközkezelőből eltávolítod a VGA kártyát és ezek után mehet a registry tisztítás. Utána lehet újratelepíteni, de az ezt követő újraindítás után is mehet újabb registry tisztítás.
Elméletileg egyszerű, a windows nem tartja fontosnak bizonyos registry értékek módosítását az új VGA kártyához, akkor sem, ha ez nem úgy működik, ahogy szeretnéd -
RudY
addikt
válasz
Tegla80 #92089 üzenetére
Ahhaaa, így már tökéletesen érthető. Nálam is Conax kártyás MindigTV van jó ideje, bár a készülék még a régi (D), és alaposan hekkelt. Szerintem a SamyGO root-nak köszönhető, hogy soha nem volt ilyen problémám. Akkor Sentinel80 ne is erőltesd, ott a magyarázat.
(#92075) BBéci
Minden TV-m és monitorom kalibráltEgyszerűen csak kényelmes a háttérvilágítás a szemnek, megkönnyíti a fókuszálást vagy valami ilyesmi, de egyes szembetegségeknél kifejezetten ajánlott.
(#92094) Flashget
Igen, nálunk volt ilyen retro megoldás. Muter kérésére nekik is modernizálom(#92095) Plazmacucci
Ez nálad is megtörtént?
[(#92097) Flashget] -
RudY
addikt
válasz
Sentinel80 #92051 üzenetére
A típus talán annyiban nem lényegtelen, hogy több csatornaszerkesztő is a C és D szériához javasolt, évekkel ezelőtt adták ki az utolsó verziót, azóta nem is foglalkoznak vele. [SamyGo ChanEdit],
[SamyCHAN]
az újabb típusokhoz ezt ajánlják többnyire:
[ChanSort]
1. Én ezt használom évek óta, a legegyszerűbb kivitel:
[SamsChannelEditor]
2. Nem.
3. Ha ennyire nem jön visszajelzés a tapasztalatokról, akkor marad kézikönyv, hátha van benne apróbetűs rész -
RudY
addikt
válasz
BluEyes #92062 üzenetére
Kábelt a HDMI (DVI) aljzatba. Az Nvidia vezérlőpulton eljut idáig a folyamat? [link] Amíg nem, addig a VGA beállításoknál kell(ene) trükközni, bár nem nagyon van mit. Viszont, ha ez a felállás rendben - és még mindig nincs kép -, akkor a TV-n kell megkeresni a megfelelő opciót.
Esetleg azt érdemes megpróbálni, hogy ha csak a TV van csatlakoztatva, ahhoz mit szól.(#92079) Tegla80
Egyelőre csak úton vannak, de 2x50 cm lesz, cool és warm is jön...de lehet, hogy 4x50 lesz belőle, az USB HUB úgyis elbírja vidáman. -
RudY
addikt
válasz
galaxys80 #92072 üzenetére
Kinek milyen a szeme világa
Moziban 3 órás film alatt sem fárad a szemem, TV-nél fél óra és kell valami homogén háttérfény mögé. Mivel egész nap monitor előtt ülök, estefelé már ott is bekapcsol, főleg most, a sötét évszakban. Viszont a sok trükkös buhera megoldás végre normalizálódni látszik
-
RudY
addikt
válasz
Flashget #92053 üzenetére
Persze, van kínálat bőven. Bele kell húzniuk a kínaiaknak, kapják az ívet rendesen a gazdasági fellendülés miatt.
Én konkrétan tőle intéztem, egyszerűbb volt a válogatás [link]
Nekem (nekünk) az 5050 SMD megfelelőbb, valahogy a 3528 fényereje "kevés", és inkább zavaró.
A kettő közötti különbség itt érthetően összefoglalásra került, ha valakit érdekelne a válogatás: [LED szalag - típusok]
Falra helyezett készüléknél viszont az 5050 szerintem egyértelműen túl erős. -
RudY
addikt
válasz
Imi1981 #92042 üzenetére
Én ezzel oldottam meg: [USB 2.0 HUB ON/OFF SWITCH+EU AC POWER ADAPTER], illetve folyamatban a kialakítás, a LED szalagok még nem érkeztek meg. Aki esetleg külföldről is rendelne, brutális a kínálat, pl. a TV LED strip keresésre.
-
RudY
addikt
Akár ízlés szerint, azonban az utóbbi időben a Universal Media Server fejlesztése nemcsak utoléri, de több dologban már le is körözi a többieket. Az összehasonlításban ez könnyen áttekinthető. Ennek ellenére persze nem biztos, hogy tetszeni fog.
(#91986) sandró60
A manóba, és én még sokalltam a 3 dolcsit a zasszonynak egy ilyenért -
RudY
addikt
válasz
Sentinel80 #91858 üzenetére
Tehát nálad már nincs STB, hanem a kártya a CA-modulban figyel. Utoljára valamikor tavaly ősszel volt csatornarendezés (a bővítések miatt), azóta semmi. Legfeljebb a műsorújságban jelenik meg a kiegészítő infó a kódolatlan csatornákról, normál esetben nem rendeződhetne át "csak úgy". Ellenben áramszünetnél, -kimaradásnál esetleg elfelejtheti. A csatornalista visszatöltésekor engedélyezed és újra is indul a készülék?
-
RudY
addikt
Ha a NAS és a PC is szakadozik a TV felé, akkor a router-ben (ha van) a LAN tűzfal mindenképp legyen kilőve. Érdemes több beállítással is próbálkozni (ki-be) IGMP, NAT filtering, de főleg a QoS. Úgy emlékszem a Netgear router-ben is beállítható a LAN port, vagy MAC address alapján is a prioritás, no itt a TV természetesen a maximumot kapja. Esetleg a kábelekre is érdemes ránézni, CAT5 (vagy jelöletlen) azonnal cserélhető (CAT5e-től fölfelé). Elméletileg persze bírnia kell, de azért ne az intelligens vezérlésű router és switch döntsön helyetted
-
RudY
addikt
válasz
sityupityu #91685 üzenetére
Jogos, mindig elfelejtem, hogy nincs mindenkinek "szétrútolva" a készüléke, mint nekem
-
RudY
addikt
válasz
Ciccuka #91670 üzenetére
Azt kellene kideríteni, hogy mi volt az előző verzió száma. A 2790.1 (18 Nov, 2015) innen letölthető: [H6400] USB-ről talán még rá is megy, de azért jobb lenne tudni a pontos típusát a készüléknek, mielőtt téglagyáros leszel
Úgy általában, aki le akarja tiltani a firmware frissítéseket, az a router-ben blokkolja az alábbi címeket:
msecnd.net
samsungotn.net
www.samsungotn.net
test.samsungotn.net -
RudY
addikt
válasz
elefontelefo #91471 üzenetére
Nem tudom, hogy jobb-e, csak egy kéznél lévő példa volt éppen
-
RudY
addikt
válasz
elefontelefo #91435 üzenetére
30 körül már kapsz (mélynyomó nélküli) hangprojektort, pl. [Blaupunkt LS175]. Nincs mókolás, a távirányítót sem kell nélkülözni, a TV hangszóróinál egyértelműen jobb, rokon örül
-
RudY
addikt
válasz
jozs6200ax #91428 üzenetére
sandró60 megtette előttem
-
RudY
addikt
válasz
jozs6200ax #91421 üzenetére
2TB-ig kezeli (több partíciót is), de kevés neki a nafta, hiába az elmélet.
If you want using a USB HDD, we recommend using a USB HDD that has a power adapter.
Dupla USB kábellel próbáld, ha így sem megy, akkor hálózati adapteres USB HUB. -
RudY
addikt
Szerintem tökéletes, a Silicon Power termékei többnyire jól dolgoznak[Pendrive irás-olvasás sebesség]
-
RudY
addikt
Akkor lehet csak gond, ha a pendrive "nem túl jó" minőségű. A tapasztalatok szerint azonban neves és megbízható gyártó egyes darabjai sem működnek mindig megfelelően, vagyis a TV nem fogadja el (pl. az írás/olvasás sebesség nem elegendő neki). Egyébként nyugodtan használható USB-s kártyaolvasó is (CLASS 10 kártyával). Egyértelműen jobb az USB 3.0, nem amiatt szokott probléma lenni.
-
RudY
addikt
válasz
SunMount3r #91279 üzenetére
Bakker most esett le, hogy mire gondolhattál ezzel:
"Ezen kívül, hogy valami S/PDIF kábellel kell összekötni az alaplapot a videokártyával, ez utóbbin én is csodálkoztam, ezek szerint a DVI-HDMI átalakítós megoldással még a hangot is ki tudom küldeni a TV-re?"
Rémlett valami HDMI output és tényleg...látszik mennyire ismerem a saját cuccom is
Lényeg a lényeg (megzavartál ezzel az "összekötéssel"), HDMI és/vagy DVI-HDMI kimeneten simán megy a hang is...család már tombol a mélynyomó miattSzóval veszel egy normális HDMI kábelt, kattingatsz párat és ennyi az egész
-
RudY
addikt
válasz
SunMount3r #91275 üzenetére
Nekem össze van kötve, játékra viszont így nem használom (csak a monitort).
Samsung D5000, [GTX650-E-2GD5]
A kártyához kapott DVI-HDMI átalakító, 10 m Sharkoon HDMI kábel. Hang csak a PC-n, így pl. kiváló minőségű élő zenei felvételnél is alig észrevehető és tényleg minimális a csúszás. (Zenész múlttal, ha nagyon bele akarok kötni, az ütős hangszereknél, akkor talán miliszekundum eltérés van.)
Nagytakarítás miatt a Steam fiókban már csak az AC Black Flag maradt, a kedvedért kipróbáltam (le is ragadtam picit), teljesen jó, az effektek abszolút a helyén vannak.
Ez viszont ravasz: "...S/PDIF kábellel kell összekötni az alaplapot a videokártyával..."
Ilyen megoldásról még nem nagyon hallottam, de nem vagyok nagy mágus a témában
Mindenesetre, ha többet használnád játékra a TV-t ezzel a megoldással, akkor érdemesebb lenne inkább a TV-re szerkeszteni az audio cuccod, plusz beszerezni egy 2.0 vagy 5.1 DAC kütyüt, amire rá tudod kötni a PC-t, TV-t stb. -
RudY
addikt
válasz
Megane2000 #91050 üzenetére
Elméletileg lehet, a [SamyGO] fórumban talán találsz megoldást.
-
RudY
addikt
válasz
nightshadow #75977 üzenetére
-
RudY
addikt
válasz
andaman #75684 üzenetére
1. A lista titkosított, ezt most már el kell ismernünk és bevalljuk neked is. Mint Samsung TV topiklakók, egyesek hozzáférnek ehhez a listához, de nem adhatják ki. Ennek főként az az oka, hogy ha már túl vagy az SSD vásárláson, akkor miért itt kellett boncolgatni a problémát az SSD topik helyett.
2. Minden eddigit összefoglalva újra nekifutok: a hazai Samsung képviselet nagykereskedőkön keresztül is értékesíti a termékeit. Ennek megfelelően, nagyon sok kiskereskedelmi cég vásárol ezektől a viszonteladóktól, amiről a Samsungnak nincs listája. (Itt azonban érvénybe lép az 1. pont.) Másrészt a Samsung sem tudja befolyásolni azt, hogy egyes kereskedők hiánytalan pontosságal adják meg online felületükön a termékinformációkat (pl. Aqua vs. Ipon). Samsung 850 PRO 10 év (korlátozott) gari, ahol nem így van értékesítve, ott a kereskedők "hibásak" (legyen bármilyen okuk is a háttérben).
3. A magam részéről a fogyasztóvédelmi szerve(zet)khez fordulok, mivel a Michelin gumik élettartam garanciájára vonatkozó tájékoztatást (kvázi reklámot) tettél közzé nyilvános helyen, aminek nem látom a bizonyítottságát, így amellett, hogy félrevezettél, hátrányos helyzetbe hoztad a többi gumigyártót.
A végére pedig a komolyságot tekintve: -
RudY
addikt
válasz
andaman #75656 üzenetére
Felveszem velük a kapcsolatot és elküldöm nekik.
Michelin gumi élettartam garanciáról nem hallottam (ettől függetlenül nyilván létezhet), csak pár éve bizonyos típusokra, méretekre, valami 6 hónapos és regisztrálós garival.
Viszont az autós kiegészítők forgalmazásával úgy megkeverték a hazai forgalmazókat, ahogy más hasonló cég még soha. Így egy (éppen csődbe menő) osztrák cég forgalmazhatta Magyarországon, akinek volt itt képviselete, de "elfelejtették" lekötni a kizárólagosságot, így mindenki hozta, vitte, majd szép lassan mindegyik importőr levette a kínálatból. Ennek megfelelően alakultak a garis ügyintézések is. -
RudY
addikt
válasz
Angel2014 #75658 üzenetére
Ez lenne esetleg? BN94-07469A $67.00 ... külföli árakat találni inkább, amik (durván) 18-23 ezer ft körüli árakon mozgolódnak. Úgy rémlik a tiéd nem használt ugye? Akkor inkább 10 legyen, mint 5
-
RudY
addikt
válasz
andaman #75654 üzenetére
Passz, de ha a Samsung bevállalja a 10 év (korlátozott) gyártói garanciát, akkor nekem teljesen mindegy, hogy rajta van-e egy kisker a listán, vagy sem. Gondolom a nagykerek sem feltétlenül adják le az ő kiskeres viszonteladói listájukat a Samsungnak...de inkább az SSD topik lenne alkalmas.
-
RudY
addikt
válasz
Speed limit #75634 üzenetére
A Factory reset talán segít, de nem tudom, hogy távirányító nélkül hogy lehet megoldani.
Mindenesetre a konnektorból húzd ki pár percre a készüléket, esetenként az is segít(het) észhez térni.Angel2014
Az elemeket hogy rakja a telefonba/-ra -
RudY
addikt
válasz
nightshadow #75628 üzenetére
Egyre jobb...lehetne, hogy holnap (vagy legalább hétvégén) valami "pozitív" fejlesztést dobj be ide?
-
RudY
addikt
válasz
sandró60 #75612 üzenetére
Pár hónapon belül lesz normális áron is, sikerült rábreszélni végre az egyik ismerős importőrt. Természetesen minden követelménynek megfelelően honosítva. Ebben a kategóriában is (nem high-end) normális chipek kerülnek bele (Cirrus Logic és SGMC). Persze külföldi vásárláskor ki lehet fogni ótvaros szutykokat, pl. Cirus Logik
, de az eladónak valószínűleg fogalma sincs róla, hogy mi rejtőzik a dobozkában.
-
RudY
addikt
Abszolút igaz, már csak az a nyitott kérdés, hogy melyik gyártó eszmél fel előbb a vevői igények irányában és dob piacra ismét kiváló minőségű megjelenítőket.
-
RudY
addikt
válasz
McLaca #75506 üzenetére
Érdekes cikk, főleg így, egy év elteltével Az Euronicsból ki, az Expertbe be
-
RudY
addikt
válasz
McLaca #75506 üzenetére
Az ÁFA csalás (pl. jogosulatlan visszaigénylés) és a garancia nem összefüggő, ahogy a szürke import sem. Attól lehet még teljesen korrekt a vevők felé egy cég, hogy közben lehúzza az államkasszát. Ők akár még hosszú évekig húzták volna, ha nem ennyire "éhesek" és mindenhova rendesen "tejelnek". Erősen látszik, hogy valaki(k) meglehetősen sokáig dolgoztak a NAV keze alá belülről.
-
RudY
addikt
válasz
korpicschess #75367 üzenetére
Esetleg egy display port adapter megoldaná, ezeken van külön SPDIF optikai kimenet is, így mehetne közvetlenül az erősítőbe. [link]
gorog67
(Csak akkor probléma ez, ha .iso-t akarok lejátszani, mert egyébként kezelné külső vinyóról a TV lejátszója is.)
Tehát nem a tv beépített lejátszó a probléma, hanem a display port, amin eleve 8 csatornának kellene kimennie. Pl. valahogy ebben a formában. Sokan csak utólag nézik meg egy-egy eszköz részletes speckóját, és akkor derül csak ki, hogy a DP nem minden esetben "full extrás". [link] -
RudY
addikt
válasz
korpicschess #75362 üzenetére
(displayport-hdmi kábellel)
Csak egy ötlet, nem biztos, hogy hasznos is. A laptop Hang beállításainál, a csatlakoztatott lejátszóeszköz tulajdonságai között rá kellene pillantani, a Támogatott formátumok fülön a csatornák számára. Amennyiben ez 2, akkor csak át kell állítani 5.1 Sorrund-ra (remélhetőleg endgedélyezi). -
RudY
addikt
válasz
dethroner #75323 üzenetére
Már a D széria első kísérletei után leszoktak a firmware buheráról, mivel sok olyan (nem igazán hozzáértő) emberke tette használhatatlanná a saját tv-jét, akiknek hiábavaló volt minden előzetes figyelmeztetés. Utána persze őket hibáztatták. Már akkor is változtattak, amit azóta is betartanak. Root jogok a tv-hez és SamyGO APP telepítése, ami simán el is távolítható. Emelett nyugodtan lehet frissíteni a gyári firmware-t, max. az APP nem fog működni. Abszolút nem elemezgetik a Samsung firmware-t olyan szinten, hogy helyettük hozzák nyilvánosságra a módosításokat.
-
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
drmotto #74518 üzenetére
Egy (kb. 20 ezer ft körüli) Samsung Blu-ray lejátszó tökéletes erre, feltéve, ha kábeles a hálózat és nem WiFi.
BD-H5500, BD-F5100, BD-F5500 stb.
Akkor sincs gond, a csak WiFi van, az avi-k simán mennek, csak ugye drágább lejátszót kell választani, vagy olyan tv-t, amin van ethernet (és WiFi) csatlakozási lehetőség. -
RudY
addikt
válasz
gairgus #74509 üzenetére
Úgy látszik a UPC sem profitorientált, aztán pár év múlva jönnek a leépítésekről szóló hírek és a magyarázkodás, de ez legyen az ő bajuk. A "szolgáltatás" fogalmát a betonszürke fejekbe úgysem lehet beleverni, holott egy helyszíni próba után máris fölkerülhet a kompatibilitási listára ez a készülék is. Gondolom kicsit meglepdőnének, ha Te szabnád meg azt a feltételt, hogy vigyék ki, teszteljék, és ha megfelelő, akkor ezt választod.
Egyébként szerintem is működni fog.
vadasz70 Igen, ez normális.
-
RudY
addikt
[Beütött a 22-es csapdája: nem lesz Tizen a régi tévékre]
A fotót elnézve inkább ne is legyen, hogy néz már ki az a böszme HDMI ikon? -
RudY
addikt
válasz
tachikoma #74426 üzenetére
Esetleg ezt a megoldást érdemes kipróbálni: [Install user Apps on H-Series]
-
RudY
addikt
Elkészült a SamyGO H széria root hozzáférése, a szokásos finomságokkal (FTP, SAMBA, NFS, TELNET stb.).
Több dolog még folyamatban: pl. PVRDecoder, PVR -> NAS.
Folyamatosan érkeznek a visszajelzések, hogy pontosan melyik típusoknál biztos a működése.
A kevésbé jó hír, hogy némi anyagi támogatás szükséges a letölthető csomagokhoz. [link] -
RudY
addikt
Azt csak most olvastam, hogy a SCART csatlakozással nem volt ilyen gond, ha esetleg ezen a tv-n is van SCART, úgyis ki kellene próbálni. HDMI csatlakozásnál, a router-ből minden kábel ki, semmilyen eszköz ne legyen csatlakoztatva, csak STB (Wi-Fi eszközök is legyenek leállítva), plusz STB másik ethernet kábellel, másik portba.
-
RudY
addikt
Névszerkesztés alatt a következő lehetőségek vannak: kábel vevőegység, műholdas STB, felvevős STB, játék, blu-ray, dvd, videomagnó, av vevő, videókamera, dvi pc, dvi eszközök, tv, IPTV, HD dvd, DMA. Nekünk t-home-os STB-k van amivel fel lehet venni a műsort. Elvileg IPTV. (Eddig T-Homenak volt beállítva + univerzális távirányító. Most kitöröltük de nem tudjuk melyik választás a jó?)
Itt még lehetne esetleg próbálkozni az IPTV, vagy egyéb STB eszközök variálásával.
Talán még az is fölmerülhet, hogy a box nem kap elég sávszélességet, a cserénél nem mértek esetleg?
Itt mostanában elég sokan panaszkodnak, hogy az IPTV szaggat. -
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
vadasz70 #73919 üzenetére
A forrásnál a bemenet állítására gondoltál, ha jól sejtem
A gépen finombeállításokat kell majd elvégezni, de ha egyáltalán nincs jel, akkor úgy igen nehéz lesz.
Tudni kellene, hogy milyen VGA kártyáról van szó, és annak a topikjában rákérdezni, illetve előbb azt sem árt tisztázni, hogy a DVI átalakító biztos jól lett-e kiválasztva. Fizikailag ugyan eleve kizárható némelyik csatlakoztatás erőltetése, de okozhat meglepit. [DVI] -
RudY
addikt
válasz
Flashget #73821 üzenetére
Sharp nem ment csődbe?
A [kínálatot] elnézve nagyon is ott vannak a szeren. Anyósnál is Sharp lett újítva, ha nagyon akarnék, akkor se tudnék negatívumot mondani...mármint a tv-re -
RudY
addikt
válasz
#33101952 #73814 üzenetére
Sajnos igen, a Samsung és az LG mindenáron erőlteti a saját SMART és webOS rendszerét, míg
idénjövőre a Sony, a Sharp, és a Philips is átáll az Android-ra. A közismert tényekre alapuló siker már most borítékolható, jelentősebb erőforrásokat összpontosítanak majd erre, mint az UHD fejlesztésekre -
RudY
addikt
válasz
mr.tamasbiro #73645 üzenetére
Próbáld meg ezzel: [iMediaShare Personal], nekem Lenovo telefonnal, Samu, LG és Sharp tv-vel is rendben megy.
-
RudY
addikt
válasz
lacko6 #73592 üzenetére
Root jogosultság szükséges hozzá, ha ez megvan, gyakorlatilag bármilyen ftp program használatával könnyedén másolható. Természetesen a külső USB adattárolóra is lehet bármit másolni (pl. lejátszásra), így akár fixen maradhat a tv-hez csatlakoztatva.
[Get ROOT access on F-series without develop account]
A SamyGO widget bármikor eltávolítható, nem hajt végre végleges modósításokat. -
RudY
addikt
Egy viszonylag régi, de érdekes "színlátás IQ teszt". Igazándiból semmi különös nincs benne, de aki közelebb van a 100 ponthoz, annak valóban nem érdemes kalibráltatni...és ebben nincs semmi szégyellnivaló.
Nekem 20 pont jött ki. -
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
milanakos25 #73110 üzenetére
Ha több USB eszközzel és másik USB aljzatban is próbálva lett, akkor (is) szerviz. A gyakori és nem megfelelően leválasztott USB eszközök idővel okozhatnak többféle problémát is (pl. adatvesztés, különféle zárlatok az elektronikában stb.), akár mindkét oldalon.
-
RudY
addikt
A Samygo társulat tervei szerint, még Karácsony előtt elkészülnek a H széria root hozzáférésével is. Addig is természetesen azt javasolják, hogy semmi esetre se legyen firmware frissítés a készüléken...feltéve ha az illető szeretné majd kihasználni a root jogosultság előnyeit.
-
RudY
addikt
válasz
XIII Ramses #70900 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest