Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szamovar
tag
Ilyen bonyolult kédést tettem volna fel ...
Azt szeretném kérdezni, hogy a SPB Pocket Plus v4.0.2 progiban, az ok, hogy beállítom a MAI NAP/TÉTELEKnél, hogy pocket plus, de mindig visszaugrik a widget ... mi lehet ennek az oka? Az ehez tarozó psb weathert bekéne állítani, hogy automatikusan wifiről húzza le az adatokat. Valaki megtudná mondani, ezt hogy tudom megtenni?
ja igen ... AGPSt is valahogy akkor belehet állítani, hogy alapből wifin húzza le a holdakat... és vissza is jukadunk az első kérdésemhez.
-
szamovar
tag
Azt hogy tudom beállítani, hogy ha rábökök az operára, akkor automatikusan wifin csatlakozzon és a gprs meg a többi dolog ne is próbálkozzon
-
Zolesz007
őstag
válasz
Avicularia #46 üzenetére
Megvan Phone - menü - Option - More - Band selection (get settings)Frequenci band!
-
No.01
addikt
Mind kezdo WM-os nekem is lenne rogton 3 kerdesem:
1) Ha a kikapcs gombot roviden megnyomom akkor csak keszenlet ha hosszan akkor kikapcs ugye?
2) a felso menusorban ott van a 3G-s ikon. Nekem ez nem kell mert itt melohelyen is ill otthon is van Wifi szoval csak feleslegesen szivja az akksit. Hol tudom ezt atallitani csak GSM halozatra?
3) IGO8: 2006-it hasznaltam talan 2x (nyaralaskor kolcsonkert GPS) szoval ezt meg nagyon szokni/tanulni kell... a kerdesem, h hol tudom beallitani, h lekerje a muholdak helyzetet? (vagy ezt elso inditaskor automata lekeri?)
Elore is koszonom a valaszokat!
-
AYEL
tag
válasz
Viktor0610 #42 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
A készüléken lévő reset gomb pont olyan, mint a számítógéped reset gombja, csak újraindítja a gépet, a nem mentett adfatok elvesznek, a memóriát törli -a telepített, mentett dolgok megmaradnak.
A hard reset törli a belső memóriát (minden telepített programmal, és mentett adatal együtt), gyári állípotba hozza a gépet. opcionálisan a 8 gigabájtos háttértárat is törölheted a hard resettel, de ez nem szükséges.
-
AYEL
tag
Reggel megvettem én is, de nem nagyon volt időm vele foglalkozni.
Már látom, hogy lesz pár lámer kérdésem. Az első rögtön a hard resetre vonatkozik.
A készülék tetején található egy reset gomb (mélyedés) erről beszélünk?De a Beállítások/Rendszer fül alatt is található egy ikon, melynek "Hardveres ujraindítás" a neve.
A kettő reset között van különbség? (Bocs de ezeket próbából nem nyomogatja az ember)
Továbbá ha HR-t nyomok, az miben tesz "kárt" és miben nem? Azaz törlődnek az addig feltett progik, vagy elvesznek a beállítások?Előre is kösz...
-
oalex
senior tag
válasz
BorosiBrigi #39 üzenetére
az ilyen készülékek akkuját Nem kell Formatálni!!!
akármit is mondtak a boltba. akármikor le húzhatod a töltöröl és vissza dughatod útánna.
-
BorosiBrigi
csendes tag
válasz
Avicularia #38 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Most töltőn van, de holnap valamit megpróbálok vele ténykedni! -
Avicularia
veterán
válasz
BorosiBrigi #37 üzenetére
Elvileg ha betolod az sd kártyát akkor automatikusan indul a telepítő.
Ja itt mégse,mert nem lehet menet közben kártyát cserélni
Akkor file explorerrel keresd meg a kártyán a 2577 könyvtárat és inditsd az autorun.exe-t.Kezdésnek olvasd el ez pld.
Kezdőknek: Programok telepítése Windows-os kéziszámítógépekre -
BorosiBrigi
csendes tag
válasz
Avicularia #36 üzenetére
Aha! Szóval fel kell telepíteni! És azt hogy kell?
Mint kezdő Win mobilos lehet agyamentnek tűnnek a kérdéseim.....de egyszer ezt is el kell kezdeni! (már mint, hogy megtanuljam a használatát)De az a baj, hogy nem találom még az Igo progit sem. Nem tudom hol keressem!
Ha segítetek nekem az első lépésekben azt nagyon megköszönöm! ( elég könnyen tanulok)
-
Avicularia
veterán
válasz
BorosiBrigi #35 üzenetére
Nem értem a kédést.
Szerintem a hozzá adott memóriakártyán keresd.
Fel kell telepíteni. -
BorosiBrigi
csendes tag
válasz
Avicularia #34 üzenetére
És az IGO-t hol keressem? Mert nem találom.
-
Avicularia
veterán
válasz
BorosiBrigi #33 üzenetére
Igoban kerestesd meg a vevőt.
A gps-t nem lehet szerintem csak úgy minden nélkül használni.
Ha egy proginak szüksége van rá ,és megfelelően be van állítva,használni fogja automatikusan. -
BorosiBrigi
csendes tag
Légy szíves segítsetek!!!!!!!!
Nem tudom mit ronthattam el, mert sehol nem találom a telefonon a GPS-t. Mármint semmi arra utaló nyomot nem találok. Az Igo memóriakártya benne van, de sehol nem találom!
-
geddonhun
csendes tag
válasz
Luser2000 #29 üzenetére
Az első 2 pont kivételével megegyezik a függetlennel.
Libria: Ahogy a tapasztalatok között megírtam 10Mb RAM-ot zabál a magyarítás. Ezen kívül egy rakás alaptalan hibaüzenettel kedveskedett tőle a rendszer. Értsd: a feladatot jól megcsinálja, de tájékoztat, hogy képtelen rá.
Enjoy: Az előző készülékem HTC Universal volt. Arra jött ki 6.1-es rom, de ROM-ot "főzni" pl. nem tudok. Eredeti szakmám pszichológus, de a Samsung billentyűzetet gyárilag olyan használhatatlannak éreztem, hogy kitotóztam mi mire jó az xml fájlban, ami a beállításokat tartalmazza. De pl. a bekapcsolás Samsungos állóképeit már nem volt erőm megkeresni. Valószínű valami exe-be vannak ágyazva. Valami fórumon majdcsak kijön, hogy egészen egyedi bootlogókat csinálhassunk.
-
Luser2000
addikt
PGSM verzió:
1) Pannon bejelentkező animáció bootoláskor és kikapcsoláskor
2) Pannon háttérkép a today (widgetes) képernyőn
3) Első bekapcsoláskor települ a sunny soft lokalizáció, de csak újra indítással lép működésbe.
4) Második boot alkalmával feltelepül az igo8
5) Az igo-ban (gyárilag) csak Moha bá 2.1, Andrea 1.1 és Péter 1.0 van (én pedig Moha bá 1.0-t "szeretem", majd betolom alá)
6) iGO8 verzió: 49545 (bár erre lehetett számítani), com3, baud57600
7) Opera v9.5 1957
8 ) PDA i900XXHH9/CJHH9, TEL: i900XXHH9, CE OS 5.2.20270 (build 20270.1.3.1)
9) sajnos csak az igo8 feltelepülése után jutott eszembe megnézni, de Tárolás(storage): 93.09/54.44/38.66MB, Program: 97.27/36.95/60.32MB (Teljes/Használt/Szabad)
10) Hálózat zár aktív -
Fcsabi
tag
Sziasztok!
Csináltam panoráma képet az Omniával, majd mikor pc-n megnéztem az eredményt, meglepődtem, mert roppant pici lett az eredmény. Gondoltam, elállítottam valamit. Kiderült azonban, hogy nem én szúrtam el: amint panoráma módra kapcsolok, automatikusan visszaállítja a felbontást a legkisebbre. Ezt teszi egyébként "mozaik" és "folyamatos" módban is.
Ez hiba, vagy van valami normális magyarázata a dolognak. Ilyen felbontás mellett mi értelme van egyáltalán ezeknek a módoknak? -
oalex
senior tag
És ha valaki vesszi a fáradságot és az allábiakat le fordítja magyarra (én is meg tehetném, de angolt használok, meg úgye nem vagyok a toppon a magyar nyelvet/helyesírást illetöen) akkor lesz magyar lokalizációs is.
Az allábi példa szerint kéne le fordítani, értelemszerüen a Holland helyet kéne a magyarokat (pl: Weather Unknown| Időjárás ismeretlen):
Ha valakinek van kedve vagy szüksége rá, akkor csinálja meg és postolja abba a forumba, akkor nagy valószínüséggel benne lesz a következő kiadásban, pár napon belül (v1.5 vagy v1.6). Ha nincs kedve ott regisztrálni, akkor küldje el nekem és be posztolom MikiBest-nek.
This is the Dutch translation you asked for:
[I]Weather Unknown| Weer Onbekend
Very Hot| Erg Warm
Sunny | Zonnig
Sunny Intervals | Af en toe Zon
Cloudy | Half Bewolkt
Overcast | Bewolkt
Fog | Mist
Light Rain | Lichte Regen
Heavy Rain | Zware Regen
Sleet | IJzel
Light Snow | Lichte Sneeuw
Heavy Snow | Zware Sneeuw
Hail | Hagel
Thunderstorms | Onweer
Rain Shower | Regenbuien
Thundery Shower | Onweersbuien
Snow Shower | SneeuwbuienExtra Options | Extra Opties
Select Options | Selecteer Opties
Layout | Layout
Launcher Buttons Style | Startknoppen Stijl
Analog Clock Style | Analoge Klok Stijl
Digital Clock Style | Digitale Klok Stijl
Weather Icons Style | Weericonen Stijl
Set other options? | Meer opties wijzigen?BlueTooth Activated | BT geactiveerd
BlueTooth Disabled | BT geblokkeerd
BlueTooth already OFF | BT staat al uit
BlueTooth already ON | BT staat al aan
BlueTooth not found on device | BT niet gevonden
BT Transmission active, close anyway? | BT verbinding actief, toch afsluiten?Phone Activated | Telefoon geactiveerd
Phone Disabled | Telefoon geblokkeerd
Phone already OFF | Telefoon UIT
Phone already ON | Telefoon AAN
Phone not found on device | Telefoon niet gevondenWiFi Activated | WiFi geactiveerd
WiFi Disabled | WiFi geblokkeerd
WiFi already OFF | WiFi UIT
WiFi already ON | WiFi AAN
WiFi not found on device | WiFi niet gevonden
WiFi Transmission active, close anyway? | WiFi verbinding actief, toch afsluiten?[/I]Csak ennyi!
-
Enjoy
addikt
válasz
geddonhun #19 üzenetére
Köszi ez a link is nagyon hasznos!
Egyébként te honnan tájékozódsz programok kapcsán?
(vagy már van tapasztalatod régebbről a winmobile 6.1-el? - legalábbis erre vall a saját készítésű bill. felület. Amiért köszönet)
Gyors átállítottam az N82-m nyelvét angolra, hogy addig is szokjam a nyelvet németes létemreTudtommal Hollandiában (k.független) és Franciaországban (Vodafone) van jelenleg hivatalosan full fekete színű Omnia!
-
geddonhun
csendes tag
Félreértések elkerülése végett: nem készül magyar ROM. A PDA-k magyarítását általánosan a Sunnysoft készíti jóideje. Ez egy szoftver, ami első indításnál rátelepül az angolra, de később akár el is távolítható. Nem lehet úgy váltogatni a rendszer nyelvei között, mint egy klasszikus mobilnál.
Szvsz a magyarítás az Omnia stabilitásának legnagyobb kerékkötője. Tényleg csak annak ajánlom, aki basic english-el sem boldogul.
Hasznos link: [link] (bocs az önreklámért
)
-
Enjoy
addikt
Gondoltam jó lenne összegyűjteni egy-két hasznos Omniával foglalkozó oldalt, blogot.
Én speciel ezekről tudok:
i900.eoldal.hu
hdblogmobile.it
modaco.com
Del ha nektek is vannak hasznos linkjeitek, akkor ne tartsátok magatokban -
Landor
tag
Pannon ROM: i900XXHH9/CJHH9
-
rumos14
nagyúr
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
végülis semmi közöm hozzá, de ha van egy nagyon jól pörgő teszt RE ropik akkor ezt itt minek kell újra felfuttatni?
nem olvastam mostanában a teszt topikot, elharapóztak az anyázások? netán iPhone júzerek jelentek meg?kapják meg a párnapos büntijüket, oszt jónapot!
-
troooger
csendes tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy mi a külömbség ha magyar ROM-al veszek egy Omniát, vagy ha magyarosítva? Van valami külömbség? Mert ha jól tudom akkor nem lesz 16GB hivatalosan forgalomban magyarországon (remélem ez nem lesz igaz) én meg azt szeretnék.Szóval abban akkor nem magyar ROM lesz.
-
-
Kobe
veterán
válasz
Viktor0610 #8 üzenetére
Igen, azokra. Olvastam, hogy majd 10 oldalra tördeli a speciális karakterekkel együtt a gyári felület, és valaki átszerkesztette hogy gyorsabban elérhetők legyenek a magyar ékezetes karakterek.
Mint írtam nem vágom a WM alapú telefonokat, ezeknél a telepítés milyen formában megy ? USB n keresztüli másolgatással vagy van valami konkrét telepítő rá - vagy mint iTunes a szifonnál, amviel lehet átrakosgatni dolgokat ?
Pl találtam neten egy PocketMusic lejátszót, gondoltam gyors letöltöm, jól jön ha kijön az Omnia, de csak valami cab file volt benne, semmi több
-
-
Kobe
veterán
végre egy remélhetőleg tisztán tartott szakmai topic
nem igazán vagyok tisztában a WM alapú eszközökkel, még nem volt ilyenem. Egyik társunk blogolt róla mmint a telefonról, amiből azt vettem ki, miszerint a beviteli felület - lásd pl a billentyűzet "kép" változtatható, testreszabható. Ez így ebben a formában igaz ?
-
AS
félisten
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Na szóval Viktor0610 ha lehet ere módosítsad a első hsz-m
Tompik cimébe Omnai szót belerakni
Samsung I900 OmniaGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
TouchWiz felhasználói interfész (F480)
Windows-mobiltelefon 6.1 profi
112 x 56.9 x 12.5 mm
3.2 hüvelykes WideQVGA kijelző 240 x 400
optikai egér (I780)
8 GB vagy 16 GB-os memória + mikroSD
HSDPA 7.2 Mbps
Wi-Fi
GPS
Bluetooth
FM rádió
Standard battery, Li-Ion 1440 mAh
DivX/XviD/WMV/MP4 player
TV Out
5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus
Duble flashKöszi
-
Landor
tag
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Nagyszerű ötlet!
Mi az utolsó rom? -
AS
félisten
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Jó ötlet , ha megcsinálom a kezdő hsz-t normálisan majd átírod nekem?
-
A sok i900 hír-, teszt- és blogtopik miatt visszanyitom a témát, mert az infók a sok topikban elveszhetnek.
Legyetek szívesek az off- és flame-hozzászólásokat kerüljétek, tartsuk "tisztán" ezt a topikot.
Köszönöm. -
AS
félisten
Végre valami újdonság, nagy állóvízben.
Ugyan még nem hivatalos , de igen biztató.
Adatok sem biztosak , még.
Samsung I900 Omnia
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
TouchWiz felhasználói interfész (F480)
Windows-mobiltelefon 6.1 profi
112 x 56.9 x 12.5 mm
3.2 hüvelykes WideQVGA kijelző 240 x 400
optikai egér (I780)
8 GB vagy 16 GB-os memória + mikroSD
HSDPA 7.2 Mbps
Wi-Fi
GPS
Bluetooth
FM rádió
Standard battery, Li-Ion 1440 mAh
DivX/XviD/WMV/MP4 player
TV Out
5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus
Duble flash#############################################################
Samsung i900 avagy Samsung Omnia
- Kérdések előtt olvasd el az első hozzászólást, illetve használd a fórumon a keresőt, a megfelelő kulcsszó beírásával könnyedén rákereshetsz az adott témára, és nem kell tele postolni feleslegesen a topicot!
Rengeteg hasznos információt megtaláltok még itt:
i900Eoldal <--> Kezdőknek feltétlen ajánlott
PDA Fan Club <--> Akik többet szeretnének kihozni a készülékükből.ROM verziók!
Talán a két legelterjettebb ROM verzió WinMo 6.1.4 és a WinMo 6.5 ( a linkek megjelenítéséhez regisztrálás és bejelentkezés szükséges!)Fogalmak,röviden:
Bootloader/eboot: ez tölti be az operációs rendszert, ezen keresztül lehet romot frissíteni.
SIM Lock: A telefonszolgáltató korlátozása, hogy pl. t-mobil rendszeren ne tudd használni a pannon-nál megvett készüléket.
SR: Soft Reset, a PDA újraindítása, olyan mint a számítógépen a reset gomb. A telején a bekapcsoló gomb mellett van egy pici lyuk, oda kell bedugni a sytlus-t és megnyomni.
HR: Hard Reset a PDA szoftverének alapállapotba hozása.Telefon felvétel + telefon lerakása gomb + reset rövid megnyomásával, a másik két gombot addig kell nyomva tartani, amíg megjelenik egy kis ablak
Softwares hard reset esetén : Settings, System, Hard reset:
AS: Active Sync, Microsoft program, a PDA ezen keresztül tud kommunikálni,
SIP: Soft Input Panel, a PDA elsődleges beviteli lehetősége.
Backup – Restore: Mentés – Visszaállítás, sok program létezik ami képes a PDA adatait (cimjegyzék, sms, registry, stb) lementeni, és ez akár másik romra visszaállítani. DE! A teljes mentések visszaállítása nem javasolt, mert adott romra visszarakni egy másik rom beállításait nem mindig vezet jóra.
PIM: Personal Information Manager, az előbbiekben említett személyes információkkal foglalkozó szoftver. (Ezen adatok mentésére ajánlott program : PPC Pimbackup)By:Csabee.
[ Módosította: Loretto ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest