- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Igen, a keret is tanakodás tárgya. Mert vagy veszek valami, ami hosszabb távon megfelel, vagy egy olyat ami helyettesíti a sgs-t, de nem az "örökkévalóságnak" szól.
1GB a minimum, azt nem tudom megér-e többet a 1,5 (s4 mini) / 2GB, vagy a feléért egy core.
De ez itt már sajnos tényleg off.
-
g0dl
addikt
Szeretett készülékem bűncselekmény áldozata lett. Mit ajánlanátok helyette?
Én az i9000 legnagyobb hátrányának az 512MB RAM-ot éreztem, ennél többet szeretnék.
Ahogy nézem a cyanogenmod támogatás csak a csúcskészülékek esetében áll úgy, ahogy a galaxy s esetében. -
g0dl
addikt
válasz
SFAkos #24831 üzenetére
És mikor nézed a telefon hátlapját? Ne csúszkáljon. Ha mag akarsz, akkor gondolom 3 dollárért majd olyat veszel hozzá az ebay-en, amilyet akarsz. Persze ez nem tudom hogyan érinti a vízállóságot.
Én is olvastam, hogy ilyen ronda, meg olyan ronda ... Szerintem pont olyan, mint a többi samsung.
-
g0dl
addikt
Pont ez az okostelefonok rákfenéje, hogy garantálni semmiféle értelmes minimális akkuidőt nem nagyon lehet. Bármikor jöhet egy kósza alkalmazás, amelyik úgy gondolja, hogy leszív 20-30%-ot .Legalább is ez az én tapasztalatom. Általában elvagyok két napig ( 3,5 éves eredeti akksival), de van amikor látszólag minden ok nélkül esik ennyit a töltöttségi szint néhány óra alatt kikapcsolt képernyővel.
-
g0dl
addikt
Nem tudom volt-e már, de a legújabb firmwarerel változott a fájl formátum, amit exportra használ, ezért új Chansort változatot kell letölteni.
-
g0dl
addikt
válasz
olcsii #23591 üzenetére
Nekem a cm 10.1.3 már jó ideje nem lassul. Van vagy 250 app telepítve.
Az én megfigyelésem (de lehet ez csak fekete mágia), hogy ha sok alkalmazást frissítek (10+), akkor érdemes legalább újraindítani, esetleg dvalik cache törlést csinálni. És leszoktam a napi frissítésekről is. Majd ha összegyűlt 10-20.Persze ettől sem lesz 2GB RAM a készülékben.
-
g0dl
addikt
Van valami ötletek a google szolgáltatások energiaéhségének megzabolázására?
Egyértelműen a helymeghatározás okoz komoly fogyasztásnövekedést. Ha rendszer szinten engedélyezem a helyhozzáférést (pl. időjárás widget), de a google alkalmazásoknak nem, akkor minden rendben, de ha a google-nak is engedélyezem, akkor elszabadul az energia zabálás. GPS nincs bekapcsolva, de szerintem a hálózat ill wifi alapú helymeghatározás okozza a gondot. Sajnos nem lehet a csak a wifi alapút tiltani, pedig arra gyanakszom ( nekem a wifi többnyire egész nap megy, mert otthon is meg munkahelyen is van).
A minap ki akartam próbálni a google now-t, de aztán ki is kapcsoltam, de azóta ez fokozottan jelentkezik.
-
g0dl
addikt
CM 10.1.3 alatt a play olyanokat mond, hogy "Belső tárhelyFennmaradó tárhely"
Ami így értelmetlen, de gondolom kevesli a szabad helyet. Ugyanakkor ha nem is túl sok, de a telepítendő alkalmazások (frissítés fut) méretéhez képest bőven van.Mi lehet ez?
-
g0dl
addikt
Tegnap felraktam a cm 10.1.3-at, és meglepődve tapasztaltam, hogy ez is tud olyanokat, hogy zRam, KSM. Ezek mennyire megbízhatóak, és hatékonyak ezen a platformon?
-
g0dl
addikt
válasz
Szellősdy #23067 üzenetére
1. Volt olyan, hogy 4.0.4 de az sem hivatalos már, a legújabb most 4.3. Nézd meg az első hozzászólást.
Én csak google accountos névjegyeket használok, be lehet állítani a csengőhangot. A kiválasztott névjegynél menü/csengőhang (még mielőtt a szerkesztést választanám)2. Ez most is megy a beállítások / kisegítő lehetőségek (accessibility) menüben van
3. van magyar nyelvű (lásd első hozzászólást milyen romok vannak) -
g0dl
addikt
Még nem csináltam ilyet, ezért kérdezem. A cm 10.1.2 -ről a cm 10.1.3 -ra miként kell áttérni? Pontosabban megúszható-e mindenféle törlés-újratelepítés, mert "nulláról" nyilván megy?
Illetve megéri-e?
-
g0dl
addikt
válasz
bossvico #22767 üzenetére
"Ez a 4.x nem ennek a telónak való, hiába új partició meg kutyafüle, kevés a ram."
Bár szerintem is a kevés RAM a készülék gyenge pontja ( talán azért, mert én rengeteg alkalmazást használok), de ez így biztosan nem igaz.
Még ma is rengeteg készülék jelenik meg gyári JB rommal, és 512MB RAM-mal, az alsó-középső kategóriákban. -
g0dl
addikt
Használja valaki a google naptárát? A 4.2 óta (cm12.1.2) azt tapasztalom, hogy minden új esemény esetén automatikusan fel vesz figyelmeztetést is, pedig a szerkesztő lapon létrehozáskor ezek nem szerepelnek.
Ugyanez a jelenség a beépített naptár alkalmazással, és pl. a jorte nevű naptár alkalmazással is, tehát azt gondolom ez rendszer probléma lehet. -
g0dl
addikt
Az nem tudja valaki, hogy cm 10.1.2 (bár gondolom a többi cm nél is) alatt, azt hoogyan lehet beállítani, hogy érkező hívásnál azonnal csörögjön? Most kétszer csak rezeg, -és csak a harmadikra kezd el csörögni is.
-
g0dl
addikt
A cyanogenmod 10.1.2 -ben a SIP beállításokat hol lehet megtalálni?
-
g0dl
addikt
válasz
radicspeter1 #22216 üzenetére
Akkor azt is vedd fel a listára, hogy az edigitalnal, ugyancsak 2 év, és helyből -10% al 121 (plusz kártya költségek), és azonnali visszafizetéssel kamat sincs. Persze tökéletesen érthető, ha valaki manapság kerüli hitelnek még a gondolatát is.
-
-
g0dl
addikt
CM10.1.2-vel azt tapasztalom, hogy bekapcsolt wifi mellett, ha nincs elérhető közelségben amihez csatlakozni tudna, akkor elképesztően gyorsan merül. Kb. fél óra alatt, amíg hazaérek a munkahelyemről 20%-ot esett.
Egyéb tekintetben viszonylag jól bírja az akksi (2 nap ha nem nyúzom, és éjszaka repülő mód).Hol lehet ezen valamit állítani?
-
g0dl
addikt
Megoldódott a youtube keresés.
A biztonsági okokból használt xprivacy-ban voltak tíltva engedélyek a youtube részére.Az xprivacy-t egyébként javaslom, mert az alkalmazások által kért engedélyeket lehet letiltani, illetve beállítani, hogy hamis adatokat kapjon az alakalmazás (pl hely, telefonszám stb.) Ez hasznos, mert sok alkalmazás kér olyan dolgokhoz hozzáférést, amire semmi szüksége nem lenne az általa nyújtott szolgáltatásokhoz.
-
g0dl
addikt
CM10.1.2 alatt azt tapasztalom, hogy az youtube alkalmazás bármilyen keresésre hibát ad. Találkozott valaki hasonlóval? Esetleg megoldási ötlet?
-
g0dl
addikt
CM10.1.2 alatt a külső sd kártyán lévő fotók ( de zenék sem) nem látszanak. Ha csinálok új képet az látszik a galériában, és a fájl maga ott van a többi mellett.
Hogyan tudnám a media scan-t kierőszakolni? (sima boot nem segít, már próbáltam)
-
g0dl
addikt
Van egy "letöltéskezelő" nevű alkalmazás, ami néha sokat fut. Ez mi lehet?
-
g0dl
addikt
CM10.1.2 alatt a 3G/2G kapcsolás nagyon döcögősen megy. Néha sikerül, néha nem.
Én alap esetben 2G-t használok, de néha jól jön a netmegosztás 3G-vel.
Van amikor az értesítési sáv mást ír, mint a gyorskapcsoló, perze lehet csak várni kéne.Van valakinek tapasztalata, hogy miként lehet ezt gördülékenyen kezelni?
-
g0dl
addikt
Üdv!
CM JB-ICS-re most milyen launcher a divatos?
Elsősorban gyors, kis memória igényű kéne. A cm trebuchetből nekem hiányzik néhány dolog pl. shortcut intentekre (ez volt a launcher pro-ban és király dolog) , a körbe lapozhatóság, a kizoomolás a kezdőképernyőkre, egyáltalán a kezdőképernyők rendezgethetősége.Olyat tapasztalt valaki, hogy a youtube-ban nem működik a keresés? Maga a lejátszás megy ( a nyitó oldalon felajánlottakból), de a keresés azt mondja, hogy "Érvénytelen kérés". Hogyan lehetne ezt megoldani?
-
g0dl
addikt
CM 10.1.2 alatt a Titanium backup arra panaszkodik, hogy nem kap root jogot. Mit kell tegyek?
-
g0dl
addikt
CM10.1.2-höz érdemes valami egyéb kernelt felrakni, vagy jó az ami abban van?
-
g0dl
addikt
Ismeri/használja valaki a xprivacy alkalmazást?
Igazából openpdroid-ban gondolkodtam, mikor ezt megtaláltam, és most nehéz dönteni.Szerintem egy ilyen biztonsági alkalmazás kötelező.
xprivacy http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2320783
openpdroid http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=36678558 -
g0dl
addikt
A cm10.1 esetében a belső, és külső sd-n milyen fájlrendszer van?
-
g0dl
addikt
A google maps már csak 4.0 feletti androidra jön ki.
Lassan már én sem húzhatom tovább GB-n. Nekem most a lassan 3 éves akksival 2 napot megy, kb. két óra képernyővel, folyamatos wifivel (ezzel valójában spórolok, mert a mobilnet éhesebb), éjszaka repülő módban . Ha semmi durvát nem csinálok, akkor kb. 25% marad még benne.
Melyiket romot ajánlanátok hasonló fogyasztással? Én a cm10.1-re gondoltam, de az utóbbi időben azt írtátok a JB sokat eszik. Jól lehet ezt olyan használók írták, akik napi min 4 óra bekapcsolt képernyővel érték ezt el, ami azért az enyémtől erősen eltérő használat.A másik gondom a security megoldása, mert az alkalmazások kordában tartására használt LBE security nem megy JB-n.
-
g0dl
addikt
Érdekesek ezek a kínai csodák, és igen jó áruk van.
Érdekes, hogy majdnem mindegyik dual sim. Ha jól látom a többség nem rud wcdma-t 900MHz-en ( tehát pl. voda 3g necces) -
g0dl
addikt
De mi lassú benne a JB-hez? A processzor lassúsága nem megakadásokat okozna, hanem mindig lassú lenne. Én a memóriát keveslem, de még mindig jönnek ki JB_s telefonok 512MB rammal.
( a múltkor a youtube a képembe tolt egy kínai mobilokat áruló oldalt. hát leesett az állam, hogy S3 S4 paramétereket harmad, negyed áron adják)
-
g0dl
addikt
Ez már volt?
http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-10-1-0-release
Tehát van stable 10.1 http://download.cyanogenmod.com/?device=galaxysmtd&type=stableIlletve mit lehet tudni a nightly-ban megjelenő Privacy Guard-ról? ( ez a szóösszetétel nem túl szelektív )
Nekem fontos lenne az LBE Privacy Guard kiváltása -
g0dl
addikt
Mostanában többször előfordult, hogy egy SMS-t ( pl. bankkártyás vásárlásról) 3-5 példányban kaptam meg.
Ez lehet telefon gond, vagy inkább szolgáltató? Telenor a szolgáltató. -
g0dl
addikt
Használ valaki ujjlenyomat taszító matt fóliát? Érdekelnének a tapasztalatok. Így nézne ki
-
g0dl
addikt
válasz
sellerbuyer #21216 üzenetére
Na ez érdekes. Az elején is vacak volt, vagy idővel gyengült?
Nekem a lassan 3 éves eredeti még bír két napot. De lassan kéne nézni valami cserét, mert ez biztosan nem húzza már sokáig. -
g0dl
addikt
Szerintem annak van létjogosultsága, hogy az alkalmazások túlzott jogosultság elvárásait megzabolázzuk. Pl. miért akar sms-t küldeni vagy miért van szüksége folyamatos netkapcsolatra stb.
Erre ez nagyon jó https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lbe.security.lite de nem megy JB-n.
Sajnos ilyen megoldást még nem találtam JB-re -
g0dl
addikt
Európai független i9000 használható az USA-ban ottani sim kártyával? Melyik szolgáltatónál?
-
g0dl
addikt
válasz
radicspeter1 #20617 üzenetére
Azért csak jobb, ha a mentés a külső SD kártyán van, és internet mentes környezetben is vissza tudsz állítani.
Meg aztán a paranoia is bejátszik. -
g0dl
addikt
válasz
sellerbuyer #20513 üzenetére
Ez szerintem akkor i problémás, ha az akksi vacak. Én GB-vel közepes használat mellett kb. 2 nap megy folyamatos wifi + edge és 2+ óra képernyővel és éjszakai repülő móddal* a lassan három éves akksim.
repülő módot sem a spórolás miatt kezdtem el, hanem mert az ébresztő rádióm hangszórójában a folymatos zümmögés nagyon idegesítő.
-
g0dl
addikt
válasz
Karee11 #20177 üzenetére
Pedig így van. Az enyém két nappal öregebb is
, de 2, sőt néha 3 napot is megy.
Persze én nem nyomogatom egész nap.
A probléma inkább az, hogy a többnyire két nap, feltehetőleg sw okokból néha a felére is csökken, így azért kockázatos.Nem tudom egy új akksival mit bírna ugyanez az összeállítás, de én új korából is ilyen időkre emlékszem, igaz az még 2.1-es androiddal.
-
g0dl
addikt
Már kérdeztem, hátha most van jó válasz.
JB-re milyen biztonsági sw-t ajánlotok? Szabályoznám melyik app milyen (wifi/mobil) netet használhat, és mivel élhet a jogai ( kontakt lista olvasása, sms küldés stb.) közül. GB-n erre az LBE kiváló, de sajna JB-n nem megy (illetve kínaiul, de az nekem nem jó). -
g0dl
addikt
JB alá milyen programot ajánlanátok, ami az LBE Privacy Guardot kiváltja? ( alkalmazások jogosultságainak szabályozása, melyik program használhat mobilnetet, küldhet sms-t stb.)
-
g0dl
addikt
Meg tudná valaki mondani, a cm10.1 milyen fájlrendszert használ? illetve ez egységes-e a JB romok között?
-
g0dl
addikt
Gyári romra (2.3.6 GB jw5) miként lehet voice képes gtalkot varázsolni?
-
g0dl
addikt
A superuser-t ( GB-hez) honnan tudom közvetlenül letölteni? Vagy ha valaki azt tudja hogyan lehet a marketről apk fájl letölteni, az még jobb.
-
g0dl
addikt
Az edge és a 3G közti energia igény ( 3G-vel sokkal gyorsabban merül) szerintetek
- a telefon hw hibája ( S2 S3 jobb?)
- mindenhol és minden készüléken így van
- hálózat és hely függő, a 3G tornyok ritkábbak -
g0dl
addikt
Azt be lehet valahogy állítani, hogy a mikor kikapcsol a képernyő, akkor ne kapcsolja le a wifit is? (GB 2.3.6)
-
g0dl
addikt
válasz
radicspeter1 #13709 üzenetére
Az attól függ mire kell a telefon. Használni, vagy rendszeres romcserére.
Nekem sok alkalmazás van rajta, olyan is amit nem használok rendszeresen, de néha szükségem lehet rá.Nem kér enni.
-
g0dl
addikt
Hangalapú beszélgetésre is alkalmas google talk-ra van valakinek megoldása? Ha jól tudom ezt tudja az alap google alkalmazás, csak a samsung lebutította, ahogy a sip-et is.
-
g0dl
addikt
A hangbeszélgetés működéséhez google talk-on tud valaki megoldást (GB)?
Esetleg létezik nem korlátozott apk? -
g0dl
addikt
Ha áttérnék GB-ről JB-re, akkor mindennapos használatra ( tehát inkább legyen kevésbé csilivili, de stabil) melyik romot ajánlanátok?
Illetve milyen funkcionalitást veszítek el? Az FM rádióról tudom. -
g0dl
addikt
Ginger fw alatt tud valaki megoldást arra, hogy gtalk hang , és video képességeit hogyan tudnám bekapcsolni?
-
g0dl
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a hosszan nyomott bekapcsolásgomb rendes rebootot csinál ( lecsatolja a fáljrendszereket), vagy inkább amolyan reset? (gyári GB)
Azért merült fel, mert a rendes kikapcsolásnál gyorsabbnak tűnik. -
g0dl
addikt
válasz
pantomimes #9885 üzenetére
Akkor miért nem használsz inkább másik naptár alkalmazást? Én pl. a jorte-t használom.
-
g0dl
addikt
Akksi merülés okának monitorozására mit ajánlanátok? Nekem eddig ritkán volt ilyen gondom, de most kétszer is előfordult, hogy néhány óra alatt 10-15%ot esett érdemi használat nélkül.
Ginger + edge és vagy 100 telepített alkalmazás, de csak 4-5 rendszeresen frissítő widget.
-
g0dl
addikt
Arra tud valaki megoldást, hogy valaki másnak a telefonjára vegyek alkalmazást? Ajándék stb. Kártyaadatokat nem adnám át.
-
g0dl
addikt
Nem tudom, ez volt-e már? Banális hiba a Samsung TouchWiz-alapú készülékeiben
Egy javítást mi is megérdemelnénk
-
g0dl
addikt
-
g0dl
addikt
Ez a 2450mAh akksi, esetleg ez az 1930mAh szerintetek kamu?
-
g0dl
addikt
Van valami jó megoldás a 3G/2G közti okos váltásra? Arra gondolok, hogy ( legalább is nálam ) a kettő fogyasztása közt hatalmas eltérés van, és jó lenne, ha alap esetben 2G-n menne minden, de pl nagyobb adat forgalom esetén, vagy mikor nincs 2G ( tényleg, van olyan, hogy 2G nincs, de 3G van), akkor 3G-t használna ( amolyan 2G preferred) ?
Nálatok mennyit megy folyamatos 3G-vel
-
g0dl
addikt
Az sgs egyszer csak azt kezdte el mondogatni, hogy a android.process.acore folyamat leállt. ahényszor a névjegyekre nyomok, de úgy tűnik más alapfunkciók sem mennek rendesen
Tud valaki segíteni?
próbáltam wipe data, de az sem segít2.3.6 jW5 + semaphore 2.7.4
-
g0dl
addikt
válasz
Boonen007 #5035 üzenetére
Az amoled sajátossága pont az, hogy a fekete pontok attól feketék, hogy nem világít semmi. A hagyományos
mosóporlcd esetében folyamatos a háttérvilágítás, csak a sötét pontokat kitakarja az lcd réteg.
Bár egy régi PDA-m még transreflektív lcd vel van, így az kikapcsolt háttérvilágításnál is látszik, ha van ráeső fény. Nem tudom a mostani lcd is ilyen-e. -
g0dl
addikt
Nem tudom volt-e már
http://www.origo.hu/techbazis/20120816-mar-magyarul-is-beszelhetunk-az-androidhoz.htmlÉs tényleg működik
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest