- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Korábban érkezhetnek a Motorola kagylói
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
David3
őstag
A német MediaMarkt webshop-ban 1 hétig (Galaxy Week) kedvezményesek a Samsung cuccok. Megdöbbentő, hogy az S22-t még lehet kapni náluk €444-ért. A Galaxy Watch 5 és 6 ára is jelentősen csökkent, bár ez itt nem a reklám helye, tudom. A(z) 1, 2 és 4 TB-os hordozható SSD is fél áron van...
-
David3
őstag
válasz StarKiller89 #10933 üzenetére
Javították, elsőre feloldja már.
-
David3
őstag
válasz ps4rendeles #10451 üzenetére
Szia, egyértelműen S23. Ha a tartalomfogyasztás is fontos, akkor a Plus modell (kicsit nagyobb kijelző miatt). Az S22-t nem ajánlom, az ismert okok miatt. S24 véleményem szerint nem éri meg a plusz felárat (még, de majd lesz olcsóbb is, akkor majd talán).
-
David3
őstag
Szia, kint élek én is, Samsung.de egyértelműen. Közvetlen hozzájuk tudod küldeni a telefont, ha bármi gondod van. Nagyon jó árakon szervizelik a telefonokat. Plusz vannak különféle kuponok, akciók, így még olcsóbban tudod elhozni. Most épp talán okosórát adnak mellé. Samsung Members-ben vannak néha jó dolgok ezzel kapcsolatban, érdemes megnézni. Ha gondolod írj, hétvégén rá tudok nézni.
-
David3
őstag
válasz antal750 #9761 üzenetére
Szia, előre is bocsánat a kifejezésért, de akkora egy rohadék bandát, mint ők, még nem láttam. Pedig megvettem én is annak idején a prémiumot, plusz teljes Európa térképet, de már jó ideje nem használom az alkalmazásukat (pedig néha jól jön az offline térkép, főleg Svácjban).
Hiába írsz nekik, válaszban majd ajánlják, hogy töröld le az alkalmazást, meg indítsd újra a telefont, és hasonló, általában semmit sem segítő megoldással leráznak. Ennek ellenére írj nekik, és ha tényleg Prémium+ előfizetésed van, esetleg kérj visszatérítést.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
Sziasztok, aki vett német Samsung shop-ból S23 szériát, az most elvileg kapott 50%-os kupont bármilyen webshopban kapható kiegészítőre. Csak német webshop. Kérlek ne írjatok privátot, hogy magyar shop-ban is beváltható-e, múltkor is volt egy kolléga innen a fórumról, akinek gyenge volt a felfogása.
-
David3
őstag
Sziasztok, ha valaki tervez vásárolni a német Samsung oldalról, van €50 eurós kuponkódom. Légyszi vigyétek el, mielőtt nem esek kísértésbe és megveszem az új Ultrát.
-
David3
őstag
válasz gulyasa #9133 üzenetére
Szia, a rutinoknál nálam korábban ilyeneket véletlenszerűen bármilyen más beállítás okozta. Hülyén hangzik, de igaz. Nézd meg, hogy nem mond esetleg ellent egy másik beállítás, ami például a Te esetedben a néma módból nem engedi ki. Általában amikor aktív a rutin mutatja kis felkiáltójellel valahol a rutinon belül, hogy valami hiba/összeakadás van.
-
David3
őstag
válasz autotaxmo #9015 üzenetére
Mocorgott bennem valami, de ha váltanék is, az Ultra felé vinne az eszem. Megnéztem, beszámítással, kedvezményekkel 800 eurót kéne még ráfizetnem az S23+-ra. Inkább kihagyom. Az AI amúgy sem érdekel, kamerában én bőven elvagyok, S-Pen meg nem ad annyival többet.
Ahogy Bog emlíette a YouTube-os videóban, nem éri meg váltani S23-ról.
-
David3
őstag
Szia, rövid és tömör válasz: S23 lesz a megfelelő. Az S22 nem épp a legjobban sikerült széria, mind üzemidőben mind stabilitásban akadnak problémák. A sima S23 szerintem elég lesz, ha nem szereti a tepsi telefonokat. Ha üzemidőben kicsit több kell 2 napnál, akkor S23+, nálam megvan vele a 3+ nap.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
Állítólag a januári biztonsági frissítésben javítva lesz a beégéses hiba: [link]
Bár én nem tapasztaltam, úgy látszik sokaknál okoz gondot.
-
David3
őstag
válasz csubííí #7909 üzenetére
WhatsApp-nak plusz egy pont, a Messenger már egy jó ideje nálam is idegesítő dolgokat csinál. Többek között, hogy ha érkezik egy reakció egy üzenetemre, 5 percenként jön róla értesítés. Vagy épp folyamatosan jelzi, hogy van olvasatlan üzenetem, akkor is, ha már 1 hete elolvastam. Van egy LG V40-em második telefonként, ott ugyanez a helyzet.
-
David3
őstag
válasz zolikaDB #7508 üzenetére
Szia, szintúgy ilyen területen dolgozom. Nekem egyszerű átlátszó (füstös) tokom van, üvegfóliával. Ezek mellett gumis USB-C-be dugható "dugóm" van. Ez utóbbit mindenképpen ajánlom. Mivel nálunk acél és magasan ötvözött fém mellett még aluminium és sárgaréz is megfordul, rendszeresen kell takarítanom. Az előző telefonomnál (S22+) beszorult a keret és a tok közé a rézforgács és megsértette a fém keretet.
A legjobb egyébként, ha tényleg nem viszed magaddal a munkaterületre, ahogy előttem ajánlották.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
Igen, illetve kiegészíteném következővel: nekem mintha jobban merült volna a frissítés után. Talán tanuló fázisban volt / van, ezt nem tudom. Valamiért a Google Térképet berakta 'Soha nem alvó alkalmazás' listájára. Ez ment is alvó módba. Plusz Messenger és Facebook volt a legnagyobb fogyasztó, őket kényszerített leállítással kikapcsoltam. Most délután 5-től 2%-ot merült, mint előtte. Pedig volt benne mobilnet, Bluetooth-on zene, kis böngészés. Talán segített.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
A Messengeren hibáról van cikk: [link]
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #6560 üzenetére
Számomra csak megjelenésben történt változás (desing, betűtípus), ilyen szempontból nekem mindegy, hogy One UI 5 vagy 6.
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #6535 üzenetére
"Az összes módosítás" részt egyébként ajánlom átolvasgatni, szépen össze van szedve, hogy mik változtak, mik az újítások.
-
David3
őstag
válasz st3v3np3t3r #6330 üzenetére
Tőlem a szerviz semmit nem kér, látják elvileg a rendszerben a vásárlási adatokat. Eladásnál viszik tovább az adatokat a telefonhoz kapcsolva (garancia miatt pl.). Igaz, ez a hanyatló nyugaton van így.
-
David3
őstag
Jött valami frissítés, S916BXXS3AWIG, októberi biztonsítági javítással. Nyilván semmi change log hozzá...
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #5225 üzenetére
Nem a német nyelv csodája. Ott van, hogy S23 Series, és 6.1", szerintem egyértelmű.
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #5165 üzenetére
Igen, így erősen kiforgatva is lehet értelmezni, amit a fórumtárs írt. Tőlem is messze állnak az ilyen tokok, ez szerintem ízlés kérdése. Az áráról nem vitatkoznék azonban, €1000+ értékű telefon esetében, azt meg kell hagyni, hogy minőségi cuccok. Nekem egyszerű átlátszó szilikon "füstös" (elég hülyén hangzik lefordítva) hatású tokom van, ilyen tekintetben én a kevésbé ígényesek táborát erősítem.
-
David3
őstag
válasz alex devil #4931 üzenetére
Nekem S23+ van, kb. 4-5%-ot maximum. Különösebb dolgokat nem csinálok vele, csak a WiFi-t kapcsolom le. Esetleg sokat lehet spórolni, ha éjszakára berakod takarékos üzemmódba.
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #4926 üzenetére
Ha autós példát kéne mondanom, akkor inkább "új autót" venni gyenge akksival, rozsdás bódéval. Együtt lehet vele élni, de hosszútávon idegesítő.
-
David3
őstag
válasz autotaxmo #4920 üzenetére
Csak annyival egészíteném ki, hogy általánosságban elmondható, hogy nem csak S22 -> S23, hanem S22 Plus/Ultra -> S23 Plus/Ultra vonalon ugyanez a helyzet. Sokkal jobb az üzemidő, készenléti módban pl. klasszisokkal jobb az S23 széria. Lehet mondani, hogy processzor, vagy az akkumulátor-kezelés lett jobb, végső soron úgyis mindegy.
Az S22 széria ilyen távlatból elmondható, hogy nem sikerült a legjobban, de most már nagyon jó áron hozzájuk lehet jutni, így viszont nem rossz vétel egyik darab sem.
-
David3
őstag
válasz AeSDé Team #4538 üzenetére
Gyári töltővel (EP-TA800) nem melegszik, de még csak nem is langyosodik nekem. Gyári a kábel is, és használom gyakran a vezeték nélküli töltővel (EP-P2400) is. Nem tudom mi folyik itt, a telefon melegedése az új banana blur.
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #4517 üzenetére
Nálam sem melegszik, gyári töltőpaddal szoktam tölteni, de még csak langyos sem lesz. Egyszerű átlátszó tokom van, esetleg tudja befolyásolni ez is.
-
David3
őstag
válasz beholder00 #4072 üzenetére
Szia, én motoron szoktam használni navigációhoz is, erős napsütésben is tisztán látni a kijelzőt. Ha nagyon erős a fény, be lehet kapcsolni valamilyen plusz fényerőt (ennek a neve nem ugrik most be), ha nem lenne elég maximumon.
Szerk.: Megvan. Adaptív fényerőre gondoltam, ilyenkor automatikusan állítja. Ha ez az opció inaktív, manuálisan tudod állítani az extra fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
válasz janosibaja #3980 üzenetére
Bár a YouTube Music-ot nem használom, annak az alkalmazásnak is kell lennie valami erre vonatkozó beállításnak.
-
David3
őstag
válasz janosibaja #3978 üzenetére
Feltételezem, hogy akkor még a Sync 1-es van az autóban (mk3 facelift előttiekben még az van). Sony fejegység van egyenként benne? Gyanítom, hogy ez csak beállítás kérdése lesz. Mivel nem Android Auto, mindenképp az autó beállításaiban keresd az erre vonatkozó opciókat. Esetleg érdemes lenne áttúrni a telefonban a csatlakoztatott eszközök / Bluetooth beállításait.
-
David3
őstag
válasz janosibaja #3974 üzenetére
A 3-as Focus azért nem lehet annyira öreg. Nekem is az van 2016-ból. Sync 2 van rajta? Egyszerűen kapcsold ki az automatikus média indítást, ahogy előttem ajánlották.
-
David3
őstag
-
David3
őstag
Szia, én S22+-ról Smart Switch-csel költöztem át S23+-ra, mindent átvittem, ahogy az esetedben is fontos lenne. Semmilyen hátrányát nem látom, pedig még a beállításokat is áthoztam. Nem akadt be semmi, még az alkalmazások beállításai is megmaradtak. A biztonságos mappához nem tudok hozzászólni, én nem használom.
-
David3
őstag
válasz timirosicka #2831 üzenetére
Nyilván csak vicceltek előttem, nehogy komolyan vedd őket. A telefon miben volt akkor? Hol vetted egyáltalán? Ha hiányos a gyári csomagolás, elég kérdéses a származási helye / készülék állapota. A telefon amúgy rendben van?
-
David3
őstag
50 új hozzászólás, délután ~4 óta. Azt hittem megkaptuk az Android 14-et.
-
David3
őstag
válasz ForRedGlory #2241 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges dologról megy a diskurzus. Én használom, mert pl., ha kocsiban ülök ne kérjen se jelszót, se ujjlenyomatot, valamint, ha itthon vagyok csak simán "húzással" oldja fel a telefont. Ahogy a tanult székely mondja: "Ganz simpel"
#2242 PedroPascal: Nálam van annyi csavar, hogy anno megfogadtam, hogy soha többet nem veszek Samsungot (Samsung Wave - badaOS után), erre mégis itt kötöttem ki.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
Nagyon OFF leszek. Eddig mindig 2 évente váltottam telefont, szinte kivétel nélkül. Most először éreztem azt, hogy az S22+ nagyon félrement, szabadultam is tőle, ahogy tudtam, még addig, amíg jó pénzt lehetett érte kapni. Szerencsére a Samsung jó áron beszámolta.
Csak egy észrevétel: ha válaszolsz egymás után több embernek, akkor próbáld használni a "Szerkeszt" gombot.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
válasz PedroPascal #1934 üzenetére
Pont akartam írni, ha nagyon szigorúan nézed, végülis igazad van. Ha kicsit lazábban nézed, akkor viszont az NFC lehet töltés is, hiszen rövid hatótávú érintéssel vagy egymáshoz közel helyezéssel való kommunikációt jelent. Ezesetben a kommunikáció egyirányú, mégpedig, hogy "nagyon gyorsan töltsed fel a telefont".
-
David3
őstag
Megnéztem, nem találtam semmi olyat, ami miatt nem engedné párosítani. Viszont a kocsin se találok semmilyen menüpontot Android Auto-ra vonatkozóan. Menüből nem is lehet elérni? Jövő héten megyek úgyis szervizbe, rákérdezek, hogy miért nem működik (simán lehet, hogy a kocsin kell frissíteni szoftvert).
-
David3
őstag
Valaki próbálta a telefont Android Auto-t használni Ford Sync 3-mal? Ford Focus 2016 (mk3 facelift) lenne a példány, amivel párosodnia kéne, de eddig két kábbellal nem akart működni. A kábel lenne rossz? Csak mert a második probálkozásnál legalább felvette a töltést és egy pillanatra mintha működésre is bírta volna, de egyből eldobta a kapcsolatot. Hol lehet a hiba? Kocsin kéne frissíteni szoftvert? Másik kábel?
-
David3
őstag
Volt valakinek problémája az óraátállítással? Eddig sose volt semmi gondom, de most azt produkálja, hogy a widgeten sehogy sem tudom az aktuális időt beállítani. Töröltem, újra hozzáadtam, de ugyanúgy 1 órával kevesebbet mutat ott. Csináltam újraindítást is, az sem segített. Van valakinek tippje? Érdekes, hogy az LG V40-em is ugyanezt csinálja.
-
David3
őstag
Nem mondtam, hogy helikopter vagyok. Mindenesetre én kameráknál azokat a lencséket használom, amikre valók. Normál lencsét pl. nem használnék szöveg fotózására, de hát már csak ilyen vagyok. Terepjáróval se mennék ki a Kakucs ringre, pedig 1-2-vel egész jó időt lehetne menni.
Részemről téma lezárva, mert látom egyesekben elképesztő ellenszenvet képes produkálni. Mielőtt megkapnám, nem, nem vagyok Samsung-hívő.
-
David3
őstag
válasz migabi24 #1692 üzenetére
Azért ne tegyünk felelőtlen kijelentéseket, miszerint egy 400 ezres készülék gyári hibás. Napok és hetek óta téma, kicsit unalmas, amikor kirobbant a "botrány", csináltam két képet. Egy újságból való, szándékosan rossz fényviszonyok között. Az elsőnél az újság teteje, a másodiknál az újság alja be van hajtva.
A bal felső sarokban látszik némi homályos rész, ez szerintem egyértelműen a fókusz számlájára írható. Tehát valószínűleg szoftveresen lehet javítani - már ha valakinek egyáltalán javítandó probléma. Engem pl. pont nem érdekel.
A két képet direkt alap beállításokkal vettem fel. Akinek fontos a dokumentumok fotózása, az úgyis erre kihegyezett beállításokkal fogja használni a kamerát. Ennél csak többet lehet kihozni belőle - SZERINTEM.
[ Szerkesztve ]
-
David3
őstag
Megnéztem, elvileg kaptál hozzá távirányítót, ugye? Nekem ez van, ehhez járt: LG JS3 2.1 Kellene lennie egy "F" gombnak, amivel magát a forrást tudod kiválasztani. Nekem alapból az optikai kábelre csatlakozik, ezzel át tudod váltani bluetooth-ra. Nálam elég volt egyszer megnyomni, semmit nem kellett mást állítanom (bár az enyémen magán a soundbar-on is van ilyen gomb).
Első körben ezt próbálnám meg, ha ezután sem megy, akkor lehet a többi dolgon agyalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- LG LCD és LED TV-k
- Synology NAS
- AI a játékokban és azon túl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...