- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
nos az original stalkerekben nem találkoztam efféle "finomságokkal"..
javítsák mihamarabb mert a grafika, színvilág és az atmoszféra a stalkerekben nálam nagyon ötös!
ha már itt járunk a lost alpha-ban picit visszább venném a szaturációt... (erre van esetleg valami konzol parancs miszter ichimaru gin?) -
Hurkaleves
őstag
ha tudnák optimalizálni az mindenkinek jó lenne...
amit eddig legjobban optimalizált és legszebb játéknak tartok azok a Bethesda munkái (Fallout 3, Skyrim...) mind gyönyörűek és kevés vas kell hozzá! ha valaki meg tudta csinálni más miért nem? ott bazi nagy terek vannak és még a laptopom se rezzen meg. -
Hurkaleves
őstag
nagyon bízok az új peccsbe mert egyik mentésemet sem tudom betölteni...
-
-
Hurkaleves
őstag
nna... rostock-ba nem tudok átmenni kidob. f@sza.
állítgattam a grafikát lentebb, kidob. most ott tartok, hogy a játék nem indul.. -
Hurkaleves
őstag
élsimításra sehogy nem lehet rávenni a játékot? catalyst-ból sem megy...
-
Hurkaleves
őstag
egy két tipp hogyan tettem a játékot élvezhetőbbé számomra. a játékélményem eddig 5/10 volt, a módosításokkal 7/10-re nőtt a szememben.
első körben kikapcsoltam a sunrays-t (napsugarak) mert optimalizálatlan és kb. felezte az fps értékeimet.
az atmoszféra picit "sterilebb" lett, de annyi baj legyen a simább futás fontosabb.a fény/árnyék volt nálam az első ami szemet szúrt, ezeket próbáltam optimalizálni a következő konzolos módosításokkal:
"0" (nulla) konzolt lehívod, majd begépeled:
r2_sun_lumscale 1.5
ez a nap fényerejét szabályozza azaz a fény/árnyék kontrasztot. az árnyék sötétségét nem.
túl sok ebből az értékből kiégeti a világos textúrákat minek eredménye, hogy fehéren világít minden világosabb textúra. túl kevés mondjuk nulla érték "kikapcsolja" a napot nem lesznek árnyékok!r2_sun_lumscale_amb 2
ez a szórt fény erejét szabályozza mindenhol! kettes értéken kellően világos minden és még az ablakos épületben is látsz lámpa nélkül fényes nappalkevés érték = sötétség az épületben, nagy érték = a textúra színek torzulása illetve kifakul a táj.
r2_sun_lumscale_hemi 1.3
ez az objektumok vetett illetve ön árnyékát szabályozza. kevés értéknél lesz rohadt sötét akár egy fának is az árnyéka, hogy nappal is lámpát kell kapcsolni! túl sok érték eltünteti az árnyékokat!szóval ezekkel az értékekkel részemről sokkal élvezhetőbb, reálisabb a játék fény/árnyék szintje.
javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki! és ahogy írtam ha szaggat ,kapcsold ki a sunrays-t!csumidáré!
-
Hurkaleves
őstag
az X18-as laborban mi a számítógép jelszava?
-
Hurkaleves
őstag
nagy mágus vagy uram!
a következő beállításokat eszközölve a játék elérte az általam kívánt fény/árnyék hatásokat!!!r2_sun_lumscale_amb 0
r2_sun_lumscale_hemi 1.5így reálisabb és nem kell lámpát kapcsolnom délben egy szikla árnyékában!
ezer köszönet!!tolom is neki hatezerrel!
egyébként még egy észrevétel:
az elemlámpa. "power flashlight" a neve és az effektív távolsága 5-10m után elveszik... mondhatom igen powerra sikeredett... sokszor kellene legalább egy 50m-es hatótáv! -
Hurkaleves
őstag
most DX9-ben próbálgatom... a sliderek működnek a fény/árnyék is rendben van viszont ha be van kapcsolva a sunray-s akkor az égbolt "villog" azaz a jelenség olyan, hogy ha mondjuk fa mögött állok akkor nem kapom a sugarakat és "látszódik" az égbolt "mintázata" de ha kihajolok akkor úgymond "bekapcsol" a napsugár és az ég átmegy full fehérbe... szóval kikapcsolva tolom most mert a DX10-es brutál kontraszt/árnyék miatt számomra még így is élvezhetőbb... az atmoszféra picit "silányabb" de ez van... remélhetőleg nem sokáig!
-
Hurkaleves
őstag
üdv mindenkinek, nemrég kezdtem el a játékot és az első pár dolog ami felbosszantott és számomra érthetetlen, hogy:
- miért ilyen brutálisan nagy a kontraszt, hogy fényes nappal (mondjuk délben) is elemlámpát kell használjak egy busz árnyékában hogy lássak?? ez kicsit ellenkezik mindennel... rendben van erős, vakító napsütés, de azért a szórt fény miatt mindenhol világosnak kéne lennie! komolyan mondom nappal jobban fogy a lámpám mint este!
azért nem..
- ha már itt járunk miért nem működik a brightness, contrast, gamma slider a beállításoknál? már console-ból is próbáltam, de semmi... a legfrissebb patch fent van, de az sem segített.
- a másik az optimalizálás. megfigyeltem, hogy egy idő után bedarabol a játék...
mentek egyet -> újra indítom a játékot -> betöltöm az állást és "kisimul" a játék! magyarul megjön a várt fps szám! ez mitől lehet?ezek engem eléggé idegesítenek és durván rombolják a játékélményt amivel egyébként nem lenne baj!
ha van tipp szívesen fogadom! thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Vicces képek
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mozilla Firefox
- EA Sports WRC '23
- RAM topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest