Hirdetés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
Ma vettem egy TP-Link WR841ND routert (utána olvasva, hogy jókat írnak róla).
Erre gyanús, hogy egyáltalán nem működik együtt a D-Link 360R modememmel.
Találtatok már erre megoldást? -
Keef_Lee
senior tag
válasz Intruder2k5 #12873 üzenetére
Hazhoztam, beüzemeltem volna, aztán nem jött össze. Erre még tovább olvasgattam.
De láttam, már oylat órumon, aki utána azt írta, hogy megoldódott. Persze azt nem hogy miként.
Csak a csere segít? -
Keef_Lee
senior tag
Sziasztok. smsc7004vbr-t szeretnék switchnek beállítani, de nem boldogulok vele. Minden instrukciót szívesen fogadok. Jelenleg tplink router van, arra kellene rákötnöm.
[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Gubek-Einste #32005 üzenetére
Köszönöm. Szinte hihetetlen, de úgy tűnik, hogy sikerült.
Valami finomhangolást nem árt ezen kívül? -
Keef_Lee
senior tag
A konfig a következő: smc7004vbr switchnek beállítva és rákötve gigabites NAS, másik lanra médiabox, amin sat beltéri streamjét nézem. (LANon, mert az meg a tplink routeren van).
Ha sat beltéri streamjét nézem (elvileg mpeg2 3,6 Mb/sec körül), akkor NAS be-bejelzi, hogy nincs hálózati csatlakozása. Ha leállítom, a médiabox lejátszást, akkor megjavul a NAS.
Lehet ilyen? Ezt elvileg bírnia kellene. Vagy rosszul van valami beállítva? -
Keef_Lee
senior tag
válasz Gubek-Einste #32063 üzenetére
Médiboxon kodiban pvr klienssel lekérem a linuxos beltéri csatorna http service címét. pl. http://192.168.2.101:8001/1:0:1C8:1:E082E2F:0:0:0:
[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Sziasztok!
Inviteles ZTE modem/routerbe (h168n) nem jutok be. Úgy nem, hogy az ip címét sem tudva, még az admin felületet sem látom. Bármilyen segítséget megköszönök. -
Keef_Lee
senior tag
Kösz. Ennél nagyobb volt a gebasz. A ZTE a PC hálókártyán direktbe beállított ip címmel jut csak be az admin felületre. De érdekes, hogy akkor is ha nem húzom le a dsl kábelt, akkor olyankor nem a ZTE felülete jön be, hanem egy Zyxel-é. Zyxel egyáltalán nincs a hálózatban. Mi a lótúró ez? Elég biztonságos ez így, vagy a Zyxeles meg az én felületemet láthatja? Nem értem.
A ZTE-nek bridge üzemmódban is világítani kell az Internet lednek ugye? -
-
Keef_Lee
senior tag
Kösz, igen, közben rájöttem, hogy mindent kiír. Ezért csatoltam is a másik képet is.
A ZTE modemet közben ki-be kapcsolgatva, amire direktbe volt dugva a gép (ez a két eszköz volt csak), néha hozott 8 eszközt is, amiknek az ipcíme 192.168.1.2xx volt, TPLink meg Microsoft, meg Huawei technologiát írt hozzájuk. Ezt pl. azóta nem tudom megismételni. Ez meg a szolgáltató hálózati eszközei lehettek?! Nem értek már semmit sem. -
Keef_Lee
senior tag
H168N v2
Nem, nem. Már bejutok a ZTE-be. Pont ez az, hogy két féle ügy van:
1, kihúzott dsl kábelnél és a PC hálókártyáján direktbe IP-t állítva a ZTE adminfelülete jön be..
2, Bedugott dsl kábellel pedig ugyanígy a Zyxel felülete jön be. Mondjuk nagyon lassan és nem mindig. (amikor nem, akkor kidobja a böngésző,hogy túl sokat várt) -
Keef_Lee
senior tag
Nem gondom van, hanem aggódok, hogy milyen ez vajon adatbiztonság szempontjából, amit írtam. Ha pedig a ZTE lesz a router, akkor az, hogy problémásan elérhető, akár egy statikus cím felvételénél vagy bármilyen beállításnál, továbbá hogy ez a zyxel valahonnan jön, az nem oldódott meg.
-
Keef_Lee
senior tag
Azért, mert ez egy ilyen eszköz, amit csak az 1-es lan portól, csak direktben háló kártyán beállított ip-vel lehet elérni. Mindenhol ezt írják, a helpdesk is ezt mondta.
Ha a ZTE router lenne, akkor port forward se lenne. Nem tudja.
Azóta sokat olvastam:
DSLAM isolation opciót-t kell kérni a szolgáltatónál, hogy ne lássa másnak a hálózatát.
Mert ezzel nem foglalkoztak ezek szerint maguktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5 Pro teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Viccrovat
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest