- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #25391 üzenetére
tplink ment eddig csak ugye thome net volt.Szóval az jó,vissza állítottam a upc routert igy azon van wifi, Egyébként a tplink routeren nincs wan port . Modemes router,lehet azért,az 1es helyre dugtam be azt se tudom mi annak a neve.
-
válasz
Intruder2k5 #25388 üzenetére
akkor most mit tegyek? a upc routeren nincs wifi nem is lehet bekapcsolni,a tplinken pedig továbbra sincs net.
-
válasz
Intruder2k5 #25385 üzenetére
Átállítottam és most nincs wifi egyáltalán
És alig maradt a upc menüjében valami amit állítani lehetne gondolom akkor ez így nem igazán jó
-
válasz
Intruder2k5 #25385 üzenetére
Megnézem de a upc routeren nem tudom hogy bridge módban megy e? a docsis nem tudom pontosan mit jelent de ha a net sebessége az rendben van. És igen beállitom akkor egy darabig van mind a 2 routeren net aztán elmegy a tplinken .A upc marad. Kikapcsolom a routert és van hogy megint jó,de van hogy nem.Ha nem kapcsolom ki akkor egy napig próbáltam de nem lett jó magától.
-
válasz
Intruder2k5 #25322 üzenetére
Szia.
Sajnos nem lett jó az ip cím átállítás.Egy darabig volt nem utána már nem.A Upc router menüjébe a 192.168.100.1 en tudok belépni gondolom akkor az az ip cime?Tényleg nem értek semmit hozzá
A csatornát fix 6ra állítottam a Upc routeren.Eddig ennyit tettem de mit csináljak a tp link routerrel hogy jó legyen?Azon mit kell állítani?Köszönöm a választ. Vagy valakinek valami őtlet miért nem tudok 2 routert összekötni?Azért lenne rá szükség mert a Upc router wifi ereje kevés. Utp kábellel rákötöttem egy tplink td-w8960nb. modemes routert de sajnos csak egy kis ideig van nem és van hogy a upc wifi is elmegy ha kihúzom a tp linket akkor megjavul.A tp linken beállítottam egy másik ip cimet elvileg,de úgy sem lett jó.Valaki esetleg letudja írni mit állítsak be a Upc routeren?és mit a tp linken?
-
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #25378 üzenetére
Köszi, már nézem is!
-
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #25361 üzenetére
Cserén gondolkozom, már megint, csak azt nem tudom hogy milyet kéne vennem, hogy ez se jelentkezzen, valami tipp?
-
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #25359 üzenetére
És ezzel lehet változás?
-
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #25357 üzenetére
Tp-link TL-WR841N Ver: 9.0.
1 hónapja kezdte az egészet, addig jó volt, multizni is tudtam, most meg böngészni se. -
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #25355 üzenetére
Még nem tudtam beállítani az új fw alatt a routert, ehhez még várom ismerőst a skype-on, utána jöhet a többi lehetőség, egyébként hogy érted hogy alternatív fw?
-
Utka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25332 üzenetére
Üdv!
Nem nekem kell, én is ezt kérdeztem az illetőtől, aki EZT fölvetette.
Közben pontosítottuk a felállást:Adott két szolgáltató, egy PC- Linux alapú routerrel, tűzfallal, sok LAN kártyával, egyebekkel. Ebből egy UTP -n jön két IP tartománnyal az "áldás". Kellene egy (több?) AP egy WAN porttal, ami tudja szórni két külön SID -en a két bejövő szolgáltatást.
Az egyébként engem is érdekelne, hogy két külön szolgáltatót, hogy lehet egy kábelen továbbítani, majd szelektíven kikínálni.
Hol, milyen címen keressem ehez az okosságot?Köszönöm
. -
Sas madár
őstag
válasz
Intruder2k5 #25334 üzenetére
Azt gondoltam ezek között is lehet válogatni.
Akkor nehéz keresgélés lesz ez.
Megpróbálok valamit akkor annak a felsorolásából kiemelni hátha segít. -
Sas madár
őstag
válasz
Intruder2k5 #25296 üzenetére
Amit korábban linkeltél nekem asus routert ha hasonlóakat szeretnék keresni össze hasonlítás miatt azt hogyan tudnám leszűkíteni a keresésnél?
Mármint arra gondolok ami képes 2 irányú wifi forgalomra.
Van ezeknek valami külön kereső szavuk? -
válasz
Intruder2k5 #25322 üzenetére
Értem megpróbálom.Köszi
-
Sas madár
őstag
válasz
Intruder2k5 #25286 üzenetére
Igazából mivel telefonokra lenne még erősítve a jel így a sebesség felezés nem probléma.
Inkább amit írtam már jelenleg is 8 dBi az antenna méret és határon van a jelerősség akkor ezen a routeren ha cserélem csak be kellene próbálkoznom valami 16dBi körüli mérettel.
Ezek szerint ezt a megoldást a hagyományos rouetrek nem tudják lekezelni.
Olvasnom kell erről,köszi a linket legalább tudok keresgélni. -
Sas madár
őstag
válasz
Intruder2k5 #25265 üzenetére
Ennyit nem szeretnék költeni.
Olyan kérdésem lenne,amit kiosztok router-ről wifi jelet..azt több wifi eszközzel használom.
Van olyan lehetőség,hogy egy másik routert is beiktassak a hálózatba ami nem kábelen hanem a wifin kapná a bejövőt sávszélességet és azt osztaná tovább kisebb eszközökre szintén wifin?Remélem érthető amit ki szerettem volna hozni a kérdésből.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25280 üzenetére
Az mindegy a boltok mit mondanak, bediktálod a TP-LINK-es palinak az S/N-t és máris megmondja mennyi a gari.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25278 üzenetére
Mint már volt róla szó, nem a TP-LINK adott ár 5 évet, hanem az akkori magyar forgalmazó. Az sajnos megszűnt, a mostani csak a gyári garit adja.
-
Boost3er
tag
válasz
Intruder2k5 #25275 üzenetére
Jó, hogy mondtad meg néztem a garancialevelet, 60 hónapot adtak rá, úgyhogy viszem is vissza. Köszönöm!
-
Boost3er
tag
válasz
Intruder2k5 #25273 üzenetére
Nagyjából 2 éve vettem újonnan boltba. Átlagban egy gépet szolgált ki kábelről, 2 laptopot, fél éve egy NAS-t kábelről és egy SMART TV-t WIFI-ről. Illetve mobilok vannak rajta. Nem tudom ez mennyire számíthat.
-
Boost3er
tag
válasz
Intruder2k5 #25270 üzenetére
Ne haragudj, ez elkerülte a figyelmemet. Akkor ajánlott venni egy újat? Itt tudtok ajánlani, vagy az a milyen routert vegyek topic hatásköre?
-
Boost3er
tag
válasz
Intruder2k5 #25249 üzenetére
Szia! Köszönöm a gyors választ, megnéztem minden beállítást, reseteltem minden, ami a téma összefoglalóba van. Sajnos a 2.4Ghz-es hálózat eléggé sűrű, van rajta vagy 5 jel is, de a saját csatoránán, amin a routerem van egyik sincsen. Illetve nem tudom mi lehet a baj, percről-percre elmegy a net. Eléggé fura. Lehetséges, hogy ennyit bírt valami alkatrésze és ez már a vége? Vagy inkább tényleg valami beállítási panasza lehet?
-
Sas madár
őstag
válasz
Intruder2k5 #25263 üzenetére
Ohh
Pedig pont térdig járok akkor a csapdában.
Az említett oldalakon keresgéltem eddig,,
Nem tudom mennyire mérvadó a jelenlegi TP-Link 8dBi antenna van használatban de mindenképp fejlesztenem kellene.Ehhez képest azok lehet semmi + nem fognak adni? -
Zsocy155
őstag
válasz
Intruder2k5 #25233 üzenetére
Siker!
Köszi szépen! -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #25224 üzenetére
A CTF támogatás gondolom nem azon múlik, hogy nem teljesen up-to-date verziót használok a Tomato-ból, hiszen ez sem annyira régi, talán 2-3 hónappal ezelőtt még ez volt a legfrissebb.
Másik E2000-el rendelkező tulaj tapasztalatát szívesen meghallgatnám, de nem túl elterjedt eszköz úgy vettem észre.
Gondolkoztam a váltáson, amire érdemes lenne váltani, azok az ASUS 30k körüli AC szabványos routerei (AC56U, AC66U), ennyi befektetést viszont jelenleg nem ér meg számomra, hogy 20-30mbittel több folyjon ki a csőből, vagy hogy AC-n üzemeljen a wifi, egyelőre marad ez a linksys.
MikroTik termékei is érdekelnek, mert el tudnék molyolni vele, hálózati területen dolgozom, viszont feleslegesnek érzem a business routert otthoni környezetbe, ráadásul árban is húzósabb. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #25216 üzenetére
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #25208 üzenetére
2 gép, 2 telefon és 1 tablet szokott lógni rajta, ehhez esetleg még a notebookom jön hozzá néha, plusz az asztalimon virtuális gépet szoktam futtatni, ahol szintén van torrent kliens. A 2 gépen általában megy a torrent, de nem folyamatosan, inkább csak seedben szoktak állni, és a kapcsolatokat limitáltam 50db/kliens-re.
Viszont a tegnapi tesztek során sehol nem futott torrent, töltés, semmi, mégis 62 volt a teteje, router nélkül pedig hozta a 94-et betonstabilan.
Most be vagyok rá lépve távoli asztallal melóból, host és virtuális gépen is fut a torrent a kliens beállításai szerint globálisan 50-50 engedélyezett kapcsolattal. Így a routerben ezt látom a kapcsolatoknál összesítve:
TCP: ~250 UDP:~500A torrent klienseket kiiktatva és kb 5 percet várva a kapcsolatok száma jelentősen visszaesett, a virtuális gépen 0, a host pc-n pedig:
TCP: ~30 UDP: 40-50Ezután mértem is egyet: speedtest
FW: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-124 K26 Max
Köszi!
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25188 üzenetére
Így is ugyan az a helyzet , majd jó lesz valakinek forrasztást gyakorolni vagy isten tudja.
Köszönöm a segítséget -
ÁdiBá
veterán
válasz
Intruder2k5 #25195 üzenetére
Nyúzom nyúzom, de nem hajlandó a modem elszállni, tehát, ha direktbe a modem egységbe van csatlakoztatva az UTP kábel, akkor semmi gond.
Sajnos gondolom beállítás probléma nem lehet hiszen eddig ment.
Akkor ez garancia? -
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25185 üzenetére
Windows Tűzfal illetve Defender kikapcsolva mit lehetne még kikapcsolni?
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25181 üzenetére
Csak ezzel van összekötve , WAN portba nincs bedugva semmi hanem mellette a másik 4 csatlakozót próbáltam sikertelenül.
Az alján nincs belépési adat csak típus jelzés , S/N , MAC , illetve a hardver és a firmware verziója
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25179 üzenetére
Igen magamban elszámoltam 10 másodpercig és utána engedtem fel a gombot a ledek kialudtak majd újra elkezdtek világítani de ugyanott tartok se 0.1 se 2.1 pedig régen a 0.1-el sikerült belépnem
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25177 üzenetére
Ez a weboldal nem érhető el
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Sajnos ezt dobja be
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25175 üzenetére
Ezt adta ki :
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Home
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : NoEthernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce hálózati vezérlő
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-F7-91-E7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8de1:a688:7bd6:a85a%3(Preferred
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.104(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2015. május 24. 18:43:37
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2038. január 19. 5:14:07
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 50341154
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1C-C5-66-29-00-25-22-F7-9DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledTunnel adapter Helyi kapcsolat* 1:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : YesTunnel adapter isatap.{DD7E67ED-A6D5-4385-8804-C90E4AC5C012}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes -
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25172 üzenetére
Mikor összekötöm a géppel akkor lent a tálcán a net ikonon ( windows 8.1 ) egy sárga felkiáltójeles háromszög van.
Ip cím osztás hogy tudom megnézni ? sajnos ehhez nem értek
Világít a Power , Status , Wlan illetve az 1 ,2,3,4-es led amelyikbe bedugom a kábelt
Wifi : Default -kód nélkül
Reset után a Power és a Status leden kívül minden elalszik majd újra megjelenik de belépni továbbra sem tudok -
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25162 üzenetére
fuh hát nem vagyok valami járatos ebben a témában, de a parancssorral kiirattam és azt irja, hogy ip-t kap, maszkokat, átjáró is ok, de dns-t nem látok. meg azt irja, hogy adathordozó leválasztva ami nem biztos, hogy jó?
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25158 üzenetére
Azóta sikerült csatlakoztatni, de nincs internetkapcsolat.
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25153 üzenetére
Fentvannak, újak már csak win8ra vannak a régiek meg már 1 évesek szóval ennél nem kellene régebbi
Az a vicces hogy eddig jó volt, de most nem akarja.... volt azóta egy router reset mert a gépeken sem volt jó, de ott meg tudtam csinálni.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25155 üzenetére
Rendben, nagyon köszönöm a válaszaidat
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25148 üzenetére
De, wifin torrentezem, baj (kerülöm a kábeleket, ha lehet)? Laptopról van szó, meg kipróbáltam, ha kábellel megy a dolog, ugyanazokat a sebességeket hozza, mert a lapos kb. 2 méterre van a routertől.
-
albert8
veterán
válasz
Intruder2k5 #25151 üzenetére
Megtörtént, ugyan azt dobja.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25148 üzenetére
Rendben, köszi, kipróbálom.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25146 üzenetére
Aktuális eredmények speedtestről: [link]
Hivatalosan tékom, 10/1-es ADSL.
Torrentről a cuccok 1-1,2 mb/s jönnek max, ami jó, csakhát a többi... Próbáltam már a sávszélkiosztást 750k/s-re levenni, de a net akkor se volt valami húdegyors. Meg azt akarom, hogy üresjáratban maximumon pörögjön a torrent, ne kelljen hozzányúlni újra és újra.
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25144 üzenetére
Bekorlátozom, ha megmondjátok, hogy mik az ideális értékek a körülményeket figyelembe véve?
A QoS-szel, akkor ne bajlódjak? Jobban járok, ha a torrentklienst piszkálom, jól értem?
Csak azért gondoltam a QoS-re, mert ahogy utánaolvastam, ennek a szolgáltatásanak pontosan a hozzáméhoz hasonló problémák kiküszöbölése lenne az értelme...A klienst amúgy automatikusan konfiguráltam, ezek alapján a feltöltési korlátom 70.0 kB/s, feltöltési szálak: 5, kapcsolatok torrentenként: 90, kapcsolatok (összesen): 400, max aktív torrent: 15, max aktív letöltés: 5.
Köszönöm,
DH
-
w333
félisten
válasz
Intruder2k5 #25114 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25098 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5 #25100 üzenetére
Thx...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25098 üzenetére
Erre gondoltam, köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25096 üzenetére
Bocsi, de rákattintottam a válaszra az ugyanilyen számú válaszodnál, ahol ~150 HSZ volt kábé, de ide tette az enyémet és itt más a hozzászólásod ilyen számmal.
Volt az n12 d1 routerhez tomato firmware link és telepítési segédlet, de nem elérhető már a (users.atw.mittudomén fejből a pontos linket). Erről lenne szó. Csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy kell-e mini-normál stb... sorrendet megtartani az upgade-nél, mint a wrt54gl-nél. +melyik verzió shibby féle telepíthető a tipusra. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #17198 üzenetére
Szia.
Tegnap vettem egy n12 d1-et és szeretnélek megkérdezni, hogy ezek az infók megtalálhatóak-e máshol, illetve aktuálisak-e?! Mert a linkek közül csak a firmware-é működik, bár abból is van azóta szerintem 10 újabb.
Köszönettel: t
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25078 üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon flottul ment
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #25075 üzenetére
Szia!
Elvileg ebből nem lesz probléma, erre utalás sehol sem volt a szabályzatban. (német koli)
Köszönöm a segítséget!
-
farkas-j
őstag
válasz
Intruder2k5 #25033 üzenetére
Szakmailag igazad van! Nem akarok vitázni, mert ez nézőpont kérdése. A mezei vásárló megveszi a 150MBps routert, és pl. itt reklamál, hogy miért nem megy annyival a WiFi-je. Erre szoktuk mondani, hogy ez az elméleti sebesség, a valós érték ideális körülmények között is kb. csak a harmada. Hogy ezt a 150MBps sebességet a köznyelvben ki minek hívja az más kérdés. A köztudatba így került be, ha visszaolvasol a topicokba. Szinte mindenki így említi, még ha szakmailag nem is korrekt. Sok olyan megnevezés van, ami nem 100%-osan felel meg a szakmai szempontoknak, a köznyelv mégis így mondja, és így az átlag ember meg is érti. Én nem kezdem el egy hozzá emértőnek a kódolást, hibajavítást, CRC magyarázni, mert egyszerűbb így megválaszolni.
-
petya2012
őstag
válasz
Intruder2k5 #25022 üzenetére
megnézem,köszi
nem nagyon akarja betölteni,csak az első 2 oldalt -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #25014 üzenetére
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24981 üzenetére
köszi semminél több
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24979 üzenetére
akkor ez egyenlöre kimarad megy pihenni mig valakialkot egy tutorialt hozzá hogyarol mikéntröl
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24975 üzenetére
mégegy kérdésem lenne azon a sériál interfészen keresztül fellehet töltenia régi möködö szoftvert? ha igen milyen alkalmazás kell hozzá?
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24975 üzenetére
köszi
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24973 üzenetére
a soros port az alaplap melyik részén van hátha menthetö bár azota lett másik igy nem vesztek semmit ha probálkozok
-
kingstone1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24966 üzenetére
szia sajnos nem segit
-
merka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24970 üzenetére
köszi a választ megpróbálom aztán meglátjuk mi lesz
-
merka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24968 üzenetére
kábelen nem megy nem tölt lefele semmit az utorrent visszafelé tölt általában de csak torrentnél vettem észre eddig de ha kikötöm a routert akkor minden megy rendesen
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Intruder2k5 #24956 üzenetére
Nem véletlen írtam oda a 11-est is, mert már találkoztam ilyen esettel és én is nagyot néztem, bár már találkoztam ennél furcsább problémákkal is. Ez a tipikus elméletileg így van, de gyakorlatilag nem dolog.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5 #24912 üzenetére
Kösz, ez volt a baja, el sem hisszük, hogy végre jó. Köszöni a haverom is a segítséget.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5 #24908 üzenetére
Most mondja haverom, hogy a kábel nem is a modembol jön ki, ami a D-linkbe van bedugva, hanem egy másik routerbol, ami a ház másik részén van.
Tehát egy modem van, egy tp link router és most vett egy d link routert, amit beledugott a tp link routerbe. Ezért nem működik akkor.
A Cisco modem es tp link router a ház másik végében van. Annyi fal van és olyan messze van, hogy a tp link idáig nem bír elsugarozni, ezért használt kábelt ilyen messzire. De azt hitte, ha vesz megegy routert, vagyis a d linket, akkor azt beledughatja kabelen keresztül a távoli tp linkbe.
Akkor így milyen megoldás ajánlott, hogy a routertol távoli szobában is legyen wifis net?
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24904 üzenetére
Megnézem, de egy dell-es drivert találtam pár napja, az nem akart felmenni rá
pedig win driver, az is tablet, ugyanúgy RTL8723BS chip, ugyanúgy tabletben (ugyanazon atom alapokon)... és mégsem.
---------
Jah, nem megy fel
Állítása szerint nem talál kompatibilis eszközt (ha futtatom, akár rendszergazdaként). Ha eszközkezelőből akarom frissíteni és a gépen keresem ki, akkor meg a win dobja a szokásos "az eszköz naprakész" szöveget. -
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5 #24908 üzenetére
Köszi, csinálja haverom.
-
Sheld
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24872 üzenetére
Falun nem gáz, mivel csak 2-3 ember van rá csatlakozva, az is csak a családon belül. Öregekkel vagyunk körbevéve, akik azt sem tudják, mi az a számítógép.
Amint bekapcsolom a titkosítást kezdődik a net/kapcsolat dobálás. A DHCP nem játszik szerepet benne.
Titkosítatlanul megy, titkosítva pedig dobálja a netet wifin keresztül, és csatlakozni sem mindig enged. (Kábellel minden első osztályú.)Az előző post-om óta eltelt időszakban csak kétszer dobta el magát, titkosítatlanul. Amint titkosítom kb 2-3 percenként indíthatom újra az egészet.
-
válasz
Intruder2k5 #24895 üzenetére
Az miért lehet jó nekem? A telóm 5GHz-t is tud, volt amikor használtam, más eszköz nincs ami használná. Nekem biztosan nem kell majd 120-as netet osztani meg miegymás. Nekem stabil router kell ami a kis netemet elossza minden nyűg nélkül.
-
válasz
Már azt sem mindig érzékeli ha csatlakoztatok valamit. Eddig led jelezte ha kábelt dugtam rá, már azt sem mindig, meg kialszik a led. Én ezt nem értem, ennyire hirtelen ez lett.
Több kábelt is próbáltam. -
válasz
Sajnos nincs. MEgyek melóba meglesem a tápot ha szét tudom szedni.
-
válasz
Intruder2k5 #24890 üzenetére
Costom? Eddig jó volt, veszek egy másikat. V4-est. Ez meg vigye aki akarja az SMC-vel együtt, az sem véletlenül kukás verzió volt. Eldobja a netet.
-
válasz
Intruder2k5 #24888 üzenetére
Az is megvolt, azért írtam már ide, mert kifogytam az ötletekből.
-
válasz
Intruder2k5 #24886 üzenetére
Előtúrtam egy anno a kukából kivett 54 megás SMC routert és minden gép elindult. Erre mit mondasz?
Amúgy próbáltam úgy is, hogy minden falat kikapcsoltam a gépen úgy sem ment. -
válasz
Intruder2k5 #24882 üzenetére
Újabb fejlemény. Részletek nélkül mondom, csak most derült ki, hogy van még egy asztali gép ami rendesen megy wifiről. Egy ősrégi D-LINK PCI foglalatba csatlakozó wifi kari. 54 megás, drivert is nehezen kerítettünk hozzá. Na ez a jószág rendesen működik.
Pedig már kinéztem az új WNDR3700-ast.
-
válasz
Noob.hu bejött a notin sok tekerés után.
Nem lehet, hogy a router haldoklik? Korábban volt net gondom, de meglett és nem volt köze a routerhez. 6-8 eszköz sem lehet a baja, mert akkor is van ha senki nem csatlakozik hozzá.
-
válasz
Ez oké is lenne, jó irány, de a noti maitt megbukott. Az totál más felépítmény tűzfal meg minden szempontjából. Egyetlen egyező pont abban az MSE semmi más.
Nem szoktam feltenni Windows Tweaker-t. -
válasz
Intruder2k5 #24879 üzenetére
Gyakorlatilag kábellel minden jó és stabil, telefonon szintén, de amint noti vagy asztali gép wifi kártyával akar csatlakozni fogja magát és nem. Ha nem jelzik, hogy a lenti gép nem megy nem is tudom, hogy baj van. A noti meg most itt van gondoltam ráuszítom, de nem.
-
válasz
Intruder2k5 #24879 üzenetére
Szia!
Felemás eredmények jöttek ki. A google link időtúllépéses mint vártam.
Az admin felülettel más van:
Ha beírom ahogy szoktam, hogy routerlogin.net akkor időtúllépés. Asztalin kábellel megy amúgy. Ha 192.168.1.1-el akarom elérni, akkor sok terek és után kéri a jelszót, beírom és teker és teker majd időtúllépés. Kábellel asztalin mind a két módszerrel el tudom érni. 1x volt korábban volt, hogy belépett a sok tekerés után, de hiányosan láttam a dolgokat és nem reagált semmire. Tekert....
Telóról elérem a felületet kiváló minden. -
válasz
Intruder2k5 #24860 üzenetére
Üdv!
Köszi, sejtettem, hogy valami turpisság van a dologban! Ha hazaértem, megpróbálom.
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24857 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom. Bár a reset és a FW frissítés lesz nálam az utolsó két próbálkozás. Most beállítottam a 20Mhz-ez és a fix csatornát. Meglátjuk
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24854 üzenetére
Igen, az ott jelenleg 81/150, de folyamatosan változik. Volt 108/108, 81/7, 108/7, 108/150 meg 54/7 is. Az androidos tablet viszont fixen 72/72.
Amúgy jelenleg 40Mhz-en van es próbálgattam az erősítést is, most épp 142mW (alapból 42 volt).
Sztivi, köszönöm Neked is az infokat. Így egy kicsit emészthetőbb a dolog, de még mindig nem értem, hogy zsirugyanilyen tablet hogy produkalhat hibátlan stream-et HD videóval widin keresztül. Ott csak a router más (linksys e2700). Tehát elvileg tudnia kéne ennek a realtek chipnek. Illetve, ha ez a chip tud ennyit, akkor a 150Mbps AP-vel miért nem tudott többet? Az egy usb LAN adapteren keresztül volt microISB OTGn a gépbe kötve. És biztosan nem az USB a szűk keresztmetszet, mert ugyanígy, ha kábelen kötöm rá, akkor hibátlan a lejátszás.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24843 üzenetére
Hát egy fokkal jobb lett, meg nem kicsit több infot látok, szoval jó ez a tomato FW. De még mindig nem az igazi (ráadásul a digis PPPoE belépőmet se találom, így most nincs net).
Overview alatt lent jelzi a wifi adatait is. Jellemzően 72Mbps sávszélességet ír. Ez már talán elég is lenne, még ha nem is 300. De még innen is be-bezuhan 65 alá, és olyankor már elakad. Amikor a tablet nem csatlakozott, akkor néha, rövidebb időre felment 144re, de amúgy 72 a jellemző.
Próbáltam 20 és 40MHzen is. Próbáltam 11 és 13 csatornán is, a legtisztabbat keresve. Only N verzióban, meg apránként még egy csomó aprósággal próbálkoztam, de teljesen eredménytelenül.
Miért lehet, h nem akarja még csak megközelíteni sem azt a 300at?
100at tudna minimum (vagy stabilan) már boldog lennék. -
Tomi845
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24848 üzenetére
A DHCP listában 4 tétel van 1 android nevű amit nem tudok értelmezni, de pentagram nevű nincs. Van még a számítógépem (vagy a laptopom nem tudom ugyanaz a neve, de a laptop wi-fi-n csatlakozik) a switchnél leágazott laptop (az 2x szerepel a listán különböző IP címmel) és valami android-1685e8d8de4f8a0a.
-
Tomi845
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24846 üzenetére
Azt hogy tudom megnézni?
-
Tomi845
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24841 üzenetére
Pentagram: 192.168.0.100
Tp-Link: 192.168.1.2 -
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24843 üzenetére
Igenigen, aztán kimasoltam a link forrását és láttam, csak így telefonon, mobilneten kicsit macerásabb a dolog. De közben sikerult megoldani. Köszi
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24837 üzenetére
Meg tudnád mondani, hogy honnan származik a file? Vagy hol tudnék utánajárni a belépőnek? Admin és root semmilyen kombinációja nem megy.
Amúgy fw csere sikeres volt, csak most nincs net és a routerből is kizártam magam
Köszi előre is -
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24837 üzenetére
Nagyon köszi, ezt még akkor megpróbálom, mielött kihajítom.
-
Sanborn
újonc
válasz
Intruder2k5 #24830 üzenetére
Sokat javult a probléma !
Köszönöm szépen a segítséget ! -
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24834 üzenetére
Azért nagyon köszönöm.
Csak azt nem értem, hogy hirdetheti 300asnak a routert, ha gyári FW-rel nem tudja ezt?Tudnál esetleg egy frissebbet ajánlani? Jelenleg, asszem, 1.0.03 van fent, de nem találtam frissebbet.
Realtek oldala is egy rakás sz#r... a Dellnél találtam kicsivel frissebb drivert a wlan vezérlőhöz, de azt meg nem fogadja el a rendszer. Pedig ugyanehhez a chiphez, ugyanígy egy tablethez, csak Dell.Még a FW-t megpróbálom, de aztán lehet, h kitépem az egészet a helyéről és új router lesz. -.-
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24832 üzenetére
Jelenleg nem, de kb egy légtér... légvonalban 4m, egy 30cm salakbeton fallal, de ajtó nyitva a hálón, nappalin meg nincs.
Amikor egy helyiségben voltam, akkor is csak alig volt nagyobb a sávszél... kb 20-25 max. -
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24829 üzenetére
Telefonnal próbáltam még és egy kis AP-t kötöttem kábelen a tabletre, az csatlakozott még wifin a routerre. Telefon és a tablet a saját wifijével 20Mbps-t tudott, a tablet az APn keresztül 36-ot. De az AP is 150es papíron, szóval mind nagyon kevés.
Amúgy minden eszközön gyári FW/driver (talán nem a legfrissebb, de egyikre se találtam frissebbet) -
Sanborn
újonc
válasz
Intruder2k5 #24826 üzenetére
Igen igen 634 a vége
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24825 üzenetére
Jelenleg 11esen van, így kb rosszabb most, mint eddig bármikor (13Mbps)... kipróbálom most 13mal is.
kb ugyanaz (15Mbps)
-
_Smooth
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24821 üzenetére
-
Shingen
addikt
válasz
Intruder2k5 #24818 üzenetére
Megvan, köszi!
-
Shingen
addikt
válasz
Intruder2k5 #24816 üzenetére
De a tab esetében nem IP címet ír hanem MAC címet.
Wireless - Wireless Statistics nem ír ip-t. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #24811 üzenetére
ugy néz ki hogy ez hatásos egyenlőre nyitva vannak köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Nintendo 3DS és DS topic
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest