- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
Nekem nem ez a tapasztalatom, és ismerőseim zömének se. Egyik jóbarátom egy kifejezetten gagyi, belépőszintű ASUS laptopot nyúzott majdnem 10 évig. Persze vannak selejtesek, de az hatásvadász túlzás, hogy 3 év után tömegével hullanak el a laptopok. Viszont kíváncsi lennék egy statisztikai adatra, hogy a legyártott és ténylegesen használatba vett laptopok hány %-a hal meg mondjuk 5 éves kora előtt. De szerintem túlnyomó többségük nem. Persze azért egész nagy a minőségi szórás, de még a fogyasztói piacra gyártott gamer notikkal se volt problémám. A minőségibb workstation gépekre (pl. Lenovo ThinkPad, amit én is használok munkámhoz) pedig kifejezetten fogadni mernék, hogy 6-8 éven belül nem lesz bajuk. Az én munkahelyi 8 magos laptopom heti 40 órát pörög 4.0 Ghz felett. Eddig 2 év után semmi baja. Előző helyemen egy hasonló Dell volt, 4 év és egy pohár víz balesete után is tökéletesen működött.
"Nem véletlenül szoktak kisebb teljesítményűek ezek a mobil procik lenni a desktop-hoz képest"
Szerintem azért nem, mert nincs hely lehűteni, és akksiról is működniük kell. Nem hiszem, hogy a forrasztás miatt."Annak a Ryzen-nek nézz inkább utána miért is megy 95 fokon, az csak beállítás kérdése,"
Nem kell utánanézem, tudom miért melegszik: egy 12 literes SFF gépházban van, kicsi hűtővel. BIOS-ban beállítottam, hogy 70 foknál vegyen vissza, azóta nem megy 70 fok fölé, teljesítményben pedig 90%-át hozza így is. Viszont ezt egy átlag user nem fogja megtenni, gyári beállításokkal 95 fokon menne, és szerintem 5 éven belül úgy se lenne semmi baja. -
Sidorovich
senior tag
Gondolom nem bírja rosszabbul, mint a gamer laptopok BGA forrasztása. Ott is a 80-90 fok egyáltalán nem ritka. Nekem is zavarta a szemem, de a gyakorlatban soha egyetlen laptopom nem romlott el (igaz, 3 év után általában eladtam őket a következőre frissítés miatt), de ismerőst se tudok ilyet, akinek meghalt volna a laptopja. Ezeket erre tervezik. A Ryzenek elvileg 95 fok körül kezdenek csak throttlingolni, desktopon is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest