- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
wum
csendes tag
válasz
Lifeforce #65 üzenetére
Hallgattam az okos szóra, és már meg is kaptam az M8S dobozt.
Erősen meglepő dolgokat tapasztaltam:
- A weboldalon található fotó alapján azt hittem, antennát is fogok kapni a dobozhoz. Nem így lett.
- Az antutu pontszám nagyon érdekelt, de nincs. Ugyanis Antutu sincs. Mint ahogy rengeteg program nem érhető el a Google Play-ből. Az Antutu-n kívül a Speedtest.net appja, az ingyenes frodo C64 emulátor, quick reboot, de még a saját magam által készített és feltöltött appok sem, amik pedig nem hardverfüggőek, mivel direkt úgy készültek, hogy minél több eszközön elfussanak (pl.: 5x5, vagy Kavics Memory).
Arra gondoltam, a processzor lehet a hibás, de ha a NEO-ra az itteni bejegyzések szerint van antutu, pedig ilyen (vagy csak majdnem ilyen?) processzora van, akkor végképp nincs ötletem, miért nem érhető el rengeteg app a play-ből. Erre bárkinek bármi tippje? Egyedi rommal működne a teljes play?- Stabilitás. Alapvetően jó és gyors, de néha nagyon belassul. Az XBMC a fél nap alatt egyszer már úgy lefagyott, hogy csak Ctrl+Alt+Del segített.
- Videólejátszás: Az S8xx processzorokról azt állítja az XBMC, hogy minden kódolást kezel rajta. Ennek ellenére a Youtube-on már találtam olyan videót, amit nem tudott az XBMC lejátszani.
Az XBMC alatt max 720-ban tud Youtube videót lejátszani, ha engedélyezem az 1080-at, akkor is.
- Az XBMC-hez nem tudok egyetlen klienssel sem felcsatlakozni, egyedül böngészőből. A régi, lassú TV box-omhoz is nehéz volt csatlakozni, de azt a sebesség számlájára írtam. Itt azonban egyáltalán nem tudnak kapcsolódni az androidos kliensek (Yast, XBMC Remote, Xmote, ...).
- 3D-s videót egyelőre nem tudtam vele 3D-ben lejátszani. Sem XBMC-vel, sem más videó lejátszóval. Képes erre egyáltalán a doboz? A HDMI 1.4 specifikáció szerint képes lenne.
- Az online update hibaüzenettel áll le, mintha nem lenne jól megadva az update hely címe.Hát, elsőre ennyit. Ha ezek közül bármelyik problémának van megoldása, csak én nem vagyok még elég jártas a dologban, azzal örömmel megismerkednék.
-
-
wum
csendes tag
válasz
Lifeforce #58 üzenetére
Sajnos nem tudom, mihez kell erős GPU. Full HD filmek zökkenőmente lejátszásához? 3D filmek lejátszásához? 3D appok futtatásához - olyanokéhoz, amik a TV 3D megjelenítését használják?
Ha ezekhez tényleg elég a gyengébb grafikus processzor, akkor lehet, hogy igazad van, és amíg tapasztalatom nem lesz, elég lenne az TM8s is.
Ez a 14 nap akkor is áll, ha személyesen veszem át az üzletben a megrendelést? -
wum
csendes tag
válasz
Lifeforce #56 üzenetére
Nem, nem tudok 4k adást nézni, és nem is akarok. Full HD a TV hozzá, tehát ez a max, és igényem sincs többre.
Androidban nincs nagy rutinom, de routereket már régóta használok (OpenWrt), és ott tudom, hogy RAM-RAM-RAM mindenek felett. Mivel linuxot is akarok futtatni, ott nagyon sokat számít, hogy mennyi memóriám van. Gyanítom - mivel az android is linux - itt is fontos. Távlatibb tervem, hogy saját otthonautomatizálási appok fussanak androidon. Például az 1-wire hőmérőim értékei folyamatosan látszanak a kijelzőn ... meg effélék. Sajánt szervíz appok úgy, hogy közben a videók és 3d-k zökkenőmentesen fussanak.Most egy dual rk2908-as procival menő android ketyeg, rettenetesen lassan és megbízhatatlanul. Nem akarok olyanért fizetni, ami csak néha fog akadozni, és éppen elég csak a sebessége. Szeretnék nyugodtan, kényelmesen bánni az erőforrásokkal. (És mivel nincs tapasztalatom, inkább fölé lövök, mintsemhogy kevesebb legyen.)
Mellesleg, ha tudsz rk2908-asra (Atab TV Box) valami firmware-t, azt örömmel fogadnám, mert sehol sem találok. Mindenütt csak 2918-asra van, és csak egyetlen utalást találtam arra, mintha ez a kettő elég hasonlatos lenne. -
wum
csendes tag
válasz
Lifeforce #54 üzenetére
Ha tudsz alternatívát mondani, ami 4GB memóriával, és kb ilyen teljesítménnyel fut, örömmel venném. Én egyedül a X8-H Plus-t találtam még ezen kívül, de annak nem sokkal több, mint fele a sebessége, 2GB memóriája van csak, és SATA sincs benne. Persze egy erősebb S812-es doboznak jobban örülnék, mivel ez az egyetlen processzorcsalád, amin az xbmc minden kódolást támogat, de én nem találtam erősebbet.
-
wum
csendes tag
válasz
Lifeforce #52 üzenetére
Engem a hang igazán nem érdekel, ehhez szerintem fülem sincs, meg eszközeim sem. Jól vettem ki a fenti hozzászólásokból, hogy mindezek ellenére, akár egy-egy darabot mégis be tudtok hozni? Ilyenről lehet szó? Mennyibe kerülne itthon, ha tudtok hozni, és mennyi az átfutási ideje?
-
wum
csendes tag
-
wum
csendes tag
válasz
Lifeforce #47 üzenetére
Köszi, valami ilyensmitől tartottam.
De akkor milyen típus érdemes venni, ha stabil és jóminőségű videólejátszás mellett szeretném, hogy erőforrás is legyen a dobozban, hogy sd-ről időnként linuxot is bootolhassak, vagy hogy egyéb alkalmazásokat is futtathassak a háttérben?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Lifeforce #19 üzenetére
Freaktabon elég hosszú fórum van az rk3288-ról, és úgytűnik, még mindíg baj van veluk.
[link]Amikor az lehet olvasni, hogy RK is changing board again, az azt jelenti, hogy az osszes jelenleg kaphato rk3288-as a hulladek kategoriaba sorolhato.
Most pl. az a baj, hogy ha egy 4k-ra kepes tv-re dugod, akkor nem lesz kép. Megpedig azert, mert a 4k felbontast 30Hz-en tudó tv-re is kikuldi a 4k 60Hz jelet a ketyere. Emlekeztet ez engem arra, amikor az rk3066 boxok nemelyik lg tv-vel nem mukodtek. -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy újabb boxot mivel egy mk808-am már van. Gyerekeknek odaadtam, nekik böngészni ezt azt nézni jó lesz. Viszont én nem szeretnék mellé lőni és ACrayen media playeremet szeretném kiváltani egy jó androidos boxxal. Inkább költenék rá kicsit többet csak minden jó legyen benne. MIt ajánlotok? EZT néztem ki de inkább a véleményetekre lennék kíváncsi. Ha nem is tudtok ajánlani, akkor mire figyeljek oda a vásárlásnál? -
jobesz
tag
Üdv!
Értem és köszönöm a felvilágosítást.
Akkor tehát olyan box ra kell várnunk amin hdmi 1.4 lesz, és valamiféle veszteségmentes jeltovábbítás, amolyan pass thru-t csinál a hdmi-re?
Érdekes hogy optikaira sem ad ki 5.1 kódolt jelfolyamokat, ezzel régóta nincs gond, még a playstation 3 is kiadja oda
Amint lesznek friss infók várjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest