- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- 8300 mAh, maradhat?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
Keitaro
addikt
-
Keitaro
addikt
Nos Loha, akkor rávilágítok, hogy a GF2 Ultra és a GF3 miért veri meg simán a GF4MX-et. A helyzet kb ugyanaz, mint a 9600-ak és 9800-aknál. A 9600-ak ugye magasabb órajelen mennek, mégsincs esélyük a 9800-asok ellen.
Ez ugye azért van, mert a 9800-akban 8 pipeline habzsolja a pixeleket, míg a 9600-akban 4. Tehát ott 4 pipe megy magasabb órajelen, de ahhoz, hogy elérje a 8 pipe erejét, kb dupla órajelen kéne mennie ugye.
De most akkor vágtassunk vissza a GF-ekhez.
A GF2MX és a GF4MX-hez. Ezek 2 pipeline-al rendelkeznek és pipeline-onként két-két textúrázó egységgel. Ez ketyeg mondjuk 275Mhz-n. Ha azt akarjuk kiszámolni, hogy hány MPixelt képes feldolgozni, csak simán összeszorozzuk az órajelet a pipe-ok számával. Ergo ennél a GF4MX-nél 550MPixelt kapunk.
A GF2-nek, GF3-nak, és GF4-nek ellenben 4 pipe-ja van és ez ketyeg annyin amennyin. Egy GF2 Ultra 250Mhzn-n ketyeg. Beszorozva 4-el 1000MPixelt kapunk.
A valóságban csak azért nem ilyen drasztikus a különbség (szóval azért a GF2 Ultra nem kétszer gyorsabb), mert a GF4MX pipe-jain fejlesztettek egy kicsit, jobban ki vannak használva, és nagyobb memória sávjuk van. De ez nem változtat a tényen, hogy hiába van a nevében GF4, a legközelebbi rokona a GF2MX. Ő ugyanaz csak magasabb órajelen egy kicsit áttervezve, beépített TV-outtal.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=V9180%20TD&langs=01
hol látsz te 400MHz DDR ramot az mx440-en? 256MHz DDr az csak. de van neki 2.1Gb sávszélessége... nekem ez nagyon kevésnek tűnik, az én 8500-öm 275MHz-n már 8Gb-ot produkált, szal megkérdezném én hol itt a 128bites mem. mer rossz időzitésű ramokkal ennyire nem lehet sztem lehúzni a teljesitményt
azér én azt kétlem hogy elbánnának egy GF3ti-vel, mégha DX7-ről is van szó -
Keitaro
addikt
A GF3-al, pont az volt a probléma, hogy a GF2 Ultra lehagyta régebbi játékokban. Ezért gyorsan kiadták a Ti200-at és Ti500-at, mert az 500 az emelt órajelével már képes volt megverni :DDD
A GF2 Ultrában több kakaó van, mint egy MX460-ban, csak kevesebb a sávszélessége.
Érdekes volt a téma felhozatala, de poén :)) -
faster
nagyúr
Most fölösleges bizonygatni, hogy a Gef4MX milyen csúcsszuper kártya. Tudásra alig több, mint az első Gef256. Gyorsabb, de nem nagyon tud többet, ez abból is látszik, hogy ugyanúgy DX7-es. A 8500 pedig egy igazi PS1.4-et futtatni képes, a maga korában profinak számító GPU. Nagy különbség! Az egyik tud normális vizet rajzolni Far Cry alatt, a másik nem, akármilyen gyors.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest