Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
-
mr_knight
senior tag
Akkor nemértem pedig valahol írtad, hogy a kivezetőt vagy a bevezetőt már nem emléxem 4-xesen pörköli..... biztos férre olvastam vagy értettem....
nem értem.... no mind1
És az miért van, hogy a ''+''os lemezeket hamarabb kilehet írni mint a ''-''osat ?? Persze ugyazaon a sebességen...
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
-
PPeter
addikt
A gyorsabb (jellemzően 6x-os és ennél sebesebb) írásnál a DVD-író nem kezd kapásból a névleges írási sebességen, hanem a korong belső pereménél még lassabban ír, és később gyorsul fel az írási tempó, javarészt a növekvő kerületi sebességnek kihasználásával. Hogy a sebességet hogyan, miképp növeli a meghajtó bentről kifelé haladva, arra többféle módszer van.
Z-CLV: zónánként gyorsít, a zónákon belül állandó sebességgel ír, tehát lépcsőzetes módszerrel növeli a sebességet
Ilyen egy Z-CLV írás:
[link]
CAV: a fordulatszám állandó marad, a lemez végég folyamatosan nő az írási sebesség a kerületi sebesség kihasználásával, növekedésével
Ilyen egy CAV írás:
[link]
P-CAV: ugyanaz mint az előző, csak a maximális sebességet még a lemez vége előtt eléri az író, onnan egyenletes marad a tempó a lemez végéig.
Ez meg egy P-CAV írás:
[link]
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Segítsetek keresni!
Nem igazán értem ezeket a z-clv meg clv meg ezeket, és róluk szeretnék egy magyar összefoglalót olvasni.
Bocsi a hüleségemért.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest