Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• And
    veterán

Sziasztok!

Nem találtam ilyen témáról szóló topikot.

A problémám, hogy a Logitech Z2300-am jobb oldali hangszórója recseg. lekaptam a burkolatot, a membrán épnek tűnik, aztán elkezdtem kocogtatni a hangerő szabályzó modult. Észrevettem, hogy a recsegés bizonyos pozíciókban eltűnik, illetve hogy amikor csavarom a hangerő szabályzást, akkor recseg a hangfal. Ez valamilyen potméter vagy kontakt hibára utal. Szerintetek hogy tudnám orvosolni? Garancia már lejárt, viszont hajlandó vagyok szétszedni a kütyüt ha tudom mihez nyúljak! DE! Nem szeretném elbabrálni, mert nincsen fölös 15-20 ezrem hangcuccra.

Mivel ilyen topik még nem volt (azt hiszem), lehetne ilyen általános kontakt-javítós téma.

A szíves válaszokat tisztelettel megköszönöm.

Potméter csere, megfelelő végértékű, karakterisztikájú (lineáris vagy logaritmikus) és fizikai méretű példányra. Ha sztereo (dupla) potméter, akkor lehet, nehézkesebb lesz megfelelőt találni. Meg lehet próbálkozni valamilyen kontaktspray-vel is, de az időnként több kárt csinál, mint hasznot, ill. a kopott ellenállásréteget sem növeszti vissza.
    "Mivel ilyen topik még nem volt (azt hiszem), lehetne ilyen általános kontakt-javítós téma."
    Ez komoly? Ne mondd, hogy egy ilyen kérdés nem fér el a Hobbi elektronika, a Modding és elektronikai kérdések, az Azonnali kérdések órája, vagy más hasonló / kiemelt topikban :U. Ennyi erővel lehetne külön törött nyáklap meg felrobbant kondenzátor témájú topik is..

Új hozzászólás Aktív témák