Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiswida
csendes tag
Üdv!
Van egy jvc rx-230r erősítőm, bekapcsolás után a jobbos kimeneten nincsen hang, aztán egy kis idő elteltével és a hangerő gomb csavargatásával lesz hang ami egy kicsit recseg, végül 10-15perc elteltével elkezd tisztán és szépen szólni. Mindeközben a másik kimenet kristálytisztán és hibátlanul szól. Így vettem, nem tudom hogy régóta van e ez illetve hogy történt e vele valami bajság aminek ez lett a végeredménye. Tudna valaki esetleg segíteni?
Köszönöm -
Omega81
senior tag
Szerintem is. Ugyanis függetlenül attól, hogy zenét hallgattam, Winamp, Windows Media Player, vagy neten hallgattam zenét, vagy filmnézés, játék, egységesen hardveres hibára utalt a dolog. Hát valamit tanultunk. Vista és a Creative X-Fi Extrem Gamer meg a hozzá tartozó driver + alchemy eredményezte, bármilyen fura is. Hardveres hibának tűnt, de nem.
-
And
veterán
Az szoftveres hiba, hogy egy hangerőt szabályozó potmétert tekergetve egy erősítő hangszórója recseg?? Az erősítőhöz érkező jel valamilyen formában elvileg tartalmazhat recsegő zajt, amit okozhat a szoftver (oprendszer, lejátszóprogram, driver). De hogy a külső potméter okozta recsegés tűnjön el downgrade után, az minimum érdekes..
-
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Nagyon érdekes dolog történt.
Windows Vista operációs rendszerről kellett downgrade-elnem, XP-re. A "potméteres" recsegés megszűnt. Szoftveres hiba volt, ehhez mit szóltok? -
And
veterán
Potméter csere, megfelelő végértékű, karakterisztikájú (lineáris vagy logaritmikus) és fizikai méretű példányra. Ha sztereo (dupla) potméter, akkor lehet, nehézkesebb lesz megfelelőt találni. Meg lehet próbálkozni valamilyen kontaktspray-vel is, de az időnként több kárt csinál, mint hasznot, ill. a kopott ellenállásréteget sem növeszti vissza.
"Mivel ilyen topik még nem volt (azt hiszem), lehetne ilyen általános kontakt-javítós téma."
Ez komoly? Ne mondd, hogy egy ilyen kérdés nem fér el a Hobbi elektronika, a Modding és elektronikai kérdések, az Azonnali kérdések órája, vagy más hasonló / kiemelt topikban
. Ennyi erővel lehetne külön törött nyáklap meg felrobbant kondenzátor témájú topik is.. -
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam ilyen témáról szóló topikot.
A problémám, hogy a Logitech Z2300-am jobb oldali hangszórója recseg. lekaptam a burkolatot, a membrán épnek tűnik, aztán elkezdtem kocogtatni a hangerő szabályzó modult. Észrevettem, hogy a recsegés bizonyos pozíciókban eltűnik, illetve hogy amikor csavarom a hangerő szabályzást, akkor recseg a hangfal. Ez valamilyen potméter vagy kontakt hibára utal. Szerintetek hogy tudnám orvosolni? Garancia már lejárt, viszont hajlandó vagyok szétszedni a kütyüt ha tudom mihez nyúljak! DE! Nem szeretném elbabrálni, mert nincsen fölös 15-20 ezrem hangcuccra.
Mivel ilyen topik még nem volt (azt hiszem), lehetne ilyen általános kontakt-javítós téma.
A szíves válaszokat tisztelettel megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Ennyi erővel lehetne külön törött nyáklap meg felrobbant kondenzátor témájú topik is..