- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reac^
őstag
válasz
venember83 #27 üzenetére
Szerintem igenis van valami abban amit a kolléga irt.
Az autókat is moddingolják(optika) és tuningolják. Aki ezt nem teheti meg (általában életkor és anyagiak), az a számítógépével teszi ezt. -
Reac^
őstag
MEGVALÓSÍTÁS #2 SZAKASZ (PART #2)
- Oldallapra való kivezetés megoldása ''könyök'' alakú elemmel. A levegő útjába direkt lóg a plexi, így kényszerítve, hogy a videókártya hűtő lamelláin keresztül juthasson be a légjáratba!
Képek:
Könyök-modell:
[link]
Könyök-modell félkész:
[link]
Könyök-modell kész:
[link]
Könyök-modell próba (pontatlan, csak a látszat kedvéért):
[link]
[link]
Könyök modell helyén:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
VGA is a helyén:
[link]
[link]
Remélem még ma jelenkezhetek a hőmérséklet adatokkal
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
(Kolombusz) #19 üzenetére
Teljességgel igazad van, egy preszkottal vagy egy 9800pro/xt-vel már nem lenne ilyen sima a dolog!
De ha a légirány megfordítása pozítivan befolyásolja a hőmérsékleteket akkor valószínüleg kap 1 kis tuningot is a gép!
P4 2,4 alapfeszen 3,0-ig viszaosztott 5:4 ramokkal 400-on.
9700-es meg megy fel 9800pro szintre
(Ez olyan 25%-os plusz-t jelent)
Jövök a part2.-vel azonnal
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
Tervbe van véve az élvilágítás is, csak sajnos 2mm-es plexivel dolgoztam (ez volt), így meglehetősen nehéz megoldani, meg a sok törés is megnehezíti a dolgot. Ugyanis majdnem minden felületnek kéne 1 led hogy jól mutasson
(kipróbáltam)
Persze előjött a hangos a vinyó probléma, mint a vizhűzéseknél
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
Szten Márs #9 üzenetére
Ezekkel én is tisztában vok, sok döglödött táppal kerestek már meg.
A valószínűsíthető megoldás az lesz, hogy a légjárat bemeneti részén (oldallap) lesz egy 8centis -
Reac^
őstag
Köszi a sok hsz-t
Előszőr is az annyi a tápnak pártolóit kell hogy kiábrándítsam, ugyanis már 1el készebb fázisban van mint amit láthattatok és ki is lett már tesztelve keményen. De nem akarom lelőni a poént
Peltier-nek nem látom értelmét, kvasokat zabál és igazából vízzel együtt hatékony -
Reac^
őstag
Szeretném megosztani veletek ezt az apró, de tanulságos modom kivitelezését, mert ugye mindenkinek a vágya egy ventillátor mentes - halk gép!
EGY FANLESS GÉP ÉPTÉSE OLCSÓN!
Először is szeretném megjegyezni, hogy kemény, ám számomra igényes barkácsot hajtottam végre öcsém gépén. A fő szempont az teljes hangtalanság azaz ventilátor-mentesség, és az olcsóság volt.
Most mindenki megkérdi: Hogyan?!
Tényleg ventilátor mentes? Neem… csak a tápban van.
AZ IGÉNY
Az igény természetesen a szokásos: Tudjon éjjel is aludni a gép mellet…
A MASINA
A gépsárkány egy régebbi átlagos gépezet:
Abit IS7-E (i865) alaplap zakatoló chipset ventillátorral.
Intel P4 2,4GHz/800/512kB Northwood processzor, gyári ventivel.
ATi Radeon 9700 non-pro zakatoló gyári ventillátorral.
AMIT MUSZÁLY VOLT MEGVENNI
- Passzív hűtés a CPU-ra: Kifutó termék, Mistral Computer-ből: Aerocool DP-102 2000ft-ért.
[link]
- Passzív hűtés a VGA-ra: HW Piacról egy Aerocool VM-101 2500ft-ért.
[link]
- Tápegység: Codegen 300W 12CM 2700ft-ért.
[link]
- 100x50x2cm-es plexi lap 1400ft-ért
- Pillanatragasztó
A TERV
A számítástechnikában régóta alkalmaznak bizonyos légjáratokat a hűtés egyszerűsítésére. A dolog egyáltalán nem újkeltű, ugyanis 10-15éves HP számítógépekben már alkalmaztak légjáratokat
[link]
Így már mindenki rájött, hogy egy olyan légjárat kivitelezését tervezem ami megoldja a 3 fő melegedő alkatrész hűtését (CPU, Alaplap, VGA). Nem kell sokat agyalni azon, hogy miért van szükség 12cm-es ventillátorral ellátott tápegységre. Ugyanis ez fogja „szellőztetni” a légjáratot. Erre azért volt szükség, mert önmagukban a passzív cuccok nem voltak a helyzet magaslatán és hamar túlmelegedtek. Így kézenfekvő megoldás volt a tápegység légmozgására támaszkodni.
Szűkös helyeken való méricskélesekkel kezdődött a projekt. Eleinte nem hittem volna, hogy kartonon kívül más anyagból sikerülhet a megvalósítás, de volt otthon egy plexi táblám, sajnos csak 2mm-es. Ez két szempontból is szívás: könnyen törik, nehéz ragasztani. Nem baj!
Természetesen először kartonból modell-t építettem majd utána készítettem el a plexi elemeket, amiket a helyükre illesztve összeragasztottam pillanatragasztóval.
Bonyolította a dolgokat az, hogy úgy kellett megoldani, hogy a gép nagyjából szerelhető maradjon. Tehát a tápegységet, a videókártyát és a memóriákat ki lehessen venni. Ebből a legjobban a videókártyával szívtam, ugyanis azt megfelelően „körbe kell ölelni” hogy hatékony legyen a hűtés.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Diablo IV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest