- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikusz77
tag
válasz
Vikusz77 #205 üzenetére
Most annyit csináltam, hogy a telefonban a : vezetéknélküli és egyéb hálózatok/megosztás és hor.csatl.pont/USB megosztást kipipáltam.
Ezután most a számítógép elvileg felismeri(ez a win7 gép), az eszközkezelőben látom, azt írja, hogy használatra kész, látja, hogy ZTE a gyártó.
A droidtoolst bekapcsolva viszont továbbra is semmi nem történik. -
válasz
Vikusz77 #203 üzenetére
Oszinten megmondom hogy nem tudom mi lehet. Driver hiba az biztos.
Adb drivert is tettel fel?Nem vagyok valami nagy spíler driver telepitesben. En fekraktam, aztan eddig minden mtks-s cuccot felusmert, legyen az 6573/75/77/89/82. Tudom ez rajtad nem segit, de ebben en sem nagyon vagyok otthon.
-
-
válasz
Vikusz77 #189 üzenetére
Rootlást csak ideiglenesre kell kérned, mert ugye elméletileg root-olt.
"kínaszoftok eltávolítása is lehetséges" - szerepel a cikkben -,ez érdekeljen engem?
Majd csak CWM mentés után.
Ez igazából azért fontos, hogyha garanciáztatnád, akkor a vásárláskori állapot álljon vissza.Illetve a mentést a telefonba rakott sd kártyára kell elvégezni?
Az MTKDroidTools az ment gépre is, és csinál egy CWM mentést a telefon SD kártyájára is.A CWM recoveryből készített mentés az alapesetben a fizikai SD-re menti, ha van.
-
válasz
Vikusz77 #187 üzenetére
Ezt találtam az írásaid közül, ez kell nekem? Illetve az én telefonom rootolt (minideal) bármit is jelentsen pontosan ez , a leírásod meg ha jól értem rootolja a telefont és aztán menti a rendszert(?).
Szóval azt csináljam amit itt írsz, vagy ki kell hagynom valamit?
Elméletileg a linken lévő dolgokat kell megcsinálni, ámbár az utóbbi időben kiadott MTKDRoidTools-ok esetén már nem biztos, hogy factory mode-ban kell elindítani. Két hónapja járt utoljára v889m, akkor kellett a factory mode, igaz ugyan az is, én a régebbi (2.2.x) verzióval csináltam.Letöltöttem a csomagot amit említettél, hogy feltettél nemrég.
De vigyázz, abban benne vannak az átparticionáláshoz szükséges dolgok is!Erről fogom feltelepíteni az új ROM-ot a procedúra végén?
Végülis igen.Kicsit utánaolvastam mi is ez a CWM, annyit értek, hogy ha ezt feltelepítem, akkor könnyebben tudok belepiszkálni telefonba.
És mentés/visszaállításra is remekül alkalmas.Ezt is rá kell tennem egy sd kártyára és arról feltelepíteni a telefonra? Gondolom ezt sorrendben, a mentés után kéne és ha feltettem azután kéne feltelepítenem az új ROM-ot.
Nagyjából igen.Ez a Zetamod ezmiez? Ez is kell nekem? Ezt mikor kell feltennem (sorrendben a többihez képest).
Ez a ZetaMod egy módosított ROM, ami teljes rendszert rak fel, és telepítéskor választható opciókat biztosít.Újraparticionálást később is megtudom csinálni (ha szükséges)? Mert egyelőre örülnék, ha az alap problémát (nem lehet hívni) sikerülne megoldani.
Miután feltetted az új ROM-ot és kipróbáltad, akkor az átparticionálást az előtt érdemes megcsinálni, mielőtt „belakod“ a telefont.
Illetve el kell dönteni, hogy kell-e egyáltalán ez az átparticionálás. Szóval lehet, hogy először csak cserélj ROM-ot, utána térjünk erre vissza
Ha szeretnéd átparticionálni, akkor a belső SD kártya tartalmát mentsd le valahova (pl. számítógépre).Tudom, hogy fasságokat kérdezek, de teljesen ismeretlen számomra ez a dolog még... Alapfogalmakkal sem vagyok tisztában.
Másfél éve nekem is újdonságok voltak az ilyen dolgok. Inkább érdezz, mint téglagyáros legyél.Alapvetően mostanában a minideal-től rendelt telefonoknál jelentkezett ez a “nem tudom hívni, de hivni tudok” jelenség, és mivel nekem nincs ilyen telefonom, ezért ezt nem is tudom megnézni. Ezért javasolom mindenkinek aki ebbe fut bele, hogy cserélje le a ROM-ot. Egyrészt gyors megoldást biztosít, és már legalább 6 telefonra feltettem. Mindegyiknél működik. A legelső ilyen telefon kb 1 éve megy már. Akinek ilyen hívás-problémája volt, annak a ROM csere megoldotta.
Összefoglalva:
Letöltendők:
MTKDroidTools
ZetaMod v0.06
Átparticionáló csomag, ami tartalmazza a CWM-met is.Teendők:
1, MTKDroidTools-os mentés
2, CWM felrakása. Root-olt telefon esetén így : [link]
3, CWM mentés a jelenlegi rendszerről.
4, ZetaMod felrakása CWM-ből.
5, újraindítás után próba -
válasz
Vikusz77 #185 üzenetére
Nem túl nehéz, épp pár napja linkeltem egy komplett csomagot, ami az átparticionálást is magában foglalja. De legfontosabb a CWM felrakása.
A ZetaMod letölthető a blogomban lévő linkről.Persze a legelső dolog a mentés. Ehhez is van a blogomban infó.
Ha már van fent CWM, és a fizikai sd-n ott van a komplett telepítőkészlet, akkor onnan már igen könnyű felrakni. Ráadásul a telepítőkészlet az érintőképernyővel használható, opciókat lehet kiválasztani telepítés során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- E-roller topik
- LEGO klub
- Micro Four Thirds
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- További aktív témák...
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest