- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
honda 1993 #260 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy az ugyanilyen külsővel rendelkező Blade 3 ára 35k volt, amikor ez kijött 30k-ból.
Csak az szolgáltatófüggő, 1 kártyás, gyengébb hardveres cucc.
Ezek után értékled újra, hogy megérhette-e, vagy sem.Amikor nálam először meglátták, akkor sokan megnézték, átgondolták a fentebb leírtakat, majd 6 darab talált gazdára (én nem kereskedek ilyen dolgokkal, magugknak rendelték, max segítettem...)
-
válasz
honda 1993 #258 üzenetére
Gondolj bele, hogy ez egy majd' másfél éves konstrukció.
A költség meg valahogy ilyen: 70$*230*1,27+1500 -> kb. 22kHUF. -
válasz
dr.laci1 #253 üzenetére
Ha előtte jó volt, akkor a CWM-nek látnia kellene.
A CWM más SD kártyákat sem lát?
Ha nem, akkor lehet, hogy újra meg kellene próbálni feltenni flashtool-lal a CWM-met.Ha pedig mégis látná, akkor érdemes felrakni a ZetaMod-ot.
Az pedig beállítja aszükséges átparticionáláshoz tartozó állapotot. -
-
válasz
dr.laci1 #244 üzenetére
Sziasztok.van egy ilyen telefon nálam,amin a telefonról csináltak egy gyári visszaállítást. a google-s cuccok eltűntek.próbáltam volna a recoverybe belépni,de nem lehet belépni,olyan,mintha nem lenne.(fehér képernyő wo kínai jel,meg 3g kiírás).hogy lehetne cwm et tenni rá?
kösz,aki tud segíteni1, Ha csináltak egy rendszer visszaállítást, az csak a felhasználói adatokat törli, tehát a google cuccai közül csak azokat, amelyeket a felhasználó telepített. Ebből kiindulva ezek a programok pótolhatók a play store-ból.
2, Recovery telepíthető flashtool-lal, itt linkeltem a csomagot, amely tartalmazza a CWM-met és az átparticionáláshoz szükséges fájlokat (mr, ebr1) is. Ha nem akarod átparticionálni, akkor a flashtool használatakor az mbr és ebr1 ne legyen bepipálva). A csomag tartalmazza a leírást is, hogyan kell feltenni.
3, belépés a recovery-be:
3.1 – kikapcsolt telefon esetén (érdemes kivenni az akkut kb. 5 másodpercre, majd visszatenni) a hangerő fel + power gomb folyamatos és egyidejű hosszanti megnyomásával, míg meg nem jelenik a recovery. Itt látható néhány kép a recovery-kről (nem ez a telefon, de a lényeg ugyanaz) -
-
Hm... más telefonnal ugyan - és nem is kis nevű telefonnal - is volt hasonló: [nem jelez, ha elalszik a note3...]
-
Mért akarsz az sd-re telepíteni programokat?
Egyébként megoldható az, hogy a belső SD-t felcseréled a külsővel (a fizikaival)
Illetve az is megoldható, hogy az 512MB telepítési helyet 2,5GB-ra növeljük, amivel is eltűnik a belső SD és csak a külső látszik majd, mint belső SD.szerk.: egyáltalán nem off, abszolúte ontopic!
-
Az elmúlt időszakban vásárolt telefonok zöme ezzel küzd.
Mivel nekem már nincs ilyen telefonom, ezért hirtelen nem tudok más biztos gyógyírt, mint ROM csere.
Javaslom a ZetaMod-ot, pár hozzászólással ezelőtt linkeltem is.szerk.: Igazából jó lenne megtudni, hogy mi okozza, de telefon nélkül ezt nehézkes...
-
Elérhető a ZetaMod egy nagyon picit újabb verziója.
Egyrészt átkerült egy másik letöltési oldalra, ami pedig változás van az az, hogy:
- v0.06-ot jelez a 0.05 helyett
- A boot logo nem a gyári, hanem ZTE-s
- Angol factory mode
Letöltés
md5sum: 148048b16b13318b50682c1835fc9ad7 -
válasz
Vikusz77 #203 üzenetére
Oszinten megmondom hogy nem tudom mi lehet. Driver hiba az biztos.
Adb drivert is tettel fel?Nem vagyok valami nagy spíler driver telepitesben. En fekraktam, aztan eddig minden mtks-s cuccot felusmert, legyen az 6573/75/77/89/82. Tudom ez rajtad nem segit, de ebben en sem nagyon vagyok otthon.
-
-
válasz
Vikusz77 #189 üzenetére
Rootlást csak ideiglenesre kell kérned, mert ugye elméletileg root-olt.
"kínaszoftok eltávolítása is lehetséges" - szerepel a cikkben -,ez érdekeljen engem?
Majd csak CWM mentés után.
Ez igazából azért fontos, hogyha garanciáztatnád, akkor a vásárláskori állapot álljon vissza.Illetve a mentést a telefonba rakott sd kártyára kell elvégezni?
Az MTKDroidTools az ment gépre is, és csinál egy CWM mentést a telefon SD kártyájára is.A CWM recoveryből készített mentés az alapesetben a fizikai SD-re menti, ha van.
-
válasz
Vikusz77 #187 üzenetére
Ezt találtam az írásaid közül, ez kell nekem? Illetve az én telefonom rootolt (minideal) bármit is jelentsen pontosan ez , a leírásod meg ha jól értem rootolja a telefont és aztán menti a rendszert(?).
Szóval azt csináljam amit itt írsz, vagy ki kell hagynom valamit?
Elméletileg a linken lévő dolgokat kell megcsinálni, ámbár az utóbbi időben kiadott MTKDRoidTools-ok esetén már nem biztos, hogy factory mode-ban kell elindítani. Két hónapja járt utoljára v889m, akkor kellett a factory mode, igaz ugyan az is, én a régebbi (2.2.x) verzióval csináltam.Letöltöttem a csomagot amit említettél, hogy feltettél nemrég.
De vigyázz, abban benne vannak az átparticionáláshoz szükséges dolgok is!Erről fogom feltelepíteni az új ROM-ot a procedúra végén?
Végülis igen.Kicsit utánaolvastam mi is ez a CWM, annyit értek, hogy ha ezt feltelepítem, akkor könnyebben tudok belepiszkálni telefonba.
És mentés/visszaállításra is remekül alkalmas.Ezt is rá kell tennem egy sd kártyára és arról feltelepíteni a telefonra? Gondolom ezt sorrendben, a mentés után kéne és ha feltettem azután kéne feltelepítenem az új ROM-ot.
Nagyjából igen.Ez a Zetamod ezmiez? Ez is kell nekem? Ezt mikor kell feltennem (sorrendben a többihez képest).
Ez a ZetaMod egy módosított ROM, ami teljes rendszert rak fel, és telepítéskor választható opciókat biztosít.Újraparticionálást később is megtudom csinálni (ha szükséges)? Mert egyelőre örülnék, ha az alap problémát (nem lehet hívni) sikerülne megoldani.
Miután feltetted az új ROM-ot és kipróbáltad, akkor az átparticionálást az előtt érdemes megcsinálni, mielőtt „belakod“ a telefont.
Illetve el kell dönteni, hogy kell-e egyáltalán ez az átparticionálás. Szóval lehet, hogy először csak cserélj ROM-ot, utána térjünk erre vissza
Ha szeretnéd átparticionálni, akkor a belső SD kártya tartalmát mentsd le valahova (pl. számítógépre).Tudom, hogy fasságokat kérdezek, de teljesen ismeretlen számomra ez a dolog még... Alapfogalmakkal sem vagyok tisztában.
Másfél éve nekem is újdonságok voltak az ilyen dolgok. Inkább érdezz, mint téglagyáros legyél.Alapvetően mostanában a minideal-től rendelt telefonoknál jelentkezett ez a “nem tudom hívni, de hivni tudok” jelenség, és mivel nekem nincs ilyen telefonom, ezért ezt nem is tudom megnézni. Ezért javasolom mindenkinek aki ebbe fut bele, hogy cserélje le a ROM-ot. Egyrészt gyors megoldást biztosít, és már legalább 6 telefonra feltettem. Mindegyiknél működik. A legelső ilyen telefon kb 1 éve megy már. Akinek ilyen hívás-problémája volt, annak a ROM csere megoldotta.
Összefoglalva:
Letöltendők:
MTKDroidTools
ZetaMod v0.06
Átparticionáló csomag, ami tartalmazza a CWM-met is.Teendők:
1, MTKDroidTools-os mentés
2, CWM felrakása. Root-olt telefon esetén így : [link]
3, CWM mentés a jelenlegi rendszerről.
4, ZetaMod felrakása CWM-ből.
5, újraindítás után próba -
válasz
Vikusz77 #185 üzenetére
Nem túl nehéz, épp pár napja linkeltem egy komplett csomagot, ami az átparticionálást is magában foglalja. De legfontosabb a CWM felrakása.
A ZetaMod letölthető a blogomban lévő linkről.Persze a legelső dolog a mentés. Ehhez is van a blogomban infó.
Ha már van fent CWM, és a fizikai sd-n ott van a komplett telepítőkészlet, akkor onnan már igen könnyű felrakni. Ráadásul a telepítőkészlet az érintőképernyővel használható, opciókat lehet kiválasztani telepítés során.
-
Nos, a pakkot feltettem ide: [Letöltés]
md5sum: 2b9f8fbf82b3d13e8bbb4eb6c2b956f4Van benne flashtool, és a szükséges egyéb fájlok.
És mivel v970-es telefonhoz hasonlatos, ezért találsz benne egy readme fájlt is. Az a leírás.
Köszönet Bruno Martins-nak (xda-developers).A belső SD-ről minden adat el fog tűnni, tehát ha van rajta bármilyen adat, akkor az előtte mentsd le/át egy másik adathordozóra!
Utána CWM mentés! Ha még nincs CWM mentésed, akkor a fenti pakkból először csak a CWM-et flash-eld, és utána indítsd újra el recovery-ben a telefont. Aztán CWM mentés.
Ha még nem laktad be a telefont, akkor nincs nagy jelentősége.A rom telepítésekor javasolt (kötelező) az imei és nvram mentéseket bejelölni (zöld legyen a jelölőnégyzet).
Ha valami nem tiszta, akkor inkább kérdezz, a flashtool nem veszélytelen.
-
válasz
attika11 #157 üzenetére
Ha a működő android rendszer alól választottad ki a factory reset-et, akkor rosszul tetted, DE NINCS baj, mert a bootloop után újra jó lesz, csak győzd kivárni: [link]
A kolléga 20 órán keresztül várt (tanácsomra), és a végén nyert!
Tehát erre a bootloop-ra a türelem a megoldás. -
válasz
attika11 #155 üzenetére
Így biztos lehet [root-olni és menteni]
-
válasz
attika11 #152 üzenetére
Ez a backup a végén lementi a 3e recovery-t is?
Igen.A telefon elvileg gyárilag rootolva van, de az MTKDroidTools mégsem engedi a backupot (a leírásod szerinti alapállapotot látom), tehát végig kell követnem a lépéseket.
Ha root-olt a telefon, és megvan a mentés, akkor töltsd le ezt a recovery-t.
Így tudod feltenni legegyszerűbben.
Ha pedig fent van, akkor állítsd át a mentési formátumod tar-ba : CWM-ben backup and restore --> advanced -> choose backup format --> tar
Ekkor ments egyet midndenképpen!!! -
A hangminőség nem acélos, de nem gynegébb egy másik zte-nél.
A wifi átlagos.
A 3g és két kártya kezelése rendben van.
Én vegyesen használtam, de kollégám 2db T-s kártyával használja fél éve. Nem panaszkodott. (másik kollégám 3/4 éve... kb 6db van ilyen a cégnél.)
Én merem ajánlani.Hátrány: 1600mAh-s akku.
-
válasz
rongaucho #137 üzenetére
A v889s-nek melyik lehet az egykártyás megfelelője?
Blade CErről jut eszembe, a Blade3-as-hoz készült főzött ROM-okkal kompatibilis a v889m (ill. a v889s)?
Más a SOC, ezért nem kompatibilis.Vagy ez úgyis mindegy, lesz/van főzött ROM v889m-re?
Összesen 3 főzött romot találtam a needromon.
De itt a 889-esek között láthatod, hogy van D, S, M.Az már inkább, milyen előnye van a JB-nek az ICS-hez képest ennél a telefonnál?
A 4.1-JB-hez létezik gravitybox, ami megkönnyíti az egyénire szabást a telefonon. -
válasz
rongaucho #134 üzenetére
Hát nem sok különbség van, leginkább az op. rendszer és a kamera.
Akku ugyanaz a gyenge 1,6Ah-s.
Mindegyiknek van egykártyás megfelelője, tehát a tartozékok mindkettőhöz kaphatók.
A v889m a Blade3-nak megfelelő dual-sim változat.Egyikre sem várható főverzió-váltós szoftverfrissítés, ebben 99%-ig biztos vagyok.
-
Szia.
Nagyon szivesen!
De igen, a tyuklabasbol is ment volna a telepites.
De azert egy emberibb nyelv megiscsak jobb.
Meg hatha mast is akartok vele csinalni.A verzio meg sajnos tenyleg 0.05-ot mutat.
Azt az aprocska reszletet nem irtam at. Ez az en saram. De attol az valoban 0.06. -
-
Javaslom, hogy első körben csinálj egy mentést a jelenlegi rendszerről.
Utána tegyél fel egy értelmes CWM-met (mert gondolom kínai van rajta).
Aztán töltsd le a teljes telepítőkészletet innen (ZetaMod).
Aztán telepítés során ki tudod választani a neked megfelelő opciókat, ha a "custom" telepítési módot választod. -
-
válasz
Mobildeck #85 üzenetére
Eddig ez az infó hiányzott.
Más program kell a 657x és 6589 sorozatú kiadásokhoz, erre oda kell figyelni.
Inó itt: [link]Azért azt meg lehet állapítani, melyik app kell hozzá, mert a /proc/dumchar_info fájlban ott van a partíciókiosztás.
657x esetén csak ebr1 van, 6589 esetén ebr1 és ebr2 is. -
válasz
Mobildeck #83 üzenetére
Még eszembe jutott valami:
Mivel a legutolsó verziós telepítőkészlettel ellátott ROM-hoz javasolt a másféle átparticionálás, ezért fogok csinálni róla egy leírást (tán még ma este).
Ez az miatt lesz jó, hogy a telepítőkészlet automatikusan felismeri az átparticionálást, és nem kell még utána mókolgatni, vold.fstab-ot módosítani, megcsinálja magának.
Ha meg nem volt átparticionálva, akkor természetesen nem módosít a vold.fstab-on. -
Ha nem sürgős, akkor a v889m pont jó.
Mérsékelt az ára.Aztán, ha már eltelt pár hónap (6-8), akkor jönnek az újabb telefonok, akkor a most újnak számítók már olcsóbbak lesznek.
Ha mindig csak egyel jársz az aktuális mögött, akkor pénztárcskímélőbben jutsz egész jó telefonokhoz. -
Az viszont biztos, hogy nem a rom miatt nem lehet email címet hozzáadni a v889m esetén, mert a telepítőkészlet tartalmazza, csak a boltban, ahonnan a telefon származott, nem rakták rá. Csak a pontosítás kedvéért.
Köszönöm. -
Mert a mediateknél ez a szokás. 4GB a belső mem, ami felosztott.
Viszont működik sd kártya nélkül is, mert így 2BG belső SD áll rendelkezésre, nem kell külön SDkártyát venni. Ez persze nem túl jó, ezért érdemes a belső memóriát átparticionálni.
Ezzel eltűnik a belső sd, hozzá adódik a /data partícióhoz, és voilá, 2,5GB lesz a programok számára.
Ekkor viszont kell belerakni fizikai sd kártyát.
Tehát megoldott a kérdés.
Természetesen a folyamat reverzibilis, tehát garanciás kérdések esetén visszaállítható az eredeti állapot. -
válasz
sing1ep1ayer #31 üzenetére
Áfával együtt olyan 32kHUF-ra jön ki.
-
Ebben a topikban elég sokan rendeltek onnan, talán az egyik leg megbízhatóbb (de azért kínai!) bolt (a minideal.net mellett).
Nekem is onnan van a V970-es telefonom, a kollégáimnak pedig a v889m-jük.
szerk: link javítva
-
Amit viszont biztosan nem, az a normál e-mail kliens. Nem tudom, hogy a módosított ROM eredménye ez, de azért kellemetlen, hogy a Gmailen kívül más fiókot nem lehetett beállítani.
Ezt furcsának talátam, valószínűleg nem telepítették a boltban, ahol feltették rá a szoftvert.
A teljes telepítőkészelt itt megtalálható.
Ebben több opció kiválasztható telepítéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egér probléma
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Formula-1
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest