- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
Minden esetre én csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kell ezt a telefont szidni azért mert kínai stb... semmi köze nincs az esetleges hibáknak ehhez.
Hozzáteszem, hogy előttem a sorba 2 -en is vittek vissza iphone -t is, mert hibás volt, és más készülékeket is.
Nem olyan egyszerű azért csak hibamentes készülékeket kiadni. Én egy elektronikai fejlesztő cégnél dolgozom. Megtervezzük az áramköröket, leprogramozzuk őket aztán minden egyes darab több teszt fázison megy át, ennek ellenére mégis (most mondok valamit) 300 termékből így is visszajön 1-2db ami a végfelhasználónál hibásan működik... és sok esetben van, hogy ezek szoftver hibák, és mégsem jön elő csak 1-2 darabnál, gondolom az eltérő felhasználási szokások miatt... szóval még egy elég szoros ellenőrzés esetén és relatíve kisebb gyártási szám mellett is lehetnek hibás darabok, akkor gondoljátok már el, hogy egy olyan cégnél ahol több ezer - millió darab készülék készül ott mennyi hibás darab lehet, még akkor is ha mindegyiket tesztelik is, nem minden hiba jön ki a tesztelés során sem... ezért van a garancia, csak ezt tudom mondani, élni kell vele és kész. Nincs értelme magunkat idegesíteni szivatni egy esetleg hibás darabbal, mert attól még nem lesz jó a termék.. vissza kell vinni még ha várni is kell rá, hogy másikat kapjunk és kész, és utána meg már semmi gond nincs is használhatjuk boldogan a terméket amiért fizettünk. -
r3pl4y
aktív tag
Szia!
Nem probáltam még semmi mást, mert nem másolok olyan sűrűn SD -re gépről, amikor meg igen akkor vagy WIN8 alatt ahol megy az MTP mód, (XP -vel sehogy nem tudom megetetni valamiért.) vagy azt csinálom, hogy Mass Storage mód, rámásolom amit akarok, aztán újramountolom a kártyát vagy újraindítom a telefont... de inkább MTP módban szoktam használni, csak melóhelyen ha épp nincs nálam pendrive akkor szoktam használni az SD csatolásos módot... mert ott csak XP van és ott nekem nem megy az MTP mód... tcmd pluginnal sem, meg sehogy sem... látom a mappákat de a tartalmukat nem.SZERK:
Én csak biztatni tudok mindenkit erre a telefonra, szerintem a legjobb ár/érték arányban amit most meg lehet venni... nagyon gyorssemmi gond vele, és szerintem jó kis moddok lesznek itt erre csak idő kérdése... Én úgy veszem észre, hogy vannak itt akik ahelyett, hogy visszavinnék a telefont, és elmondanák a szervizesnek, hogy mik a hibái és kicseréltetnék ahelyett itt írogatják folyamatosan, hogy így szar - úgy szar minden... Ha megnézed 1-2 ember hozzászólásai ezek...
Mint mondtam én is megszívtam először, de éppen ezért van a Garancia vissza kell vinni és kész.. ez egyáltalán nem meglepő, hogy hibás darabot kap az ember, de ez más telefonoknál is ugyanígy van, ez a mai ninőségellenőrzés eredménye, de ennyi... ha baj van akkor vissza kell vinni és élni a garival és kész, ahogy észreveszem eléggé normálisan állnak a szervizesek a dologhoz ha elmagyarázza nekik normálisan az ember, hogy milyen hibát vélt felfedezni a telefonban... és a szervizes szerint a ZTE -nél amúgy sem sokat foglalkoznak azzal, hogy javítgatnak, egyből csere és kész, ezért cserélte le nekem is egyből a telefonom (nem 3 nap után vittem vissza én sem, és nem netről rendeltem, tehát a cseregarancia idején kívül vittem vissza). Minden esetre én akkor is csak ajánlani tudom, ami most hiba van azt minden bizonnyal szoftveres, (olyan nincs, hogy hibamentes szoftver), de ezt meg idővel javítani fogják úgyis... és nem mellékes azt sem, hogy azért eddig nem nagyon voltak x86 -os architekturával telefonok, tehát ez azért eléggé új, így szerintem abszolút belefér, hogy vannak ilyen - olyan szoftveres hibák amiket majd lassacskán javítani tudnak... -
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom, hogy még mindig van olyan aki folyamatosan írogatja a hibákat, hogy folyamatosan fagy a lock screen, újraindul a telefon, GPS stb...
Szerintem az lenne a legjobb ha végre visszavinnétek cseréltetni a telefont mert simán lehet, hogy pont kifogtatok valami hibás darabot (a mai tömeggyártás minősége mellett ez egyáltalán nem lehetetlen sajnos).Én még december közepe fele vettem meg és szoptam is vele rendesen mert folyamat újraindult, randomra, 20x kellett megpróbálnom rátenni egy romot mire tovább jutott az aláírás ellenőrzésnél... visszavittem, megnézte a szervizes, nála is előjöttek ilyen random újraindulások, ő sem tudott romot frissíteni stb.. és hardver hiba miatt szinte azonnal cserélte a telefont (ott volt 2 napig, hogy tesztelje, mert elmondtam neki, hogy én mire gyanakszok, és mondtam, hogy miket próbáljon ki...).
Ezután megkaptam az újat, és nagyon semmi bajom nincs vele... lock screen fagyásom talán 1x volt ha jól emlékszek de azt sem tudom melyik rommal már. Nekem a sima Next van fenn még mindig...
Olvasom, hogy RIL hibára gyanakodtok, hát én szoftveresen abszolút nem értek ehhez sajnos, de leírom, hogy én mivel találkoztam még hátha segít.
Volt olyan 2x eddig, hogy fogta magát és 'újra bootolt" a rendszer, de nem úgy kell elképzelni, mint amikor kikapcsolt állapotból bekapcsoljuk a telefont... egy pillanatra láttam az intel logót, és ennyi tehát kb 3mp alatt felállt a rendszer... és az uptime számláló is ment tovább, tehát nem kifejezetten újraindult a telefon. Ebbe az az érdekes, hogy mind a 2x olyankor csinálta ezt meg amikor abszolút semmi hálózatot nem talált huzamosabb ideig... (pince helyiségben voltam, ahol semmi térerő nincs semmilyen mobilon).
Normál körülmények közt nekem semmi bajom a telefonnal, nincs locksreen fagyásom wifi mellett sem, és a hang is teljesen normális, sőt ez az 1-2mp -s némaság sincs a telefonálás elején, abszolút semmi hibája nincs neki. Valami szoftveres hiba biztosan van persze, mert mint mondtam a hálózat keresésnél nekem is csinál érdekes dolgokat...
Sima next -ről meg azért nem váltottam, mert a next V1 -ben ahogy olvasom már abszolút nincs MTP mód... az Mass Storage emuláció viszont bug -os... bár legszívesebben én is ezt használnám, csak éppen egyetlen gond van vele, hogy gépről másolok valamit a kártyára és azt a telefon mindaddig nem látja amig nem remount -olom a kártyát. És olyan is volt már, hogy miután gépről másoltam rá, azután a telefonnal fényképeztem és a képek ott voltak a kártyán mindaddig amig nem volt újraindítva a telefon, azután szépen eltüntek... szóval valami baj van azzal a Mass Storage móddal... vagy ez csak nálam van jelen? -
r3pl4y
aktív tag
válasz
Keeperv85 #5626 üzenetére
Sajnos nem a chache okozta a hibát, azt is ürítettem természetesen... és végülis cpu tesztnél szerintem ki is jönne a hiba... hát nem tudom így első ránézésre kaposból CPU hiba... legalábbis recovery -ben amit művelt azután ezt tudom rá mondani... elkezd hibázni és akkor gondolom nem jó eredmény jön ki a verifikációra, sőt még rosszul is címez ez miatt, aminek következménye egy rossz mutatóra ugrás és így "végtelen ciklus" "kifagy" amiből csak a watchdog tudja kiszedni egy restart -al a procit... persze lehet, hogy nincs igazam, de elsőre nagyon ilyen hibának tűnik amit produkált... előfurdul sajnos az ilyen... nálunk is vannak néha - néha ilyen hibák... és nem olyan könnyű kiszűrni elsőre.
Gyakorlatilag ez konyhanyelven annyi, hogy a proci ugye dolgozik, de ha valami hibája van akkor nem éppen tér vissza mindig a megfelelő eredménnyel ennek következményeképp hibásan címzi meg a memóriát azaz rossz mutatóra ugrik... (nem a megfelelő program részre) és így egy "végtelen ciklusba - hibás ciklusba" kerül, amiből gyakorlatilag annyit látunk, hogy megfagy a telefon.
Mindeközben van egy watchdog timer egy időzítő ami a CPU -ban párhuzamosan fut a többi periféria mellett és ezt bizonyos időközönként a CPU nullázza... de ha rossz helyre kerül a mutató akkor ez a nullázás nem következik be, így a watchdog ideje eléri a számára megadott max -ot és restartolja a procit. -
r3pl4y
aktív tag
válasz
kelzsoca #5623 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, de épp írtam az előző HSZ -eim egyikében, hogy sikerült visszavarázsolni.
Annyit csináltam, hogy recovery -ben addig addig indítgattam újra a telepítést amíg egyszer csak összejött neki a verifikáció és felment a rom.
Csomószor próbáltam nem sikerült neki, aztán egyszercsak sikerült... most már nem is bántom, jövőhéten bedobom a T -hez aztán remélem a legjobbakat... az lenne a legjobb ha sikerűlne egyből kicseréltetni, de gondolom erre esély sincs. -
r3pl4y
aktív tag
válasz
apeelme #5621 üzenetére
Oké most "hangosan" gondolkozok... megszokás... hardveres vagyok egy elekrós cégnél
...na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miképp kellene a T -nek ezt a problémát előadni... mert szerintem tuti az lesz, hogy visszakapom ugyanígy a telefont... mivel ez a hiba nem éppen olyan, hogy simán előidézhető... mármint... most 35h -s uptime volt... és addig semmi hiba... most meg egyből 5x reszartolt... meg előtte is volt, hogy 1 - 1.5 napig jó aztán újra beakadt gondolom valami system app -nál, és ott újra restart.
Minden esetre remélem, valahogy sikerül megoldani, mert nekem nagyon tetszene ez a telefon, csak sajnos én pont kifogtam egy hibás darabot...
-
r3pl4y
aktív tag
Na addig nyomtam neki újra és újra még egyszer csak ki tudta számolni a cpu a cheksum -ot... de mostmár legalább nyilvánvaló, hogy CPU hibás, ugyanis hiábázik folyamatosan és ezért fagy ki a kicsike... recovery -ben is volt már hogy fogta magát és restartolt... csak nem tudom, hogy ezt, hogy adjam be a T -nek... mert elképzelésem szerint az lesz, hogy most én visszaviszem mondom, hogy kifagy hardver hibás, elküldik kmajd 2 hétre.. nekik biztosan nem fog ez előjönni aztán meg visszakapom ugyanúgy, hogy szar... nincs valami mód amivel el lehet érni, hogy azonnal cseréljék?
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
apeelme #5567 üzenetére
Elmondom mit csináltam:
1. letöltöttem a gyári file -t!
2. leellenőriztem az md5 -öt azt jött ki ami neked is.
3. SD -re másoltam a cuccot.
4. Újra Checksum és ismét jó.
5. Recovery_install -al vissza az original recovery.
6. Boot recoverybe - zöld fekvő droid.
7. Apply update from extarnal storage - update.zip kiválasztva.
8. Eredmény: E: failed to verify whole-file signature, E: signature verification failedEnnyi. Teljesen mindegy mit teszek nem lehet a gyárit visszatenni. Szóval van egy olyan érzésem, hogy valszeg én vagyok a szerencsétlen, hogy kifogtam egy hibás készüléket, de ennyi elég is volt, hogy többet ne válasszak ZTE -t, ugyanis most 2 évet fizethetek egy gyakorlatilag szarért, mivel nem tudom visszatenni még a gyári szoftot se, így meg ugrott a garim... persze ez is az én hibám, mivel várnom kellett volna még, hogy teszteljem egy kicsit mielőtt nekiugrok így egyből a custom rom -nak, dehát nem gondoltam hogy egy gyárihibás szart kapok.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
kelzsoca #5504 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget.
Sajnos próbáltam már többféleképpen is másolni ezek a dolgok nekem is eszembe jutottak.
Próbáltam Mass Storage -ként meg MTP -ként is kezelni az SD -t. A Mass Storage emuláció viszont nem 100% -os amúgy. Rámásolom a cuccot stb.. de ez a telefonon nem jelenik meg azonnal csak ujraindítást követően. Sőt ha egy file -t rámásolok Mass Storage módban és aztán azt MTP módban is akkor 2x lesz rajta az adott file a telefonon ujraindítás után.Még azt nem próbáltam, hogy kiveszem az SD -t és közvetlenül arra másolok.
Másik SD -vel azért nem néztem, mert tegnap előtt cseréltem SD -t és előtte is próbáltam már a gyárit frissíteni de akkor sem működött... még amikor minden gyári állapotban volt.Nem tudom miért de nem akar menni az istenért sem, amiket te készítettél file -ok azok simán mennek a custom recoval... de a gyári az semelyik reco -val sem megy... gondolom custommal nem is kéne neki.
Még egy érdekesség...
Tegnap reggel is volt egy újraindulás azután úgy jött vissza a telefonom, hogy az általam beállított hátteret figyelmen kívül hagyta és a gyárit rakta be... egy Play -ről letöltött alkalmazás "Backgrouds" -al voltak a hátterek beállítva. Na ami érdekes, hogy mióta ez történt semmi restart nincs... azóta megy a telefonom tökéletesen, eddig legalábbis, de ennyi uptime még szerintem nem volt eddig szóval ez már jó jelnek minősül. Most nem bántom egy ideig és akkor hátha kiderűl, hogy ez az app okozta a hibát, csak nekem kicsit furcsa h egy alkalmazás ilyen hibát okozzon, hogy újraindul tőle a telefon mindenféle hibakezelés nélkül... ez lehetséges android -nál? A szoftverekhez annyira nem értek, de a hardverekhez annál inkább mivel elektronikával foglalkozok, és az ilyen hibajelzés nélküli újraindulások általában hardver CPU vagy memória hibára szoktak utalni... de leginkább CPU hibára, de ez esetben nem tudom mostmár, hogy mit gondoljak mivel nem ismerem annyira az android hibakezelési rendszerét... Szerintetek? -
r3pl4y
aktív tag
válasz
apeelme #5500 üzenetére
Értem.. elnézést ha kicsit idiótán válaszoltam... csak ideges vagyok mert nem szeretnék 2 évig fizetni egy papírnehezékért... bár az én hibám, mert nem kellett volna egyből nekiesini a custom romnak... hát én visszaállítottam a gyári recovery-t és (a recovery logo is a régi lett) és úgy próbáltam, de akkor is ez a hibaüzenet... többször is letöltöttem már a file -t... és többszőr is másoltam már SD -re de akkor is mindig ez van... nincs meg valakinek ez a file úgy, hogy biztosan működő verzióba... lehet, hogy a zte nhonlapján hibásan van fenn... láttam már ilyet... vagy esetleg kipróbálná valaki azt ami most fenn van..?
-
r3pl4y
aktív tag
a custom recovery -vel sem megy fel... de a hope meg a next települ simán... szerintem valami baj van a file -al ami a zte szerverén van... nincs ez meg valakinek véletlen? Így még csak vissza se vihetem a telefont...
-
r3pl4y
aktív tag
Na csak nem szűnt meg a restartos dolog...
Vissza akarnám vinni a telefont a T-hez csakhogy a gyári softot nem lehet rá visszatenni...
Visszatettem a gyári recovery -t... és a zte uldaláról letöltött Update.zip -et szeretném viszatenni, de failed to verify whole-file signatureSehogy nem megy vissza rá...
Mit lehet tenni? mert így csak nem vihetem vissza... -
r3pl4y
aktív tag
Nekem a tegnapi nap még egy csomószor újraindult a telefon... aztán elkezdtem már SD kártyára is gyanakodni, hogy hátha valami ott van mert ez az SD már egy másik telefonban is szarakodott... aztán csere.. de semmi változás... és belegondoltam, hogy mi után is jelentkezett a probléma... gondolkoztam, hogy ha hrdveres akkor valamilyen szinten "jó".. mert azt elő lehet idézni... de ez nekem randomra jött elő, de beugrott h csak azután miután telepítettem a facebook app -ot... és folyamatosan be is volt jelentkezve.. fogtam letöröltem azóta nincs restartom... remélem nem is lesz mostmár... bár többen írták is, hogy valami nagyon nem jó a mostani face app -al...
-
r3pl4y
aktív tag
Kicsit elhamarkodtam ezt a kijelentést, hogy minden rendben van a telefonnal ma reggel újra volt egy kifagyás...
fogja magát egyszer csak megáll majd egy kis idő múlva restartol... gondolom akkor jár le a watchdog...
de még egy érdekesség van számomra... mi az amit második sd kártyának lát:?
egy 510mb -s hely?
sd-ext -ként tünteti fel a tcmd.. de valami más program már nem tudom, hogy melyik internal sd -t írt... erről tudunk valamit, hogy mi ez? -
r3pl4y
aktív tag
válasz
boxos23 #5362 üzenetére
Ilyen problémák a régi romnál fordultak elő elvileg... a többi felhasználó szerint.
A mostanival ilyenek nincsenek... ill. nekem rootolás után lettek olyan bajaim, hogy kifagyott a telefon és aztán újraindult, és elég sűrűn csinálta ezt... de root előtt minden rendben volt.
Aztán feldobtam a NeXt -et ami ugye alapból root -olt, és azóta semmi bajom nincs a telefonnal. Tökéletes kis gép ez. Remélem a hack -ek is alakulnak majd tovább rom, kernel stb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged