Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keeperv85

nagyúr

válasz r3pl4y #5627 üzenetére

OFF-ra rakom mert földi halandó topictársaink ezt nem fogják érteni, ennek inkább a "Mélyvízben" lenne a helye...

Szoftveres watchdogunk van a kernelben, nincs külön hardvere tudomásom szerint, tehát ez csontra fagy, ha olyan kódútra lép, ami natívban a procin futott vagy elment a kernelig a VM helyett. Hamarabb lép a Zygote process viszont, mint ahogy a watchdog futna és vagy kinyomja FC-vel az adott folyamatot, vagy betolja a kényszertett resetet, de az már a végső eset.

Ezért szokták a board szinten a VAC-tesztet megcsinálni. (Verity All Commands), mert ha hibázik a proci akár melyik aritmetikán, akkor ott elfekszik.

Amiről te írsz, az nekem erősebben szoftver, mint hardver hibának tűnik. Ha hardver, akkor sem a CPU, hanem a flash IC. Simán el tudom képzelni, hogy a sok fagyás, meg az hogy nem akar flashelni és ilyen-olyan hibákat dobál vissza, visszavezethető a memóriába írásra. Nem véletlen mondtam, hogy szerintem a cache sem 100-as, ugyanis nálam is volt ilyen, de miután egy az egyben kiütöttem az akkut elsőre rendbe jött és hajlandó volt kiüríteni a cache tartalmát, ami előtte hiába wipe-oltam, azért sem.

@hunaqua:

A Sony-t Kínában gyártják már...:F

Új hozzászólás Aktív témák