Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
proletár
csendes tag
hello. még nincs egy hónapja hogy használom a blade-emet és naggggyon kedvelem! 1dolog nem stimmel: zenét csak nagyon halkan tudok hallgatni.
bármilyen szoftverrel, bármilyen fülessel. belefutott már ilyenbe valaki? sikerült orvosolni?
-
Klmarti2
csendes tag
Sziasztok! Kérek szépen egy kis segítséget. Valamit elszúrtam, és szereték egy gyári visszaállítást csinálni, de azt írja, hogy minden adatot töröl a telcsiről. Akkor elvesznek a névjegyeim is? Ha igen, akkor hogyan tudom a telefonba telepített névjegyeket lementeni, hogy vissza tudjam rakni? Nekem nem igazán érthetőek a leírások. Előre is köszi a választ.
-
Tomi806
csendes tag
Üdv
Blac 1: Ha kicsit bűvészkedsz a telefonon és olyan ROM-ot teszel rá akkor lehet húzni a procin, bár sokat nem ajánlatos ugy hallottam (az enyém 729-en megy tök simán és villámgyors a telo, amugy 806 mhz-ig huzhatnám).
nitro 33: Felmész a szolgáltatód honlapjára és letöltöd a szoftverfrissítő programocskát
-
nitro33
csendes tag
Hol lehet frissiteni 2.2-re?
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy valaki húzta-e már a procit. Vagy halottatok-e róla valamit. Lehet-e és menyire hogy még ne csökkenjen drasztikusan az élettartalma. Már csak azért kérdem mert ha jól olvastam akkor a ZTE Skate telefonba ugyan ez a proci van de 800-on dolgozik.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Hi!
Van ebbe a telóba valami grafikus cpu ? pl: ehhez hasonló, ami a SKATE-ben dobog (Adreno 200) ??
-
had423
aktív tag
Hali,
Mostanában szeretnék új telefont venni és erre gondoltam.
Viszont sok olyat hallok h lassan reagál, pixelhibás is lehet, gyakran kell javíttatni... Nem akarok úgy járni, hogy 3 hónap után megutálom.
Ha mégis megveszem akkor ennek az "orange san francisco" OLED fajtáját hogyan lehet megszerezni?
Meg hallottam, hogy van valami Huawei gyártmány ami kb olyan árban van...
Szóval mit tegyek??
Válaszotokat előre kössz -
jr1994
addikt
helló
kb 2 hete vagyok egy blade tulajdonosa
vodkafonnál van rá 2 év garancia így nyugodtan vettem meg
a tesztben leírt dolgokhoz hozzászólnék: az aksi tényleg nem túl rózsás és ha egész nap le sem teszem akkor tényleg lemerül de visszafogott használattal azért bírja szépen, meg éjszakánként úgyis szinte minden okostelefont tölteni kell
marketezéssel szinte bármit meg lehet oldani ami ugye az android hatalmas előnye
2.2 androiddal szépen fut az egész cucc, a menü sem akad, a multitouch is jó rajta, és tényleg szépen tördeli a bekezdéseket
a fényképekről annyit hogy ha jó fotókat akarok készíteni az úgyis fényképezőgéppel teszem
szóval a telefon még a cikkben leírtaknál is jobb szerintem, simán megkaphatná a különösen ajánlott plecsnit
a navigációt nem próbáltam arról nem tudok nyilatkozni
-
nitro33
csendes tag
Lenne még egy kérdésem: www.klanhaboru.hu weboldal bejön a Bladen?
-
nitro33
csendes tag
Lenne még egy kérdésem: www.klanhaboru.hu weboldal bejön a Bladen?
-
Fera096
csendes tag
A kijelző tökéletes, sehol egy pixelhiba, amiről régebben szó volt...1-2 alkalmazás néha kicsit lassú főleg amikor már 30% alatt van a töltöttség. Sikerült 1-2 alkalmazást átmásolnom az SD kártyára, de egy olyan kérdésem lenne még a többiektől, akinek van ilyen, hogy az SMS probléma másnál is fenn áll? hogy tudnám megoldani, hogy ne 6 sms legyen a felső korlát??? köszönöm!!!
-
irmacsek
csendes tag
Üzenet hangot hol lehet változtatni,mert olyat szeretnék amit én töltöttem le??Köszi a segítséget!!!
:
-
Fera096
csendes tag
Sziasztok!
Most pár napja lettem egy Blade tulajdonosa, most kezdódtek a problémáim.
Vodakafonnál vettem, most panaszkodik, hogy kevés a tárhely. a beállításoknál meglesve viszont ilyen meglepő dolgokat olvastam:
Összes tárolókapacitás: 1,84 GB
szabad memória 1,44 GB
telefon belső memóriája: Szabad memória: 15, 37 Mb2 gigás kártyát kaptam hozzá, de akkor hogy tudnám arra átvarázsolni az alkalmazásaimat? ami nem túl sok, talán ha 2 alkalmazást töltöttem le az alapokon kívül, az egyik egy Opera, a másik meg adobe reader....a kettő összesen nem foglalna 1 megát, ma mégse kaptam meg az sms-t amíg nem töröltem le őket, mert azt írta, visszautasítva kevés memória miatt....Van egy 4 gigás kártyám, de ha nem használja, akkor talán felesleges a csere
segítsetek, mert ez így nem móka...:S köszönöm szépen!!!!
-
gpeti911
csendes tag
sziasztok! gondolom már jelezték (nem tudom nem volt kedvem végig olvasni az összes hozzászólást) hogy a syncmypix alkalmazás nem működik... nekem legalábbis nem convertálja be a képeket! valaki tud segíteni? csak én baszok el valamit a beállításoknál vagy tényleg nem megy?
előre is köszi
-
nyirir
csendes tag
hello kezdő vagyok az androidban és az lenne a kérdésem, hogy a hangvezérlést azt hogyan lehet a hangvezérlést feléleszteni? Válaszotokat előre is köszönöm
-
magyarattila
tag
válasz
masteryoda #578 üzenetére
nem drágább az, a gsmline-nál a Ace az XXLGSMnél pedig a Blade kerül 50.000 be
Tehát tényleg csak azt kell megfontolni hogy jobban megbízol e a nagy gyártó készülékében, vagy egy olyan készüléket választasz amelyhez majdnem 0 support van, viszont a fogyasztói közönség ezt 100.000 szeresen pótolja
-
masteryoda
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, ugyanis a közeljövőben szeretnék venni egy középkategóriás okostelefont. Igazából két készülékre szűkítettem le a lehetséges választásokat.
ZTE Blade vs. Samsung Galaxy AceSzeretnék kérni azoktól véleményt, akik behatóbban ismerik már a valamelyiket, de jobb ha mindkettőt. Természetesen olvastam már a kritikákat és a leírásokat. A ZTE esetében a nagyobb felbontású kijelző és az olcsósága csábít, azonban a Samsungot megbízhatóbbnak tartom, jobb rajta az Android, meg erősebb a procija, viszont az ára majdnem dupla és kisebb felbontású kijelzője van. A ZTE esetében tartok egy kicsit a "nónémség"től...
Bármilyen véleményt szívesen fogadok!
Vagy ha esetleg a kategóriában és árfekvésen belül van jobb ötletetek annak is örülnék.
Köszönöm szépen előre is! -
tevike
senior tag
Eleinte hallottam olyat hogy a külföldről behozott Blade(san f),más kijelzőt kapott mint az itthon kapható,ez igaz még most is vagy csak valami félresikerült tréfa ?
-
válasz
Zsike260691 #569 üzenetére
Elmész a barátodhoz, kikapcsoljátok mind a kettő telefont, majd be.
Ezek után elmész a beállításokhoz, miközben a barátod szépen lemásolja azt, amit te csinálsz, így meg tudja találni a szükséges nyelvet. -
Zsike260691
csendes tag
mannsoon! Lehet h hibás a tiéd. Az enyém kitűnően működik még.... a képet gyönyörűek.... a videó sem akad.
ja és a csaj mondta a boltban, az akkut illetően, hogy ne merítsem le csontig, nézzem meg stb... aztán tegyem fel tölteni kb 5 órát, közben ne nyúljak hozzá, és akkor király lesz. Sokan nem így teszik , és ez miatt azt mondta h nagyon hamar lemerül, sokan elszúrják..... ez miatt. -
Zsike260691
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám...remélem valaki tud ebben segíteni.
Először is ma vettünk kettő db ZTE Blade-t a barátom és én.
Az én menümmel nem volt semmi gond , angolul kezdett, de át tudtam váltani magyarra.
A barátom viszont az előbb hívott, h neki kínai a menüje, és egy kukkot se ért belőle. Nem tudja hogy melyik "hieroglifa"- irkafirka jelenti a beállításokat, stb.... Valaki tudna ebben nekem segíteni, hogy mégis mit tudnék csinálni?!Köszönöm előre is!!!!!!
-
ozeviktor
csendes tag
Sziasztok. Azt vettem észre a készülékemen, hogy fekete kijelzőnél a világítás a jobb felső saroknál fényesebb valamiért. Ez normális? Továbbá, hogyha kijön hivatalos 2.2 frissítés akkor azt honnan tudom megszerezni? LEsz/van hozzá valamiféle frissítő program? (Telenoros vagyok)
-
Ace owner
addikt
Haver Blade-je 2.1-ét frissítette és launcher pro-t nem tudja elindítani. Hogy kell?
-
mannsoon
csendes tag
Nekem most ilyenem van, de nem vagyok megelégedve vele
Lehet, hogy csak az enyém hibás, de nem talál térerőt, a videók akadnak rajta 320x240 felbontás fölött (pedig sok lejátszót próbáltam), az akku kritikán aluli,a fényképező elég béna, a videói pocsékok, sokat akad, fagy, és az egészen érezni, hogy gyenge minőségű a cucc...
Ami jó benne az, hogy 480x800-as kijelző van benne ilyen olcsón, de mivel ezt nem nagyon lehet kihasználni, senkinek nem ajánlom -
Mr. Q
tag
Üdv mindenkinek!
Ma megvásároltam a Vodánál a Blade-emet. Azt sem tudtam, hogy van náluk, én csak hosszabbítani akartam, és venni valami készüléket. Ott vettem észre az árlistán, hogy van Blade-jük. Volt is raktáron, úgyhogy vettem egyet. Még ismerkedünk (én meg a telefon) - ez az első androidos telefonom - de a kijelzője gyönyörű. Nagy meglepetésemre gyárilag 2.2-vel.
-
Ricardo
titán
válasz
mzperx1024 #561 üzenetére
Itt olvasgass. Az első hozzászólás elolvasása ajánlott.
-
mzperx1024
csendes tag
Sziasztok,
bocsanat, ha off lennek...
kerestem mar, de nem leltem, hogy mit, illetve hol kellene beallitanom, hogy itthon a wep-es halozatra ra tudjak csatlakozni. free wifi megy mashol. letoltottem a marketrol a Blade fix wifi-t ennek ellenere tovabbra sem tudok racsatlakoznivalaszokat elore is koszonom
Zsolt
-
losi73
senior tag
üdv mindenkinek épp ilyen telok készülök venni és meg halgatnék pár érvet elenérvet a teloval kapcsolatban,pl kijelzö milyen jol láttható ?szinek mert azt olvastam 256ezres csak az nem fako?ilyesmik érdekelnének ja gyorsaság pl uj játékok jol mennek?
-
irmacsek
csendes tag
Hívás közben a kijelzőről el lehet-e tüntetni a billentyűzet kis ikonját, mert hozzáérek az arcommal és beütök számokat?!
-
Mogcaa
aktív tag
valaki másnál is megjelent az hogy a hívás közbeni hangerö nagyon halk akármit csinálok??
vagy tudja valaki mitöl lehet ez?? -
Sziasztok!
Hogy áll a Blade a videólejátszással? Valami DivX támogatás vagy hasonlók? Hangkésés, max felbontás, formátumok? Minden érdekelne.
-
Wilika
aktív tag
Dettó ugyanez, bár az 540-et elvetettem a rezisztív képernyő miatt, mert szeretnék sokat pötyögni.
Én a djuice-nál venném. Ott 39k az optimus, és 23k a blade...
árban egyértelmű a kérdés, de félek, hogy nagyon olcsó hús a blade. (abba, hogy a lecserélendő n78-asom kamerájának a minőségétől el kell búcsúznom, már beletörődtem, és picit az ovi maps is hiányozni fog)Zenelejátszás nem necces rajta?
-
BMWFan
senior tag
Nem rossz mobil,de azért az iPhone leveri.
-
tilla3
csendes tag
Sziasztok! Úgy gondoltam, hogy lecserélem a telefonom, egy Androidos készülékre. Egyelőre két készüléken gondolkozom, az egy az LG Optimus One, a másik pedig a ZTE Blade. Még gondoltam az LG GT 540-re is. Ti melyiket ajánlanátok inkább? Ár/érték arányban melyik a legjobb? Előre is köszönöm!!
-
zouljaboy
csendes tag
Jihúúúú!
ZTE Blade a Telenornál is
Juhúúú -
PNP
őstag
Üdv!
Gondolkozom a teló megvételén, érdemes szerintetek mobilnetes simkártyával használni? Tehát nem telefonálnék rajta soha, viszont mindig kéznél lenne a net.
Megoldható-e az, hogy a fényképezőm CF kártyájáról átmásolok rá képeket, és azt ftp-re töltöm? -
bilyjoe20
csendes tag
Tetszik ez a teló, tm-nél gondoltam rá h megveszem. Kérdésem, hogy sim nélkül is elérek minden funkciót? pl. gps,wlan
-
endruboy1
senior tag
Heh, már nem csak a 2.3-as droid de a 3.0-ás Honeycomb is elérhető rá, ráadásul néhány apróságot leszámítva működik is
. Valakinek még kétsége van afelől hogy a közeljövőben lesz olyan verzió ami majd nem fut rajta ill. nem főzik rá?
-
simonlaci55
tag
jó kis mobil sztem jobb mint a samsung galaxy spica
-
B1T3
addikt
Nem próbáltam, hogy futna-e, de pl. az Angry Bird már szaggatott rajta, és nem egyszer a menübe is lassacskán lépett be. Lehet, egyedi jelenség, de nekem ez a tapasztalatom.
Egyébként a kérdéseiteket itt érdemes feltennetek, sokkal gyorsabban kaptok rá választ, mert forgalmasabb topic: ZTE Blade /Olvasd el az első hsz.-t ! FÜGGETLENÍTÉS TILOS!/
-
Prof01
veterán
-
-
aholy
tag
hello!
lenne egy problémám, és jó lenne ha valaki tudna segíteni benne!
szeretnék töltögetni a marketről, de azt írja hogy a google profilomhoz nincs rendelve androidos telefon, namármost én próbáltam wifin a telefonnal belépni, de ott sem akarta engedni, se a meglévő regisztrációval se újjal, vagy 10szer biztos megpróbáltam, de feladtam, el nem gépeltem se a jelszavam, se a felhasználónevem.
a segítséget előre is köszönöm
hello! -
sesshou
senior tag
Azt szeretném tőletek kérdezni hogy amennyire csak lehet elfogulatlanul. Tudna nekem valaki választ adni arra hogy melyik telefon a jobb a galaxy 3 vagy a zte blade. Nem számít sem az ár sem az hogy ki gyártotta. Kérnék mindenkit kíméljen a samsung sz*r a zte jó minűségű válaszoktól előre is köszönöm a válaszokat.
Közben látom már feltettek hasonló kérdést
De attól még áll az én kérdésem is
-
cruyff
tag
Sziasztok!
5800-m van jelenleg, de váltani szeretnék. Eddig Sony Ericsson x8, Samsung Galaxy 3, és Lg GT540 Optimus jött szóba, de egyre inkább a Galaxy felé hajlottam.
Erre itt van a Blade is, és ugye ezen futnak a Gameloft HD játékok ugye? ez elég fontos lenne. nekem
pár kérdés: 1. és legfontosabb: a felmerülő 4 telefon közül elfogultság nélkül (elhiszem, hogy nehéz) melyiket ajánljátok nekem, ha gyors, megbízható, Gameloft HD játékokat futtató (lehetőleg), jól zenélő és wifiző telót akrok??
2. van-e a Blade-ben grafikus gyorsító?
3. fagyogat-e?
4. Minőségi, megbízható, kitart 1-1,5 évig, mert erre vonatkozóan elég sok negatív tapasztalatot, véleményt lehet hallani?elég sürgős a dolog.
előre is köszi
cruyff -
Picike8
aktív tag
Nem olvastam végig az összes hsz-t, de arra nem jött rá senki, hogy az optika mellett levô "dudor" az a Blade???
-
zouljaboy
csendes tag
Sziasztok.
Nagyon szeretnék venni egy ilyen telefont,de Telenoros vagyok..
Szóval ha a T-mobilnál veszem meg(mert hát ugye ott lehet),akkor nyugodtan beletehetem a Telenoros kártyám,ugyanugy okés lesz minden (mert hát az van írva hogy független)
Köszönöm a választ. -
epo96
csendes tag
óóó igen sikerült
x'D
-
epo96
csendes tag
Neharagudjatok már hogy ien hülyeséget kérdezek de vettem készüléket és az az 1 bajom van hogy a képernyőre már kirakott alkallmazásokat nemtudom levenni :S nemtudna valaki segíteni ebben nekem?
-
sesshou
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki hogy ezt a telefont vodafonnál lehet e majd kapni mert állítólag igen
http://digiport.hu/cikk/mobil/zte_blade_nagyon_penge_mobil de én nem találtamVagy honnan tudnám esetleg kártyafüggetlenül beszerezni minnél olcsóbban?
-
Hosiminh
tag
Sziasztok,
azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy nem tudom használni a navigációt, a GPS-t bekapcsolom, és csak ennyit ír ki mikor a navigácóba lépek: " A navigáció elérhetőségének ellenőrzése" és ez megy akár 10 percen át amíg meg nem unom akár szabad ég alatt akár lakásban használva. A telefon teljesen gyári semmi változtatást nem eszközöltem a telefonon. Remélem tudtok valami okosat mondani. Kösz. Pá -
beni121
aktív tag
köszönöm
-
roti86
őstag
Ajánlom ezt a topicot is olvasgatni, kicsit többen vannak, mint itt
-
törölt tag
A gyári 2.1-gyel kicsit lassúak a játékok, amúgy minden más jól megy rajta. A főzött 2.2-kel már sokkal gyorsabb, normál használatnál is, de játékoknál még inkább látni a különbséget. 600 MHz proci vs. 800x480 kijelző nehéz csata, de jól teljesít a telefon. Többet ér a 800x480, minthogy egy ennél kisebb kijelzőn, a kisebb felbontás miatt jobban fussanak a dolgok.
-
beni121
aktív tag
köszi, még egy kérdésem:
Mennyire mennek rajta a cuccok? mert azt mondják hogy sok minden akad rajta
-
beni121
aktív tag
köszi, még egy kérdésem:
Mennyire mennek rajta a cuccok? mert azt mondják hogy sok minden akad rajta
-
bikebutcher
csendes tag
sziasztok!
előre is elnézést az offolásért
tisztában vagyok vele hogy nem apróhirdető de sokan olvassátok és nem kereskedelmi jelleggel írokidézet alant:
csoportos üzenet ZTE Blade tok ügyében
sziasztok!
az ebay-es üzlet behalt, rengeteg pénzbe kerülne feleslegesen, szám szerint 2300 ft / darab mire itthon van.
ezért nekiültem ujra és sikerült felvenni a kapcsolatot egy kínai céggel, akik a gyártótól tudnak rendelni
hogy érthető legyen gyártó NILLKIN (www.nillkin.com) a cég pedig Lieko Industiral co. (Http://www.lieko.com)nos a lényeg. itt van nekünk Fred Liu a kontakt aki DHL-el tudja küldeni a csomagot ami azt jelenti hogy 4 nap alatt nálam van
viszont a nagy felkiáltójeles rész hogy nekem ehhez minimum 150 darabot kell rendelnemígy darabja 1000ft-ra jön ki ami jelentősen kedvezőbb mint az előző lehetőség
mivel nekem ez rengeteg pénz, azt szeretném kérni aki biztosan szeretne egy tokot és hajlandó elutalni számomra az összeget az vegye fel velem a kapcsolatot emailben, mivel ott jóval könyebb kezelni az üzenethalmazt mint itt...tehát mégegyszer
1000ft/db
rendelhető átlátszó, szürke, fekete és kék szín
minnél előbb jelezzetek vissza
belazmark@gmail.com
20 918 07 94
beláz márkp.s. a bizalmatlankodókkal szívesen találkozom ha kell workshopot tartok vagy akármi, csak mozduljon valamerre ez a tok rendelés(:
komolyra véve a szót emailben kaptok visszaigazolást, bankszámlaszámot akár az okirataim beszkennelve.. nekem mindegy csak legyünk legalább 10anp.s.2. eddig 37 konkrét tok rendelés van tehát sok nem kell
üdvköszönöm a türelmet!
-
beni121
aktív tag
Egy kis segítség kéne:
Htc hero vagy zte blade?
Segítségeteket előre is köszönöm
-
-
Joshi
titán
Az A-GPS valójában nem is valós GPS vevő? Tehát nem tudom úgy használni mint mondjuk a Sirfstar III vevőt?
-
endruboy1
senior tag
Hello
Pár korrekciót ejtenék:
-Nem lesz rá a 2.2-vel sem Flash támogatás (én már azt használom), mivel a processzor ezt nem támogatja.
-írtad, hogy a játékok szaggatnak. Ez csak a gyári ROM-al igaz, ha felraksz rá egy jó 2.2-t és még húzod is picit a procit, nem fog szaggatni (nálam 710MHzre van húzva, teljesen stabil)
Itt jegyezném meg hogy idő kérdése és hivatalosan is frissíthető lesz 2.2-re.
-Ki felejtetted, hogy ennek a telefonnak van a legjobban bővülő és egyik legnagyobb Androidos közössége, ami garantálja pl., hogy a 2.3-as ROM-ot is rá fogják hegeszteni.
-az 5800-ával valóban nem érdemes összehasonlítani, mert a Blade hardvere a kamerát leszámítva mérföldekkel veri a Nokiájét.
-internet csatlakozás: Nos igen, a gyári ROM, főleg mert 2.1-es, sajnos hajlamos rá. Ezért érdemes is rögtön az APNdroid nevű ingyenes alkalmazást lekapni Marketből, ami widgetként kirakható az asztalra és egy nyomással engedélyezhetjük-tilthatjuk a mobilnetet. 2.2-vel már ilyen gond sincsen, menüből deaktiválható mindenféle mobilnetes forgalom.Egyenlőre ennyi azt hiszem... a tapasztalataidat köszönönöm, hogy megosztottad, a kikapcsoló gombra jobban fogok figyelni
. Viszont ajánlom neked hogy Gúglizz rá kicsit jobban a telefonnal foglalkozó fórumokra
.
-fentebb kérdezték hogy mennyire érzékeny a képernyő... nos ennél nehezen lehetne érzékenyebb, tekintve hogy kapacitív technológiát használ amit teljesen felesleges erővel nyomni, mivel nem a nyomást, hanem az ujj elektrosztatikus töltöttségét érzékeli, hogy egyszerűen fogalmazzak(igen, szakszerűtlen volt, sry). Gyengébbek kedvéért: ilyesmi van az Ájfónban is.
-
Gorio
csendes tag
Köszöntöm a Kedves Fórum olvasókat.
Boldog tulajdonosa vagyok egy Zte Blade nevü mobiltelefonnak amit a magenta színű szolgáltatónál vásároltam 2010 december elején.
Egy Nokia 5800 XpressMusic-ot cseréltem le erre a készülékre.
Tisztában vagyok vele, hogy a Blade kb. 40 ezer ft és a Nokia 80 ezer ft volt anno, ezért nem egy kategória, de a csere miatt ehhez hasonlítom, és előre is elnézést a Nokia 5800 fanok-tól :-) Mellesleg a Nokiával teljesen meg voltam elégedve, a csere kizárólag azért történt meg meguntam, és kíváncsi voltam az Androidra.Pár szubjektív vélemény a Zte Blade készülék külsejéről:
- a telefon anyaga szerintem jó kicsit tapad így biztosan fogható, nem csúszik ki az ember kezéből, elég strapabírónak tűnik. (A Nokiát háromszor eldobtam, illetve kicsúszott a kezemből, de semmi baja nem lett.)
- a hátlap biztosan ül a helyén sim kártya és micro sd kártya cseréhez le kell venni, és aki ezt sűrűen teszi annak sem fog kikopni illetve eltörni.
- a képernyőzár gombja a hátlapba van építve, a kapcsoló amit megnyom az a készüléken van, ebben nem vagyok biztos, hogy jó megoldás, illetve ezzel volt is gond, amit később részletezek.
- 3.5 jack csatlakozó a telefon tetején ez előnyös.
- töltő csatlakozója a telefon bal felső oldalán van, ez nekem kicsit zavaró, töltés közben ha kézben tartjuk akkor az ujjunknak pont útban van. (Nokia 5800-nál a telefon tetején volt a töltő ez praktikusabb szvsz.)
- kijelző jól elhelyezett.
- kijelző alatti gomboknak érdekes a nyomáspontjuk, itt kicsit érezhető szerintem az olcsóbb árkategória, erősen kell nyomni, megvilágításuk használhatóságuk jó, hamar megszokható.
- oldalsó króm csíkok szerintem szépek és elég tartósnak tűnnek (gondolok itt arra, hogy talán idővel se kopik le, persze örökké semmi se tart :-) )
- hangerő szabályozó gombok a jobb oldali króm csíkba vannak építve, ezek jól működnek, használhatóak.
- kamera kicsit kidudorodik a hátlapból, ami nem előnyös, de szerintem a kamera védő műanyag kicsit beljebb van, mintha lenne kis perem, és így nem karcolódik.
- Sajnos a kamerát nem segíti segédfény, ez meg is látszik a telefonnal készített képeken amiket fénytelen helyeken készítünk, ez nekem kicsit fájó. (A Nokia 5800 dupla led-es vakuja nagyon jó volt, mint a sötétben fényképezésben, mint zseblámpaként sokszor segített ki.)Ennyit a telefon külsejéről, alapjában véve elégedett vagyok vele.
A készülék belsejéről:
- Első készülékem belső memóriája a sokszor emlegetett 250 Mb körüli volt, a második készülékem memóriája 500 Mb körüli, úgy tudom ez szoftver frissítéssel megoldható a régebbi készülékeknél is amit a szolgáltató 5 perc alatt elvégez. Igen itt két különböző telefonról beszélek, ugyanis az első Blade-em képernyő záró/nyitó gombja megadta magát. Szó nélkül cserélték a készüléket, teljesen ujjat kaptam. (nincs szerviz Mo.-n, nekem ezt mondták) Nem bántam örültem az új készüléknek, viszont az Android marketből szedtem le egy programok amivel ki lehet kapcsolni a képernyőt, így kímélem a gombot, amit hozzáteszem rengeteget használtam, kiemelném hogy egy hónap alatt rengeteget használtam, mire elromlott. (A Nokia csúszkája 1,5 évig bírta ezt a kiképzést mindenféle hiba nélkül, úgy adtam el hogy tökéletes volt.)
- Sebességre nincs panaszom általános dolgoknál, telefonkönyv, sms, zenehallgatás tökéletes. Filmeknél főleg ami 640x480 és ami e fölött van ott szaggatás érzékelhető. Filmek konvertálásával orvosolható. (Nokiánál sokkal gördülékenyebben játsza a filmeket).
Youtube-ot simán játszik, erre tökéletes. Komolyabb játékoknál néha szaggat. (Tetrist simán viszi :-) ) Internetezésre megfelelő nincs lassulás.
- Kamerája autófókuszos ami nagyon jól teszi a dolgát, a képek élesek, csak kicsit sötétek.
- A telefonnak két hangszórója van, az egyiken halljuk a beszélgető partnerünket, ami jól hallható tiszta, a másik a zenék hallgatására szolgál ez maradjunk annyiban, hogy a Nokia 5800 XPressMusic-nál rosszabb :-) De a célnak megfelel, kihangosításnál nem a legjobban érthető és a telefon mikrofonja se olyan érzékeny, nem mindig hallanak minket, inkább ne használjuk kihangosítva.
- Nekem 8 gigás kártya van benne, villámgyorsan kezeli.
- Kijelző képe gyönyörű, jól látható, erős napfényben viszont nehezen olvasható.
- Chat-szerü üzenetkezelés kis megszokást igényel. Megszokás után viszont gyorsan használható, praktikus.
- Akkumulátor nálam hamar merül naponta töltöm, van hogy többször is, állandó internetezésre használóm, plusz Youtub-ozás és filmnézés. Csak telefonálásról nem tudok nyilatkozni. Nokiát is ilyen sűrűen töltöttem, úgyhogy gondolom okos telefonoknál ez átlagos dolog. A töltő mindig a zsebemben van.
- Aki sokat utazik autóban annak ajánlom, hogy szerezzen be autós töltőt is, 1000 ft a Tecsóban
- Internet böngészője nagyon jó teljes mértékben meg vagyok vele elégedve 3 Gigás dominos net csomagot használok, úgyhogy ebben van tapasztalatom :-)
Flash 10 még nincs, de úgy tudom Android 2.2 től lesz. Nagyon várom.
Több lapos netezés se gond.
- Az első telefonban a gps a Google map-nál nehezen talált müholdat és hamar el is vesztete a jelet, a második telefonnál tökéletesen működik. Más navigációs programokat is próbáltam, I go, Sygic, ezek jól működnek, bár az I go csak félképernyős. Aki kicsit többet foglalkozik ezekkel biztos tökéletesen használható navigációra is.
- Wi-fi-jét még nem használtam, így ezzel kapcsoltban nem tudok mit írni.Android:
- A Market szerintem jobb mint a Nokia Ovi, több program.
- 5 kezdőképernyő, widget-ek, rengetek kirámolható cucc a kijelzőre.
- Hátránya szerintem, hogy nem lehet bezárni a programokat, csak visszalépni. Ez kezdetben nagyon furcsa, de megszokható. A feladatkezelővel lehet kilőni a háttérbe maradt már nem kellő programokat.
- Internet előfizetést mindenképpen ajánlok hozzá, ezzel válik maximálisan kihasználhatóvá a készülék. 100 Mb 1000 ft sztem ez elérhető bárki számára, és nagyon sokszor jól jött már, hogy kéznél volt a google kereső, (ami mindenre tudja a választ.) illetve a Markethez is kell internet.Összegzés:
Nagyon jól kezelhető, könnyen bővíthető, szinte mindenre használható készülék.
Az első készülék elromlásától függetlenül, teljesen meg vagyok vele elégedve.
Bármire keres az ember programot, mindig talál rá megoldást. Elfogadható anyaghasználattal készült.Figyelem!!
Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy a telefon előszeretettel csatlakozik az internetre ami, ha nincs megrendelt csomagunk akkor nagyon nagy mobilszámlát tud generálni, ez a Beállításoknál könnyen kikapcsolható, erre ajánlatos odafigyelni!!Remélem nem untattam a kedves fórum olvasókat, és tudtam segíteni a kíváncsi user-eknek, bármilyen kérdésre szívesen válaszolok a készülékkel kapcsolatban.
Üdvözlettel: Gorio
-
axel0217
csendes tag
Sziasztok lassan én is veszek egy ilyet azt szeretném megkérdezni h a kijelzője mennyire érzékeny pl x8hoz v lg optimushoz viszonyitva. amugy ajánljátok? bár sztem ugy biztos h 20kér megtom venni
sztem annyit ér..
-
endruboy1
senior tag
Megveszed bárhol bármilyen függően és függetleníted ami gyerekjáték, de ez az oldal nem foglalkozik vele, úgy hogy nem tudlak felvilágosítani jobban
.
-
tomiii007
senior tag
és hol tudok ilyen telot venni függetlenül?
-
-
endruboy1
senior tag
Tisztelt Mobilaréna!
Mikor lesz átjavítva a RAM mennyisége a cikkben 512 MB-ra. Igen, a RAM-é, nem a ROM-é.
Ha még mindig nem hiszi el a szerkesztőség, javaslom a saját fórumukat átböngészni: http://mobilarena.hu/tema/zte_blade/hsz_1-50.htmlJójó, ez túl hivatalos volt
. De most komolyan így hogyan mutatom meg haveroknak egy linkkel a tesztről, hogy bibibi nekem ilyenem van? Azt hiszik majd h tényleg csak 256MB van benne
.
-
tomiii007
senior tag
sziasztok!
azt szeretném megérdeklődni hogy a PDF fájlokat hogy kezeli, és lehet -e benne keresni? választ elöre is köszi
-
R03I
csendes tag
Kösz, de már tárgytalan...
-
R03I
csendes tag
Hali mindenkinek!
Tegnap én is megvettem a telefont, de lenne egy nagy problémám...
Járt hozzá 500-Mega internet...ma reggel meg is jött az SMS hogy mátol fogva egy hónapig felhasználható, de hiába megyek fel a netre minden beírt oldalnál azt írja hogy a weboldal nem érhető el,valószínűleg új webhelyre költözött vagy ideiglenesen nem üzemel.
-Ellenőrizze hogy a készülék fogja e a jelet vagy képes-e az adatátvitelre.
Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe a híres ZTE Blade, ami egy komoly androidos készülék alsó kategóriás áron.
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest