Hirdetés

ZTE Blade - pengeélen táncolva

Előszó, tartozékok

Valamikor szeptember táján olvashattunk egy kósza hírt egy mobiltelefonról, amely specifikációja alapján egy Android operációs rendszerrel szerelt, tudása alapján erős középkategóriás készüléknek tűnt, amihez az akkori információk szerint nevetségesen alacsony árcimke társult, neve pedig megegyezett sokak egyik kedvenc vámpírgyilkosának nevével. Nem is kellett több, rengeteg olvasónkhoz hasonlóan én is nekiláttam, hogy összeszedjem a készülékről fellelhető információkat, melyek megerősítettek abban, hogy ezzel a készülékkel öröm lesz találkozni, ha piacra kerül. Telt s múlt az idő, a kezdeti lelkesedés egy kicsit alább is hagyott, de az emlékek visszatértek, amikor az XXL GSM futára meghozta szerkesztőségünke a ZTE Blade-et. Végre valahára - gondoltuk egyöntetűen.

ZTE Blade
[+]

A 25 éves múltra visszatekintő, erősen feltörekvő cégnek számító, Kínában található ZTE cég készüléket az idei Mobile World Congressen történő debütálása óta erős figyelem övezi a világ minden táján. Legelőször az angol Orange kínálatába került be, San Francisco álnéven, 99 fontos áron, ami mai árfolyamon ez 33 000 forintot jelent: kétségtelen, hogy ez egy hihetetlenül jó ár egy nagyfelbontású (WVGA) kijelzővel szerelt androidos okostelefonért. Őszintén szólva mi sem értjük, hogy egy ilyen hardveres paraméterekkel rendelkező telefont hogyan képesek ennyire nyomott olcsón adni, a hasonló tudású konkurensekért jóval mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk. A ZTE Blade ennek ellenére létezik, itt van nálunk, és remélhetőleg elindít majd egy hullámot, mely oda vezethet, hogy a zöld droidos operációs rendszerrel szerelt, nagyon korrekt tudású készülékeket gyakorlatilag mindenki megvásárolhatja majd magának, a pénztárca vastagságától függetlenül.

ZTE Blade
[+]

A masina egy ízléses kis fekete dobozban érkezett, amelyen egy képen és a specifikáción kívül nem sok minden látható. Az oldalsó tájékoztató magyar nyelvű, ez mindenképp ér egy jó pontot, bár a kamerára vonatkozó sort nem tudták lefordítani a cég munkatársai. A kartonbox belül nagyon zsúfolt, mondhatni, hogy a tesztelők rémálma, nem is igazán sikerült szépen visszacsomagolnunk a tartozékokat a tesztelés befejeztével. Viszont korrekt pakkot kapunk a tartozékokból, a magyar nyelvű használati utasítás mellett microUSB-s adatkábelt, hálózati töltőt, 2 gigabájtos microSD memóriakártyát, valamint egy sztereó headsetet kapunk a legújabb Androidhoz. A fülhallgató egész kényelmes, a hangminőségéről viszont nem tudok kellemesen nyilatkozni, a mély és a magas hangok egyaránt hiányoznak az általa átvitt frekvenciákból; cserébe piszok hangos, lehet, hogy van, aki ezzel is beéri.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés