Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdi
senior tag
"Van vagy 10 féle" ismertebb.
aztán: http://distrowatch.com/ -
Gdi
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #49 üzenetére
Tényleg attól függ milyen hardverre raknád.
XP-átállásnál, nemek az egyik ami beüt, hogy nagy valószínűséggel akár Core / X2 előtti gépről van szó.Szóval egy openSUSE a bloat KDEvel, vagy egy ubuntu az unitys compizjével, megint csak nem opció egy XPt éppen futtatni képes gépen.
Feroda még okés (ha nem gnome3).
Erősebb hardver esetén sem ajánlanám Opensuse-t, mivel annak az asztala minden windowsost megrémítene
-
Gdi
senior tag
Régi gépekre Zorinból max a Lite. Az "alap" Zorin a compiz miatt zabálja a kis gépeket.
Egyébként régi gépre én inkább Lubuntu-t telepítenék átlag user gépére a szoftverbolt miatt (a sima ubuntust telepítve) vagy LXLE-t. Sajna mindkettőben elég sűrűn beomlik az openbox
Az ok pedig: csak azért mert ezek eléggé hajaznak windows desktop kinézetre, ami megkönnyíti egyeseknek az átállást.
XFCEvel meg sokat kell szöszölni mire olyan lesz (bár régen néztem).Zorin 9 egy jó kezdeményezés lenne, ha compiz nélkül meg tudná oldani az alap desktopját.
PS: "Régi gép"-eken főleg (a környezetemben nagy számmal fellelhető) Pentium M-es (PAE nélküli, 1 magos) laptopokat értem, 512Mb rammal, meg egy GMA 945-tel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest