- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pedig igaza van. Nem vagytok tisztában a létszükséglet fogalmával. Fentebb linkeltem, olvasd el.
Én amúgy ismertem olyan embert, akinek valóban a játék létszükséglet volt (mint az alkoholistának az alkohol, a drogosnak a kábítószer), ha nem játszott minden egyes nap x órát, akkor feszült volt, ideges volt, minden baja volt. A végén már fontosabb volt neki a játék, mint a valós élete (munka, család, haverok, stb.). Neki a játék nem csak szórakozás volt, amit a ráérő idejében csinált lazításképpen, hanem már tényleg létezni sem tudott nélküle. Nem azért sietett haza, hogy lássa a feleségét vagy a gyerekét, hanem hogy játsszon. Képes volt valós pénzért virtuális tárgyakat vásárolni, ahelyett, hogy abból a pénzből mondjuk kaját vagy ruhát vett volna a családjának. Teljesen a játék(ok) rabja lett, már nem ő irányította az életét, hanem a játékok. Azért élt csak, hogy játsszon. Mint ahogy ez az alkoholistánál vagy a drogosnál is van, csak ők másnak a rabjai.
Az, hogy valaki kikapcsolódásképpen játszik alkalmanként, az teljesen más tészta. Ilyenkor ha fontosabb dolgod van, nem játszol úgysem, rangsorolsz. Ha meg nincs jobb dolgod, ráérsz, unatkozol, akkor játszol csak. Ilyenkor ez tényleg nem több, mint szórakozás, kikapcsolódás, amire ha van időd, csinálod, ha nincs, akkor meg nem, pont azért, mert ez nem létszükséglet. -
törölt tag
Nem, nem létszükséglet. Létszükséglet az, ami nélkül gyakorlatilag meghalnál. Evés, ivás, stb. Ezek létszükségletek. Az, hogy játssz, az nem létszükséglet. Ha igényed van rá, tedd azt, de ha épp más egyéb fontosabb (értelmesebb) dolgod lesz, simán félre fogod söpörni, pont azért, mert az valójában nem létszükséglet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
South Velen #66 üzenetére
Muszáj különválasztani, mert az egyikre feltétlen szükséged van ahhoz, hogy életben maradj (pénz), míg a másik egy értelmetlen semmitérő haszontalan dolog (szórakozás). Ha veszel a pénzedből egy házat, egy autót, ruhát, ételt, italt, bármi értelmes dolgot, az teljesen rendben van, de ezt nem szórakozásból teszed, hanem mert ezek szükségesek az életedhez. Szórakozás alatt nem tudom mire gondoltok, de ha pl. xbox és társai, vagy számítógépes játékok, bulik, diszkó, hasonló dolgok, na azok szerintem teljes mértékben a kidobott pénz kategóriát képviselik. De mint írtam, ha valakinek tényleg annyi pénze van, hogy már nem tud vele mit csinálni, nyilván költeni fog ilyen dolgokra is, teljesen rendben is van, de normál esetben azért ezek a dolgok valahol a lista végén kellene hogy sorakozzanak, a tényleg fontos dolgok mögött.
-
törölt tag
Biztos el fog menni szórakozni, de csak miután megkereste a pénzt. Anélkül nehezen menne bárhova is, mert minden pénzbe kerül. De nem csak nekik, mindenki másnak is. Továbbra is fenntartom, hogy míg a pénz egy nagyon fontos dolog az életben maradáshoz, a szórakozás csak valahol a sor végén található a fontossági sorrendben egy egészséges felnőtt ember életében. Persze biztos van az a szintű jólét a világban, amiben is az embert már a pénz nem is érdekli, csak a szórakozás, de a világ lakosságának 99%-a szerintem nem él ennyire jól, és nagyobb szükségük van a pénzre, mint a szórakozásra. (Pénz is volt már többezer éve, de lényegtelen is a mondandóm szempontjából.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged