- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
bambano
titán
"nem kell a userek problémáit se megoldania.": ezt sajnos nem úsztam meg.
"Azon kívül, hogy ugyanazt a fél mondatot hajtogatod, hogy lyukas a phpmyadmin, ezzel nem jutunk előrébb": a probléma az, hogy lyukas a phpmyadmin. Nem hajtogathatom, hogy nem jó a video driver vagy hogy hülye a kormány, amikor a cikk témájához tartozó kérdéskörben az a probléma, hogy lyukas a phpmyadmin. És igen, aki nem telepíti fel, ennek következtében nem gyakják szét a szerverét aznap, az előrébb van, meg mi is előrébb vagyunk, mert nem kell sokadjára elmagyarázni, hogy miként takarítsa le a szerveréről a bekapott kártevőt az áldozat.
Ha pedig ez a probléma, ezt kell megoldani. Az évek során felgyűlt tapasztalat pedig azt mutatja, hogy erre a megoldás az, hogy nem telepítik fel. Tetszik nemtetszik, egy csomó hatóanyag is van, aminek éppen kiváló hatásai lennének egy betegségre, csak közben mellékhatásként halálosak is, akkor a használatát megtiltják. Akár van helyettesítője, akár nincs. Nem azon agyalnak, hogy aki bejelentette, hogy a hatóanyag halálos, azt győzködjék fals érvekkel, hanem betiltják. És a betiltást nem akadályozza, ha éppen prompt nincs helyette másik hatóanyag.
A probléma az, hogy a phpmyadmin lyukas. Ennek hirdetése nem a probléma előli megfutamodás, ez csak ócska szobapszichológusi duma. Ez a probléma korrekt felvetése, az pedig, hogy ne rakd fel, a probléma korrekt megoldása. Minden egyéb elképzelés csak rossz duma erőltetése.
Az meg egy másik vita tárgya kellene, hogy legyen, hogy miért mysql. De mivel a mysql telepítésével nem szúrod hasba magad azonnal, így ezt a részét nem feszegettem.
-
bambano
titán
egyetlen gép sincs, amiért én vagyok a felelős és microsoft termék van rajta. ezzel a microsoft specifikus exploitok 100%-a ment a levesbe nálam.
adobe termékeket is csak nagyon ritkán használok, pdf readernek evince az alapértelmezett, acrobat reader nincs is talán telepítve. de ha lenne is, az kérdés, hogy a windowsos kódra felkészített adobe törés megy-e linuxon.
"Vagy az már nem számít, hogy a többi gyakran használt alkalmazás is tele van biztonsági hibával, hogy tudod őket nyugodt szívvel használni?": vegyük már észre a különbséget aközött, hogy valaki használja (esetleg ért is hozzá és megoldja a védelmet másképp), meg aközött, hogy nem szakképzetteknek telepítésre ajánlja. Ez utóbbi az a szint, mintha szándékosan aidses kurvát vinnék neked.
Az pedig, hogy a phpmyadmin lyukas és szemétség telepítésre javasolni, nem változik attól, hogy tudok-e vagy sem helyette másvalamit ajánlani.
-
bambano
titán
"Azt nem mondtam, hogy feltörhetetlen egy mondattal se. De szerintem nem létezik feltörhetetlen program se, szóval, akkor magát mysql-servert is megboríthatják,": csak nagyon nagy különbség van aközött, hogy valamire jó szívvel rá tudod mondani, hogy legalábbis nem ismerünk olyan hibáját, amit kihasználnak, meg aközött, hogy közismerten lyukas, mint a szita és közismerten folyamatosan törik.
akár a mysql-t is megboríthatják? te nem tudod, hogy nemrégiben publikáltak vagy 6 mysql sebezhetőséget? nem "akár megborítHATják", hanem megborították, kijelentő mód múlt időben.
-
bambano
titán
maradjunk annyiban, hogy mindenféle peremfeltétel nélkül phpmyadmin telepítést javasolni jelen biztonsági helyzetben, az a f.ság, akár tetszik neked, akár nem.
vagy magyarázza el mellé, hogy problémás a dolog, vagy mondjon megoldásokat, hogy hogyan csökkenthető a veszély, vagy bármi ilyesmi. de leginkább ne rakassa fel boldog-boldogtalan tudatlannal.
az, hogy nem szakembereknek lyukas rendszer telepítését javasolja szándékosan, az akár bűncselekmény is lehet.
"a tobbit meg nem tudom, honnan szedted, de nem mondtam olyasmit, amit igyekszel megcafolni": semmi gond, a téged cáfoló mondatok esetén értelmezési problémákba futsz, ez szokásos cselekedet. írói eszközök, mint pl. a túlzás, megvan?
-
bambano
titán
konzolon bármi gyorsabb, mint weben kattogtatni.
de legyen igazad, akkor tehát akinek fel van rakva a phpmyadmin, az folyamatosan 100+ táblás mysql adatbázist refractorál? ahha.
vagy mégis inkább az az igaz, hogy általában nem tesszük fel, ha valakinek meg ennyire elborult feladata van, akkor megoldja a biztonságot is?
-
bambano
titán
a tapasztalt biztonsági problémák tükrében továbbra is korbáccsal verni javaslom azt, aki phpmyadmint felrak, illetve a telepítését javasolja. vita tárgyát képezheti, hogy a kirúgása előtt vagy utána korbácsoljunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged