- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerasz
aktív tag
Urak! Lecseréltem az RR romot Globe-ra, majd fastboottal Globalra (talán így a bootloadert is bezártam), de a problémám változatlan. Egy éjszaka tétlenség (Wifi, 2 SIM aktív) továbbra is 25-30%-ot szív le. Mit lehetne még kipróbálni? Használat közben a fogyasztás nem kiugróan magas, de ha valami beakadt volna (erre utaló nyom nincs), annak a sok romcserétől már talán meg kellett volna javulnia.
Köszi
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
RR-rom már egy éjszaka alatt is 30%-ot merült, így ráengedtem TWRP-ből a Globe rom telepítését (minden wipe után, systemet is). A Mi feliratnál kifagy. Hol hibáztam és hogy lehetne helyreálltani?
Köszönöm szépen!
-
Gerasz
aktív tag
válasz
trialboj #17380 üzenetére
"Sokat nem várok el tőle, csak annyit hogy pár évig szolgáljon, amíg elterjednek az S8hoz hasonló gyönyörű telefonok, az alsóbb kategóriában is" - addigra úgyis reformálnak valamit a csúcs galaxyn, és arra fogod csorgatni a nyálad. Ennek ellentmondva: a nemrég megjelent csaomik egyébként már valamelyest hasonlítanak az S8-ra, 2:1 kijelző és keseknyebb alsó-felső káva.
A kamera mindig az olcsó telefonok rákfenéje, jó ez sem lesz. Érdemben javítani meg "rootolással vagy romcserével" sem lehet rajta, placebónak viszont kiváló. Sokan itt is örültek a 60fps-es felvételnek, ami a valóságban pont ugyanúgy 30 volt.
Szoftveresen azt éreztem, hogy minden egyes MIUI frissítéssel egyre szarabb lesz a rendszer. Szerencsére népszerűsége miatt van rá custom rom (frissek persze ezek is csak addig lesznek, míg a fejlsztőik ki nem dobják ezt és veszik a következőt - mondjuk fél év).
Az üzemidő nagyban függ a használattól, ne csüggedj, ha az itt linkelt 10 órás SOT-ok felét fogja tudni a teló. Nekem kb ennyit (5 órát) megy egy adat SIM-mel meg egy normállal, csak neten szövegek olvasgatásával.
-
Gerasz
aktív tag
Engem roppantul bosszant, hogy tesztekben is számtalan makró van az életszerűbb fényképek rovására.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Black_Raven #15581 üzenetére
Elnézést, ha túl indulatos voltam. A dühöm csak az elvesztegetett időnek szólt, nem a fórumon segítőknek.
Egyébként leeshetett volna, hogy ezzel minden megy a levesbe, régóta használok androidot.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Black_Raven #15569 üzenetére
Köszi, le is iratkoztam a topikról.
Sok segítséget kaptam már a PH-n, most először érzem magam mélyen megszopatva. Ennyi 10 évente belefér.
Azért ne csodálkozz, ha nem csak pozitív visszacsatolást kapsz majd, ha halk csengőhangra meg elállított háttérképre is factory resetet javasolsz.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Black_Raven #15566 üzenetére
Csak azt esik nehezemre laikusként elhinni, hogy a készülék egyik napról a másikra nem fogadná el a korábbi PIN kódot, úgy, hogy mélyebben nem bolygatom meg a rendszert (TWRP frissítés és hasonlók). Gondolom letiltás esetében azt a procedúrát kellett volna megcsinálni, amire most önként vállalkoztam (újrahúzás).
Nem érzem, hogy sokkal beljebb lennék, de a tipp jogos volt, valóban megszabadultam a titkosítástól.
-
Gerasz
aktív tag
1. A custom rom nálam hibamentesen működött.
2. Amikor megvásároltam, nem tudtam, hogy a fél évvel később megjelenő frissítés miatt négy órára fog csökkenni a kijelzőidő.
3. Szó sem volt custom rom telepítéséről.Utólag Okos Kapitány szerepéhez sem rendelkezni kellő pallérozottsággal, hát...
-
Gerasz
aktív tag
válasz
trebrona #15563 üzenetére
Akkor itt volt némi félreértés a javaslattevő és köztem.
Azt próbáltam leszögezni, hogy nekem a telepítgetés itt sokakkal szemben nem élvezet, hanem bosszúság, és csak a MIUI hülyeségei miatt kényszerültem rá. Ilyen áron meg tudtam volna barátkozni azzal, hogy havonta egyszer be kell ütnöm egy négyjegyű kódot.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Black_Raven #15508 üzenetére
Hali!
Ez valami rossz viccnek tűnik, ráküldtem a Data Formatot és egy teljesen szűz rendszer fogadott az újraindítás után (nem factory reset volt). Igen érzékenyen érint, mert óráig állítgattam és telepítgettem ezt a f*st. Attól tartok ennél jobban nem tudott volna megszívatni
. Most ugyan valóban nincs titkosítva, de ez kevéssé vigasztal.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Black_Raven #15504 üzenetére
Elnézést az értetlenségért: Pontosan miket kell lementenem? Hogy tud megszívatni?
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Black_Raven #15499 üzenetére
-
Gerasz
aktív tag
RR-ben egyszer beállítottam PIN kódot az ujjlenyomat kipróbálásához. Valójában nincs rá szükségem, de hiába kapcsolom ki a funkciót, a telefon indításánál kéri a PIN-t. Nincs tippetek hogyan lehetne kiiktatni?
Köszi
-
Gerasz
aktív tag
Én is kipróbáltam a Resurrection Remixet (RR-N-v5.8.5-20180107-santoni-Final) a 9.1.1.0 Global Stable-nél jelentkező üzemidő-problémák miatt.
Már kezdtem elfelejteni, hogy milyen is a rendes Android. A MIUI kötöttségeinek és bloatware-jeinek (én a Mi fiókot is annak tartom) hiánya önmagában felszabadító. Nagyon tetszik például a zárképernyő mindenre kiterjedő testreszabásának lehetősége, ez a MIUI-ban a Wallpaper Carousel nem működő gombjának nyomogatásában merült ki. Az üzemidő is jónak tűnik. Engem megvett a ROM, de ezek hangsúlyozottan csak első benyomások. Nem hobbim a romolás, használni szeretném a telefont, de ezt a Xiaomi egyre inkább megnehezítette: az új verziók egyre több hibát és egyre kevesebb funkciót tartalmaztak.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Ha global stabil romon kinyitom a BL-t, de egyelőre nem váltanék romot, ráengedhetek majd OTA frissítést?
Köszi
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Zsír új 4x (9.1.1.0) USB fájltvitel sok fájl másolásánál megszakad, kínai karakterek jelennek meg, törlésnél meg "eszköz nem válaszol" jelentkezik. Van megoldás?
Hihetetlen, hogy 5 éve még pendrive-ként lehetett másolni ezekre a hulladék telefonokra, azóta meg egy ilyen alapfunkciót is sikerült elkureszolni.
Köszi!
-
Gerasz
aktív tag
1) Nem szeretnélek megbántani, de 15 évvel te is le vagy maradva, már nincs szükség asztali programra ahhoz, hogy oplogót meg csengőhangot cseréljünk a telefonon. Tudtommal nincs frissebb hozzá és nem is támogatott.
2) Használd bátran a gyári stable romot, nem hazudtolja meg a nevét.
3) Minek bezárni a futó appokat?
Idős rokonoknak a magyar fejlesztésű és igen drága Big Launchert telepítem, amit azonnal átlátnak. Az értestési sáv sajnos nem tehető egyedivé, némelyikük ignorálja, de a funkciók nagyrészét ki tudják használni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest