- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Feltelepítettem a romot, és csak ráengedtem a VoLTE fix zipemet:
VoLTE kapcsolód nem szürke? ims APN-t írd be újra, hátha. Próbáld meg azt, hogy kibontod a romból a NON-HLOS.bin-t, adb-vel flasheld rá, reboot. Ha bebootolt a rendszer akkor telepítsd recoveryből a VoLTE fixet. Ja, és töröld a sim kártya adatokat a /data/user_de/0/com.android.phone/files - és shared_prefs mappából (törölj midnen ott levő fájlt).
-
Lackooo84
nagyúr
Frissítettem a telepítőket a linkeken, most már azt a két sort is beírja a megfelelő helyre. Próbáld ki.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
ReFleXx #27169 üzenetére
Nem tudom, én egyébként nem csináltam semmit amikor kicseréltem a ledet egyből színes volt, sárga ha töltőn van stb. Rootolva vagy? Anélkül nem tudod megnézni. Ha segít, akkor a fehér led az szinte már vakít olyan fehér, mint a vaku, a színes ledes fehér pedig inkább olyan enyhén kékes beütésű és a fényereje is sokkal erősebb.
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Megtaláltad a beállításokban és próbálgattad a színeket? Megvan a doboza a gyártási dátummal? Még valamit nézz meg ha rootolva vagy, ezek a fájlok megvannak neked:
- system/lib/hw/lights.msm8937.so
- system/lib64/hw/lights.msm8937.sosystem/etc/init.qcom.post_boot.sh fájlt ha megnyitod szerkesztésre szerepelnek benne ezek a sorok?
chown system:system /sys/class/leds/*/brightness
chown system:system /sys/class/leds/*/blinkEgyébként ha csinálsz jó minőségű képet a fehér ledről már arról is meg tudom mondani, hogy színes e vagy nem mivel a csak fehér led sokkal hidegebb fehéren világít.
-
Lackooo84
nagyúr
Nekem ugye a sok sok sok próba teszt során volt sokszor olyan, hogy próbáltam egy fájl konfigot, ugye nem ment, visszamásoltam azt, ami tuti jó, és nem ment. Olyankor mindig újra kellett húznom vagy a romot vagy az eredeti non-hlost és utána bemásolva/flashelve ugyanazt már ment. Egyik sem jár adatvesztéssel, csak idő, mármint a rom flash, jó 10 perceket elvett az életemből.
Szerintem nálad is ez a gond, mert ezekkel a fájlokkal minden miui verzión mennie KELL, kivétel a digi (még).
-
Lackooo84
nagyúr
colored LED options fix MIUI 8.5 Global Stable
Majd jelezz vissza, hogy mukodik e de sztem igen.
-
Lackooo84
nagyúr
Hidd el, nem a rom verziótól függ, az új romokon is szuper az akkuidő. Dirtyflash mellett lehetnek gondok, ill kell neki kis idő, amíg beáll. De mindenképp az a tuti, ha főleg főverzió váltáskor nyom az ember egy teljes formázást. Ha augusztusi akkor a tiéd színes. Csinálok neked egy telepítőt, pill, csak kell hozzá a rom és ugye nem válaszoltál, hogy global e vagy más a romod. A VoLTE patchet rátolhatod nyugodtan.
-
Lackooo84
nagyúr
No, összedobtam pár telepítőcsomagot, VoLTE fix-et nem kell különösen ecsetelni, de jelenleg a DIGI kivételével a 3 hazai szolgáltatónál működik (később ápdét várható). Bármely MIUI verzióra telepíthető (8-9-10).
A másik csomagocska elsősorban telepíti az értesítő led színválasztás opciót 10.3 EU (10.1 után kivették) és 10.3 GS romokra, valamint még pár apróságot is megnyittottam:
- teljesítmény mód (akkumulátor - teljesítménybeállítások)
- akár 6x7-es elrendezés
- kamera tárgykövető fókusz
- kamera manuális mód
- kamera audió fókusz
- kamera hdr pro mód (videóvelvevő módban ne akarjátok bekapcsolni, mert kres és fagyi lesz)
- kamera videó képstabilizálás
- kamera videó pause
- kamera lassított felvétel mód (csak 480p)
- sztereo felvétel
- agps roaming
- dolby
- nvidia wifi képernyő támogatás
- stb...Nyitott bootloader és root kell, a .zipeket TWPR-ben kell telepíteni. Az értesítő led csak az első kiadású készülékekben (kb. a 2017.07-08. hóig gyártottakban, dobozon megtalálható) színes, így ha ezek után is fehér a led, akkor biztos, hogy ilyen készülékünk van.
-
Lackooo84
nagyúr
Jobb, ha az ember talál egy hibás telót, egyrészt az tuti eredeti, másrészt nem kell várni, harmadrészt ezek az akkuk nem dögölnek meg olyan sűrűn, negyedrészt meg csak azért kell most nekem akku, mert vettem egy vízkáros telót anno a szines led miatt, és kiderült, hogy csak az akkuja halott, és lenne még egy működő telcsim, ennyi.
-
Lackooo84
nagyúr
Nincs vkinek egy hibás telója? Kéne egy akku óccóé:
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
KurtCobain #27071 üzenetére
Na ennek most utána fogok járni.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
KurtCobain #27063 üzenetére
Miui fórumon írták, hogy RR romon megy. Én nem próbáltam, mert én főzött romot soha nem rakok fel.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
KurtCobain #27056 üzenetére
Mert a kernelben direkt le van tilva, maga a SoC tudja, és bizonyos főzött romokon megy is.
-
Lackooo84
nagyúr
Segélyhívás előtt kapcsoljátok ki a VoLTE-t, mint ma kiderült nem műküdik vele, se a 112 se a 10x-es számok.
-
Lackooo84
nagyúr
Ha netán valakinek van ilyen törött/rossz telója, és nem kívánja javítani az dobjon egy pü-t!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
ThePatriot #27037 üzenetére
Tudtommal ezt a készüléket 1 év garival adták mindenhol.
-
Lackooo84
nagyúr
Valaki miui 10 eu romon van megnézné a kernel verziót?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
lócitrom #27017 üzenetére
Szerintem ez a modem flashelés bonyolultabb, mint a mappacserék. Ettől fagyás stb tuti nem lesz, mert itt csak nagyrészt szenzor firmwarek vannak. Neked rendesen látja a telefont a QPST? Mert nekem az istenért nem akar működni, hogy kéne és ezért nem is tudok profilokat állítgatni. De ha a Telenoros megy vele, akkor a Vodafone nagyobb eséllyel megy.
-
Lackooo84
nagyúr
VoLTE aktiválása bármelyik MIUI romon - új, egyszerűbb módszer
Szükséges dolgok:
- nyitott bootloader, root
- egy fájlkezelő, mondjuk Total Commander
- VoLTE képes konfig fájlok- Fájlkezelővel töröljétek ki a következő mappákat: firmware/verinfo firmware/image/modem_pr
- A letöltött .zip fájban található mappákat valahová bontsátok ki, és másoljátok be az előzőek helyére (értelemszerűen mindkettőt ugyanoda)
- Tárcsázóba üssétek be a *#*#86583#*#* kódot a VoLTE kapcsoló előhívásához
- Beállítások -> SIM kártyák és mobilhálózatok - > SIM kártyák beállításai - > A hozzáférési pontok nevei menüben hozzatok létre egy új APN-t, a "Név" "APN" "APN típusa" = ims (többi üres), majd mentés.
- RebootTelekom, Telenor VoLTE 100%, hogy megy, Vodafone teszterünk még nem volt, de ha valaki jelentkezne dobjon egy privit!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
lócitrom #27012 üzenetére
Az összefoglaló már "régi", azóta van ez az egyszerűbb módszer, pár hsz-szal visszább, más már megtalálta és megcsinálta simán... Azt csináld amit már 2x leírtam most neked. Szerinted amiket csinálok leírásokat, azok nincsenek tesztelve? Mondanám, hogy törölj egy olyan fájlt, amit nem lehet? Igazából szerintem ha neked nem megy 2 mappa egyszerű cseréje, akkor jobb is, ha nem rootolsz.... Az összefoglalóba is berakatom az új módszert mert csak kavart okoz...
-
Lackooo84
nagyúr
Másnak nem volt még olyan problémája, hogy a videófelvételek hangja vmitől elszaródott, és van egy alap sípolása? Érdekes, mert videófelvételeknél meg hangrögzítésnél sípol, de ha vkivel telefonálok, és azt rögzítem, akkor semmi.
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Eredetileg MM-al jelent meg ez a telefon? Tehát csak egy főverziót kapott?
Ez is vmi új rom, mi a különbség ez és a NAMCKJAGLKGJDL rom közt?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
enzahobi #26958 üzenetére
Tehát akkor kijelenthetjük, hogy megy vele a TELENOR VoLTE ugye? Köszi! Mókolás nélkül biztos nem menne, mert MIUI 8.2.12 GS utáni romokból ki van szedve az eu támogatás a konfigurációs fájlokból. Igazából nekem az adta az ötletet a kísérletezésre, hogy MIUI fórumon írta valaki, hogy német Telekomos simje van, és GS 8.5-re frissítve nem megy a VoLTE, holott előtte a 8.2-n hiba nélkül ment. Így aztán gondoltam megnézem, mi történik, ha felflashelem a 8.2.12 modem firmware-t, és működött... Csak ugye a szenzorok stb firmjei is ebben vannak, amiket viszont meg kell hagyni az eredeti romhoz tartozókat, mert nem fognak működni. Egyébként könnyen meggyőződhetsz róla, fogod letöltöd azt a romot, amin most vagy, Kicsomagolod belőle a NON-HLOS.bin-t és adb-vel fastboot módban felflasheled (fastboot flash modem non-hlos.bin) és kiderül, aztán majd megint visszamásolod a VoLTE képes fájlokat. Esetleg egy screenshotot lőhetnél amin látszik a szolgáltató és a VoLTE ikon együtt.
A Note 4-en alapból megy a Telekom-Telenor VoLTE (benne van a táblázatban) csak a VoLTE kapcsolót kell előcsalni a tárcsázó kóddal, meg ugye leveni a simről a tiltást.
-
Lackooo84
nagyúr
Srácok itt senki nincs rootolva és senkinek nincs Telenoros/Voda előfizus VoLTE képes simkártyája? Jó lenne tesztelni ezeket, hogy működik e...
-
Lackooo84
nagyúr
Legalább majd tesztelheted a VoLTE-t. Na hol kapsz csirkelábat még mindig nem válaszoltál.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
tobias40 #26916 üzenetére
Hát csak azért, mert ha 95 körül, akkor felesleges (csak ez miatt) nyitni a telefont, mert ennyi lesz akkor is a max. Beszúrnád ide a linket hol kapsz csirkelábat? Csak mert ugye nekem már a Mi Unlock tool letöltő oldal jön be, mert van engedélyem és kódom.
Most nézem, vhogy sikerült dupláznom szerkesztés helyett.... bravo.
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
gyulaszu #26848 üzenetére
Hát, öreg hiba, mert 2G fogyaszt a legtöbbet.
Egyébként igen, kristálytiszta HD hang, főleg akkor, ha a hívott fél is VoLTE képes, és sokkal gyorsabb maga a kapcsolódás is, szinte a hívás gomb megnyomásakor már cseng is ki, valamint hívás közben is hasznáható a mobilnet a készüléken.
-
Lackooo84
nagyúr
Lehet akár a biztonsági mentés fájlok is, vagy szemét. A fb sok szart össze tud szedni, sztem egyszerűbb, ha az ilyen problémás appoknál egyesével végigmész, és törlöd az az adatjaikat meg a gyorsítótárakat. Ajánlom a DiskUsage appot, azzal pillanatok alatt meg lehet találni hol van a fogalt tárhely "elásva".
MIUI EU 10.1-nél szerintem most nincs jobb rom.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Domestos #26824 üzenetére
Nem a MIUI verzió a lényeg szerintem, hanem az android verzió. 8.2.16 az kínai rom, de kipróbáltam a modem fájlját és megy vele a volte, neked akkor csak használni kell tárcsázóban a *#*#86583#*#* kódot a kapcsoló előhívásához, illetve a 'hozzáférési pontok nevei' hozzá kell adnod az ims APN-t (új APN > Név - ims APN - ims APN típusa - ims) alul egyebek, és mentés. Ezután mennie kell.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
re-d-evil #26808 üzenetére
Dehogy kell. Felflasheled a feltöltött NON-HLOS.bin-emet, majd ebből az új GS romból kibontod a NON-HLOS-t, majd abból az 'image' mappa a fájljait, lecseréled a telón aztán cső babinéni. Egyébként azért van ez a sok hiba, mert a modem fájl, ami támogatja a VoLTE-t az még Android 6-os (MIUI 8 ), ezért így most csak a config fájlokat tartjuk meg belőle, a firmware fájlok pedig a frissek maradnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- DELL T40 EMC Szerver
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest