- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Trk.Adam87 #996 üzenetére
GPS, tárhelybővítés és HDMI kimenet nélkül nekem nemgyerebe.
-
Somatom
veterán
válasz
Trk.Adam87 #993 üzenetére
Öööö... ehhez kéne egy Pad5 is.
-
Somatom
veterán
válasz
Trk.Adam87 #979 üzenetére
Mit vessek össze az S7+ hangjával?
-
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #952 üzenetére
Sztem az a két rugó már nem oszt, nem szoroz.
-
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #947 üzenetére
Az nem nagy kunszt. Külső NTFS meghajtóval barátkozásra bármelyik Androidos eszköz rávehető.
-
Somatom
veterán
válasz
baal-amiga #886 üzenetére
Ja, vagy úgy!
A különböző desktop módoknak is ez az alapja, szóval, ha a Pad5 -re elég csak egy appot telepíteni, akkor sanszos, hogy alapból engedélyezett a funkció. -
Somatom
veterán
válasz
baal-amiga #884 üzenetére
Basszus, most látom, hogy milyen hülyeséget írtam.
Persze, hogy a fejlesztőiben! De, ha ettől lett átméretezés, akkor ez azt jelenti, hogy alapból engedélyezett a funkció, nem kell ADB -vel vacakolni. Dobd fel hozá a Tálca appot és állítsd be! Nálam a roló gyorsgombjai között is megjelenik, onnan is tudom aktiválni. De, mindíg aktív. Bal oldalon lesz egy floating nyíl, azzal lehet behívni a tálcát. -
Somatom
veterán
válasz
baal-amiga #881 üzenetére
Először a felhasználói menüben kell engedélyezni az átméretezést. Szerencsés esetben gyárilag aktív a mód (nálam, Samun az volt). De, ha nem, akkor Android 8 -tól ADB -n kell engedélyezni. Vszínűleg ezt nem tetted meg, ezért nem ment az átméretezés. EZT találtam a metódusról. Dióhéjban ennyi, de androidverziótól függően is vannak változások. 10 -ig csak egy app lehetett előtérben. Ami háttérben nem tudott futni (pl. YT, TVGO), az leállt. 10 -től van multi resume, vagyis több app lehet fókuszban, de ezt az adott alkalmazásnak is támogatnia kell. 12 -ben újabb fejlődés jön, az azonos alkalmazás, több ablakban.
-
Somatom
veterán
Ez összetett dolog. A 4G lefelé nem kompatibilis. Ha van Volte és azon megy a hívás, akkor marad a net (de, a hívásnak magasabb a prioritása). Ha 2G -n hív, akkor dobni fogja. Ha a teló dual standby és külön SIM -en van a telefon és a net, akkor is dobni fogja. Stb., stb.
-
Somatom
veterán
Ha vkinek van adaptere, írja meg lécci, hogy van-e USB-C -n HDMI kimenet!
-
Somatom
veterán
válasz
pusszycat #625 üzenetére
Így van. Van DC port, de DC töltő nincs a csomagban. Vettem egy univerzálisat, amivel tök jól működött. Egyszer szétcsúszott, én összedugtam, de sajnos, fordítva dugtam rá a fejet, amitől a külseje lett a +, a belső tüske meg a -. A tabban meg nem volt fordított polaritás elleni védelem, így rögtön elszállt a töltésvezérlője. A tab müxik, "csak" tölteni nem lehet.
Ba..6om a gamer laptopot, ha nincs benne GPS, telefonálós SIM slot, meg kivehető, érintős kijelző. A laptopot nem tudom a szélvédőre tenni és a klaviatúrás kezelés is kilátástalan lenne vezetés közben. A Google térkép is jobb Androidos kliensben. Szóval, egy gamer laptop lehet, hogy jó játszani, de munkához alkalmatlan, nem tud kiváltani egy tabletet.
-
Somatom
veterán
válasz
pusszycat #623 üzenetére
Nekem a mostani előtt egy Teclast M16 -om volt. Sajnos, user error -ral kinyírtam. Volt egy szoftveres bugja, ami a legtöbb usernél nem számított volna, de nálam számított. Ha az nem lett volna, akkor ugyanolyat vettem volna a Samu S7+ helyett. Szolgáltatásban lenne mit tanulnia a Xiaominak.
Dokkolós bill, HDMI, külön DC töltő port, SIM (4G és telefon), mikroSD, GPS, jack. -
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #621 üzenetére
Kijelöléshez jó, de amúgy én sem gyakran használom. A telómon meg még ritkábban. Nekem a nagy kijelző kellett a tévézés, filmnézés miatt. Mondtam volna, hogy nem kell a pen, de adták hozzá.
-
Somatom
veterán
válasz
BartaSándor #538 üzenetére
Több topikban is előjött ez a probléma. Lehet, hogy megint a Gugli kutyult el valamit.
-
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #505 üzenetére
No, igen. Ez egy tablet lesz billentyűzettel és nem egy laptop. Ha Android is kell, akkor inkább vmi érintős, origamizós Chromebook való erre.
-
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #500 üzenetére
Ezért nem vettem az enyémhez bill. -t. Van egy Magyar kiosztású Apple, ha nagyon kéne bill. De, ezeket a tablettokos billeket csak asztalon lehet használni. Oda meg kirakhatom az almásat is. Í betűt, vagy bármilyen egyéb remapot External Keyboard Helper pro -val lehet csinálni.
-
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #483 üzenetére
Csak okt. 1-11 -et írtak, évet nem?
-
Somatom
veterán
válasz
BartaSándor #424 üzenetére
De milyen irányban?
-
Somatom
veterán
válasz
pusszycat #345 üzenetére
Ha van mellette droid teló, akkor megoldható, de sztem is komoly hiányosság. Nálam egész nap megy a G Térkép a forgalomfigyelés miatt és nagy kijelzőn bizony sokkal kényelmesebb használni.
Egyébként nem vagyok biztos abban, hogy nem lenne vmi adapteres megoldás.Szerk.:
Hirtelen EZT találtam. -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Persze, hogy nem igaz. Kompromisszumot mindíg kötnünk kell. Ha nem a technikánál, akkor a pénztárcánknál. Én is sokat agyaltam, hogy mi legyen az M16 utódja. Még a telóra köthető, hordozható monitornak is utánanéztem. Két hónap után elfogyott a türelmem, bementem a bótba és megvettem ezt a samut. Inkább a pénztárcámnál kötöttem kompromisszumot.
-
-
Somatom
veterán
Hogyhogy kit érdekel? Régóta nincs már 4:3 -as film. Ha 4:3 -as képaránnyal, 10,2 -es átlón nézel egy 16:9 -es filmet, akkor a hasznos terület kb. akkora lesz, mint egy 8" -os, 16:9 képarányú eszközön. Ezt ne hasonlítsuk össze egy 11" -os, 16:10 -es kijelzővel!
Igen, a tárhely a fele és hát nem Android.bostone:
Azért azt hoztam fel példának, mert annak 11" -os a kijelzője. Nem Pro -ból nincs 10,2 -nél nagyobb. -
Somatom
veterán
Nem állítottam szembe a realmi pad -dal. De, használtam korábban Teclast M16 -ot, amit kedveltem (amíg user error -ral ki nem nyírtam). A 4GB RAM símán vitte a többablakos módot. Ami a tárhelybővítést illeti, az USB 2 elméleti átviteli képessége 480Mbs. Ez bőven elég bármilyen média folyamatos lejátszásához. Ennyit pedig símán tud a mikroSD slot elméleti buszsebessége.
Sztem a Pad 5 -nél a bővíthetőség, a GPS, meg a SIM kihagyása inkább piaci érdekek miatt történt. Terelés a pro felé. -
Somatom
veterán
válasz
tisztelturam #291 üzenetére
Azért az nem kis idő. A weboldalak egy régi kód miatt nem jelennek meg. Vmi ssl tanusítvány. Ha jól tudom, akkor a Play Store -hoz jelenleg 19 -es API szint a minimum. Ez KitKatet (4.4) jelent, ami 2013. szeptemberi, vagyis nyolc éves.
-
Somatom
veterán
Hogy jön ide az iPad? Ha jól tudom, akkor az 4:3 -as. Nézted a 11" -os árát? Ugyanebben a 128GB -osban a Wifis 324 ezer és 50 rugó csak a toll. Teljesen elmentek nekik otthonról. Még a Samu S7+ 5G is olcsóbb. Arról nem is szólva, hogy mennyibe kerülne ráhekkelni az Androidot? Hogy lenne a Pad 5 alternatívája?
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #275 üzenetére
Ezt értem, de ez nem magyarázza, hogy miért fontos a tabletben a SIM. Ha 10 órát vagy Wifi közelben, 8 -at alszol, akkor max. 6 órát kellhet a mobilnet. Annyit símán bír egy teló hotspottal, kikapcsolt kijelző mellett (mivel a tabot használod).
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #273 üzenetére
Mitől merülne? Amikor beülök a kamionba, rádugom töltőre, két hét múlva pedig leveszem töltőről. Két hétig folyamatosan aktív a hotspot. De, van nálam két 10 ezres powerbank is.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #268 üzenetére
Ezt írtad:
"szóval utazás közben elfelejtheted a tartalomfogyasztást."
Most meg azt, hogy többnyire wifi közelben vagy. Most akkor döntsd el, hogy utazunk, vagy otthon vagyunk! Sztem egyikhez sem kell a tabon a mobilnet. -
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #266 üzenetére
Médiafogyasztáshoz nagyon karcsú az 5GB. Nekem flottás korlátlanom van, 24GB roaming -gal. Az adatmegosztó lenne az ideális, de a szolgáltatók azt nem szívesen adják. Így marad a hotspot.
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #250 üzenetére
"a Xiaomi Pad5-el sajna csak ott tudsz a weben böngészni, ahol van wifi, szóval utazás közben elfelejtheted a tartalomfogyasztást."
Ezt vitatom. Van olyan, aki a teló helyett használ tabletet? Sztem a legtöbbünk a teló mellett használja. Akkor viszont praktikusabb a telóban tartani a SIM -et és annak a hotspotjáról használni a tabot. Nálam többet sztem kevesen utaznak itt, a fórumon. -
Somatom
veterán
Én is. Mindíg bajom volt a kábelekkel. Telefonáláshoz már régóta Huawei Talkbandet használok. Közben elkezdtem bringázni és ott is nagyon zavart a kábel. Ezért vettem a nyakbaakasztós Sony WI-C400 -at. Aztán leváltottam egy freelace pro -ra. Adtak alám egy új kamiont, aminek gyári szoftverhibája, hogy eldobja a bt kapcsolatot a céges butatelóval. Hirtelen nem találtam jobb megoldást, elővettem egy vezetékes fülest. Kínszenvedés használni. Csörög a teló, bogozom a kábelt, dugom a fülembe, próbálom felvenni a hívást, mindezt vezetés közben. Szörnyű.
-
Somatom
veterán
Régen én is ezt gondoltam, de aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem nagy dolog. A mostani tabomban sincs és egyáltalán nem hiányzik. A telómban van, de nem használom. Régebben egy Sony WI-C400 -at használtam, most pedig egy Huawei Freelace pro -t. Mindkettő tud 20 óra folyamatos lejátszást. Kényelmes, mert nem lóg dróton, szabadon tudok mozogni. Kocsiban is használom a tabot. Oda egy Baseus ba01 BT/AUX adaptert vettem.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #108 üzenetére
Eddig hármat használtam. Teclast T10, Teclast M16 és most az aláírásomban levő Samut. A Samuhoz kell USB-C adapter, de azzal már van USB-A, jack, és Lan is.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #106 üzenetére
A HDMI -hez nem kell Windows. Évek óta csak HDMI -képes droidokat veszek. Nincs is PC -m, elajándékoztam, mert a teló, tablet mellé nekem nem kell. Egy NAS -om van adattárolásra, letöltésekhez. Nem tudom, hogy egy utaláshoz miért kell Windows. Revolutot, Curve -öt és George -ot használok. Egyáltalán nem okoz problémát az utalás.
-
Somatom
veterán
Én használok asztali módot, de az Androidost, nem a DeX -et. A Samsung a saját böngészőjét sem volt képes alkalmassá tenni az egérrel kezelésre. Nem lehet nagyítani, mert nem ismeri a duplakoppos nagyítást. A Firefox igen, de arra ezt dobja a DeX háromötvené:
Érdekes, hogy az Android többablakos módban tökéletesen kezelhető egérrel.
-
Somatom
veterán
Miért gondolják az emberek azt, hogy az asztali mód vmi fantasztikus, gyártói feature? A többablakos mód Nugáttól minden droidon aktiválható. A videón látható tálca sem tűnik egyedinek.
Screenshot a tabomról. Sztem erős hasonlóságot mutat ezzel az egyedi, Xiaomi megoldással.
Tálca app a Play -ről -
Somatom
veterán
OK, nincs asztali mód. A DeX -et ismerve sztem nem nagy veszteség. De, akkor most van USB-C -n képkimenet, vagy nincs? Ez eddig nem volt jellemző a Xiaomikra.
Ha van képkimenet, akkor megy közben a töltés?A két USB-C sztem is hasznos feature lenne. Vagy, egy USB-C és egy külön töltő port.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Panasonic Toughpad Fz G1- Ütésálló laptop- I5 4 gen - akár 10 órás
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- iPad 8 32GB gen wifi+ cellular hibátlan
- iPad Pro M4 11" 256GB wifi+cellular ÚJ 1 év Apple jótállás
- iPad Pro M4 12, 9 Smart keyboard HU hibátlan
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest