Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rarki72 #9062 üzenetére
" ... 4 hangsávot lát ... "
Na, ez már némi előrelépés. Mikor valamelyik 5.1-et választod, akkor azon is marad miután visszalépsz a menüben? Esetleg úgy is tudod tesztelni, hogy amit hallasz 5.1-ből downmix-elt 2.0, hogy megtolod a Kodi-ban a center hangerejét, és ha hangosabbak lesznek a párbeszédek, akkor az 5.1." ... most már biztos, hogy az Android TV oprendszer alatti elérés van általuk elrontva."
Ezt - attól félek - nem teljesen értem. -
azbest
félisten
válasz
rarki72 #9053 üzenetére
értem én. Csak megmutattam, hogy összetett mondatból nem elég kivágni a végét, mert nem ugyanzt jelenti (hdmi vs spdif sávszélesség)
A soundbarnál meg már leírtam, hogy ARC a megfejtés, ha a tévén is ARC-os hdmi-be van dugva. A mibox oldaláról meg leírtam, hogy auto vagy manuális válaszátás a kimenethet.
A disneynél azt írják [link]
Dolby Digital Plus (for 5.1 surround sound) and/or Dolby AtmosA mibox nem fog kiadni atmost szerintem, mert azt inkább hd auudioz szokták és azt nem támogatja a rendszere. (bár ebben lehet tévedek [link] ) A manuális pipálgatós menüben mibox3-on (aminek 99% hogy ugyanaz a rendszere, mitn a miboxS -nek) fel van sorolva a dolby digital plus is az engedélyezhető formátumoknál.
Még a Dolby Digital Plus – nem is szólva a Dolby TrueHD – kódolt hangformátum bitsebességéhez sem elegendő az S/PDIF digitális optikai (TOSlink) vagy koaxiális csatlakozás adatátviteli kapacitása. [link]
Szóval spdif módra korlátozva a boxot valószínűleg a hdmin sem adja ki, mert gondolom ott is ugyanaz megy ki ilyenkor, mint ami az spdif-en. És abba nem fér bele a dolby digital plus formátum. Ezért mondom, hogy a boxon vagy autó vagy manuálisan kipipálgatott módot próbáld az audio kimenet rendszerbeállításnál.A többi szolgáltatónál, alkalmazásnál vagy van gyengébb hangsáv vagy tudják használni a box lekeverését, átkódolását (pl dd 5.1-re). [link] De hdmi módban ki tudja adni a box is a dd plust is. Ettől függetlenül megeshet, hogy tényleg a disney-nek van külön háklija, de az általad leírt beállítás sem tűnik jónak.
-
azbest
félisten
válasz
rarki72 #9051 üzenetére
teljes mondat
Ezért se spdif módot válassz, ha hdmi-n kötöd a tévér a hangot, mert az korlátozottabb sávszélességű. A boxon természetesen. Az biztos, hogy a hd hang átvilet le van tiltva box oldalon, de a nomrál többcsatornásnak illene működnie.hát rá kell jönni, hogy megy legjobban a három eszköz együtt
Szisztematikusan, ha egyszerre csak egy dolgon változtatsz, akkor lehet meglesz hamar a legjobb kombináció. És ahogy írtad is, a hdmi portok sem egyformák, a tévé felől sem biztos, hogy mindegyik ugyanazt tudja. Ezért érdemes a készülékek manuáljait is megnézni hozzájuk.
-
azbest
félisten
válasz
rarki72 #9048 üzenetére
box hang beállítás: S/PDIF -> HDMI kábel -> Samsung UE49K6300
De miért? Nem spdif-en kötöd hangeszközre. Nem jobb az auto vagy a manuális kiválasztás?
Ha a Box-ot összekötöm bitstream által HDMI kábellel (mással ugye nem is lehet)
a box jack aljzatában van optikai spdif, amit mini toshlink kábellel lehet kivezetni. Ezért se spdif módot válassz, ha hdmi-n kötöd a tévér a hangot, mert az korlátozottabb sávszélességű. Bár azon is volt 5.1.
Box hang beállítás: S/PDIF -> HDMI kábel -> Samsung UE49K6300 HDMI audioformátum: Bitfolyam / Audioformátum: PCM -> Optikai kábel -> Thomson DPL660HT
Nem néztem át minden manuált hozzájuk, de gondolom most rosszul van beállítva. Vagy a tévé nem tudja kiadni spdifen az 5.1-et. Közvetlen a box és erősítő közé is lehet optikai kábel. De akár a tévén át is, viszont lehet auto kéne a boxra és a tévé hang kimenet állításánál is valami más opció.
soundbar megy a TV-be akkor hogyan kell értelmeznem azt az apróságot, hogy a soundbar bementre dedikált HDMI csatlakozása nem Atmos kompatibilis, viszont a kimentre dedikált igen...???
Lehet, hogy a tévé felé hdmi kimenet ARC (audio return channel) kompatibilis. A tévé le tudná küldeni rajta a hangot esetleg.
-
azbest
félisten
válasz
rarki72 #3697 üzenetére
- Ne kapcsold ki, ha a tévéd lekapcsolja, akkor nézd meg le lehet-e ezt tiltani. Valójában nem kapcsol ki, hanem alvó módba megy és azzal jönnek a gondok.
- Ha mindenképp ki akarod kapcsolni, akkor áramtalanítással tudod.
- esetleg a főképernyőn a play movies ajánlót kapcsold ki, régebben azt mondták talán az ragad be alvás után
- 13as wifi csatornát sok eszköz nem ismeri, ami nemzetközi piacra készült, mert nyugaton tiltott a használata.
- fejlesztői módban nem boríts fel mindenféle beállítást. Van valami olyasmi, hogy ne kapcsolja ki a képernyőt, ha be van dugva a táp. Azt próbáld meg. -
Cr00py
senior tag
válasz
rarki72 #3692 üzenetére
Én sem vettem észre ilyet, kb 1 hete jött meg. Napi szinten van használva, újraindítva 1x sem volt. Minden esetben csak a távirányítóval van kikapcsolva, ami gondolom az "alvás" funkció, mivel azonnal bejön minden, nincs az a töltő kép, mint az első bekapcsolás közben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged