Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rarki72

    tag

    Sziasztok.
    Az új Disney+ szolgáltatással belefutottam egy hibába és sem a Disney+ ügyfélszolgálata sem tapasztaltabb ismerőseim nem tudtak segíteni, ezért fordulnék hozzátok...
    DTS és DD 5.1 lejátszást amióta meg van a Mi Box S készülékem az alábbiak szerint tudtam összehozni, ami működött is saját videó fájlok, illetve Netflix és HBO, majd HBO Max streamelés esetén is:
    Box hang beállítás: S/PDIF -> HDMI kábel -> Samsung UE49K6300 HDMI audioformátum: Bitfolyam / Audioformátum: PCM -> Optikai kábel -> Thomson DPL660HT
    A Disney+ Android TV alkalmazása nem ad egyetlen filmben sem ezen rendszeren 5.1 hangot, csak és kizárólag minden film 2.0-ban szólal meg.
    Én arra jutottam (és ez persze nem biztos, hogy helyes), hogy a Disney+ olyan Dolby-t használ ami a Box és/vagy TV nem tud lekezelni, ellenben a többi jelforrással.
    Ezen jól fel is herrgeltem magam és úgy döntöttem, hogy kiszállok az 5.1 világából, nem vagyok hajlandó x évenete egy használt autó árát kifizetni az éppen aktuális Dolby divat miatt egy ilyen nem éppen olcsó erősítő cserére - mint ahogy az aktuális divat telefonért sem.
    Sok olvasgatás után egy jó minőségű soundbar (hangprojektor) mellett tettem le a voksom, mivel a '73 óta jól működő hi-fi szabvány készülékeinek az ára is a csillagos égben lelhető fel sokkal inkább, mint sem két lábbal a földön :/
    Egy Sony HT-G700-ra esett a választásom, de gondolom jól kivehetően elvesztem a magasságos Dolby mizériában, hát kerlek benneteket tegyetek helyre :)
    Ha a Box-ot összekötöm bitstream által HDMI kábellel (mással ugye nem is lehet) a soundbar-al és a soundbar megy a TV-be akkor hogyan kell értelmeznem azt az apróságot, hogy a soundbar bementre dedikált HDMI csatlakozása nem Atmos kompatibilis, viszont a kimentre dedikált igen...??? Ha már a bejövő jellel nem boldogul a kimenővel hogyan fog? Tuti valamit félre értek, ezért kellene az update-elésem :)
    Előre is köszi mindenkinek aki érvel pro vagy kontra!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák