Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jakesz

addikt

válasz KD6-3.7 #7190 üzenetére

Sok mindent néztem az 1 gigás 480p-s filmektől kezdve a 30 gigás full hd remuxig, minden jó volt.
    Viszont a reggeli sztorimban közben lett egy elég érdekes csavar, már ami a dekódolást illeti. Eddig csak a szoftver dekódolás működött, hardveren akadtak a filmek ezerrel. Mivel nagyon bejött ez az MX Player, ezért úgy döntöttem, hogy telefonon is ezt használom médialejátszónak, ezért megvettem a Pro verziót, hogy ne legyenek reklámok. Mi Boxról letöröltem a free verziót és felraktam a Prot. Alapértelmezetten a hardver dekódolást állítja be, és láss csodát, akadásmentes mindent. Na most ennek a magyarázatára is kíváncsi lennék. Pedig utána is néztem, hogy a Pro verzió csak a reklámmentességben tér el a free-től, de hogy ezt is mi folyásolta be, hogy az eddigi rossz hardver dekódolás most ettől megjavult, én nem értem. Az biztos, hogy egy kaland ezt a Mi Boxot használni :D

• Steve1207

veterán

Nem lámának nézlek egyáltalán, de fussunk már még egy kört, mert így tényleg nem jutunk előre, aztán max gariztasd.

A kijelző hibát ugyebár kizártuk mára kb.

Box gyári visszaállítás, US régió induláskor pl (én nem is tudom mit választottam ki az elején, de ilyesmit szoktam UK, US nagy ritkán DE), minden egyéb kütyü lecsatlakoztat róla (ha van hdd vagy lan adapter akkor az is, simán előfordulhat, hogy nem bír annyi eszközt), google account simán hozzáad, de ne rakjon fel semmit a store-ból pluszba, mert képes a fiókba visszatelepíteni a korábbi alkalmazásokat. Csak a gyári box alkalmazásokat frissítsd és egy Kodi fel a store-ból (mindenféle addon nélkül).
    Wifi 5ghz-re állítva, (szerintem az auto csatornaválasztást se muszáj csesztetni, bár kb nekem nincs bajom a 13-as csatornával).

Film teszt:
    - egy mxplayer store-ból és akkor hálózat és smb nélkül is pendriveról ellenőrizd a lejátszást, ne a jelenlegi hdd-ről.
    - ha nem jó akkor még egy store-ból Kodi, mindenféle addon nélkül és SMB-vel nézd meg pc-ről, hogy mit produkál, ha jól emlékszem a streaming Netflix és egyéb dolgok jól mentek. Ha laptop, akkor pedig legalább ac-s a wifi legyen.

Tesztnél pendrive-ot a boxban formázd, többféle release sample-jét nézd meg, nem kell órákig másolgatni, de vegyesen, legyen sima 720p-től 4k-ig tartalom különböző forrásokból és fájlformátumokból.

Ez a hardveres, szoftveres állítgatás pedig fölösleges, ha már ilyennel kell szöszölni akkor valami nem kerek. Szoftveresen amúgy is fölösleges maxon járatni a boxot, hogy erőből csinálja, mert csak kb melegedni fog, de nem fog mindennel megbirkózni.

Igaz Xiaomi cuccoknál bármi megeshet :D, de valahogy hihetetlennek tartom, hogy kimondottan a hw encoding elszáll és minden ezzel kapcsolatos rossz külső lejátszáskor, de pl a netflixtől kezdve minden príma, pedig ott is azt használja. Ha kizárjuk, hogy az adott xy release-ek jók (márpedig elméletileg azokkal nem szokott gond lenni és a box amúgy megy hw-ben más alkalmazásokban akkor az USB, HDD és hálózat köré osztanám a hibakeresést vagy simán gariztatnám.

• Imi1981

veterán

Ha például kodiban csak a media codec secure (vagy mi a franc) kapcsolom ki akkor egész jól mennek az 1080p anyagok és jobb a kép. Azért ritkán meg akad egyszer és engem már ennyi is zavar úgyhogy vissza kapcsoltam. De mint írtam nálam egyáltalán nem vészes a helyzet és alig észrevehető a különbség más tv-boxhoz(vagy tv belső lejátszójához) képest. Most szerencsém van, hogy csak full HD a tévém 😁 .
    Ha annyira rossz lenne mint nálad én is ki lennék akadva az biztos. Kár hogy nem lehet custom romot rárakni amin például ez javítva lenne.

Új hozzászólás Aktív témák