- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
g_g_g
őstag
válasz
FrankMonzano #3131 üzenetére
Összefoglaló.....
-
g_g_g
őstag
Na, akkor rakjuk már rendbe ezt az értesítési ikon dolgot, mert egymásnak ellentmondó információk vannak.
Amit én biztosan tudok, hogy EU fejlesztői alatt a képernyő felébresztése után 1-2 másodpercig látszanak az ikonok az óra alatt, utána automatikusan eltűnnek.
Ezzel a kiegészítővel (TWRP-ből flash) beállítható, hogy az óra alatt fixen megjelenjenek az értesítési ikonok (úgy mint a notch nélküli telefonokon).Global ROM esetén és EU stabil esetén nem tudom, hogy jelennek vagy nem jelennek meg az értesítési ikonok, aki tudja tesztelje és írja már le a pontos ROM verzió megjelölésével.
Köszönöm.
-
g_g_g
őstag
válasz
ftamas0201 #3000 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint csak azzal a módszerrel lehet ezt megoldani, ami az összefoglaló legvégén van.
Szerk:
(#3001) w333: ezt a módszert nem ismertem, de esetleg lehet tenni vele egy próbát.Ha valaki veszi hozzá a bátorságot, számoljon be róla, hogy mik a tapasztalatai
-
g_g_g
őstag
válasz
FrankMonzano #2969 üzenetére
Regisztrálsz, rendelsz, fizetsz.
Nincs PayPal csak Alipay, de hasonlóan megbízható fizetési mód.
De javaslom ide látogass el:
Aliexprees topik(#2971) tamasgal
Global ROM-okon különböző régió beállítások mellett (pl. India), néhány gyári alkalmazásban reklámok vannak, de ezek még kikapcsolhatóak.
Reklámok -
g_g_g
őstag
Ismét bővült az összefoglaló a Tippek és trükkök menüponttal.
Ha van ötlet még mi kerüljön bele, kérlek jelezzétek.Még egy részt terveznék beletenni, az ajánlott tokok és kijelző védők felsorolását. Azt hiszem ezzel fogok a legjobban megszenvedni
-
g_g_g
őstag
válasz
hroberto #2923 üzenetére
A cikk végén részletezi, hogyan tudod kikapcsolni.
MSA alkalmazás letiltása -
g_g_g
őstag
Bővült az összefoglaló a root (Magisk) telepítésének leírásával és a beszerzési forrásokkal.
-
g_g_g
őstag
Bővült az összefoglaló a ROM telepítése, frissítése menüponttal.
Továbbra is kérem, hogy jelezzétek ha módosításra van szükség benne.
Köszönöm. -
g_g_g
őstag
válasz
kurtuzov #2786 üzenetére
Ez benne van az összefoglalóban, így próbáltad?
"A nyitáshoz feltétlenül szükséges még, hogy a telefon össze legyen kapcsolva a MI fiókkal 720 órát
(ez az időtartam változó lehet, de a 720 óra a legjellemzőbb), az összekapcsolást a következő módon kell megtenni.Engedélyezni kell a "Fejlesztői beállításokat":
- Beállítások -> A telefonról -> MIUI verziója menüpontot addig nyomogatni, amíg aktív nem lesz a fejlesztői lehetőségek.Majd:
- Beállítások -> Rendszer -> Fejlesztői lehetőségek-ben az "OEM feloldás megengedett" és az "USB hibakeresés" menüpontokat engedélyezd.
Ezek után szintén a Fejlesztői lehetőségekben hozzáadod a MI fiókodat a "Mi Unlock Status" menüpontban." -
g_g_g
őstag
Épp írni akartam, hogy ez nem ROM függő, hanem hardveres dolog.
A stabilban más az ikon kijelzés mint a fejlesztőiben, szerintem ez tévesztett meg.
Lehet a korábbi készüléked Dual active volt, az tudja egyszerre mindkét kártyát aktívan használni.
De nyugtasson a tudat, hogy ez a készülék így működik jól -
g_g_g
őstag
Egy kis infó ennek működéséről.
A készülék ún. Dual SIM Standby módban működik, ami azt jelenti, hogy mindkét SIM kártya folyamatosan kapcsolódik a mobil hálózatra, de csak az egyiken lehet aktív kapcsolat (csak egy GSM antenna van a készülékben).
Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a GSM telefonhívások mindig elsőbbséget élveznek. Tehát ha az egyik kártyáról megy az internet és közben a másik kártyára érkezik GSM hívás, akkor a hívás lesz előtérben. Amíg tart a hívás, addig az internet kapcsolat szünetel. Amint a hívásnak vége az internetkapcsolat automatikusan visszaáll.
-
g_g_g
őstag
Bővült az összefoglaló a bootloader nyitás és a TWRP telepítés folyamatával.
Kérlek benneteket, ha találtok benne módosítani valókat jelezzétek nekem.Köszönöm.
-
g_g_g
őstag
Itt a megoldás:
Stabilról fejlesztőire átállásArra figyelj, hogy mindent törölni fog, mentés szükséges előtte.
A telefon beépített update alkalmazásával lehet csinálni. -
g_g_g
őstag
válasz
Steelheart2 #2657 üzenetére
Valóban nincs.
Furcsállottam én is, de nekem nem nagy érvágás. -
g_g_g
őstag
A kijelzőn valóban addig látszik, amíg felvillan, utána az értesítési led villog.
Bekapcsolhatod az AOD funkciót, de azt hiszem Global ROM-on még nem egészen jól működik az értesítések jelzése, vagyis van amit megjelenít (nem fogadott hívás, sms, fb messenger, de pl. a gmail-t nem).
Ha feloldod a telefont, akkor lehúzva az értesítési sávot, láthatod az értesítéseket.Értesítési ikonok megjelenítésével kapcsolatban ezt érdemes olvasgatni:
Értesítési ikonok megjelenítése -
g_g_g
őstag
Összefoglalóban benne lesz, de ezeket kéne beállítani hozzá.
Beállítás - Telepített alkalmazások ..... itt kikeresed az alkalmazást.
Automatikus indítás - bekapcsolva
Értesítések - bekapcsolva, hang és LED értesítés bekapcsolva
Akkumulátor kímélő - nincs korlátozásAlkalmazás váltóban (menü gomb) az alkalmazáson hosszan nyomva a "lakat" ikont bekapcsolni
Beállítások - Képernyőzár és ujjlenyomat - Képernyő felébresztés értesítéskor
Ha ezeket beállítod, meg kell kapnod az értesítéseket.
-
g_g_g
őstag
Mivel a stabil még 8-as alapokon van, ezért az utolsó 8-as alapú fejlesztőit kell feltenni és elméletileg utána OTA-n frissül 9-es alapú fejlesztői ROM-ra.
Innen le tudod tölteni az utolsó 8-as alapú fejlesztői ROM-ot: miui_MI8Global_8.9.7_8.1.zip
-
g_g_g
őstag
Global stabilról fejlesztőire át tudsz állni az updater program segítségével, de minden adatot törölni fog (mentés szükséges előtte).
Viszont fejlesztőiről vissza stabilra csak fastboot ROM segítségével tudsz, amihez nyitott bootloader kell.
Tehát ha nem akarsz a bootloader-hez nyúlni, akkor nem fog menni a visszaállás. -
g_g_g
őstag
Elkészült a téma összefoglaló első része.
Kérlek ha hibát vagy javítani valót találtok benne jelezzétek és módosítok rajta.Természetesen folyamatosan bővülni fog, ahogy időm engedni.
Bootloader nyitás, TWRP és ROM telepítés, ROOT hozzáférés, GYIK, ajánlott beszerzési források, tokok és fóliák, tippek, trükkök. -
g_g_g
őstag
Akkor szeretném kérni, hogy ez a téma legyen itt befejezve, nagyon messze kerültünk a Mi8 telefonnal kapcsolatos dolgoktól. Kérem privátba folytassátok ezt az eszmecserét.
Köszönöm. -
g_g_g
őstag
válasz
Steelers #2508 üzenetére
Azóta is használom, nekem bevált.
Automata fényerő szabályozás -
g_g_g
őstag
Azt hiszem pro-kontra alaposan ki lett tárgyalva a kémkedés, adatküldés témaköre, szerintem engedjük el ezt a témát.....
És kérném majd az OFF gomb használatát.
Köszönöm. -
g_g_g
őstag
válasz
FrankMonzano #2413 üzenetére
Én is használtam mindkettőt, de a Mi8 maradt.
Apró különbségek vannak, de ami miatt nálam a Mi8 maradt az a kijelző (AMOLED +AOD mód, notch nálam nem volt befolyásoló tényező) a Mi MIX2S-ban alul volt az értesítési led, nekem nem volt praktikus és fogásra, érzetre nekem szintén a Mi8 volt a nyerő.Egyikkel sem jársz rosszul, tényleg apróságok a különbségek a te személyes preferenciáid szerint kell döntened.
A közelség érzékelővel nekem nincs problémám.
-
g_g_g
őstag
Szolgálati közlemény
A mai naptól lehetőséget kaptam, hogy mindkét Mi8 topikban topikgazda legyek.
Ez a topik sokkal aktívabb mint a másik, úgyhogy majd ott is jelzem, hogy ez a topik legyen elsősorban használva.A legfontosabb és legsürgősebb dolognak az összefoglaló elkészítését gondolom.
Igyekszem jövő hét folyamán megcsinálni különös tekintettel a leggyakrabban előforduló témákra, mint a Global változat előnyei, bootloader nyitás, ROM-ok jellemzői és telepítései, beszerzési források, tokok, kijelző védők.Jó kis segítőkész társaság alakult már itt ki
-
g_g_g
őstag
Szerintem rakjuk rendbe ezt a dolgot.
Alapvetően két féle fejlesztői (dev) ROM-ról beszélhetünk.
Global dev ROM és Custom ROM (ide tartozik az eu ROM és a MIUIHU ROM is).
A Global dev ROM felrakásához nem kell bootloader-t nyitni, felrakható simán a telefon update menüjéből.
Az eu és MIUIHU dev ROM-ok telepítéséhez nyitni kell a bootloader-t és telepíteni kell egy TWRP-t, amin keresztül lehet frissíteni. -
g_g_g
őstag
válasz
ladybird25 #1989 üzenetére
A cella készenlét nekem is így néz ki, de nem jöttem rá az okára.
A térerő erős és fix.
Már SIM kártyát is cseréltem, ugyanolyan az újjal is.Én is kíváncsi vagyok, hogy valakinek lesz-e ötlete erre.
-
g_g_g
őstag
válasz
WolfLenny #1562 üzenetére
Az értesítési ikonokat azért egy kis trükkel elő lehet varázsolni.
Itt a leírás:
Értesítési ikonokA cikkben lévő link már nem jó, de innen tudod letölteni:
LetöltésAzt kell tudni, hogy csak fejlesztői ROM-on használható.
Én EU fejlesztőin használom, tökéletesen működik -
g_g_g
őstag
Erről az jutott eszembe, hogy olcsón és megbízható helyről szeretnék telefont vásárloni.
A fentiek közül az egyiket lehet választani.Külföldi bejegyzésű cég aki kifejezetten kéri, hogy ne hívják telefonon.
Nekem sok bizodalmam nem lenne bennük, de ez csak szubjektív vélemény. -
g_g_g
őstag
EU fejlesztői ROM-ot használok, de az automata fényerő szabályozással nem vagyok megelégedve. Sokszor túl sötétre veszi.
Letöltöttem ezt, tesztelgetem, elsőre jónak tűnik, de majd egy hosszabb teszt után kiderül, hogy jó lesz-e.
Velis auto brightness -
g_g_g
őstag
válasz
vlesi69 #1215 üzenetére
Sokan vannak így mint te, hogy használják megelégedéssel a gyári (Global) ROM-mal.
Nem kell váltani ha meg vagy elégedve vele.
De vannak akiknek fontosak lehetnek olyan dolgok (apróságok) amiket pl. EU rom-ban talál meg (reklám mentesség a menüben, felesleges kínai cuccok eltávolítása).
A ROOT is fontos lehet esetleg, nekem például a reklámblokkoló AdAway használata miatt.Kb. 1.5 hónapig használtam a Global ROM-ot és nincs vele semmi komolyabb baj, teljesen használható.
-
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0 #1176 üzenetére
AdAway.
Én ezt szeretem. -
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0 #1171 üzenetére
Én most ezzel küzdök.
ÉrtesítésekTelepül sikeresen, de nem akar működni..... pedig nagyon tetszene.
-
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0 #1168 üzenetére
Mindent nagyjából.
Ez alapján menni fog
[link]
Én annyiban módosítottam, hogy nem USB-s OTG-n keresztül telepítettem, hanem pc-ről másoltam fel a ROM-ot. -
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0 #1149 üzenetére
Még friss az élmény, de tegnap váltottam Global stabilról EU fejlesztői-re.
Nem tartott tovább az egész művelet 30-40 percnél.Egyelőre nekem sokkal jobban tetszik az EU.
Apróság, de végre jó a Gmail levelek számának kijeltése.
AOD-t nem próbáltam, hogy az jobban kezeli-e az értesítéseket.
Lehet állítani a kezdőképernyőn az oszlopok és sorok számát is, amit a Global-ban nem lehetett.Valahogy az egész kinézete sokkal letisztultabb, legalábbis ez az érzésem.
Illetve sok felesleges kínai vacak nincs benne, nem kel külön kapcsolgatni, hogy ne legyenek reklámok.
Magisk segítségével gyorsan lett root, ami nekem az AdAway reklám blokkoló miatt volt fontos.
Ez tudja a root-ot más alkalmazások elöl rejteni, így a banki alkalmazások is futnak rajta (nekem CIB van, az megy tökéletesen).Nekem Global-on baromi magas volt a cella készenlét akksi fogyasztása (néha a képernyőnél is nagyobb) most így 1 nap alapján mintha ez is sokkal jobb lenne. És úgy összességében is mintha jobban kezelné az akkumulátort.
Nekem ez jobban tetszik, nem bántam meg a váltást.
-
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0 #1100 üzenetére
Vannak boltok akiknél a bl nyitás garancia megvonást jelent.
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Bosszantó dolgot tapasztaltam és nem tudom okát.
Már többször megfigyeltem, hogyha teljesen feltöltöm a telefont utána elkezd nagyon gyorsan merülni.
Ez a Google és Média alkalmazásoknak "köszönhető".
Úgy vettem észre mintha egy újraindítás segítene rajta.
Van valakinek ötlete, hogy ez mi lehet és más is tapasztalt ilyet? -
g_g_g
őstag
BL-t akartam nyitni, múlt hét kedden 151 óra várakozást írt.
Ma nagy lelkesedéssel újra nekifogtam és egy 321 órás várakozás fogadott -
g_g_g
őstag
válasz
Roland861010 #941 üzenetére
Tényleg.
-
g_g_g
őstag
Ez vajon az EU dev ROM-mal is működik?
Próbálta már valaki?
értesítés notch-os telefonon -
g_g_g
őstag
válasz
VANESSZA1 #828 üzenetére
Nem fake, már korábban is lehetett olvasni róla.
Itt egy cikk: [link]Amíg nyithatod a BL-t addig valóban fel lehet rakni, de ha a Xiaomi úgy gondolja, akkor a kínai modelleken nem lesz nyitható a BL és nincs Global ROM.
És személyes véleményem szerint errefelé haladnak a dolgok.Szerk:
Itt a hivatalos bejelentés: [link] -
g_g_g
őstag
válasz
PowerBuldog #808 üzenetére
Köszönöm.
Mintha a Mi4C-nél nem így lett volna, de azért mérget nem vennék rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged