- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz
enginev3.0 #10368 üzenetére
Fényerővel, GPS mi a gond? Én nem éreztem semmit. Mindkettő teszi a dolgát.
-
DanielK
addikt
Most sem lesz frissítés?
-
DanielK
addikt
A miui naptár widget (havi nézetes) másnál is csak 2 eseményt mutat? Még ha jóval több van a naptárban adott napra? Így használhatatlan...
-
DanielK
addikt
válasz
enginev3.0 #10340 üzenetére
Érezhetően nekem is jól teljesít a global dev. Nem bántam meg, hogy visszajöttem pe romról.
Most 1ó 46p sot mellett vagyok 59%-on. Ez azért jó, mert több mint egy óra hívás volt benne ez időtartam alatt.
Van nap, mikor nem hívnak, akkor az 5-6óra megvan bőven. -
DanielK
addikt
A 9.3.28-ban másnak sincs 1080p mellett 60fps a videóknál? Nálam csak 30fpst enged.
Nem úgy volt lesz 60fps? Vagy valamit szörnyen elállítottam, telepítettem?Na most visszaléptem és van 60fps...
-
DanielK
addikt
Banggoodon tudtam fizetni google payjel. Akkor most itthon is megy a szolgáltatás? Bár az alkalmazást nem tudtam letölteni a play store-ból.
-
DanielK
addikt
9.3.28-on az időjárás nálam crashel. Másnál is? Amikor feltettem a 10.2.3at, ment, majd telepítettem a friss developer kiadást és crashel. Minden engeély megadva pedig.
Más. A gyorselérési panelen nem akarnak megjelenni a naptár aznapi bejegyzései. Ez mitől lehet?
[link] Felraktam ezt a naptár widgetet. Reggellre eltűnik és újra hozzá kell adnom az oldalhoz. Az appnál kivettem az energiagazdálkodást, minden engedélyt megadtam és az automatikus indulás is bent van. Mégis eltűnik. Oka?
Nem jön új developer rom?
-
DanielK
addikt
Azért is jó, hogy visszaraktam a global dev romot, mert a beszéd hangszóró sokkal hangosabb max hangerőn. Pixel Experience romon sokkal halkabb volt.
-
DanielK
addikt
Mea culpa!
A teraszon már vagy 34 műholdat lát és abból 28-32 használ is.
Úgy tűnik, hogy a szobában ahol néztem a gép mellől, valami nagyon leárnyékol... -
DanielK
addikt
válasz
juve600 #10253 üzenetére
Úgy döntöttem maradok a global deven. Semmi garancia, hogy ezek is mennek majd tovább. Teljesen jó számomra a global dev.
Amúgy sok minden tetszik rajta. Pl az aod mozog, ami aosp rendszereken nem. Vagy a kamera minden funkciója működik, míg aosp rendszereken nem.Már csak a gps problémára kellene rájönni (remélem nem hardveres gond, de úgy tűnik a visszajelzéselből, hogy nem az) és minden ok. Meguntam a romolgatást. Jó ez ami van.
-
DanielK
addikt
Ez baromi furcsa. Délután többször megnézve a gpstestet és volt sok műhold amit láttam. Úgy 20-26 között.
Belaktam a telefont és most semmi. 1 vagy jobb esetben 2 műholdat lát a telefon. Nem értem, hogy mitől lehet.
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #10221 üzenetére
Nem tudom mi segített, de most már jó a gps. Látok amerikai, japán, kínai, európai és orosz zászlót is. 20-26 műholdat 8-12m pontossággal.
Egész délelőtt a romokat próbálgattam. Most stabilon vagyok. Még a bootloadert is zártam.Karavik: Második asztalnál az értesítések nem jöttek meg rendesen, illetve nekem macera átváltogatni. A munkahelyi profilt meg nem kezeli jól a miui. Marad az, hogy munkahelyi profilt nem állítok be és csak azt a 3 appot használom, amire szükségem van a munkához. Egyelőre maradok stabilon és úgy tesztelem a telefont.
-
DanielK
addikt
Kedves Karavik!
Erről a GPS mizériáról nincs valami ötleted? Hiszen megy, de valamiért mégis csak 1-2 gpst látok. És más is. Valami titkos elrejtett beállítás stb?
Köszönöm!
-
DanielK
addikt
válasz
Steelheart2 #10211 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet.
Feltettem a hivatalos stabil romot és csak 1 gps-t látok. Máskor azért sokkal többet... Mi lehet a gond? -
DanielK
addikt
Az miért van, hogy global deven csak amerikai zászlós gpseket látok?
Se orosz, európai vagy kínai nem jelenik meg. Pixel experiencen erre volt ide beírva egy módszer.... Azzal utána ment. Azt hittem ez alap -
DanielK
addikt
Karavik, köszönöm!
Igazából mi band miatt nem használtam eddig, mert a bt kilőtte, de akkor most megpróbálom.Maradok a global deven egyelőre, aztán majd meglátjuk.
Fastboot felrakása után nem indul el az időjárás, ez mitől lehet és mit tudok tenni?
-
DanielK
addikt
Ok, majd megpróbálom.
Xiaomi.eu rom belső tárhely titkosításáról tud valaki valamit mondani? Régi bejegyzést találtam, hogy nincsen és hogy utólag nem is megy, kiakad közben. Nekem a munkaprofil miatt kellene, kötelező hozzá.
Ha nincs benne, akkor nem szaroznék és menne vissza a global dev, de jobb lenne az eu-s a mobilhálózatok miatt... Ne kelljen minden újraindításkor megváltoztatni. -
DanielK
addikt
Illetve xiaomi.eu romhoz nem kell visszatennem a hivatalos miui romot ugye?
Elég twrp-ből betallózni? -
DanielK
addikt
Pixel Experience rom tegnap frissült utoljára... A fejlesztőnek nincs Mi 8 készüléke...
A xiaomi.eu rom alapból encryptálva van? Mármint a belső tárhely? Munkaprofil miatt fontos lenne számomra a válasz.
Illetve Karaviktól kérdem, hogy a munkaprofil megfelelő támogatása várható Miui rendszeren?
Ez az egy zavar, hogy nem megfelelő ennek a támogatása... -
DanielK
addikt
Megvan a hiba. Amikor letöltöttem a fájlt, akkor egy html dokumentum jött le és azt tettem fel...
Sima pixel expereience rom, root nélkül. Köszi a beállítást! Ki kellene tenni az összefoglalóba!
Ez a firmware + vendor micsoda? Néztem xda-n, de nem találtam róla leírást... Fel kellene tenni nekem is? Ha igen csak twrpből install?
-
DanielK
addikt
xiaomi.eu romon van alapból encryption? Vagy beállítható rajta valahogy?
-
DanielK
addikt
Xiaomi.eu rom encryption alapból már bent van? Munkaprofilhoz kell, csak azért kérdem.
Encryption nélkül nem megy a munkaprofil. Utólag meg nem akart bekapcsolódni, több romon sem. Volt hogy 3 óráig hagytam de nem futott le.
Kacérkdom vele. Elég jó az eu rom.
-
-
DanielK
addikt
válasz
Karavik #9788 üzenetére
Azt nem tudom mi.
Android for Work készít egy munkaprofilt, ami bizonyos appokat megdupláz.
link
Köztük a névjegyeket is. Így google experience romon a telefon app kijelzi a második simre érkező számok neveit a munkaprofil névjegyek közül.
Miui alatt, ha a második simre jött hívás (céges sim, a munkaprofil alatti névjegyekben vannak tárolva a céges nevek) nem jelezte a neveket. Csak a számot. Ez azért lehet, mert ilyenkor a telefon app is duplikálódik miui esetén. Remélem érthető. Gondolom mert sajátot hoz létre.
Tudom hogy speciális, de ez dupla sim nélkül is elôjön szerintem. -
DanielK
addikt
válasz
huliganboy #9657 üzenetére
Google Suite esetén hozza létre a telefon.
Hasonló mint az app duplikálás.
Csak itt kapsz egy második gmailt, play store-t és onnan azt töltesz le, amit akarsz.
Alapból duplikája a névjegyeket például.
Így a rendszergazda ezeket egy kattintással törölheti akár.
Nekem meg jó, mert a gmail alkalmazásban nem keveredik a magán címem a cégessel, vagy a névjegyek sem keverednek például. Igazából semmi sem keveredik, ami google. -
-
DanielK
addikt
válasz
Karavik #9644 üzenetére
Ez mind szép és jó, de ugyanúgy a kínai az alapja, mint a globalnak.
Számomra a miui azért nem jó, mert dupla sim esetén a munkaprofilt nem kezeli jól.
Mivel van saját telefon app, így a munkaprofil létrehoz egyet pluszban. Ami nem jó, mert így a nevet nem jelzi ki, ha hívnak a 2. simről. Hiàba van a munkaprofil névjegyzék alatt az adott telefonszám elmentve. Csak a számot látom.A google rendszerében ez úgy van (pixel experience rom), hogy csak egy telefon app van a telefonon, a munkaprofil csak a névjegyeket duplikálja. Így a telefon app tudja, hogy ki hív. Magán vagy céges számomat hívják és a munkaprofil névjegyeket is megjeleníti a duplikált appból.
-
DanielK
addikt
válasz
CoolBoy323 #9555 üzenetére
Nem volt ilyen. Sőt nekem úgy van beállítva hogy he lenyomom az ébtesztőt, az visszaállítja normálra
-
DanielK
addikt
válasz
CoolBoy323 #9548 üzenetére
Mindig is úgy használtam. Global stabilon is és developeren is. Sőt most pixel experiencen is.
-
DanielK
addikt
válasz
FrankMonzano #9455 üzenetére
Lehet nem a hardver a gond, hanem a miui.
Esetleg próbáld a pixel experience romot. -
DanielK
addikt
válasz
huliganboy #9438 üzenetére
PE romon a csúszka jól működik. Nem viszi le a fenébe. A caller is jobban működik itt.
-
DanielK
addikt
válasz
eladogeppc #9386 üzenetére
Nem elég csak várnod azt az időt. A telefont rendszeresen kell nyomkodnod, azaz használnod.
-
DanielK
addikt
Ha valakit zavar miuin az üzemidő, annak javaslom a pixel experience romot. Nekem sokkal jobban bevált. Ma nem volt időm nyomkodni a rendszert, így 40p sottal 84%-on vagyok. Ebből 2% a mobilhálózat készenlét. Itt ugye alap az európai hálózatok, nem kell trükközni.
Ja és a fényerő is normálisan működik
-
DanielK
addikt
válasz
enginev3.0 #9250 üzenetére
Én tegnap este tettem fel újra a pixel experience romot. Akkor csak a whatsappot tettem vissza.
7 után nem sokkal vettem le a töltőről. 5óra sot van benne, úgy hogy ma laktam be. Tehát minden programot ma szedtem le a play store-ból és állítottam be, léptem be stb. És most 34%-on vagyok. Még egy órát tuti bírna nyomkodással is, tehát a 6óra sot megvan benne.iPhone-ról jövök, így az elején nekem is jobban tetszett hogy minden az oldalakon van. Viszont amióta fent a pe rom, azóta jobban tetszik az appdrawer
-
DanielK
addikt
Tegnap próbálkoztam a LineageOS 16-tal. Stock gapps-szal valamiért nem akart elindulni. Microval elindult, de a Pixel launcher hibát dobott és használhatatlan így.
Viszatettem a Pixel Experience romot.Mennyivel lenne jobb mégis a LineageOS 16?
Aki használ Sphinx kernelt, attól kérdezném meg, hogy milyen rommal?
Érdemes lenne kicserélni a Pixel Experience rom kernelét erre? -
DanielK
addikt
Magisk törlése után nincs wifin internet.
Erre van valami megoldás? Úgy hogy az adatok megmaradjanak?
Pixel Experience romon vagyok -
DanielK
addikt
Aki pixel Experience romot használ az az aosp vagy caf editiont tette fel?
Melyik a jobb, melyiket érdemes feltenni?Elhangzott a custom kernel is. Érdemes feltenni olyat pixel Experience alá? Ha igen, hogyan és melyiket?
-
DanielK
addikt
A face unlock hol megy, hol nem megy pixel Experience romon. A miértjére nem jöttem rá.
Ami nem megy eddig:
1. Ha feltöltött, a led nem alszik el.
2. Minden töltésre egy idő után azt írja ki, hogy gyors töltés.Majd még nézegetem hogy esetleg mi nem megy. Ha valakinek van még tapasztalata a pixel experience rommal, az ossza meg. Köszi
-
DanielK
addikt
Az arc feloldás nektek megy pixel experience romon? Valamiért nekem nem megy, illetve vagy 2-3x ment és aztán semmi.
Amúgy nekem nagyon bejön ez a rom. Sokkal jobb szerintem, mint a miui. Örülök, hogy feltettem.
Ja és ez végre rendesen kezeli a munkahelyi profilt! -
DanielK
addikt
A lednél az értesítések mellől kivettem a jelölőt. Majd visszatettem, és úgy látom, hogy nem megy most. Meg tudom nézni hogy apponként ezt hol tudom állítani mint miui esetén? Lehet csak nem mindegyik appnál megy...
-
DanielK
addikt
Pixel Experience led értesítés esetén mindenkinél világosabb mint miuin? Ezt lehet állítani? Nem zavaró annyira, cxsk feltűnt. Töltésnél sokkal kevésbé világos
-
DanielK
addikt
válasz
ghiottone #9132 üzenetére
Igen, mindkettő 4G, bár én a 2. simet csak GSM-re raktam. Itt szerencse trükközés nélkül be lehet állítani a GSM/WCDMA/LTE. Sőt ez az alap.
Csak hívásra lehet beállítani hogy megkérdezze, meg is kérdezi. Adatra és üzenetre meg kell adni alapértelemezettet. Sim1 vagy Sim2.
Nekem a sim2-nél nem jelzi a telefonszámot, de működik, csak ismeretlen telefonszámnak írja.
-
DanielK
addikt
Gondolkodom a Pixel Experience romon, hogy feltegyem. Milyen? Van valami ami nem működik? Akksi idő milyen?
Hogyan kellene feltenni? Ez a dm verify micsoda?A lineageos milyen cucc? Mit tud?
Köszönöm!
-
DanielK
addikt
válasz
szabo.csabi #8949 üzenetére
Tedd át magyar régióra
-
DanielK
addikt
Tudom hogy csúszik az új glob dev rom. Azt azért lehet tudni, mik lesznek benne? Valami újítás?
-
DanielK
addikt
Nekem megy a messenger feketében. Páromnak elküldtem a holdat és feljött a funkció
-
DanielK
addikt
A beállításokban beállított 3G és 2G preferencia megmarad újraindítás után is.
-
DanielK
addikt
válasz
Karavik #8571 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni. Át is állítottam. Mondjuk ha globál rom, akkor lehetne ez az alap, ha itt úgysincs kínai. Vagy legalább fixen meg lehetne változtatni, hogy egy újraindítás után ne kelljen mindig ezzel szöszölni.
Globál deven LTE/UMTS auto (PRL) van, a másik képen lévő nincs. Gondolom az az eu romban van benne. -
DanielK
addikt
Ahogy az előző hozzászólóknál, nálam is minden ok. Globál dev romon vagyok.
Amióta a fent linkelt metódussal átállítottam wcdma+LTE megoldásra, az üzemidőm is javult.
8óra 11perce vettem le a töltőről, 2óra 12perc a kijelző időm és 73% vagyok -
DanielK
addikt
Global stable-re vissza lehet állni global devről bootloader nyitás nélkül?
-
DanielK
addikt
A 9.2.15-ös globál deven magyar régióval is megy már az arcfelismerés
-
DanielK
addikt
válasz
randras_83 #8339 üzenetére
Ez ilyen sajnos. A globál Explorer editiont tesztelte valamelyik oldal és ők is írták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest