- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 10 5G (UMI)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
Vagy együttélés a helyzettel...
Mindenesetre töröltem a gyorsítótárat. Volt itt pár GB adat. Utána éppúgy állítgatódott magától az idő. Reboot után most egyből nem jó. Eddig ilyenkor pár órán át jó volt. Így marad az, hogy együtt élek ezzel a kellemetlenséggel. Nincs kedvem/időm újra belakni a telót nulláról.
És köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni.
-
mizoli
addikt
válasz
tibike8 #2394 üzenetére
Próbálj egy cache törlést.
Ha nincs root-od, akkor az Activity launcherben van rá lehetőség. -
tibike8
őstag
válasz
LouiS22 #2392 üzenetére
Most, a javasolt adattörlés után jó még, bár még ugye nincs 1 napja, hogy töröltem és megint rebootoltam.
Amúgy lehet, hogy valami 3. app kavar be. Bár hónapok óta nem módosítottam semmit és új app sem ment fel és eddig nem volt gond.
Az AOD-t is néztem ,de ott sok érdekeset nem láttam. -
tibike8
őstag
válasz
Black&White #2390 üzenetére
Köszi. Töröltem és utána megint csak főleg az 1 percet erőltette, bármire is állítom. Reboot után meglátom, mennyire lesz tartós, hogy tartja azt az értéket amit én állítok be.
-
tibike8
őstag
válasz
Black&White #2387 üzenetére
Segíts kérlek, hogy pontosan hol is van? Mit is tegyek?
-
tibike8
őstag
válasz
Balzak83 #2378 üzenetére
Sziasztok, nem tudom, hogy ide, vagy a MIUI topikba tartozik inkább, de hogy lehetne azt beállítani, hogy a kijelző ne 2 perc után zárjon le, hanem bármi máskor amire beállítom? Mi10 5G. Hiába állítom másra mint 2 perc, kilépés és visszalépés után marad a 2 perc.
De most nézem, hogy össze-vissza állítgatja magát. Most meg 5 percet akarja erőltetni, hiába állítok mást, majd 10 percet...
-
Balzak83
senior tag
válasz
Zsoleszhun #2377 üzenetére
A Mi11 után nem nagyon keres senki Mi10 pro-t. Föleg, hogy az ára annak is vészesen esik. Meg a két segédkamera upgrade-n kivül nincs sok elönye a simához képest.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Bathorypeter #2376 üzenetére
A kollégám MI 10 Pro-ját hírdetem de nem tudom eladni már egy hónapja pedig szerintem nagyon jó áron van a tudásához képest
Be kell kalkulálni , hogy nagy bukó újat venni megjelenéskor és még most fognak elszállni az új telefon árak... -
Bathorypeter
tag
válasz
Balzak83 #2375 üzenetére
Tudom.200-ért vettem január végén,nem hittem volna hogy 8 hónap alatt 100-at bukok rajta.Leszedtem a hirdetést,mert úgy döntöttem megtartom,túl jó telefon hogy elherdáljam.Ha ennyiért nem megy el,jó lessz tartalék telefonnak.Csak megvettem az új telefont,és nagy luxus porosodni hagyni egy jó telefont,minthogy másnak örömöt okozzon.Sajnos a Xiaomi tényleg hetente dob ki új telefont,de én úgy érzem annak idején ebbe mindent beleraktak,ezt mutatja az induló ára is.
-
Balzak83
senior tag
válasz
Bathorypeter #2374 üzenetére
Simán jó az ár. Sőt! Lehet, a viszonylag kevés értékelés miatt bizalmatlanabbak veled. Én pl. megnézem mindig, kitöl veszek. És visszanezem az összes eladott cuccát is. Nálad egy sincs, mert nem archiválod a hirdetést, hanem törlöd, ami szerintem hiba. Én felteném a kitakart számlát, garipapírokat, lássák mi a téma. Egyébként én most nem találom a hirdetésed, azért feladni nem kell. Ennyi az off.
A másik része a dolognak, akkora a Xiaomi termékkínalata, hogy hatalmas egy új telefon értékvesztése, főleg, hogy a "szaküzletek" meg a kinai webshopok leverik az árakat. De azt azért ne felejtsük el, hogy egy telefonban a funkciók a mézesmadzag, az anyaghasználaton alkatrészeken durván lehet spórolni. Csak az nem látszik. Ettől olcsó a poco, ropi telefonok, közepes minőségű akksival, de a nyákot, a kondikat, csatikat is megnézném egy mi10hez képest. Ezt a telót nem véletlenül lőtték be anno 300ra. Csak aki Xiaomit vesz, az irtózik a nagy számoktól.Legalábbis eddig igy volt, meggyőződésem.
-
Balzak83
senior tag
válasz
Bathorypeter #2370 üzenetére
95ért adtam el egy hete itt a PH!-n, zöld hátlapos, 256GB verzió. Extra Spigen tokkal, gari nélkül. 3an is elvitték volna.
-
LouiS22
veterán
Sziasztok! A Kezdetek óta van egy zavaró problémám: a play store nem frissül magától, hiába állítom be. Kilőttem akku beállításokat is, hátha az zavarja, de nem. Másnál is jelen van ez a bug? Erős a gyanúm, ohgy nálam a hiba (egyébként Nova Launchert használok, de kizártnak tartom, hogy ez okozna bármit).
Egyszóval: más is találkozott ezzel a buggal, vagy tényleg nálam a bibi (szoftveresen)?
A ROM xiaomi.eu, és mindig frissítek.
-
hroberto
veterán
válasz
Bathorypeter #2364 üzenetére
Türelem, idővel mindent megvesznek!
-
gretzky77
veterán
válasz
Bathorypeter #2368 üzenetére
Köszi, melyik Xiaomi csoportban?
-
gretzky77
veterán
válasz
Bathorypeter #2362 üzenetére
Sajnos ez van! Én egy Mi 10 Pro-t hirdetek de valahogy nem sok embert érdekel, akit érdekel az pedig sokallja az árát! Ugyanakkor a OnePlus 8 Pro-t sokkal többre értékelik pedig a 2 telefon nagyon hasonló, van egy két apró eltérés, de van amelyikben az OP jobb legalábbis sokan gondolják (120hz még nagyobb felbontás, bár ez azért nem biztos, hogy előny üzemidő terén) viszont ott nincs infra, nincs vezetékmentes töltés meg azért a kamera kissé jobb! Így én is úgy vagyok vele,hogy igazából nem tudom mire váltanék, de mindenáron nem eladó, mert egy nagyon jól eltalált széria!
-
Bathorypeter
tag
válasz
falabu88 #2365 üzenetére
köszi.Szerintem is jó áron tettem fel.Dual simest mindegyikböl lehet csinálni,de én nem mókolgatok,baromira nem értek hozzá,és nekem semmi bajom se volt soha a gyári rommal.Meg csak 1 sim kártyát használok.Ha Dual simes kellett volna vettem volna egy MI10T pro-t,bár az amoled és az AOD hiányzott volna.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Pedig az nagyon korrekt ár, pár hete vettem 110be GSM garis dual simes 10 hónapos Mi 10-et. Kijelző karcmentes, hátlap kicsit "pöttyös". Ha pár héttel korábban írod ezt ki, akkor lett volna 1 vevőd rá, mert nincs szükségem a dual simre.
-
Bathorypeter
tag
válasz
Black&White #2363 üzenetére
Én is igy látom.100 alatt biztos nem adom el,inkább megtartom második telefonnak.Imádom a mai napig.
-
Black&White
addikt
válasz
Elgondolkodtató tényleg...
Összevetve az idei felhozatallal, ez egy rohadt jó telefon még mindig.
Az elődöt 60-ért látom sok helyen, itt simán meg kell hogy érjen egy 50-est pluszban a kijelző, akksi, soc és nálad pl. a gari. -
Bathorypeter
tag
sziasztok.Komolyan megszeretném kérdezni tőletek,mennyiért lehet eladni egy ilyen telefont ami 8 hónapos,karcmentes,van rajta gari és biztosítás is ami 2 évre szól,mert feladtam nevetséges 100000 ft-ért,és a kutya nem keres.Pedig egy nagyon jó mobil mint tudjuk,ezért nem értem az egészet.Tegyem el a fiókba?Mert hogy 100 alatt hülye lennék eladni az biztos.Szánalmas.Tényleg nem értem
-
BullZeye
veterán
válasz
Black&White #2360 üzenetére
Köszi!
-
BullZeye
veterán
Akinek gyári Lurdys ROM van a telefonon, mi a legutolsónak a pontos verziószáma?
-
hroberto
veterán
válasz
Black&White #2357 üzenetére
Eddig nem találkoztam hibával, remélhetőleg igy is marad!
-
hroberto
veterán
válasz
Black&White #2343 üzenetére
Most jött a telefonomra (EEA) a 12.5.5.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Black&White #2349 üzenetére
Ahogy nézegetem sok helyen úgy árulják a tokot, hogy mi 10/mi 10 pro együtt, csak fura, hogy ali-n meg külön lehet választani Nillkin tokoknál a 2 modellhez. Mindegy, rápróbálok, legfeljebb 2700at kidobtam az ablakon
közben rájöttem, hogy a gyári tok nyomja fel a fóliát, a Nillkin viszont nem, nincs akkora pereme. Van egy ugyan ilyenem amit rendelni akarok, csak már be van sárgulva.
-
Real_Necro
veterán
válasz
koxminator #2346 üzenetére
GT2 Pro-ra nem jönnek meg a Mi Home értesítések. Minden más megérkezik, csak az nem.
Neten rákeresve ismert probléma, de megoldást nem találtam rá. Mondjuk én a Huawei Health (Egészség) appjával használom. -
falabu88
aktív tag
Még lenne kérdésem.. Mi 10 és a Mi 10 pro tok/kijelző védő méret elvileg egyezik, ugye? Edigitalnál találtam Aliná jobb árban Nillkin tokot, viszont az átlátszónál, amit szeretnék, Pro valtozatot ír.
-
koxminator
senior tag
válasz
Real_Necro #2344 üzenetére
Én meg Huawei Watch 2-vel (Wear OS-es), és tökéletesen megy együtt.
-
rjg
őstag
válasz
Real_Necro #2344 üzenetére
Mi Home-ot használok, megy rendesen.
-
Real_Necro
veterán
Használ valaki MI10-et Huawei órával és Mi Home app-al?
-
falabu88
aktív tag
Lenne még 2 kérdésem. Az egyik, hogy lehet valahonanan gyári tokot venni? Eléggé be van már sárgulva, viszont a többi ami van (nilkin illetve egy olcsó alis szilikon tok) felnyomja a hydrogél fóliát a sarkokon.
Másik: hátlapra használ valaki hydrogél fóliát? Most jött meg, viszont nem igazán passzol normálisan. Meg akarnám előzni vele, hogy a tok alá kerülő por karcolja a hátlapot, így se tökéletes már. -
falabu88
aktív tag
EU 12.5.8.0 stabil van fent. Safetynet-en nem ment át, Magisk kellett plusz egy Fix_CTS_SafetyNet_v1.0-Magisk.zip. Így már jó.
Az otp app eddig is ment, csak még nem tudom hova fogok menni (felb*szott a belengetett 500ft/hó havidíj az appra, ami lesz, ha kijön a végleges app és megszűnik a Smartbank app) , és kérdés így az adott bank appja jó lett volna-e.
-
falabu88
aktív tag
Járt már így valaki? Legfrissebb EU rom van fent, szerettem volna Magisket felrakni (jól tudom, hogy ilyenkor nem kell wipe, csak install zip és kész?) safetynet pass miatt, mert valószínű hó elején bankot váltok, és jó lenne ha biztosan működne a bank appja.
Viszont bekapcs+hangerő fel-re bejön a twrp boot képernyője, és onnan nem mozdul. Onnan elindítani a rendszert is csak úgy tudom (mert ha itt indítom újra, megáll az android kiírásnál), ha fastbootba lépek át, és ott nyomom a bekapcsoló gombot még újra nem indul. -
rjg
őstag
válasz
Real_Necro #2331 üzenetére
Ha root jogot akarsz, a valamilyen plusz funkció miatt. A Synology-hoz semmi nem kell, én (az utolsó 6-os DSM-mel használom) a synology.me-s címemmel használom WebDAV-val.
-
Real_Necro
veterán
A Magisk milyen esetben szükséges? Pl Play áruházból nem akarta felrakni Netflix appot...
Ugyanakkor apk mirrorból leszedve apk installerrel meg sikerült. A másik verzió ahogy olvastam a magisk lett volna, de olyat is találtam, hogy netbankos dolgokba bekavarhat.Lassan lakom be a telefont, ahogy időm engedi, már átraktam az appokat, névjegyeket, memtett honlapokat, még be kell léptetni pár progit, aztán összehangolni synology nassal is, csak ott meg még kell egy update is.
-
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki,hogy a navigációs gombok mellett mi az-az ember alak
és, hogy-hogy lehet kikapcsolni?
Tudom..láma kérdés.... -
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2322 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, meg úgy tűnik twrp sem működött kereken, így újra raktam, most már jónak tűnik, nem "érzéketlen" a kijelző recovery alatt. Éppen másolom fel a 12.5.7.0 .eu romot. Most majd kivárom, míg életre kel.
-
falabu88
aktív tag
Újabb kérdés(ek)
Iszonyat leveszi a fényerőt sötétben a telefon automata fényerőn, szinte olvashatatlan már. Ez normális? Illetve lehet ezzel valamit csinálni? (indiai és eu romon is hasonló a tapasztalat)
Másik: új vagyok android 11-en. Ezekkel a chat buborékokkal lehet valamit kezdeni? Semmi beállítási lehetőséget sem találok.. Minden egyes alkalommal balra kerül, nem úgy mint annó, hogy ott van ahol legutóbb bezártam. Lehet valami ilyesmit beállítani?
-
BullZeye
veterán
válasz
Real_Necro #2318 üzenetére
Az az első boot, minden telefonnál 5-10 percig tart és nem egészséges ha megszakítod.
Ha csak nem akadt meg ott 1 órára, nem érdemes újraindítani, mert ha nem is írják le ezektől lehet brickelni a telót.Lényeg, hogy szerencséd volt.
-
BullZeye
veterán
válasz
Real_Necro #2316 üzenetére
MIUI feliratnál kikapcsoltad a telefont? Bátor vagy.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2315 üzenetére
Megoldás:
XiaomiTool V2-vel újra kezdtem, elmentem addig, hogy felnyomott egy kínai, de angolra állítható twrp-t, majd azon keresztül raktam fel a korábban említett romot.
Újraindítás után percekig csak a MIUI felirat volt. Kikapcs-bekapcs, onnantól most már az új rommal megy elméletileg minden. Holnap nekiállok átköltözni.Mennyire megbízható a Google Közeli eszköz beállítás funkciója?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2314 üzenetére
Ok, következő hiba, TWRP felmegy, újraindul, majd menüben semmire nem reagál. Alul van csúszka elhúzni, de nem érzékeli. Utána telefon újraindít, akármit csinálok, csak fastboot van, vagy elindítom telefont... pár ki-be kapcsolás, visszatér régi menü a hangerő fel + powerrel... és itt elakadtam megint...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2313 üzenetére
Ez jó lehet a mostani helyett? Gondolom lehet majd automatán frissíteni?
xiaomi.eu_multi_MI10_V12.5.7.0.RJBCNXM_v12-11 -
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #2312 üzenetére
No megküzdöttem vele, ha nem powershellt írtatok volna, hanem hogy nyissak egy commandert és dos parancsokkal lépegessek el a könyvtárig, jobban megértettem volna. Rendszerváltás előtti "gyerek" vagyok.
Szóval a xiaomitoolt hagyom, vissza a manuálishoz. Korábbi eu romot nem lehet felrakni? Aztán max nem engedek neki frissítést.
-
rjg
őstag
válasz
Real_Necro #2310 üzenetére
Van rá app, MAC-re a XiaomiTools (talán Windows-on is ez a neve) ami egy kattintásra megcsinál mindent. Keress rá, azzal egyszerűbb lesz.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Black&White #2309 üzenetére
Ne haragudjatok, de nekem ez nagyon kínai. Fogalmam sincs mi az a twrp, stable ág, cts, sem powershell ablak...
Fapadosan el tudja nekem valaki mondani most mit csináljak? Oké, hogy van összefoglaló, egymás után mindenféle jósággal, de fogalmam sincs melyik kell nekem, van, amit meg sem találtam és téglázni sem szeretném a telefont...
Ugyanakkor jó lenne ma/holnap szépen átköltöznöm rá, hogy ne csak a szekrény tetejét díszítse... ha már kivártam türelmesen a 168 órát
-
Black&White
addikt
válasz
Real_Necro #2308 üzenetére
Xiaomi.eu-hoz custom recovery kell (TWRP).
Stable ágat javasoltunk minap, de pl. az utolsó (héten jelent meg) cts failed, szóval lehet érdemes lenne várnod, amíg javítják.
Nálam ettől függetlenül megy minden, de ez nem garancia semmire. -
Real_Necro
veterán
Sikerült a BL nyitás (elvileg).
Most jönne a telepítés rész. Custom Recovery is kell vagy elég innen folytatnom?
"xiaomi.eu telepítése:
A leírás még mindig aktuális (Android 11-re is), egyedül a frissítési módszer változott (lentebb)!
Bent vagyunk TWRP-ben (indításkor Power+Volume UP), Wipe menüpont Format Data, itt kézzel bepötyögöd yes.
Lefut a parancs, visszalépegetsz a főmenüig, Reboot menüpontban Recovery-t válassz.
Újraindulás után csatlakoztasd a gépre a telefont, majd másold át telefonra a telepítőfájlt.
Install menüpont, tallózd be a felmásolt fájlt.
Reboot System"Melyik verziót érdemes feltelepítenem?
-
Balzak83
senior tag
válasz
Black&White #2305 üzenetére
Jaja, én is nagy tokmosogató vagyok
-
falabu88
aktív tag
válasz
Real_Necro #2304 üzenetére
Nem nagyon találtam még olyan tokot ami mögé ne menne be a por. Sajnos nekem az előző Mi Mix 3 kerámia hátlapja is "pöttyös" lett, hiába nagyon ellenálló anyag (igaz én cnc marós vagyok, fémpor is kerül a telefon közelébe). A Mi 10-et is úgy vettem, hogy patika kijelző, de a hátulja kicsit pöttyös. Pont emiatt nem is zavar annyira. (plusz nagyon jó árban volt szerintem)
Lehet most kipróbálom tok nélkül, elöl-hátul hidrogéllel.
-
Black&White
addikt
válasz
Real_Necro #2304 üzenetére
Igen, ez is előfordulhat.
De ez nem tok specifikus azért.
Én pár naponta víz alatt elmosom őket. -
Real_Necro
veterán
válasz
Black&White #2303 üzenetére
Az én bajom a sárguláson kívül a por, ami ha bemegy a tok mögé, nagyon nem esztétikus kinézetet kölcsönöz. Ugyanakkor "villogni" sem szeretek a mobillal a kezemben.
-
Black&White
addikt
válasz
Balzak83 #2302 üzenetére
Én átlátszó IMAK TPU-val használom egy ideje, illetve van még egy kék Frosted Shieldem is (megszokásból, illetve mert fogásra nekem még mindig ez a legtutibb).
Az átlátszók sajnos pár hónap alatt megsárgulnak, így gyakran kell cserélni őket.
Liquid Crystal-t nem ismertem, megnézem! -
Balzak83
senior tag
válasz
Black&White #2300 üzenetére
Szerintem minden nem átlatszó tok sokat ront az esztétikán (talán az Uag az egyedüli kivétel, de hát izlés kérdése). Én erre a telefonra a korábban említett liquid crystalt vettem meg, mert a gyárinál is jobban visszaadja a hátlap szolid zöld színét. Az oldalsó pereme jobban emelve van, így stabilabb a fogas is. Anyagra kissé vastagabb a gyárinál, de az éppen jó kategória. A sarkok legbuborékosak, de ez minden Spigenre igaz.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Black&White #2300 üzenetére
Régebbi telefonon nekem is volt. Utóbbi 2 készüléken xprotector nevű sima PU tok volt. Tökéletesen megvédte, igaz, nem is "dobáltam" őket.
Néztem Nillkint is, lencsevédővel, de állítólag az a tok meg csúszósabb...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest