- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 10 5G (UMI)
Új hozzászólás Aktív témák
-
falabu88
aktív tag
Aliexpressen "mi 10 battery cover vagy back glass" - ra feldob sokat a keresés 2-3ezer Ft-ért. Nem lehet nagy mutatvány kicserélni, de egy gsm szervíz is pár ezerért megcsinálja szerintem. Ha egy akksi csere 20ezer akksival együtt, akkor ez nem lehet drága, főleg ha te viszed az üveget.
Lehet ilyen tök menő átlátszót is venni hozzá: [kép]
-
falabu88
aktív tag
Dettó, Mate 10 Pro, majd Mi 10 volt a sor, teljes megelégedéssel. Én is agyaltam, hogy maradjon e a Mi 10, és csak cseréljek benne akksit, talán az lett volna a legjobb megoldás. De így utólag a 12X se lett rossz döntés, elég volt a nagy telefonokból
Üzemidőben ez is hozza a 6-7 óra kijelzőidőt, más nekem nem is lényeg kb
-
falabu88
aktív tag
Jól meggondoltad a cserét?
Nézegettem én is a 11-et anno, illetve a 12 és 12X-et, 12X lett végül a befutó. A 10-es verhetetlen üzemideje feladta a leckét (igaz 78%-os akksival azért csökkent jelentősen). A 11 és 12/12Pro meg se közelíti elvileg, cserébe melegszik, és teljesítményben sem annyival jobb (igaz a 10esnél szerintem már nem is kéne erősebb telefon átlag usernek). 12X-ről csak jókat tudok mondani, üzemideje hibatlan, a méret pedig isteni
Pár napja adtam el a 10-est, szinte rossz volt kézbefogni, akkora batár készülék a 12X után
-
falabu88
aktív tag
-
falabu88
aktív tag
válasz
GuruZone #2772 üzenetére
13.0.6 stabil van most fent, én sose voltam weekly-n. Vissza is akarnám zárni a telefont, mert eladásnál inkább gyári rom legyen rajta (plusz valamiért ennél a szar eu romnál A12 óta gyári visszaállítást sem lehet nyomni, csak átlép recoverybe) , csak fogalmam sincs melyik verziót rakjam fel, dual simes fekete gsm-es teló.
[link] tradinshenzhen-en ~160k a 128GB
-
falabu88
aktív tag
Ki mire cserélte/cserélné le a Mi 10-et?
Accubattery szerint már csak 81%-os az akksi, 5 óra körüli SoT-ot tud így a teló. Nem tudom, hogy cseréljem le valamire vagy kapjon egy új akksit, mert amúgy nem nagyon van gond vele, bár miui.eu romnak van néhány hülyesége (pl Instagram nem fut, crash-el indításkor, firefoxban ublock origin addon-al néha megfagynak az oldalak betöltéskor..)
Mi11, 12-ről nem olvasni túl jó akkumlátorkezelést. 12X tetszene nagyon, de még kereten felül van, lehet várok kicsit és 150ezer körül behúzok egy használtat -
falabu88
aktív tag
válasz
the radish #2760 üzenetére
Van elvileg, az akkumlátor menüben kell bekapcsolni
-
falabu88
aktív tag
Eu rommal másnak is hol jó hol hibát dob ki a meki app a kupon beváltásnál? Hihetetlen, hogy 2 bank appja is hibátlanul működik, a McDonald's app meg tört rendszer miatt hibát dob (most épp jó, de múlthéten mikor kellett volna nyilván hibát dobott
). Pedig csak nyitott BL van, root nincs..
-
falabu88
aktív tag
Gyárit ír az eladó, ha nem az, dispute és visszakapom az árát... Az Ali szerencsére nem szarozik ilyesmivel, legutóbb azért nyitottam dispute-ot mert nem volt kameralyuk a hydrogél fólián, a termék képeken meg igen.. Simán visszakaptam a pénzem. Nyilván ugyanúgy felraktam, mert nem igazán szoktam használni a szelfi kamerát..
-
falabu88
aktív tag
Valaki cserélt már akksit a Mi10-ben? Youtube videó alapján nem annyira nehéz, viszont jó lenne tudni milyen ragasztót vegyek a hátlaphoz. 6000 a gyári akksi kintről, lehet rendelek egyet.
Gyári visszaállítással javult az üzemideje a telefonnak 5óra körüli SoT van, de Accubattery app 2 hét töltései alapján 84%-os akku állapotot mutat, 80% körül elvileg már ajánlott cserélni. Jó kis teló, ha bírja még, meg szeretném tartani akár évekig. -
falabu88
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől
Szeretnék visszatérni gyári romra, és akár visszazárni a bootloadert. Nem használok már semmi olyan dolgot, amihez kéne root vagy bármi, illetve nagyon nem vált be a miui.eu A12, gyengének érzem azóta az akksit, pedig gyári visszaállítást is kipróbáltam. AccuBattery szerint 88-90% körüli még az akksi, úgyhogy talán az nem vészes ennyi idősen.
Dual simes készülék. Milyen romot kéne hozzá leszednem, mivel zárható a bootloader (ez mondjuk annyira nem lényeg, maradhat akár nyitva)? Dual sim sem lényeg, nem használom. Igazából global rom lenne a legjobb, miui tárcsázót csípem, jó lenne ha az lenne benne. Globalt rakhatok rá minden probléma nélkül (úgy tudom az 1 simes)?
Maga a rom felrakásának menete fastboot rom + miflash, ugye?
-
falabu88
aktív tag
13.0.2-t felrakta valaki rajtam kívül? Vélemények? Sajnos az akksit nálam feltűnően jobban eszi, alig jön össze 5 óra SoT
Valószínű visszarakom a 12.5-öt mert pluszt nem igazán adott az A12.
-
falabu88
aktív tag
válasz
falabu88 #2660 üzenetére
Sikerült feltenni. Nagyon sok ideig vár 1 ponton. Nem kell megijedni.
Egyelőre nem sok újdonságot vettem észre, viszont van néhány idegesítő dolog: új betűtípus, youtube linkek böngészőben nyílnak meg Vanced helyett, illetve bizonyos alkalmazásoknál jogosultságot jelző zöld pötty az állapotsoron..
-
falabu88
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #2563 üzenetére
Felraktam ezt a gmail verziót, reggelre 3 mailem jött, 0 értesítés... Hiheteten.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #2563 üzenetére
A cache törlést-t nem ismerem/találom, a többi be van állítva. Valószínű a régebbi app lesz a nyerő.
-
falabu88
aktív tag
Aki xiaomi.eu (12.5.10) romot használ, nincs gondja a gmail értesítésekkel/szinkronizálással? Nem kapok értesítést a levelekről, belépek az appba és pl kaptam 3 levelet az elmúlt 3 órában. Értesítés mindre van állítva, akkumlátorkímélő mód a gmail appra kikapcsolva.
-
falabu88
aktív tag
Gyári szilikon tokot lehet esetleg valahonnan utólag rendelni?
-
falabu88
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #2542 üzenetére
Közben kipróbáltam, gyakorlatilag csak belép a twrpbe. Utána gondolom magamnak installáljam a letöltött romot. Ilyenkor mehet dirty flash, nem kell wipe ugye?
-
falabu88
aktív tag
Lehet hülye kérdés.. A xiaomi.eu stable-t lehet frissíteni nyugodtan a beállításokból, nem kell mindig twrp-ből? Mikor vettem a telót felraktam a 12.5.8-at, azóta az van fent, de most látom, hogy felajánlotta a 12.5.10-re frissítést.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Bathorypeter #2362 üzenetére
Pedig az nagyon korrekt ár, pár hete vettem 110be GSM garis dual simes 10 hónapos Mi 10-et. Kijelző karcmentes, hátlap kicsit "pöttyös". Ha pár héttel korábban írod ezt ki, akkor lett volna 1 vevőd rá, mert nincs szükségem a dual simre.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Black&White #2349 üzenetére
Ahogy nézegetem sok helyen úgy árulják a tokot, hogy mi 10/mi 10 pro együtt, csak fura, hogy ali-n meg külön lehet választani Nillkin tokoknál a 2 modellhez. Mindegy, rápróbálok, legfeljebb 2700at kidobtam az ablakon
közben rájöttem, hogy a gyári tok nyomja fel a fóliát, a Nillkin viszont nem, nincs akkora pereme. Van egy ugyan ilyenem amit rendelni akarok, csak már be van sárgulva.
-
falabu88
aktív tag
Még lenne kérdésem.. Mi 10 és a Mi 10 pro tok/kijelző védő méret elvileg egyezik, ugye? Edigitalnál találtam Aliná jobb árban Nillkin tokot, viszont az átlátszónál, amit szeretnék, Pro valtozatot ír.
-
falabu88
aktív tag
Lenne még 2 kérdésem. Az egyik, hogy lehet valahonanan gyári tokot venni? Eléggé be van már sárgulva, viszont a többi ami van (nilkin illetve egy olcsó alis szilikon tok) felnyomja a hydrogél fóliát a sarkokon.
Másik: hátlapra használ valaki hydrogél fóliát? Most jött meg, viszont nem igazán passzol normálisan. Meg akarnám előzni vele, hogy a tok alá kerülő por karcolja a hátlapot, így se tökéletes már. -
falabu88
aktív tag
EU 12.5.8.0 stabil van fent. Safetynet-en nem ment át, Magisk kellett plusz egy Fix_CTS_SafetyNet_v1.0-Magisk.zip. Így már jó.
Az otp app eddig is ment, csak még nem tudom hova fogok menni (felb*szott a belengetett 500ft/hó havidíj az appra, ami lesz, ha kijön a végleges app és megszűnik a Smartbank app) , és kérdés így az adott bank appja jó lett volna-e.
-
falabu88
aktív tag
Járt már így valaki? Legfrissebb EU rom van fent, szerettem volna Magisket felrakni (jól tudom, hogy ilyenkor nem kell wipe, csak install zip és kész?) safetynet pass miatt, mert valószínű hó elején bankot váltok, és jó lenne ha biztosan működne a bank appja.
Viszont bekapcs+hangerő fel-re bejön a twrp boot képernyője, és onnan nem mozdul. Onnan elindítani a rendszert is csak úgy tudom (mert ha itt indítom újra, megáll az android kiírásnál), ha fastbootba lépek át, és ott nyomom a bekapcsoló gombot még újra nem indul. -
falabu88
aktív tag
Újabb kérdés(ek)
Iszonyat leveszi a fényerőt sötétben a telefon automata fényerőn, szinte olvashatatlan már. Ez normális? Illetve lehet ezzel valamit csinálni? (indiai és eu romon is hasonló a tapasztalat)
Másik: új vagyok android 11-en. Ezekkel a chat buborékokkal lehet valamit kezdeni? Semmi beállítási lehetőséget sem találok.. Minden egyes alkalommal balra kerül, nem úgy mint annó, hogy ott van ahol legutóbb bezártam. Lehet valami ilyesmit beállítani?
-
falabu88
aktív tag
válasz
Real_Necro #2304 üzenetére
Nem nagyon találtam még olyan tokot ami mögé ne menne be a por. Sajnos nekem az előző Mi Mix 3 kerámia hátlapja is "pöttyös" lett, hiába nagyon ellenálló anyag (igaz én cnc marós vagyok, fémpor is kerül a telefon közelébe). A Mi 10-et is úgy vettem, hogy patika kijelző, de a hátulja kicsit pöttyös. Pont emiatt nem is zavar annyira. (plusz nagyon jó árban volt szerintem)
Lehet most kipróbálom tok nélkül, elöl-hátul hidrogéllel.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Black&White #2293 üzenetére
Igen, elég ritka telefon. Azt se tudom mennyibe hirdessem meg, még mindig iszonyat gyors telefon. Igazából azt se tudom miért cseréltem le.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Black&White #2291 üzenetére
SoT hasonló az eu és a gyári rom között? Mi mix 3 5G-ről jövök, ott jobb volt a global rom fogyasztásban (plusz be is fejezték elég hamar az eu rom frissítését)
-
falabu88
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #2288 üzenetére
Itt a mobilarena tesztben írja, hogy a Pro 65W-jához képest "csak" 50W vezetékes és 30W vezeték nélküli töltést tud.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Most jutottam egy ilyen telefonhoz (használtan, dual sim, gsm gari, indiai rom). Biztos lesz majd néhány kérdésem.
Első körben: ahogy olvastam 50W töltést tud a telefon, viszont 30W töltő volt a dobozban. Gyárilag csak kisebb töltőt adnak mellé?
Másik: utálatos ez a google tárcsázó/üzenetek, valahogy fel lehet varázsolni rá a miui tárcsázót romolás nélkül? Apkmirror-ról letöltöttem, de nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest