- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28799 üzenetére
Vagy csak megijedtél, hogy a gatyád rámenne a fogadásra?
Keil Walker ahogy anno a Mi3-nál, most is valami igazán jó telefont kerestem igazán jó áron. Sokáig ha akartam volna, se találok, de 2016-ban a Snapdragon 820-at már elég nagy upgrade-nek éreztem. El is játszottam egy Mi5 vagy egy ZUK Z2 gondolatával, de egyszerűen nem tetszettek, meg amúgyis jól elvoltam a Mi3-mal. Aztán jött a Mi5S, ami ott változott, ahol kellett: szebb lett a dizájn, végre nem mechanikus a home gomb, fém hátlap (üveget nem nagyon szeretnék). Ami még tetszett, hogy van egy 4/32-es verzió. Tárhelyből elég annyi, de RAMból szeretem a sokat. Mobilnet előfizetésem nincs, nagyon ritkán engedélyezem a napi netet, arra nem fontos a B20. A geekbuyingot meg azért választottam, mert jó áron adják, és ahogy olvasom, megbízhatók is.
janakbacsi fentebb olvashatod, miért választottam a 4/32-t. Elvileg ugye jó lenne a 4/128 is, de az már annyival drágább, hogy akkor már a Oneplus 3T is képbe jönne és megint elbizonytalanodnék.
Elvileg van még egy előnye a 4/128 verziónak, a nyomásérzékeny képernyő, de amint kiderült, ez szoftveres korlát - a xiaomi.eu multi ROMokban engedélyezték a többi verziónál is. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28791 üzenetére
Akkor törött be, amikor egyszer kilökték a kezemből még tavaly júniusban. Akkor akartam új hátlapot venni, ami aztán valamiért elmaradt. A repedések meg csak úgy megjelentek, nem tudom, mitől.
Mi5S-re egyelőre CM13/LOS13 meg Lineage 14.1 van tudtommal (aztán kínai fórumokon lehet más is...). Használhatók, de nem az igaziak, mivel még nincsenek kint a kernel források. Egy belsős (állítólag megbízható) forrás szerint jövő hónapban adják majd ki őket. Remélem, úgy is lesz, és akkor jöhetnek jobb ROMok is. Így is világszerte 36., Kínában 6. a Lineage statisztikákban (elvileg Magyarországon is van hat ember, aki feltette ilyen telefonra
). Ez egyelőre jó így, mivel három hónapig MIUI-t tervezek használni (Mi3-on fél év, előtte való telefonomon egy évet voltam gyári ROMon).
A töltőáram valós lehet, XDA-n is valami ilyet írt a fejlesztő. Végre egy ROM, ahol működik
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28789 üzenetére
Akkor az nem gond.
Vehetnék, csakhogy akkor tényleg kell hátlap is mert, a mostanit ha levenném, eltörne szerintem... (Így is törött az egyik sarka, másik kettő meg repedt)
Inkább az lesz, hogy Mi3-ra már nem költök, veszek egy Mi5S-t. Már utánanéztem, 99%, hogy geekbuyingról lesz. Utána már keveset fogom használni a cancrot, talán úgy kibírja még egy ideig... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28787 üzenetére
A QS panel animációinál pontosan mire gondolsz? Az egyes kapcsolók animációira, vagy a lehúzás animációjára? Emlékszem, hogy utóbbit külön kellett bekapcsolni az előző verziókban.
Igen, itt a ROMolás csak a telefont érintheti.
Mondjuk hardveresen jó lenne, ha azt se. Kezd úgy tűnni, hogy puffad fel az akku, mindenesetre púpos a hátlap. Remélem, hogy nem ez az oka... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28774 üzenetére
Remélhetőleg hamar ki tudja adni.
Addig maradok MIUI-on. Most van egy másik Android N téma, tetszik. Szépen ötvözi a stílust a MIUI stílusával. A képernyőzáron a kamera / asszisztens megnyitásánál meg ugyanaz a material animáció van, mint AOSP-n (bár néha kissé bugos és duplán játszódik le).foxymaxy szia. 8.1-ben volt, tehát valószínűleg ebben is van.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28762 üzenetére
Kellemes műtétet talán tényleg nem szoktak, de tetszett
Köszi mindenkinek a jókívánságokat, de máshogy alakult a dolog. Ma elmentem a kórházba, de már haza is jöttem, el lett halasztva a műtét (azért, mert múlt héten náthás voltam, ami rizikósabbá tenné).
Szóval egyelőre itt vagyok, aztán majd szólok, ha már tényleg mehetek. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28760 üzenetére
Igen, egészen eddig azt használtam. Nálam sem volt vele semmi gond. Akkuidővel is nagyon meg voltam elégedve, tényleg csak az az egy hibája, hogy régi.
De ennél az egy ROMnál nem zavar annyira.
Most viszont feltettem a MIUI-t, mert jövő héten jól jöhet egy olyan ROM, amiben gyárilag van minden, meg van benne egykezes mód. Ha minden jól megy, kedden (2.14.) lesz egy műtétem. Ez azt is jelenti, hogy a héten nem nagyon / keveset fogok tudni felnézni - állapotomtól függ majd. Azért legyetek jók. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28749 üzenetére
Mostmár XDA-n is írja, hogy a teszereknek dirty flash ment.
Viszont itt szerintem azokra gondol, akiknek adott januári buildet is. Lehet, hogy azzal működne. Nekem azt nem küldte el, múlt hétvégén kérdeztem rá, azt mondta, várjam meg a végleges verziót.Szerk: ahogy látom, törölte ezt a verziót afh-ról.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28746 üzenetére
Túl gyors vagy
Épp most láttam, hogy a fejlesztő írt Telegramon privátot, mert tudta, hogy ennyire tetszik a NOS
Azt viszont szomorúan hallom, hogy nem bootol... XDA-n valaki azt írja, hogy a system teljesen üres marad, tehát valószínűleg az updater-scripttel van probléma...Szerk: írtam neki, hogy ez a probléma. Azt mondja, utánanéz. Ő dirty flash-sel tette fel, és úgy működik neki.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
mizoli #28737 üzenetére
Van már teljes opera mini és nem vettem észre hogy olyan sokat fogyasztana, chrome inkább eszi az akkut.
-
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28733 üzenetére
Ivan kiadhatná a forrást is a jelenlegi AOSP ROM-jához. Igen jó anyag lenne egy rendesen beállítható változathoz. Persze az xposed is jó lesz majd ugyanerre, ha lesz egyszer.
Pár napja használva semmi olyan bug nincs, ami engem zavarna.
Ami mégis létezik:
- nincs wifi hotspot
- fc-k a tárcsázó beállításaiban (kb. mint az AOSP extended-nél)
- gyári böngésző nem ajánlott (sosem próbáltam) -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28691 üzenetére
Telegramon is jókat hallani róla. Egyik tag azt mondja, kiváló a multitaszking. Mondjuk a 16 app egyszerre futtatása kicsit túlzásnak hangzik, de lehet, hogy ez miatt én is kipróbálom.
Más: az RR maintainere váltott Redmi Note 4 Snapdragonra. Ő már nem fog több frissítést kiadni, de jelentkezett az AICP karbantartója, hogy ő vinné az RR-t is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28685 üzenetére
Épp tegnap láttam. Ezek alapján nem érdekes.
Én meg tegnap, a multiromot tesztelve feltettem a legújabb DU-t. Csak éppenhogy kipróbáltam, működik-e. Ami fura volt, az a launcher. Olyan, mint egy herélt Pixel launcher. A beállítási lehetőségek hiányoznak, és van egy saját keresősávja (bár nem működik)... Aztán az is lehet, hogy csak a Google appok teljes hiánya hatott így rá.Más: Ivan kiadott egy frissítést az AOSP-jéhez, ha valakit érdekel: [link]
Elvileg a legtöbb hiba javítva lett. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28666 üzenetére
A helyfelismerést még javítani kell. Most is azt hiszi, hogy nem értem még haza (pedig itthon nem kéne feloldási kódot kérnie).
Szerk: na, így, hogy leírtam, eljutott hozzá is.heidricha az lehet. A LOS XDA topikjában már benne van az új információ. Állítólag a banki appok és a Pokémon Go miatt döntöttek így.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28664 üzenetére
Igen, a másodikat, és minden azutánit rendesen értelmez. Az elsőre is rezzen - ha ez be van kapcsolva, csak nem csinál semmit, amit illene. Elég ritka hiba, eddig egyetlen sorstársat találtam az XDA-n akinek ugyanez megvan.
Sok ROM-on jelentkezik, de nem mindegyiken. Az AOSPeX pl jó, pedig elvileg CM alapú. A CM nem jó, és a lineage sem.A lineage root érdekes megoldás... nincs vele bajom, csak az a fura, hogy a root leírásba elfelejtették beletenni. Csak annyi van a wiki-n, hogy fejlesztői menüben találom, az meg nem újdonság.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28658 üzenetére
Én 2015 őszén használtam pár hónapig.
MIUI volt a primary ROM, secondary pedig az RR, és egyszer ezt, egyszer azt használtam. Harmadiknak néha feltettem az Xperia ROMot, amit akkor fejlesztgettem.
Aztán később már az Xperia volt a primary, secondary pedig az Iván Marshmallow. Utóbbit használtam, de jól jött az Xperia is, amikor kellett videózni.
Háromtól több ROM sosem volt fönt, arra már nem volt hely. Neked felférne 13 is -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28622 üzenetére
Szép munka
Ugyan nem sokmindent ígért a changelog, de feltettem a mai AICP nightlyt. Jó döntésnek bizonyult, ugyanis belekerültek a Lineage-hez tartozó beállítások magyar fordításai.
laci laci a Sailfish valóban különleges. Engedélyezd az unknown sourcest a beállításokban, aztán próbáld meg telepíteni a magyar nyelvet, még mielőtt túl sokat nyomkodnád.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28606 üzenetére
Az viszont érdekes, mert a Mi5 eléggé Samsungot idéző formatervvel rendelkezik. Alak is, home gomb is hasonló, főleg utóbbi mechanikai mivoltja az, ami nem tetszik.
Mostanában lett egy S7E és egy Honor 8 az ismerősi körömben. Előbbi tipikus Samu dizájn + edge képernyő, nem vonz. Utóbbi viszont már nem rossz, mondjuk a lentre helyezett Honor logó kicsit fura, de meg lehet szokni. ROMok terén hasonló a helyzet, 1-2 alternatíva van, illetve a Samsung esetén még kismillió hasonló gyárin alapuló megoldás. -
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28548 üzenetére
Semmi esetre sem szeretnék beleszólni, de mi az oka?
Nekem pl. voltak a NOS-sal gondjaim, de simán lehet, hogy mind Mi4LTE jelenség - és az egyik megvolt a CM-en is, amit ennek ellenére használtam sokáig. Viszont ha felteszem, hogy az AOSP-X-szel Mi3-on sincs több baj, mint Mi4-en, akkor kb. tökéletes.
Pl. a BT-t most teszteltem. Bár az XDA-n van, akinek gond van vele, nekem jelenleg tökéletesen működik, ez az előtte hosszasan használt CM-en nem így volt - de ez most mindegy.
A kérdés, ha nem túl indiszkrét: Mi az, ami miatt a NOS a kiválasztott? Tényleg csak simán érdekel.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28544 üzenetére
Annyira nem vonz engem se...
laci laci nem hiszem, újjal mennie kell, max régivel írhatna hibát... Elvileg az error1 azt jelenti, hogy nem maradt neki elég hely a system partíción.
Más: AICP akku: deep sleep jó, éjszaka 0%-ot merült. Napközben 4:55 SOT-ot sikerült kihozni (100-ról 5%-ra merülve). Ez az én használatommal, Nugát ROMon nem rossz, de a DU talán kicsit jobb volt (CM/LOS alapú N ROMok viszont hasonlók).
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28521 üzenetére
Nekem valahogy eddig mindig rosszkor volt fent, vagy valami egyéb ok miatt nem volt jó, de most nincs vele gond. Egy dolog hiányzik belőle, a long press back to kill, de a changelogot nézve a következő nightlyban már benne lesz. Akkuidőről egyelőre nem tudok nyilatkozni, tegnap nem sikerült teljesen feltölteni, de nem is merült túlságosan. Mintha lassan töltene, bár most másik töltőfejet használtam... Kipróbálom a gyorsabbikkal, aztán lehet, hogy itt is csak egy reboot kell, mint CM14.1-en.
Szerk: 2A-s töltővel 330mA-t mér az Ampere... Na nézzünk egy újraindítást.
Szerk2: ahogy gondoltam, restart után gyorsabban tölt...
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28491 üzenetére
Nitrogen-t nem használtam, SOT kicsit talán kevesebb nálam, mint a CM-en volt (de még nem volt hétvége, akkor vannak a nagyobb SOT értékek), standby ugyenez, beszélgetés olyan kevés van, hogy nem tudom megmondani.
Éjjel töltöm (powerbank-ról, az lekapcsol a telefon 100%-a után nem sokkal)
Repülős mód
Reggelre még 100%
Ha nem GPS track-elek, vagy navigálok, akkor 70% körül érek haza este 6 felé. Minimális vegyes használat, 3G/LTE nem aktív, mikor mit talál. Net nélkül szerintem 90% is maradnaNem próbáltam. Elvileg bírhatna még egy napot, de az esti használattal lemegy 50%-ra, így a fenti folyamat kezdődik mindig újra.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28435 üzenetére
Azért egy kis időre csak lehetne nélkülözni őket
Más: röviden írtam az akkuidőről, illetve linkeltem pár grafikont XDA-n: [link]
Megint más: úgy néz ki, Mi5-re is készül már Sailfish. Kíváncsi leszek, meddig jut. Egyelőre a cancro/nexus5/oneplus x a legerősebb ezt futtató telefonok.Milestone2 itt nem volt, köszi.
Azért érdekes lárni, hogy Xiaomik közt nem is olyan rossz a Mi3, pedig egyébként nem alacsony ez az értéke. Hiába, Kínában egyáltalán nem törődnek a témával. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28411 üzenetére
Gondolom nincs sok különbség, hiszen a „régebbi“ sem official.
Ha valaki gondolja, nézzen rá az AOSPExtendedre. Elvileg sokmindent tud, lehet témázni és valamiért nagy a hype körülötte.
Más: érdekes, hogy a NOS fejlesztő még mindig nem volt online... Ennyi időre nem szokott eltűnni.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28401 üzenetére
Megéri feltenni az ehetit. A Globalba jött két újítás, mindkettő csak a távolkeleti piacokra vonatkozik.
Mr.C ha újra kiteszel kaját, jó eséllyel már másik jön. Elvileg 64-et lehet összegyűjteni, legalábbis haverom szerint, aki kíváncsiságból hozzáadott annyit a hozzá tartozó beállításfájlt szerkesztve.
Majd szólok, ha válaszol. Egyelőre ma még nem volt online. Talán az az oka, hogy épp szülinapja van.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28380 üzenetére
Valamiért más is mondta már, hogy mazochista vagyok
Rákérdeztem a DU-ra Telegram csoportban, egyből írt a fejlesztő, hogy le ne töltsem, mert van mai build.Többek között másféle thermal, Snap camera, meg januári security patch van benne (XDA-s buildhez képest).
Mondjuk voltak meg-megakadások így első boot után, telepítés közben, de remélem, hogy ez mostmár "elmúlik". -
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28369 üzenetére
Megengedem (:-), de pontosítok:
- Meteogram Widget pro
- Nem csak ez nem kap pozíciót, semmi más app sem, pl Simple moziműsor a Lurdy-t hozza (az ország közepéhet legközelebbiként), nem a szegedi mozit.
- természetesen meg lehet statikusan adni a helyet, de én nem szeretném
- GPS szerintem elég lenne, ha lenne, de általában nincs, mert többnyire fedél alatt vagyok
- természetesen be lehet állítani, hogy x óránként kérjen
- nem maga az alkalmazás tart ébren, hanem az Android rendszer, azon belül a fused_locationKöszönöm a javaslatot, egyelőre használok bármely más ROM-ot inkább, mert kizárólag a NitrogenOS 161204-en van ez a hiba.
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #28369 üzenetére
attól függ, milyen adatokkal operál. Én a weather mate (weather M8)-re szavazok. Szép design, grafikonok, minden beállítható, a widget is szép és vagy 3-4 szolgáltató.
Ebben is van lokalizáció, de ha nem talál, idő után leáll és nem keres.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28359 üzenetére
Csak az elejére: hogy minek? pl. mert az időjárás infó abból készül, és ha nincs, akkor bármeddig ébren marad a telefon - akár egész éjjel, vagy egész nap a munkahelyen, merthogy egyik esetben sincs holdas lefedettség, de még az is lehet, hogy az app kimondottan csak azt kéri, mert normális esetben mindenütt rendelkezésre áll, gyors, keveset fogyaszt. nyilván nem navigáláshoz kell.
a testreszabás nem zavar, csak nem is vonz, mert keveset használok belőle. kb. a CM elegendő - ez nyilván egyéni.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28295 üzenetére
Megvolt párszor... nem használt.
Gondoltam egy gyári reset majd mutat valamit. Csak azt felejtettem el, hogy a gps.conf már át lett írva... Na mindegy, már most ezt fogom tesztelni.
Elsőre a szokásos jó és a korábbi teljesen rossz közt van. Az ország felől nincs kétség, az időjárás a szomszéd falut eltrafálta - viszont a gmaps is csak a falut, az utcáról nincs elképzelése, pedig a wifis helyhatározó simán 30m-re be szokott lőni.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28215 üzenetére
Legközelebb az lesz, bár nem vagyok benne biztos, hogy segítene. A zipben ugye nem is a system mappában szokott lenni, most pedig, ha egy sima reboottal is vissza tudja telepíteni, ott is benne lehet valahol.
Közben úgy döntöttem, nem csinálom most végig a procedúrát, úgyis csak egy új icon packet akartam telepíteni meg egy appot törölni a rendszerből. Jó lesz így is jövő hétig, akkor meg majd eldöntöm, mi legyen. -
heidricha
őstag
válasz
mizoli #28162 üzenetére
De igen. Jogos. Ezek szerint tud a zseb húzni, akkor akár fel is oldhat.
A környezeti kijelzőt az elsők között kapcsolom ki minden belakásnál. Már ahol van ilyen, a cm14.1-ben épp nem találom.
Jelzem továbbá, hogy eddig kb minden érintős telefonom önálló életre kelt néha a zsebemben, vagyis nem telefonra jellemző a jelenség, hanem inkább rám.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28167 üzenetére
Annyi, hogy nem kell annyiszor az XDA-t nézni... Kevesebb kattintás.
weinmaker ha van is, akkor azt privátban vagy a hardveraprón beszéljétek meg. A fórum szabályai értelmében az üzletelés itt tilos.
Más: azért folyik a CM fejlesztése is rendesen. Most nézem, egy csomó változás lesz a kernelben a következő nightlyban (és a mai XenonHD-ben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5000 napja regisztráltam
- GTA V
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest