Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ccs2929

senior tag

válasz kcsa #95 üzenetére

Nincs ezzel semmi gond, igaz a nyugatot mondtad, ott meg nem annyi a minimálbér..:)
    Akkor irigyellek picit a telód miatt :U

#96 Pompi erre lehetett számítani, ezért is leszek kíváncsi, hogy mikortól lehet mondjuk ebay-on megrendelni, nem horror áron

• ccs2929

senior tag

válasz kcsa #93 üzenetére

Na igen, csak ott valószínűleg nem kerül egy ilyen kis cucc közel fél havi fizuba /vám nélkül/ remélem nem bánod, ha szeretne az ember néhány e ft-ot spórolni... :)

szerk.: Nem kívánok vitát nyitni, nem ér ennyit a dolog.. ;)

• ccs2929

senior tag

válasz DBC #91 üzenetére

Szia!

A vámról:

"VÁMkezeléssel, és adózással kapcsolatos alapvető tudnivalók:
    ........................................................................................................................
    A nem Európai Uniós országból behozott termékekre más szabályok vonatkoznak. Ezek különbséget tesznek a behozott termékek között, összértékük alapján azokat VÁM és adómentesnek tekinthetik, ÁFA-val (27%), vagy VÁM-mal és ÁFA-val terhelhetik. Figyelem! A csomag értékébe beletartozik a postázás költsége is!.
    A VÁM mértékéről az Európai Unió Vámtarifakereső rendszerében (TARIC) található bejegyzés, a telefonok a 8517-es árucsoportba tartoznak.
    Minden csomag (legyen az gyorspostai szolgáltatással rendelt vagy normál légipostai levélként feladott küldemény) Magyarországra érkezése után ellenőrzésen halad át, -a reptereken is alkalmazott- röntgensugaras átvilágítással minden csomagot megnéznek a NAV illetékes munkatársai!
    Véletlenszerűen megvizsgálhatnak csomagokat, ilyenkor ellenőrzik a csomagon található vámnyilatkozatot (tartalom megnevezése és értékmegjelölés), szükség esetén pedig a csomagot hivatalosan felbonthatják további ellenőrzés céljából.
    VÁM és adófizetési kötelezettség esetén a fogadó felet értesítik a díjak megfizetéséről, a csomagot csak ezek rendezése után kapjátok meg. A részletekről a vámhivatal vagy a futárcég ügyintézői adnak felvilágosítást.
    Aktuális vámértékhatárok az EU vámterületén kívülről érkező kereskedelmi forgalom esetén:
    ● 22 EUR-ig vám és ÁFA mentes
    ● 150 EUR-ig vámmentes, de ÁFA köteles
    ● 150-700 EUR-ig 2,5% átalány vámtétel és ÁFA köteles
    ● 700-1000 EUR-ig tarifa vámtétel és ÁFA köteles
    ● 1000 EUR felett vámokmánnyal (vámregisztrációs EORI számmal) tarifa vámtétel és ÁFA köteles
    ● Magányszemélyek közötti forgalom esetén 45 EUR-ig VÁM és ÁFA mentes egy küldemény.
    FIGYELEM, EZEK AZ INFORMÁCIÓK INTERNETES KERESÉS EREDMÉNYEKÉNT KERÜLTEK IDE, NEM 100%-OSAN MEGBÍZHATÓ ADATOK. AZ AKTUÁLIS TUDNIVALÓKRÓL MINDENKI SAJÁT MAGA BIZONYOSODJON MEG, ÉRDEKLŐDJÖN A MEGFELELŐ HELYEKEN."

Elvileg, ha nem gyorspostákkal kéred a terméket ajándéknak feltüntetve, akkor van rá esély, hogy nem kerül vám alá, de ez lutri:( Ez Magyarország, nehogy jól járhasson a paraszt.... :W

• ccs2929

senior tag

válasz baal-amiga #89 üzenetére

Én e-bay-on nézegetem, de ott is 200$-ért árulják, meg még nem sokan, még várok, hátha lesz olcsóbb is picit.....

• ccs2929

senior tag

Sziasztok!

Olvasgatom a hozzászólásokat, de nem vagyok nagyon képben a mobil szélessáv, ill. telefon hálózatokban, nekem is baromira tetszik a vas, ami nekem fontos lenne, hogy működjön az itthoni mobilhálózaton, normál sim kártyával, plusz a wifi működjön, ez elvileg megy!? Abszolút nem érdekel mobil net sem 3G,4G, sem Hs....... sem, csak és kizárólag, hogy telefonálni tudjak vele, na meg nyilván minden "okos" funkciója működjön, kivéve a mobilnet!
    Erre elvileg alkalmas lesz!?
    Köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés