- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Egyébként a szombati fejlesztői rom frissítés egy kellemetlen hozadéka az, hogy a lezárt kijelző mellett a POWER gomb hosszú megnyomásával nem jön a kikapcsoló/újra indító/némítás választó ablak elő. Sőt, a POWER gomb későbbi ismételt megnyomásával nem kel életre.
Kis várakozás után viszont igen.
Felolvasás után jön a SuperSU kérelem, hogy az Android rendszer UID SuperSU jogokat kér. Utána már feljön a hiányzó panel...
Csak hirtelen azt hittem 3x, hogy kifagyott, és akku ki technikát alkalmazó megoldás mellett döntöttem. De egyre jobban zavart. Biztos azért jön, mert az app változott, és újra kell engedélyezni, de bosszantó, hogy pont a gyors némítás veszik el, ha ideig óráig is.
Más is tudja ezt reprodukálni? Vagy tapasztalta esetleg?
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #2036 üzenetére
Mentésből nincs se elég féle, se túl sok. IMEI + NVRAM mentést az ahhoz elég, hogy egy elcseszett IMEI számot helyre tégy. De pl egy tapi gondot nem orvosol. (hiába lehet ezt egy bugos sw által kieszközölni, ahogy az Cappa72 kollégának is összejött a Lenovo A820 kapcsán a romolási kísérletezés folytán, rendbe tenni nem lehetett, csak nagyon más úton)
-
vegyszer
addikt
A mai Ultimate frissítés videó felvétele még mindég kattog...
-
vegyszer
addikt
Nekem otthon igen rossz a téerő. (a ZTE Blade 4/3 vonalat jelzett, és a hálón volt, a T-vedésén).
A Lenovo A820 sokszor csak az SMS-t jelezte, hogy nem fogadott hívásom volt.
Itt a Hongminál meg 4/4 a térerő.Nem referencia, nem általánosság, csak egy egyéni lokális tapasztalat.
-
vegyszer
addikt
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a stock android 4.2.1 esetén debütált több oldalas, lapozható lockscreen widget a MIUI esetében egyáltalán kirakható valahogy? Pl a widgetsoid WiFi, net, szinkron kapcsolói feloldás nélkül, vagy épp a DashClock lockscreen widget okossági.
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #1965 üzenetére
Nekem hétfőn volt utoljára konnektoron. Mert jó ez a hozzá rendelt Powerbank. És ezt tesztelem
-
vegyszer
addikt
A legutóbbi nagy frissítés után olyat látok, amit eddig nem. 450-500MB szabad helyet a memóriába egy söprés után. Eddig a 320 is soknak számított! NÁLAM!
-
vegyszer
addikt
válasz
Viktor0610 #1950 üzenetére
Üdv a klubban!
-
vegyszer
addikt
Lett itt egy zip:
/storage/sdcard0/downloaded_rom/miui_ota_iq446_stas2z_4.1.27_4.2.16_06b6994d24_4.2.zipAbba bele nézve itt ott van esetleg a változás mikéntje. Egyenlőre tetszik.
-
vegyszer
addikt
válasz
doongoo #1847 üzenetére
Én a magyarított kamerát raktam fel az előző romra. Most nézem, hogy a videó kattog. Valóban.
A system/app mappába lévő fájlok módosítási idő szerint rendezve (azaz ezek frissültek ma)
A fájó pont a framework apk belében van. Az értesítési terület/kapcsolók megjelenésére közben a téma eredeti állapotában jelenik meg a térerő, szolgáltató név, ha az alap kijelzés során tiltva is van.
Látsd fent...
-
vegyszer
addikt
válasz
herdsman12 #1849 üzenetére
Ez a nincs hely hiba akkor jön elő, ha a belső sd kártyán lenne a mentés helye. Ha a mentés előtt az emmc feliratra tappintasz, akkor válaszd az sd kártyát (ha van benne olyan). És mentsd ki oda a cuccot.
(én átpartícionálás után nem is tudok oda csak egy NVRAM mellé recovery-t menteni. Mert jobb a 2,98GB belső teló memória, és a 14MB-os partíciót nem sajnálom "kidobni".
-
vegyszer
addikt
Most jött le a 4.2.16 rom... Azaz életem első ota frissítése is (TWRP alatt) sikeresen lezajlott.
Egyenlőre keresem a változásokat. (mert az, hogy mi is frissült, nem jelenik meg számomra közvetlenül)
-
vegyszer
addikt
Valaki, aki v5 romot használ, megnézné nekem, hogy a mobilhálozatok beállítások alatt van-e internet hívás opció? 4.1.27 alatt van, az biztos. Ezt használom a sip voip hívásra. Minek külön App, ha van beépített.
Köszönöm!
-
vegyszer
addikt
Hogy a TWRP recovery-ből lenne telepíthető, az dezinformáció. Én is, mint tucatnyi más eseteben, az recovery.img fájlt az sd kártya gyökerébe helyezve emeltem be. Mind Lenovo A820, A630, P770, mind Xiaomi Hongmi esetén rendben volt minden. Ok, nem is a zippet akartam, hanem a benne lévő recovery.img fájlt belőni
-
vegyszer
addikt
Ha bootol a teló, és rootolt, akkor az sd kártya gyökerébe másold be a TWRP recovery IMG fájlt. Telepítsd fel a Mobileuncle tools appot, Majd net ki, és a Recovery Update-et nyomva látni kell. Tappints rá, Ok, reboot to recovery. És mehet fel a multi Lang (egy mentés után)
-
-
vegyszer
addikt
Color OS 1.0
Kinek van hozzá bizodalma? -
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #1616 üzenetére
Igen. Én is ezt tettem. Ahogy azt a #1610 posztban is írtam.
A zippet kibontva az abban a system/app mappába lévő camera.apk appot kell a futó rendszered /system/app mappájába másolni (az eredetit előtte mentsd ki máshová). És ott a fájlnak az rw-r--r-- jogokat kell megadni neki ES File Explorer / Root Explorer, stb segedelmével. -
vegyszer
addikt
Sziasztok!
A Lenovo A820 esetén volt egy olyan problémám, hogy túl fényes volt éjjel a háttér világítás minimum fényében is. Ott volt pár app, ami tudta a kijelző fényerejét az eredeti minimum szint alá csökkenteni. Most is feltettem őket, de a már korábban bizonyított app itt csak addig ér el hatást, míg előtérben fut.
-
vegyszer
addikt
válasz
vadkörte #1564 üzenetére
Én vagyok az a fórumtárs.
Én a Timely ébresztőt használom. Mert csak.
És bizony ő többször nem ébresztett. A gyári igen. A WSM tools egyik modulja pont az ébresztőt teszi rendbe. A neve stílszerűen Alarm Time Fix. Azt engedélyezve, és a Timely mellé a gyári órát is az engedélyezett listához adva tökéletesen működik. (egy reboot után) -
vegyszer
addikt
Nekem azért az 53 nap, és 15000ft mínusz talán nem is olyan rossz...
Valószínűleg ő is egy nagyobb mennyiségben rendelő. Jobb esetben GSM bolt. Szerintem könnyen előfordulhat, hogy nem is célszerűen üzemel, csak magánszemély. A garancia meg még nyakatekertebb lehet, mint rendesen...
Vagy csak túl pesszimista vagyok?
-
vegyszer
addikt
Pár kép a hátlapról: itt vannak
Az antelife oldalán vettem a telóval együtt. 6,5$ volt. Szerintem annyit megért. -
vegyszer
addikt
Lenovo A820 vs Xiaomi Hongmi:
Nagyobb a Hongmi, ha nem is sokkal. Tetszik a vaku, és előlapi kamera. Valamint mégjobban tetszik a kijelző...
A piros, nem világító gombok kifejezetten tetszenek. Mert a Lenovo bizony (nekem) legkivetnivalóbb része a 3 tapi gomb színe, és a középső formája volt. Persze a Gravity box adott kvázi értesítési ledet, és az jóval fényesebb volt az itteni noti lednél, de ez állítható.Valójában engem 30 perc alatt meggyőzött, hogy ez marad, és a Lenovo A820 megy. (lett rá vevő, így a csere szinte darab darab alapon ment, hisz ez olcsón jött, az drágán ment, igaz, részletre)
Így maximálisan megérte. Szerintem. Bár a MIUI launcher nem az én világom. És a Nova után meg már nem is voltam képes arra gondolni, hogy eladom. A hozzá rendelt piros hátlap (elvileg) eredeti, bár tükör sima. De szép. A WSM Tools segedelmével a Mi Tools alkalmazást leszedve kb tudja azt, amit a Gravity box tudott. De pl szolgáltató ikon állítható be, vagy épp hexában a térerő színe.
Sajnos fólia nem volt semmi hozzá.
Külső alkalmazás (timely) nem mindég ébreszt. A noti led szerintem messze nem hangolható úgy, mint szeretném. Pl fb kék, Gmail piros, gtalk zöld. Sajnos csak értesítés, üzenet, és hívás kategória van (plusz töltés elején piros, majd kék (a standard értesítési szín), majd zöld lesz) -
vegyszer
addikt
Esetleg valakinek van több kijelző védő fólia itthon? Hiába gorilla üveg, féltem. És a Kína felirat 10 nap alatt már kezd zavaró lenni
-
vegyszer
addikt
válasz
vegyszer #1432 üzenetére
A SIP az az lenne, hogy külső VOIP app nélkül lehet fizetős VOIP hívást generálni. Pl 0,0012$/perc alapon magyar mobilt lehet hívni. Browsercall
-
vegyszer
addikt
válasz
cappa72 #1381 üzenetére
Szia Cappa72!
Én bevállalta az átpartícionálás folyamatát, mint ahogy a Lenovo A820 esetén is megtettem. Azért nem volt minden zökkenőmentes, ezért lejegyzem a tapasztalataimat.
Tehát. TWRP recovery mellett a mentés megvolt. Pipa
Majd jött a meteos-mtk6589-rom-edit-en.apk feltelepít, root jogosultságokat megad neki. Pipa
2,77GB kiválasztás, engedélyezve. Pipa
Reboot recoverybe, wipe factory reset (data, cash, Android) Pipa
EMMC törlés hibára fut.
Reboot recoverybe, EMMC törlés. Hiba.
Teljes vissza állítás. Pipa
Tiszta boot rendszer feláll, data valóban megnőtt, de jött az értesítés, hogy a tárhely sérült. Nézem, hogy telefon memória nincs, az sd kártya viszont olvasható. Kérdi, hogy akkor akarom e Formázni. Há' mé' ne, hamár a recovery nem tudta. És a formázás végén mit ír ki? 32GB szabad hely.Igen a fizika sd kártya lett legyalulva.
Teló memória nincs. Pár vold.fstab fájl szerkesztés jött. Belső sd tiltás, csere, majd vissza gyári állapotba. Ugyan elvileg semmi hatása a recoveryben végül ment az EMMC formázás. Onnan jó volt minden. 2,98GB belső, 32GB SD, 15MB teló tárhely. Minden alkalmazás a belsőre települ, és így tetszik a dolog.Hogy a hibás teló memória jelzés kapcsán miért az sd kártya került formázásra, jó kérdés. Az adatok java a felhőben volt.
Más:
Apropó felhő. A fájl kezelő írja, hogy van ez a Kuaipan tárhely. Ami 517GB. Próba képpen 2GB cuccut nyomtam fel. Egyenlőre tetszik. Ti ezt használjátok?Más 2:
Feltettem a miui-HM1W-stas2z-4.1.27.zip romot. Volt benne egy szimpatikus fícsör. A gyári tárcsázó tudott SIP, azaz internet protokollt használó lehetőség. De a gyári rendszert vissza téve ez nem lett meg. Ez benne van valahol, csak nem lelem? Mert ez, Mint egy harmadik SIM jött fel a névre kattintva, és számolt vissza (az egyes SIM). És a FreeVoipDeal account simán hozzá köthető volt. És ez tetszene, ha a gyári romban is ott lenne.Más 3:
Nem MIUI launcher mellett valahogy az állapot sáv átlátszóvá tehető? -
vegyszer
addikt
És mint kiderült, az ingyenes szolgálói SMS beállítások sem mennek ki. És nem értem miért. Mert addig ok, hogy az APN beállítások a pannonra vannak belőve, de az SMS üzenet központi telefonszám az jó. A szolgáltatói SMS, hogy lottózzak mobilon, megjött.
-
vegyszer
addikt
Mintha a múlt héten is a jövő hétre vártad volna. Nekem az 53dik napon ért ide.
Feltettem én is a 27-dikei romot, és jött a vissza jelzés, hogy az egyes (telenor) nem lehet aktiválni a micloud szolgáltatásban. (azért egy jelzés jól esett volna, ha szól, a másik SIM-ről is küldött egy SMS-t kínába)
-
vegyszer
addikt
A MIUI témát lehet valahogy egyszerűen szerkeszteni?
Találtam egy nekem nagyon tetszőt, csak az ikonok, és az állapot sávval van a bajom. Ez lenne az. Csak a gyorsbeállítási csempék, és háttér tetszik. Mert az első átlátszó.
-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms #1329 üzenetére
Nem a stabilitás a kérdés. Ha megy, teszi mindkét recovery a dolgát. Az s hiba, hogy minden bizonnyal volt egy nem publikált telefon hardver revízió váltás. Emiatt ez az új ROM-okban ez le van követve. De ez azt jelenti, hogy A rendszer lelke, a kernel is frissült. Amit észre sem veszünk, hogy mi változott, míg minden rendben van. Mikor nincs rendben, na az látszik. Ez jelen esetben pontosan úgy mutatkozik meg, mint a Lenovo A820 esetén. Szétesett kép. A TWRP recovery-ből ott a S135 kernel részt tartalmazó az utolsó, S150 romot is szépen vitte. Itt is ilyen lehet.
Bevallom, nekem a root jogosultság kierőszakolására nem is volt szükség, mert a v1 úgy jött. Erre ment a Mobileuncle tools, és a TWRP 2.5.
Ezt követően lestedtem a full v5 romot, wipe data, cash, .androidsecure, install, ott előbb a teljes miuiandroid_multi_HM2013023_WCDMA_JHBCNAL5.0_jb-4.2.zip, majd közvetlenül utána a UPDATE-SuperSU-v1.91.zip, és a miuiandroid_gapps-4.2.2-small_signed-8012.zipÍgy egy rootolt, v5-tel állok szemben. És köszönöm szépen, tetszik.
Mivel recovery-t nem szeretek inkább cserélni, nem rakom fel a CWM recovery-t, hogy ott a kép szét esik-e.
-
vegyszer
addikt
válasz
Nohab61 #1267 üzenetére
Való igaz, a Viber csak elsőre tűnt el. A v1-v5 váltás során.
Ellenben az ajánlott app kísértetiesen hasonlít a MTK6589 platformon mellé ajánlott Xposed framework-re, és a benne lévő MiTools meg a gravity box csomagra. Pl a teljes szolgáltató név tiltható, helyette az ikon kirakató, és az egész állapotikon sor színezhető, stb.
És a hangerő FEL, LE visszajelzési hang némítás működik, amint a kulzor mozgatás a hangerő szabályzó gombokkal is.Más esetleg nézte már ezt a MiTools appot alaposan?
-
vegyszer
addikt
Nekem a v5 alatt ma mentem ébresztett többször sem a Timely ébresztő app. Előtte ugyanez több készüléken is volt, de keltett rendesen. Miután a gyári ébresztő appot beállítottam, jelzett ez is.
Nem egyértelmű, hogy miért nincsenek a névjegyzékben egyformán a profilok képei. Van ami narancs alapon jobb felül kis kör, van, ami szürke alapon, és van, ami nagy képet hoz. (gondolom, Azok, akiknek maguk rakták fel a Google+ oldalán a képüket)
A reboot utáni app vesztés jelenség ugyanúgy megvan.
Valaki tapasztalt ilyet még?
Én Dec 3-mal 174,5$-ban vettem. Szerintem sokkal olcsóbb a közeljövőben nem lesz...
Ezért is nem akaródzik eladni az eredeti tervek szerint. -
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Reboot után az endomondo, a viber, a swift key eltűnik...Ez nem csak a v5-re váltás soran jelenik meg,mint bug?
-
vegyszer
addikt
A v1-v5 frissítést (TWRP alatt, mint önálló romot) fél lehetett tenni.
A kicsit be lakott rendszer néhány alkalmazása eltűnt nekem is. A legfájobb a gtalk volt, ami eredetileg ment jól, de a hangout-ot még mindég nem szeretem annyira...Sajnos a mentés nem jó. Az sd kártya egy kevésbé használt példány volt, és nem lehet vissza állítani róla check sum hiba miatt.
Az eredetit rendszert nem laktam be, de a miui Naptár alkalmazás furcsa, hogy a kínai ünnepi napokat jelzi, hogy mikor lesz a Nagy hét, de ez nem igazán szabályozható.
bocsássatok meg, de egy Nova launcher után teljesen ismerős érzés fogad...
-
vegyszer
addikt
válasz
hunaqua #1203 üzenetére
Őszinte részvétem...
Én dec 3-al rendeltem, 181$-ba került egy extra piros tokkal, az ugye karácsonyra jött pont meg, ez meg napra rá egy hónapra, tegnap. Vámmal. Ott majd 3 hetet dekkolt.
DE MEGÉRTE! -
vegyszer
addikt
Gyerekek, Nektek is MIUI Recovery by APAR volt rajta gyárilag? Ez tetszik, mert két nyelvű, grafikus, tapis, de gombokkal is vezérelhető, MIUI témához passzoló igényes cucc. Otthon mentem, és tesztelem, hogy külső romot fel tud e tenni...
-
vegyszer
addikt
Pénteken, 13:45-kor hozta a MPL.
Egyenlőre csak fél óra volt rá. Majd ma, az éjszakai műszak után újra elő veszem.
Napra pontosan egy hónappal az egy rendelésben feladott tok után érkezett.És bukott a vámon. Tetszik nagyon. Én miui v1-el kaptam. Jelzi a v 5-ös frissítést. Ezt szabad WiFi-n (ota segedelmével) frissíteni? (69mb az amit ír)
-
vegyszer
addikt
Akinek a CWM recovery szétesik, annak a TWRP recovery is szétesik (azaz az alapja azonos mindkét esetben a recoverynek)?
-
vegyszer
addikt
Ezt a nexus5styleHMW.zip romot volt aki tesztelte esetleg? Valamiért a stock felület 3 éves robot múlt után (elméletben) jobban tetszik.
A telóm még mindég a vámon csücsül, már két hete -
vegyszer
addikt
válasz
nemlehet #949 üzenetére
A kínait, ne kínait kérdésről ez jut eszembe mindig:
"Nem barátkozhatsz egy mókussal! Az is egy patkány, csak jobb cuccban jár."Régen mintha lett volna olyan szabály, ha ad csere készüléket, egy hónap, ha nemad, 2 hét után vissza kell fizetni az árát, és a 3 nagy meghibásodás után is el lehetett állni a vásárlástól. Persze, lehet ez is eltűnt a válság miatt...
Én meg új negatív rekordot döntöttem követett csomag vámolás miatt. Egy hete nem mozdul se előre, de hátra.
Pedig azt hittem, hogy a hét végén nálam lesz, de kételkedem már. -
vegyszer
addikt
válasz
waveriderz #904 üzenetére
Szerintem ne kísérletezz inkább. Olvass, nézz, láss türelemmel, majd utána cselekedj!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Adóbevallás
- LEGO klub
- Robotporszívók
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- OLED monitor topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- GT710 passzív videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest