Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shady313
aktív tag
(Csak bele-bele olvastam néhány hozzászólásba)
Véleményem szerint a WP7 egyszerű, de elegáns. Akinek nem tetszik, nem ezt választja, mégis nagy a felhasználótábor és ez a nyelvi csomagokkal (Mango-val) csak még nagyobb lesz.
Az UI szerintem így a jó, az egyszerűséggel, őszintén szólva én már egyébként is untam a túl giccses, mindenhol csillog villog ezer színben menüket. Pl az én ízlésemnek megfelel. De ugyanakkor egy animált időjárás tetszene a főképernyőn (esetleg háttér formában).
Mindazonáltal, még mindig a Windows Mobile az ami számomra a legfelhasználóbarátabb (ez nem jelenti azt, hogy a relatíve még "friss" WP7 a későbbiekben nem lesz az - zajlik a fejlesztés).
Ha már Windows Mobile: Ott is rendkívül tetszik a Titanium felület - de az animált időjárást hiányolom.
Micsoda egyéni igények, ugye?
Nah ezért van az, hogy sokféle rendszer van és mindenki válassza a számára megfelelőt.A WP7 meg az egyszerűségéből eredő hiányosságait pedig szépen lassan "kinövi".
-
vargapeeti
tag
ez szomorú...
tudom aki megvette már a wp7es telefonokat az tud angolul, de mondjuk vannak akiknek a szerződésük most jár le és szeretnénnek wp7et de angolul nem tudnak... ők annyira nem fognak venni ilyen telefont... és hát azért október messze van...na mind1 is, ez egy üzlet politika... tudjuk miről szól
-
Inarus
addikt
válasz
vargapeeti
üzenetére
Nem, nincs kétféle meg sokféle mango... Csupán a nyelvi csomag nem kerül bele.
-
válasz
vargapeeti
üzenetére
Oké, segítek: Mango lesz, csak magyar nyelv nem. Úgy emlékszem Bogéknak a Microsoftos arc személyesen is megerősítette ezt az agyatlanságot.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vargapeeti
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy lehet frissíteni a rendszert, csak magyar nyelvet nem tudsz beállítani. Ha ez probléma, akkor persze tényleg gond van. Bár megjegyzem nekem ez elég furcsán hangzik.
-
vargapeeti
tag
Rendben... de ezt hogy értelmezed? nem roszból kérdezem, csak tájékozódni szeretnék telefon vásárlás előtt...
"Viszont egy rossz hírt is közölnöm kell: a jelenleg tulajdonunkban álló készülékek hiába kapják meg a mango frissítést, és hiába érik el a magyar store-t nem fogjuk tudni őket magyar nyelvűre állítani, még hard reset segítségével sem. (egyrészt igaz volt a pletyka, másrészt kénytelenek leszünk új készüléket venni, ha azt akarjuk, hogy magyar legyen)"
( a cikkből idéztem...) -
válasz
vargapeeti
üzenetére
Olvasd el egy párszor újra a cikk végét, egyáltalán nem erről van szó.
-
Inarus
addikt
válasz
vargapeeti
üzenetére
Hol olvastad ezt? Szvsz ez nem igaz. Elvileg a Mango frissítést minden piacon levő Windows Phone 7-es készülék megkapja.
-
vargapeeti
tag
Sziasztok!
Olyan szituációban vagyok hogy nagyon megtetszett a WP7 de kicsit bizonytalan vagyok. Omnia 7et szeretnék vásárolni, és olvasgattam mindenhol hogy lehet hogy a régebbi modellek nem kapják meg a Mango frissitést... ennek van alapja vagy ez kizárt? mert ez a vásárlást el is döntené...
( Előre is köszönöm választ és bocs ha már fel tette valaki ezt akérdést... rákerestem a topicba és nem dobott ki válaszát )
-
Dave™
nagyúr
Fogadjunk te sem nyomkodtad még
Addig nem érti az ember, hogy miért lógnak át, amíg nem használta. Utána teljesen triviális lesz. Próbáld ki szerintem valahol, és meg fogod érteni a koncepciót.Menj el egy nagyobb T-Mobile üzletbe, ott előfordulhat. Élőben, mozgásban azért egészen más a dolog, mint képről meg videóról. Én sem értettem a nyilat sokáig

-
Ricardo
titán
Javul szépen a WP7

Már csak az aszimmetriát (csak hogy én is leírjam ezt a szót) , kellene eltüntetni. Pontosabban csak a nyilat (tudom le van írva miért is jó az), és az átlogó feliratokat kellene megváltoztatni, illetve hivatalosan lehetővé tenni a változtatást, hogy aki akarja így használja, aki meg arra vágyik az eltüntesse.
A rendszer egyébként tetszik, bár nem használtam még, de az olvasottak alapján jó úton halad. -
válasz
Shady313
üzenetére
Óvatosan azzal a "mindenki"-vel. Én pénzért se használnék magyar rendszert, maximum végszükségből, ízlés dolga - nekem hánynom kell tőle az esetek többségében. Mondjuk mobilon a Nokia ferdítései vezetnek messzemenően.
Nem félreérteni, nagyon szeretem a magyar nyelvet, de nem az IT-be való.
-
Shady313
aktív tag
Sokszor bizonyos szolgáltatások lefordítása zavaró lehet (tehát az angol nyelv pontosabb, az alapja az egésznek). A magyar nyelv csak azoknak jó akik végképp nem tudják kezelni az angol WP7-t. Akik meg jártasak benne, azok valószínűleg vagy az informatikán, vagy a mobil piacon belül már használtak angol nyelvű rendszert (esetleg meg is szokták azt).
Szerencsére a Windows mobilra történő fejlesztése is lokalizált lett így hamarosan (szépen lassan, hosszas fejlesztések árán) elérjük azt a szintet amit az asztali gépekre lokalizált változatok nyújtanak (értek ezalatt sok mindent, a rendszertől kezdve, a támogatáson át, a lokalizált fórumokig).
Egy fontos dolog határozza meg ennek (és minden másnak is) a piacát: a felhasználótábor. Ha sok felhasználó lesz akik magyar nyelven használják majd és megindul az internetes portálokon a magyar nyelv használata (nem lesz leszűkítve az angolra a kérdés/válasz) és ezáltal megszokottabb lesz, akkor nem lesz szükség az angol nyelv használatára (ki nem szereti az anyanyelvét?)
Talán a Windows Phone 8-at mindenki az anyanyelvén fogja várni, mint mondjuk az asztali PC-k piacán

-
Protomaci
csendes tag
Nem tudom amikor kijött a windows7 RC .... és utána a végleges Win7 ... ahogy a win7 magyart használtam elkapott a hányinger .. igaz nehezen megszoktam
De itt mivel a zune ( Pc-s ) -t is angolul látom és ezt is láttam így magyarul nem tudom, elkapott a hányinger.... lehet hogy ezt így személy szerint nem használnám de akinek tetszik miért ne
ja és WP7-ben az erő

-
Shady313
aktív tag
Pff... Én meg ezért szívtam 1,5 hónapja egy csomót a WP7 fordításával... Nah mindegy, MS fordítása legalább pontosabb és a frissítéseket sem nekem kell majd végezni

-
Tököm kivan az MS honlapjaival...

"Marketplace az eddigi 16 mellé további 19 ország számára nyitja meg kapuit, melyek között -dobpergés- kis hazánk is megtalálható. "
Egyetlen apró pici dolog érdekelne: mikortól? Mert hogy jelenleg nem lehet regisztrálni apphubra, de Korea és India már választható és együtt lettek bejelentve... néhol Kínára júliust írnak, néhol meg csak linkelnek valami mix videót vagy jön a vigyorgós arccal az okoskodás és a marketing. Igen, tudom, hogy az MS úthenger nem foglalkozik a hangyákkal, de olyan kurva nehéz lenne valahol egy darab dátumot vagy legalább hónapot kiírni?

Gondolom most majd jön az, hogy folyamatosan, meg türelem, de ezt egyre nehezebb elhinni . Bakker.

-
Dave™
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem, te abba a csoportba tartozol, akinek hatalmas arca van, csak éppenséggel nehezen kivehető, hogy mire fel. Write-only üzemmódban írsz, faterozva meg papázva másokat. Ki a tökömnek képzeled magad?

#118: nem, csak irritálnak azok az emberek, akik mindenkinél okosabbnak hiszik magukat. Nem zavarna, ha ezt magában tenné, csak amikor egzakt tényekkel vitatkozik (könyörgöm, minek lenne ott az a nyomorult sáv, ha nem a szimmetria megtörése miatt, sokkal egyszerűbb lett volna teljesen kitölteni a képernyőt...), az azért dühítő. Illetve nem is ez, hanem ez a primitív, lekezelő, sittes stílus.
-
ignion.n
csendes tag
válasz
üzenetére
vannak trollok, meg ms/android/ios/istentudja milyen fanboyok is nincs ezzel baj, főleg nem egy ilyen helyen, csak ne anyázzunk már meg ne illessük egymást trágár jelzőkkel
(#119) Dave™: nincs is annál szebb, ha egymás alá adjátok a lovat, remélem egyikőtök kitartással elnyeri a kriálylány kezét

-
törölt tag
@Dave™: Papa, azt tudom, hogy te szintén meggyőződéses vagy a témával kapcsolatban, és azt is hogy az aszimmetria szót te tudod leírni a legtöbbet adott topikon belül. És azt is, hogy a PR-t azt kajálod rendesen. Mivel te sem vagy elfogulatlan teljesen meddő lenne veled is eszmét cserélni.
Én képviselem azt a réteget, akit nem vakít meg a microsoft logó, nem mosta át az agyam a marketing gépezet, és ebből a szemszögből próbáltam megközelíteni a kérdést. Ebből a szempontból itt én vagyok a mumus, és értem én, hogy nem szeretnéd, ha bárki megkérdőjelezné az imádott brand ötleteit, elgondolását, de sajnos el kell keserítselek: nem mindenki lett agy-mosott a wp7-től[sem].
Te eleve nem tartozol abba a csoportba, aki szerintem objektív véleményt tud megfogalmazni ezzel kapcsolatban. Nincs rosszabb egy meggyőződéses embernél, szvsz. Mantrázod az aszimmetriát, nyomod a linkeket azzal kapcsolatban, hogy mire "való" az a csík. Vettél egy samsungot és egyből lecserélted a saját gondolataidat is a redmondi cég gondolataira. -
ignion.n
csendes tag
-
Воланд
titán
Persze, ez így van, de a mi várható kérdésre a válasz még mindig biztosabb, mint egyes android modellek esetén.
Nem áll szándékomban vitát indítani a két rendszer "hívei" között, csupán még annyit jegyeznék meg, hogy a wp7-nek köztudottan megvannak a hiányosságai, viszont iszonyat nagy potenciál van benne és el kell ismerni, hogy a Mangoval 1 év (!) alatt igen jó és használható rendszert hoznak össze.
-
Воланд
titán
Egyetlen egy gond van ezzel az érveléssel, mégpedig az, hogy nem veszed figyelembe, hogy minden egyes rendszernek (legyen az mobil os, vagy pc-re szánt os, vagy bármilyen más program) végig kell járnia egy bizonyos életutat. Ennyi erővel meg lehet azt kérdezni, hogy a Google miért nem egyből a 2.3-as Androiddal állt elő, az Apple az ios 4.x-el (nem tudom, hogy most hol tartanak), vagy az opera a 11-el, az ms a win7-el és még lehetne hosszan folytatni a sort. Minden szoftvert folyamatosan fejleszteni kell, és ebben segítenek a vásárlói visszajelzések, például. Persze, meg lehetett volna csinálni azt, hogy még ülnek a wp7-en fél évig, csak éppen akkor profittól esnek el. És ha már két rendszert összehasonlítunk, akkor azért azt érdemes figyelembe venni, hogy x rendszernek hány évig tart elérnie egy bizonyos fejlettségi szintet.
Szvsz teljesen értelmetlen egy kb. fél éves rendszert összehasonlítani pl az androiddal, amit már kb. hat éve fejlesztenek. Na a wp7-et biztos, hogy nem hat éve fejlesztik.
-
Alexios
veterán
Már nincs androidom, és nem is lesz többet az is biztos
Én nem azt mondtam, hogy az android jobb amúgy, csak azt, hogy ne ez legyen már mindig a kifogás, hogy de hát a többinek mennyi idő kellett, mert nagyon nem fontos abból a helyzetből, hogy a wp7 jelenleg tudja-e az adott funkciót vagy nem. -
ignion.n
csendes tag
szerintem itt a lényeg nem az, hogy most hogy használja, hanem ha lesz magyar nyelv és esetleg szövegbevitel(ami szvsz fontosabb), akkor azt szívesen használná az ember
én is olvastam, hogy nem lesz, de ez elég hihetetlen számomra, hiszen egy rendszerfrissítést kapunk, amiben a nyelvi támogatás benne van és majd kiválasztom egy menüből, hogy magyar és kész ennyi, nem hallottam olyanról,hogy a régi készülékek megkülönböztetett mango-t kapnának
legrosszabb esetben nem lesz (ami a korai támogatói bázis szembeköpése lenne), aztán mehetünk a registry-be meg a "főzött" dolgok felé, de szerintem ez sem cél
(#100) adam014: pont nem a jelenlegiekkel, hanem az őszi rendszerekkel kell majd felvennie a harcot, azért az szerintem az elejétől kezdve látható volt, hogy a mangótól akar beszállni a versenybe az MS
-
Dave™
nagyúr
Az "elégedett" android tulajt hallhattuk

Amúgy nem, mert rengeteg fejlesztési idő. Ha tavaly őszre be tudták volna fejezni Mango szintre, akkor nyilván azt tették volna. Elég sok pénzt beleöltek/ölnek folyamatosan, látszik, hogy mindent megtesznek a siker érdekében.
Ha már harc, a guglinál a sebesség másodlagos vagy direkt lassabb az android, mint a konkurencia?

-
Alexios
veterán
Erre csak azt tudom mondani, hogy tökmindegy mennyi idő kellett az androidnak vagy az apple-nek ahhoz hogy megtegye a dolgokat, vagy beépítse a rendszerébe, ugyanis a WP7-nek nem a 2évvel ezelőtti os-ekkel, hanem a jelenlegiekkel kell felvenni a "harcot", így igenis jogos felhozni, hogy még nincs benne a rendszerben.
-
tuskooo
addikt
Én már csak azt nem tudom, hogy akinek ez akkora probléma, az a Mangoig hogyan használja angolul a rendszert? Össze-vissza nyomkodja, úgy, hogy felét nem is érti? Persze ettől eléggé érthetetlen, de nem hiszem, hogy akkora probléma lenne, aki Mango előtt megvette/megveszi, az csak tud már angolul. A jellemzően hosszabb szavakat használó magyar amúgyis eléggé öli a dizájnt szerintem.
-
Lall
veterán
Engem sem zavar az angol, sőt ugye mikor megvásároltam/megvásároltuk a készüléket tudtuk, hogy angol nyelvű. De az amit a MIX-en kommunikáltak és azok a hírek amik most vannak erről erősen ütik egymást. Már leírtam máshol is, de ez a régi felhasználok pofánszarása lenne. Remélem nem teszik meg.
-
catroot
veterán
-
Lall
veterán
dr. Kind: Arról esetleg nem kaptatok infót miszerint a magyar nyelv (a menükben) csak az új készülékekre lesz elérhető? Tehát a most forgalomban lévő WP7-es modellek nem kapják meg. Mert ha valójában így van (jó lenne egy hivatalos álláspont), akkor szvsz az elég gáz.
-
catroot
veterán
válasz
winhelper
üzenetére
Értem én, amit mondasz. Pont mostanában fogok váltani Androidról WP7-re, mert nagyon megtetszett. Amit én szoktam unni, amikor benyögik pl a Mango-hoz, hogy "debezzeg ezt már most is tudja az Android", vagy a market-ra, hogy "de még nem lehet fizetni Mo-ról, viszont Androidról igen." Az mondjuk megint érdemes lenne megnézni, hogy a Google-nek mennyi idő kellett, hogy itthon is elérhető legyen buhera nélkül, és a Microsoft-nak mennyi idő kell, hogy ezt megtegye...
Kritizáln, vitáznii kell is, semmi sem tökéletes. Nyílván mindegyik platformnak megvan a maga-maga hülyesége.
-
Dave™
nagyúr
Röviden a szimmetria megtörése miatt. Innen is visszaköszön az UI filozófiája. Ezért sem értem miért tartja plus44 a főképernyőt szimmetrikusnak

Megjegyzem amíg csak nézegettem anno képekről, én is úgy gondoltam, milyen hülyeség volt a nyílnak annyi helyet hagyni és miért nem tölti be az egész képernyőt. Használva viszont rájön az ember, hogy ez (is) elég alaposan át lett gondolva, és bizony így van jól. Abszolút következetes.
tuskooo: oké, de ez akkor is béna kifogás részükről, mert lehet görgetni is, nem kell a nyilat nyomkodni.
-
Dave™
nagyúr
-
umek7
őstag
válasz
winhelper
üzenetére
Miért, ide csak pozitív véleményt lehet írni? Megfogalmazta hogy mi nem tetszik benne, viszonylag normális stílusban, innentől nem tudom mi a probléma. Nem hiszem hogy pont magyarázni kellene (bár lehet) hogy ha neked e féle hozzászólás nem tetszik, akkor átsiklasz fölötte és megvan oldva. Tisztában vagyok a te álláspontoddal is, sőt mi több, de amíg nem az a topik neve hogy WP7 Imádat, addig jöhetnek a nemtetsző vélemények is. Egyébként meg csak a dizájnt kifogásolta, nem a rendszert.
-
winhelper
tag
Ilyen kulturált hozzászólást olvasva fél éve is felesleges volt az áram.
De senki sem állította, hogy az este regisztrált ezen hozzászólás miatt. 
Nézd én 2007 óta olvasom minden nap a MA-t, mégsem regisztráltam, csak pár hónapja. Ennek ellenére millió témát végigolvastam, hol majdnem sírva vagy épp röhögve az emberi hülyeség és fanatizmus miatt. Ez a hozzászólás tipikus troll szöveg volt.
A WP7 témákban kifejtem én is, hogy egy lagoló szarkupac az Android, de nem megyek be a Droid fórumba fosozni.
S szerintem ezzel minden értelmes MA tag így van, akár WP7, Android vagy épp iOS párti.
De javíts ki, ha tévedek.S ami a legfontosabb: Én használtam Androidot, DHD-ról váltottam WP7-re, a kolléga viszont csak videón látott WP7-et.
-
törölt tag
..ráadásul szerintem az a kis pöcs nyíl-ikon ott fent pont szembe megy azzal az elgondolással, ami alapján próbáltak végre egy hüvelyk újjal nyomkodott érintőképernyőt használhatóvá tenni.
-
Arthuro_Adam
őstag
Én azt várom, hogy az animációk kikapcsolhatóak legyenek. Engem nagyon zavarnak.
-
törölt tag
..nekem csak az nem tetszik és fér a fejemben, hogy a fő képernyőn miért kellett a jobb oldalon majd' egy centit feláldozni annak a kis türhő nyílnak, amivel a menübe lehet ugrani.
De ide a rozsdás bökőt, hogy az nem sokáig lesz úgy és a microsoft-os srácoknak is hamar le fog esni, hogy napjainkban egy ekkora helyet erre pazarolni butaság. Ráadásul hülyén is néz ki a kijelző, aminek az egyik fele felé "dől" az egész tartalom. ..mint egy rosszul megcsinált weboldal. Ha ettől aszimmetrikus, akkor egy hatalmas facepalm-ot érdemel.
A másik a menü. Hát nem is tudom, elég sivár. Ezt nem tudnám a letisztult szóval jellemezni, erre a sivár szó a legmegfelelőbb. Az egész os megjelenésére nagy hangsúlyt fektettek, akkor miért nem látszik ez a menü részén is. A SE P900-amnak volt kb. hasonlóan "látványos" ez a része. Értem, hogy ikonok szóba sem jöhettek, mert akkor oda lett volna az "egyediség", de ezek a feliratok a nagy feketeségben, ráadásul a végtelenségig gördítheti őket az ember, ha már sok van belőlük - ez [használat szempontjából is] gáz szvsz. És gyanítom névsor szerint rendez, semmi custom, ami szintén elég szomorú. Ha nem így van, akkor sorry!
Amúgy szimpi a dolog, csak kicsit még szedett-vedett.
-
winhelper
tag
Issssszzzzonyat durva ez a Mango.

Erre vártam többek közt, hogy integrálják a Facebook üzeneteket és a Live Messengert.
Le a kalappal a Microsoft előtt.
Eddig azt mondtam, a WP7 egyedül, ami felér az iPhone szintjére, de a Mango azt hiszem túl is mutat sok dologban az iOS-en.
-
ignion.n
csendes tag
hát nálam ha saját albumot rakok a zune-ba, és ugy töltök fel telora valamit akkor is megcsinál mindent (kép, bio, album art), bár én alapból zune-t használok itthon lejátszásra. tehát zune-on belül megkerestetem a saját albumomhoz a metát. Persze mindent igy sem lát, de egész szép számmal felismer egyre több mindent.
-
winhelper
tag
Ha bármilyen "ismertebb elôadót hallgatsz, a Zune háttere és a tile is azt a képet kezdi használni. Pl. Guns n' Roses, Rage Against the Machine, Snoop Doggy Dog...stb. A magyar zenékre nem reagál.
Talán a lokalizáció majd orvosolja ezt. És ahogy beállítottam az xBox avatárom, azóta a tile is él. Integet oldalt vagy alul az avatárom a felírat meg mindig kiüti. 
-
weiss
addikt
Volna egy olyan kérdésem, hogy mitől függ a csempék színe? Beállíthatom?
-
ignion.n
csendes tag
-
gybazsi
senior tag
Kezd egyre használhatóbb lenni ez a rendszer. Én mondjuk csak jövőre tervezem új mobil vásárlását, de elég nagy esélyt látok rá, h WP7-es lesz.
Viszont azt megkérdezném, h már megoldották-e azt, h egyedi csengőhangot tudj beállítani magadnak, ne csak a gyáriak közül válogathass? -
Blyan
félisten
Nézem ezt a mangós videót. Nem egy jelzés nélküli htc trophy van a csávó kezében?

-
ignion.n
csendes tag
-
Gál István
senior tag
Nekem itt már nagyon nagyon túl sok a felesleges fícsőr.
-
eeXaa
addikt
..hmmm, ott lessz a szeren.. ezek után nem is kérdés, mit válsztok, ha lejár a szerzödésem az androidos telómra...
...mindenesetre szivesebben néztem volna ezt a prezentációt Blamer előadásában, nem pedig egy vigyori géjboyéban... -
janes74
senior tag
A mangoval elérkezik a WP7 ideje nálam,azt hiszem.

-
tuskooo
addikt
Bármit csinálok, nálam nem jelenik meg...kicsit utána olvastam xda-n, természetesen olyan ez is, mint egyébként a live tileok, vagy működik valakinek, vagy nem

Szerk.: Zune-ról vett zenénél viszont elvileg mindig működik, gondolom ez az ösztönzés...na nem mintha itthonról tudna venni az ember bármit, hiába akar. -
Nem bírom tovább, beruházok egy Omnia 7be
A wp7 nyert, pedig nagyon idegenkedtem tőle... de most komolyan... milyen hülyének nem ér meg 37k-t egy ilyen telefon? 
-
Alwares
aktív tag
Nem is kell rákeresni, sokszor ha hallgat az ember valami ismertebb zenét a Zune-on belül egyből beteszi háttérnek a csapatról valami képet, aztán az fog úszkálni a Tile-ban is

A Mano-val sokkal egyszerűbb lesz a Live tile készítés, ugyanis lesz értelem az értesítések miatt. Jelenleg mivel nincs semmi féle multitask így nem is tud ugrálni.
-
madgie
titán
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Most megfogtál, mi az,meg hogy? Most céges T-mobile-os vagyok, emellé van egy sima 100 megám ezeré'. Bőven elég szokott lenni.
-
Blyan
félisten
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Az mi?

-
madgie
titán
Bevallom, én is nagyon sasolom a WP7-et, úgy, hogy androidom van most, jövő héten meg jön egy 3Gs... aztán lehet mindkettő megy a levesbe, és valami csempefon jön helyettük

Szerk: amatőr kérdés, de van rá mobil adatforgalom figyelő/letiltó progi? Havi száz megával bőven elvoltam eddig minden telefonon, de nem árt látni, mikor hol járok.
-
Dave™
nagyúr
Marketplace-en rákeresel egy ismertebb artistra, utána be fogja tenni a tile hátterének animálva, plusz megjelenik a zune-ban is háttérként. Bebel Gilberto-val pl. tuti jó, nekem ő van bent

plus44: pedig aszimmetrikus az, nézd meg még egyszer
(pont emiatt sírnak sokan, hogy miért nem szimmetrikus a főképernyő, de újfent csak azt lehet mondani, hogy mert ez a koncepció az egész rendszeren keresztül) -
plus44
veterán
Számomra pont nem. Máshol látom, érzékelem az aszimmetriát, de a főképernyőn egyáltalán nem. Most érted, ezek x-szer x-es négyzetek (no meg néha egy kér téglalap), ebben hol az aszimmetria?
Jó érted ez most szűrszálhasogatás, nekem ez a része teljesen elüt a többitől. Mit tudom én, a jobb oldali sor kicsit átlógna, vagy nem tudom, meg lehetne bolondítani. -
solanthugor
aktív tag
Határozottan tetszik, eddig meglehetősen kiforratlannak, fapadosnak tűnt mindamellett hogy szép, lehet ez lesz a következő os amit telefonon használni fogok, egyelőre marad az android, de mint mondottam volt haladnak a wp-vel és kezd egész használható lenni...

-
Dave™
nagyúr
Ha feljebb megnézed azt írtam, hogy ha használva is így látja, akkor nem neki való. De képekről meg videókról lesivározni meg unalmasozni nem túl korrekt. Persze lehet utána is így gondolná, de akkor legalább okkal.
plus44: de azt nem értem, ha bejön az aszimmetria meg ez a letisztutlság, akkor szerinted miért van a főképernyő ellentétben a rendszer többi részével? Ugyanúgy aszimmetria meg letisztult, lényegre törő

Blyan: elsőre sem vettem offensnek

Persze, csak próbálom megérteni. Mert meglátásom szerint a WP7-et vagy szeretni, vagy teljesen elutasítani lehet, köztes állomás nehezen elképzelhető. És ez így jó, mert nagyon egységes a koncepció. Ezért sem értem miért gondolja úgy, hogy a főképernyő elüt a rendszer többi részétől.
-
plus44
veterán
Figyelj, azt azért láthatod, hogy nem elvakolt WP7 utáló vagyok, csupán ez a pici részlet nekem zavaró. Nincs tökéletes rendszer, sőt semmi sem az a világon és mint írtam is, kifejezetten imponáló nekem ez az asszimetria és a különböző ficsőrök, ez viszont nem. Ettől persze marad ugyanolyan használható és felhasználó-barát a rendszer és ez a tile/live-tile móka em fog megváltozni soha, mert jelleget ad a WP7-nek, csak nekem ez a része nem tetszik, ahogy biztos neked is vannak hiányosságaid a rendszer felé, ami ha megoldható akkor örülsz, ha nem akkor együtt élsz vele. Ennyi.

-
Blyan
félisten
válasz
Valentino K.
üzenetére
Én is angolul használom az androidot, egyszerűen úgy sokkal jobban érthető.

Amúgy megértem, tényleg kicsit idegenül hat. De a lényeg azon van, hogy a lehetőség már adott a magyar nyelv használatára. -
catroot
veterán
Androidos lévén nekem úgy megtetszett, hogy valamelyik nap ezzel a rendszerrel álmodtam!

Lehet hónap végén lesz egy eladó készülékem...

-
Valentino K.
senior tag
Háát, tudom hogy ez a kijelentés szégyen lesz, de nekem ez a rendszer magyar nyelvvel nem jön be. Egyszerűen a magyar szavak hosszabbak, s az ékezetekkel így valamiért nem illenek bele ebbe a minimalista rendszerbe. Lehet most totál fasságot mondtam, de valamiért így látom.
-
Blyan
félisten
Nagyon viszket a kezem a WP7 után...
Csak nem tudom meglesz-e az, mint az Apple-nél, hogy két generációt bír egy készülék (úgy értem, mint a 3GS simán eszi a i4-el debütált iOS4-et). Mert ha beruházok egy készülékre, nem akarom 1 év után lecserélni, mint ahogy az androidnál "kell"
.
Szóval egyelőre kivárok, mert megvárom a mangót, illetve az újabb készülékeket, és persze megnézem mit alkotnak a új szifonnal. -
kolosanyi
veterán
Egyre jobban bejön ez a rendszer. Lehet majd beújítok egy WP7-es telefont.

-
plus44
veterán
Ezeket mind mind tudom, a videókon nem egyszer (hanem tucatszor) láttam, csak maga a koncepció, ez az egyszínű, steril, határok közé szorult elrendezés nem tetszik, holott pont ettől más ez a WP7, hogy szakít a szimmetriával, a feliratok átcsúsznak a másik oldalra, tehát minden olyan más. Ezzel szemben a kezdőoldala (ha lehet így mondani) számomra pont az egésznek az ellentéte.
-
Dave™
nagyúr
Pedig de, mert képről, de még videóról sem jön vissza az, hogy milyen mindez élőben. A legtöbb tile live tile, azaz minden, csak nem unalmas, statikus. De ezt így nem látod/tudod, csak ha használod. Szerintem egy fénytörésekkel meg tükröződésekkel telepakolt ikoncsomag sokkal unalmasabb, mint egy folyton mozgásban lévő, élő rendszer. Aminek a kerete egyébként azért "sivár", hogy a lényeg, az információ legyen kiemelve, és ne az ikon.
Mondok pár példát is: a people hub folyamatosan animált, a zune tile szintén, az üzenetek/emailek/hívások az új eseményeket jelzik, a pictures hub képet tölt be, a különböző weather tile-ok az aktuális hőmérsékletet mutatják, a calendar a következő eseményt stb. De ki lehet rakni kedvenc számot, képet, videót is, ezek is megtörik az egyszerű külsejű tileokat.
-
plus44
veterán
Figyelj ez nem attól függ, hogy használom-e vagy sem. Valószínűleg hasznos, jól felépített, csak nekem vizuálisan sivár.
Inarus: azon a ponton kívül nekem is bejön a cucc, csak az a része nekem olyan semmit mondó. Ezen kívül tényleg patent a rendszer és valószínűleg nem fog ez a dolog változni, mert jelleget ad a WP7-nek, hosszú távon azonban azt érezném, hogy unalmas.
-
Microsoft Lync:- Belerakják a skype-ot, msn meg mehet a kukába, illetve lehet összevonják, hogy skype-on keresztül tudj beszélni msn-es ismerősökkel

Legalábbis ez egy jó ötlet lenne. -
plus44
veterán
Nem rossz, bár én ezt a csempés marhaságot kicsit megvariálnám. nem tudom eddig nem zavart, de most már olyan semleges, semmitmondó. De nem is nagyon tudom, hogy lenne jobb, de ez így kicsit natúr.
-
blex
senior tag
"Microsoft Lync: a redmondi óriás csevegőkliense is belekerül a rendszerbe, arról viszont nincs információnk, hogy ez milyen formában lesz."
valahol azt láttam/olvastam, hogy egy ingyenes alkalmazás lesz a marketplace-en. -
rep3at
őstag
A témához nem sokban kapcsolódik: Mi az első videó zenéjének a címe?
-
Totheground
addikt
Szép kis csomag, sokat fog dobni a rendszeren.
-
BloodyEddie
őstag
Lehet majd keresni a Mapsben?
-
mrhitoshi
veterán
Egy valamit nem értek. Ezt a frissítést minden mostani WP7 alapú mobil megkapja ?

-
fi:zi'k
nagyúr
A beállítások menüben a karakterek eléggé össze vannak kuszálódva...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Házimozi belépő szinten
- Ubuntu Linux
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nah ezért van az, hogy sokféle rendszer van és mindenki válassza a számára megfelelőt.
Tervezem hogy megnyúzok egyet amint tehetem, csak a közelemben senkinek nincs még.
Addig nem érti az ember, hogy miért lógnak át, amíg nem használta. Utána teljesen triviális lesz. Próbáld ki szerintem valahol, és meg fogod érteni a koncepciót.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én nem azt mondtam, hogy az android jobb amúgy, csak azt, hogy ne ez legyen már mindig a kifogás, hogy de hát a többinek mennyi idő kellett, mert nagyon nem fontos abból a helyzetből, hogy a wp7 jelenleg tudja-e az adott funkciót vagy nem.