Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HaZse

őstag

válasz Zirowe #80 üzenetére

Sima dlna serverről vagy sambaról való lejátszáshoz képest mindenképpen elavult.

Igazad van, nem primitívet írtál, hanem, hogy elavult.

No comment....

Az egész vitát Te kezdted ezzel és nem nagyon tudtad elfogadni, hogy a plex féle megoldás jóval előremutatóbb, mint a DLNA/SAMBA.

Hát, rég lehetett neked a vlc, ha még parancssorban akarsz elérni vele dolgokat.

Akkor árulj egyet nekem. Hogy a túróban fogsz egy média tartalmat lejátszani kívülről egyszerűen egy vlc-vel?

Nem kell rá válaszolnod.

Részemről lezártnak tartom a dolgot. Nem leszek én hittérítő, se semmi. Én élvezem a módolásmentes lehetőséget.

• HaZse

őstag

válasz Zirowe #78 üzenetére

Xbmcre még nem volt igényem a benti gépen, ellenben vlc és mpc-hc problémamentesen fut és lejátszik mindent.

Mintha pont Te mondtad volna, hogy az xbmc képes ftp-n keresztül lejátszani tartalmat.

Én meg nem fogok - szükség esetén - vlc-vel egy ftp elérésen lévő tartalmat elérni. Na ez a primitív. Szórakozni egy paranccssorral, hogy meg tudj nézni egy streamet. Ellenben a plex ezt egy mezei böngészőben lazán meg tudja csinálni.

Gratulálok, ha szerinted primitív, de mind sebességben, mind szolgáltatás téren kielégítő a működése, a fogyasztásról nem is beszélve.
    És lassan már a gyári fw megoldások is 100%-osak.

Ezen csak mosolyogni tudok. :D Megnézem én, hogy Te vajon mikor fogsz 80-100MB-al másolni belső hálón a routerre kötött HDD-ről. Mert a véleményem, hogy jó, ha 20MB-t kitol magából az USB 2.0-s HDD. Nem beszélve, hogy az USB eléggé le fogja terhelni a router CPu-ját. De ha neked ez kielégítő, akkor meg minek kell mások által is használt plex megoldást leprimitívezni?

De ha valakinek a lényeg az 5W-os fogyasztás. Tegye. Nekem jobb a NAS 4 lemezzel és a maga 20-30w-os fogyasztásával.

Ja, meg majd wifivel szórakozok inkább, mint egy kábeles stabil kapcsolattal. És tudom miről beszélek, mert direkt kipróbáltam a TV-t wifivel és menni ment, de sokkal többett kellett várni mindenre.

• HaZse

őstag

válasz Zirowe #73 üzenetére

Céges gépem ugyanilyen, mégis tudok bármilyen portable cuccot futtatni rajta, böngészőből és tc-ből elérem az otthoni adataimat, filmeket, torrenteket, stb.

Ls mondd cak, XBMC/KODI-t is tudsz így futtatni?

Teljesen sima, manapság népszerű 720p sorozatrész kb 3mbit/s-t igényel, az meg kb elég alap feltöltési sebesség, ennél csak jobb van, amivel a nézett minőség is javul, belső hálózaton meg teljesen felesleges a bitrate variálás.

Nem mindenkinél van ekkora sávszélesség akáhogyan is szeretnék az user. No meg eleve az ilyen tartalmak lejátszásához olyan lejátszó is kell, ami tud streamelni ftp-ről. A Plex meg egy böngészőből futtatott lejátszó, ami platformfüggetlen. A lényeg a HTML5-ös kompatibilis böngésző.

Márpedig így megy ez plex és felesleges plusz eszköz nélkül.
    Mezeitől annyiban tér el, hogy openwrt vagy tomato van rajta, primitívnek meg egyáltalán nem mondanám.

Ha csak a Plex miatt megy egy ilyen eszköz, akkor valóban tök felesleges, de gondolom, hogy aki ilyet használ, az vagy egy NAS-t, szervert vagy esetleg a saját PC-jét használja. Szerintem meg az openwrt/tomato féle mókölt routerek a körülményesek. No meg az, hogy egy mezei routerre bízni a torrent, ftp/samba/dlna kiszolgálást na azt nevezem én primitívnek. Biztos jó dolog olyankoknak, mint Te vagy, de ott se adatbiztonság, se erőforrás nem áll rendelkezésre, mivel a torrent a letöltő/feltöltő szálak miatt igencsak CPU igényes. No meg a meghibásodás ott magasabb, nem beszélve a routereken található USB 2.0-s sávszélesség korlátról. (Lehet, hogy van már USB3.0-s nem tudom). Én mikrotik-et használok routernek és egy Synology NAS-t.

Az ilyen routerre kötött HDD-s bohóxkidást meghagyom azoknak, aik arra gerjednek, hogy 5W fogyasztás mellett legyen neki egy mindenese.

Nem hit kérdése.
    Nem, hanem tapasztalaté. :D Ahhoz, hogy szaggatásmentes legyen neked a lejátszás, akkor a medialejátszó/tv/stb. közel kell lennie a wifi-hez, mert a távolsággal csökken a sebesség. Nem beszélve a válaszidőről. Tudom miről beszélek, mert az egész ház bekábelezése előtt így akartam megcsinálni, de beláttam, hogy körülményes. Ezért inkább kábeles megoldás van az egész házban, plusz a padláson egy erősebb wifi van, hogy a kertet és a lakást beszórja a böngészséshez elegendő jellel.

Egy szó és száz a vége:

Ezek szerint a DLNA/SAMBA a jobb a Plex féle megoldástól, ami szerited primitív, miszerint:

A Plexhez a következő kell:

- Plex szerver
    - HTML5 képes böngésző a lejátszáshoz vagy a keretprogram

A DLNA/SAMBA-hoz a következő kell:
    - Port nyitás
    - DLNA/FTP/SAMBA szerver
    - DLNA/SAMBA/FTP képes eszköz (hálózaton belül/kívül)
    - esetleges tűzfal konfiguráció (céges gépen)

Értem én, hogy szerinted a DLNA a jobb, de sokkal több mókolás kell egy ilyen futtatásához, mint a plex-hez. Sőt a plex sok egyéb más extra szolgáltatást is kínál, mint maga a lejátszás.

És ne haragudj, de egy családban ha valaki filmet akar nézni, akkor a plex-et elindítja és el tudja olvasni a tartalmat, sőt a trailert meg is tudja nézni. Mert a több 100 filmet senki sem fogja tudni, hogy pontosan mi is volt az.

• HaZse

őstag

válasz Zirowe #69 üzenetére

Mivel a plex is a forrás hálózat feltöltési sebességétől is függ, így ugyanaz a határa, mint az ftp elérésnek.

Nem teljesen. Mint a kolléga is írta a Plex egyik előnye, hogy képes online transzkódolni és így mindig az adott sávszélességre optimalizáltan lehet a tartalmakat fogyasztani.

Úgy mint a youtube. Ott is lehet felbontást/bitrátát állítani.

Valahogy az az érzésem, hogy egyátalán nem is akarod megérteni a Plex adta lehetőségeket.

A plex egyik lényege, hogy egy vadidegen gép előtt, amin van net, meg tudod nézni a saját filmjeidet mindenféle hókusz-pókusz és alkalmazások letöltése nélkül.

Mondok erre egy példát: Ismersőnek van egy céges notija telistele védelemmel. Progikat nem telepíthet rá, de viszont böngészhet rajta.

Na egy ilyen rendszeren is simán megy a Plex.

Meg majd inkább feltelepítesz egy xmbc-t (kodi) és ott meg beállítod az ftp elérést, hogy nézd a filmeket? Szerintem ez az időigényes és primitív.

Majd térjük vissza rá akkor, ha megoldották, hogy ez is menjen egy routerről, ne pedig nas vagy gépről.

Azon nem fogják megoldani, mert ahhoz erőforrás is kell. A másik, hogy ugye te sem gondoltad komolyan ezt a dolgot, hogy Te egy HDD-t egy mezei routerre teszel rá és úgy használod. Mert az a primitív.

Ui.: Plusz a wifi-s médialejátszásban sem hiszek.

• HaZse

őstag

válasz Zirowe #65 üzenetére

Azért ebbe belekötnék, ha szabad. :D

Azt aláírom, hogy FTP-n keresztül belépsz és streameled a tartalamt, de(!) ahhoz olyan sávszélesség kell mind a két oldalon is. Plusz neked külön port is kell az FTP-hez, meg portforwarding.

Ezzel szemben a Plexnél viszont semmi sem kell hozzá. Sőt ha bírja a szerver, akkor még egy szállodai wifi-vel is lehet filmet nézni egy nyaralás alatt, mikor rossz au idő.

(Tudom miről beszélek, mert tavalyelőtt a nejemmel így néztünk feilmet, mert elromlott az idő).

De elhiszem, hogy Neked könnyebb egy általad idegen és ismeretlen technológiáról annyit írnod, hogy elavult.

Ne is haragudj, de ez a sajnos a Te szűk látókörödet minősíti.

• HaZse

őstag

válasz Zirowe #60 üzenetére

Csak egy apró kérdés ehhez. a DLNA/SAMBA-t hogy viszed tovább egy másik városban/országban lévő eszközre?

Én használok SAMBA-t akarom mondani NFS-t, de nekem is jobban bejön a Plex adta pluszt szolgáltatás.

A szerver a dolgozó szobában van, míg a TV a nappaliban és arra a Plex átlöki az adatokat átkódolás nélkül.

És nem kell másokat "lenézni", mert a csicsásabb felület jobban jön be.

• HaZse

őstag

válasz kenand #50 üzenetére

Kár mondanod (írnod) neki. Ő azt hiszi, hogy ha minden utűn nagyobb szám áll, akkor csak az a jó.

De sajnos ezzel nemcsak ő van így, hanem mások is, mert nem képesek felfogni, hogy a SATA-2 sebességet egy HDD nem fogja teljesen kihajtani. Sőt még a sata1-et se lehet kihajtani, ami max. 150MB/sec.

De a marketing megteszi hatását.....

• HaZse

őstag

Vajon egy OPENELEC-el is menne? Gondolok itt a HDMI hangra és a hardveres gyorsítésra. Mert azért egy Zotac Atom ION2-es alaplappal simán ment a FullHD 5.1-es hanggal HDMI-n keresztül.

Nem hinném, hogy ezen a kütyün ez kifogna.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés