- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
Szintén hivatalos:
Ugyanekkor érkezik a Server 2012 R2 és a System Center frissítés is.Viszont ezek nem teljesen ingyenes frissítések, ha jól értettem, akkor csak a mennyiségi licensszel rendelkező ügyfleeknek lesz ingyenes.
A Server 2012 R2 ráadásul sokat drágul...
@ng0ofy: és hogy kerül a logba smiley?
-
nvyktor
aktív tag
2008-ból az alap verzió volt az SP1, mert az hamar jött a Vistához is.
A 2008 később jelent meg, mint ahogy a 2008 R2 is később jelent meg, mint a 7-es, és így tovább, bevett MS termékpozícionálás.Ettől még a kódbázisok így néztek ki:
XP ~ 2003 (R2 is)
Vista ~ 2008
7 ~ 2008 R2
8 ~ 2012
8.1 ~ 2012 R2 ??De szerintem ezt már túlragoztuk lényegi véleménykülönbség nélkül...
-
nvyktor
aktív tag
Nem éppen.
A Vista a Win Server 2008-cal volt közös kódbázison.
A 2003 Servernek sok köze nem volt hozzá, csak annyi, mint az XP-nek.@woland: azért az sem jelent sokat, hogy valami megjelenik az ad-ban.
Linuxot is simán bekonfigolok úgy, hogy megjelenjen az ad-ban, ettől még nem vezérelhető, és nem veszi figyelembe a policy-t. -
nvyktor
aktív tag
"az ok a hardver gyártók hanyagságán és bénázásán múlott főleg, arról meg nem a Microsoft tehet"
Ez nem igaz.
A 90-es évek végén, 2000-es évek elején látszó trendeknek megfelelően a MS azt hitte, hogy a Vista megjelenésekor lazán 5-6 GHz-es procik lesznek. Hozzáteszem, a legtöbb, témában elismert szakember véleménye is ez volt. Ehelyett megjelentek a többmagos CPU-k alacsony órajelen, és erre MS nem (sem) volt felkészülve.
Választhattak, hogy kiadják így, vagy kezdik elölről megint.
Kiadták, bízva a marketing gépezet erejében.Nem jött be, ennyi.
Szerk:
Újraolvastam a hsz-ed, leesett, hogy a driverekre gondolsz...
Ettől persze amit írtam az áll, de jogos, hogy a driver ellátottság a régi vacak cuccokhoz nem volt megfelelő.
A Vista megjelenésekor kapható nem noname gyártók termékeivel azért nemigen volt gond. -
nvyktor
aktív tag
Volt szó itt korábban a Win 8.1 vállalati felhasználásáról, illetve az újdonságok GPO-beli állítgatásáról.
Gondolom ez kell majd hozzá: [link]Szerver op.rdsz. esetén azért nem feltétlenül tetszik ez a fejlesztési tempó.
Most akkor háromnegyed évente húzzuk újra a szervereket is a legfrissebb verzióval, teszteljünk rá mindent újból?
Ez azért elég meredek lenne, anyagilag és munkaidő szempontból is...Hiszen a Win 8 fejlesztése nem áll meg, azt ígérik, hogy a 8.1 után is tartják a gyorsabb kiadási ütemet, tehát várható jövőre a 8.2 (vagy aminek hívni fogják).
-
nvyktor
aktív tag
Hát nem volt épp olcsó...
Bőven 100 fő alatt vagyunk.
Szerencsére a vezetés kellően paranoiás ahhoz, hogy odafigyeljen a biztonságra, illetve hagyja a hozzáértőket odafigyelni rá.@pzstm: ok.
De a "nyilván a legújabb szerver kell hozzá" eléggé homályos.
Ne érts félre, nem tőled várom a választ, de nem lenne hátrány, ha a MS erről is kommunikálna valamit.Illetve nekem nagyon fájó volt, hogy a W8-ban nem tudtam felvenni a céges postafiókot.
Minden más szoftverünket teszteltem rajta sikeresen (kivéve DLP), de ez nem ment.
Jó, persze ott az Outlook, de pont az lenne a natív alkalmazás lényege, hogy ne külön programot indítsak.Arról esetleg található infó, hogy asztali értesítést meg fog tudni jeleníteni?
Vagy a modern Office tud majd ilyet? -
nvyktor
aktív tag
"cégesnél skydrive letilt": GPO-ból lehet?
"mail appba meg az excahnge fiókot...": nyilván itt nem csak exchange-ről kéne beszéljünk. POP, IMAP megoldott már? Lehet felvenni bele nem Outlook.com-os fiókot? És persze a GPO...Az egyéb említett újdonságok vezérelhetőek GPO-ból? Vagy ehhez mejd vegyük meg a Windows Server 2012.1-et?
Ne érts félre, nem vagyok W8.1 ellen, sőt, de nem látom a céges bevezetés biztonságos, és üzemeltetési szempontból munkaidő kímélő mikéntjét.
@woland_y2k: EZ, amit linkeltél azért elég gáz. BYOD a legnagyobb biztonsági rés a pendrive óta, mégis az ún. "enterprise" fejlesztések kb. 50%-át teszi ki.
@Xpod: pont ezért vezettünk be DLP-t...
Kár, hogy még nem támogatja a Symantec a Win 8-at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest