- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Azt nem tudom, hogy az ujac hogy működik pontosan, de a Linuxos rész amit írsz, marhára sántít.
ubuntu meg egy külön állatfaj. Ott is hasonló az elrendezés, mint a többi linuxban, csak a sudóval megbolondították. Bizonyos értelemben csökkent, bizonyos értelemben meg nőtt a biztonság. Például nem tudsz teljes root joggal belépkedni.
De mezei user is adhat root jogot bárminek.
Ez meg arra jó, hogy leszoktassák az újoncot a rootként belépésről. Még mielőtt rászoktak volna. Fedorában ez egyszerűbb, ott simán nem enged be a gdm.
A kapitánnyal meg nyűzzük a Linuxát egy ideje.Ha már biztonságnál járunk! Ha már van a vistában egy biztonsági réteg, azt miért kell következetesen kikapcsolni? Ezt ugyanúgy nem értem, mint amikor valaki a SELinuxot kapcsolja ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez így van, persze. Szépen elbeszéltünk egymás mellett. Főleg h. aktívan használok Uborkát is.
Csak nem írtam le mindent, de tény, hogy az uac megalkotásában szerepet játszott az enter püffölésének leszoktatása is.
A gond az, hogy Vistáig kellett várnii, mire odafigyeltek erre. A probléma meg ott van, hogy tudom mit futtatok a gépen, azt is, hogy mit fog csinálni, ennélfogva nem kívánom uac-t használni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott van pl. a UAC. Nem tagadottan azért került be, hogy leszoktassa az embereket a tovább gomb folytonos nyomogatásáról, amire az előző windowsok alatt rászokott. Én spec nem érzem szükségét ennek a saját vonatkozásomnak.
Meg engedjem meg xy programnak, hogy fusson / ne fusson. Érdekes mód linux alatt valahogy meg tudták oldani, hogy csak az fusson, amit felhasználó elindít, ott nincs szükség ilyen csoda uac funkciókra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Borderlands 4
- Linux kezdőknek
- BMW topik
- Hegesztés topic
- sziku69: Szólánc.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest