- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
amugy en mar a windows 2000 -tol kezdodoen letiltottam a lapozofajlt, idegesitett a tudat hogy belassul
Az jobb, ha egy szempillantással eltűnik előled a program a képernyőn és felugrik helyette a hibaüzenet, hogy elfogyott a RAM, mint ha csak látványosan lelassul (és esetleg van időd menteni az aktuális munkát, majd talán rájönni, hogy nincs elég RAM mindenre, amit csinálsz és bezárni valamit a háttérben)?
Maga a lapozófile megléte szerintem nem lassít semmit, főleg nem az utóbbi pár Windows verzióval. Ellenben jó indikátor ránézni néha a méretére, mert ha rendszeresen hízik a kezdeti és visszavágott méretéhez képest, az azt jelenti, hogy talán hasznos lenne nővelni a fizikai RAM méretét. Ugyanakkor, ha pl. csak 1-2Gb közt mozog a mérete mondjuj 8Gb fizikai RAM mellett, akkor szerintem nincs is gond, pont ideális (épp elég a 8Gb arra, amire kell, a háttérfolyamatok pedig időnként kikényszerülnek a lapozófile-ba, de ez általában észrevétlen, de kényelmesebb, mint kézileg bezárni mindent, majd újraindítani, mielőtt futtatsz valamit [pl. mindig észben tartani, hogy szétnézz a háttérben is, mielőtt megnyomod a compile, stb gombot abban a programban, amit futtatsz - ez szerintem kényelmetlen és több a hibalehetőség]).
Nekem inkább ez a zram szerű megoldás nem tetszik. Szerintem inkább lapozzon ki valami háttérfolyamatot az SSD-re, mint hogy nekiálljon ki-be-ki-... tömöríteni a memóriát. A lapozás ideális esetben észrevétlen (kilapoz egy aktuálisan inaktív programot, majd visszatölti, mikor felszabadul némi RAM a vélhetően ritka szélsőséges terhelések után), minimális CPU használattal jár, a tömörítés viszont igényli a CPU teljesítményt, méghozzá épp akkor, mikor vélhetően a memórizabáló programnak is szüksége lenne a CPU-ra (nem szórakozásból tömi meg a RAM-ot, hanem csinál valamit).
-
Ja, ha 4GB + 1 hely van benne, de ha a 2x2-t kell cserélni
De láttam már olyat is, hogy 2+1 volt benne... Újként eladott HP gépben. Meg a 7000 az valahol igaz, de sok boltban drágábban kapod.
Winyó : Csak akkor meg nincs tárhelye. Tehát valahova a winyót is tenni kell, illetve mPCIE SSD (ami sokkal értelmesebb) az nem minden gépben megy. Meg aztán a boltok kiszámlázzák azt is, amit dolgoztak vele, stb.
"hozzatennem hogy a windoz (ha dobozos lenne akkor 34e lenne) koltseget bezzeg kepesek kikohogni"
Én úgy tapasztaltam, hogy azt sem, illetve ha igen, csak azért, mert esetleg nem tudják, hogy azt is veszik. De inkább azt köhögje ki, mert akkor legalább nem jön utána, hogy tegyél fel neki kalóz windózt.Amúgy windóz indulással az a legjobb, hogy ugye bejött a 7-8 -tól kezdve hogy minél gyorsabban induljon.
Mi történik? Minél gyorsabban bedobja az asztalt, aztán 10 perccel később is világít a HDD LED, mert futnak a háttérben még folyamatok erősen -
-
törölt tag
Rosszul emlékszel. Aligha állíthatod, hogy 6-8 éve alapfelszereltség lett volna akár csak a 4 GB RAM. Hiszen a 64 bites rendszer sem volt még általánosan használt.
Microsoft: Nearly Half of Windows 7 installations are 64 bit
Windowsnál abszolút felesleges lett volna 4 GB RAM-ot rakni 32 bites rendszer alá, főleg, ha egy izmosabb VGA is került a gépbe. Tele volt a net „4 GB-m van, miért csak 2,5-et lát a Windows” típusú kérdésekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest