- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PandaMonium #61 üzenetére
Ezt az ábrád kidobhatod, régi már.
Ránéztem az utolsó két oszlopra, elég is ennyi. Nagyon átrendeződtek már a forrásigények. Gondolom azzal is összefüggésbe lehet, amit Frawly kolléga említ a memória minimumáról. Asztali Linuxnál 4GB alatt már nehéz a helyzet. Ha a hivatalos Lubuntu oldal azt írja, hogy nem ligthos gépekre szánja az új DE-t, akkor én hajlamos vagyok elhinni nekik. Ez a GTK - Qt párharc is elég kétélű, pédául a KDE lassan XFCE szintű memóriával indul, de nekem ez mindig nyögvenyelőnek tűnik, nem igazi egy hypercsili DE-t aligevővé tenni, valami biztosan meg fogja szenvedni. Ott a Forma1 példának. Menjen 300-zal, de nyenyec motort rakunk bele...
Az ábrádhoz épp tegnapról.....,de ez az írás még téged igazol amúgy.
-
válasz
PandaMonium #32 üzenetére
Gyenge hardverhez egyébként inkább LXQt-t javasolnék ha már Linux, pont erre lett kitalálva.
Nem teljesen. Eddig az LXDE volt az Ubuntu ágon a lightos DE, de már a 18.10-től LXQT-re váltottak és írják is, hogy már ezzel nem az old computer kategória a fő célterület.
simonzéJó ez az írás, nekem tetszik, amiben desktop Linuxot mutatnak be napi használatra!
De azóta találtam még egy disztrót, ami a Xubuntuhoz hasonlóan kiváló élményt ad (sőt!): a Linux Mint XFCE 64 bites változatát. Mindenkinek ajánlom őt is.
(ezen jót mosolyogtam magamban, de nem azért, mert nem így van)Valaki javasolta, hogy azonos meghajtón kéne tesztelni a két oprendszert, de szerintem nincs sok jelentősége, ezek az eMMC-k kb azonos sebességgel futtatják a rendszert, mint a SATA-s SSD-k vagy lassabban jóval! Így aztán csak nagyobb különbség jönne ki a Linux javára, szóval kár ezt a vonalat erőltetni.
Nekem használt üzletik jönnek be egyébként, itthoni használatra ez a tökéletes, ha viszem magammal, akkor nem használom folyamatosan, de legalább nem kell rá vigyáznom. MIL szabvány a kedvencem. Win sosem futott még a HP8570p-n, ill. a meghajtón, ami benne van.
(#45) Duliee
Pesten sem f*sza minden!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest