- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
awakening87
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem az xTAB-100s összes elérhető cuccát a Dropboxra: [link]
Törölni egyhamar nem fogom
A honlapjukon mintha teljesen elfeledkeztek volna erről az eszközről... -
awakening87
aktív tag
válasz
awakening87 #1186 üzenetére
Lejárt az előző link, most itt van egy újabb: [link]
Minden más változatlan. -
awakening87
aktív tag
válasz
macilaci78 #1185 üzenetére
- Mivel megint lejárt a zippyshare-es xTAB-100S telepítőcsomagos link, most felraktam újra:
xtab100s_minden.zip (172.9 MB) - [link]
a fájl SHA1-es ellenőrző összege, ha ellenőrizni szeretnétek: 29be8b006fea56a5a670d5e93a505bdca8e7f54e
Letöltöd, majd kicsomagolod. Van benne mindenféle, a gyári és a kelzsoca-féle custom rom is. Gyakorlatilag minden (root, patch csomag, stb.), amit annak idején megosztottatok velünk.- Elolvasod az 1. hozzászólást, ott le van írva a telepítés mikéntje:
1. hozzászólás
itt is az "xTAB-100s gyári szoftver -> Gyári, módosítatlan szoftver -> Telepítés menete" című részt nézd.
A leírásban van egy ilyen mondat: "A letöltött fájlt csomagoljátok ki (5 fájl) egy üres SD kártya gyökerébe:"Itt a "letöltött fájl" az én csomagomban a következő fájlt jelenti:
Wayteq xTAB-100s cuccok\Gyári ROM\xtab_100s_v1.zipEgy nagyon fontos dolog maradt ki:
ki kell venni az SD kártyát, miután végzett a telepítéssel, különben a következő indulásnál ismét bejön a recovery és a telepítés újra fog kezdődni... -
awakening87
aktív tag
válasz
macilaci78 #1183 üzenetére
Üdv!
A tabletet a gépeddel USB-re rákötve adb-n keresztül be kellene nézni indulás közben az eszközre (adb shell, aztán a shellbe beírod, hogy logcat; vagy csak simán adb logcat), logcat és dmesg parancsokat kiadni, hogy hol akad el. Nekem annak idején a /system és a /data ment tönkre, gyári reset nem oldotta meg, ugyanígy a logónál pörgött. Az adb segítségével benéztem a kernel (dmesg) és az Android naplóba (logcat), ahol valami ubifs és yaffs fájlrendszer hibákat láttam. Először azt hittem, hogy a flash memóriának lett vége, de szerencsére nem így volt. A gyári vagy a kelzsoca-féle rendszert újra feltettem a tabletre, majd nyomtam egy gyári reset-et és meg is javult.
Valószínűleg neked is megsérült a rendszer és/vagy az adat partíciód (/system illetve /data) és ezért fagy be induláskor. Próbáld meg feltenni a gyári vagy a kelzsoca-féle rendszert.Erről jut eszembe, hogy régen csináltam egy zip-et, amelyet "feltéve" a recovery-ből elindult az adb szerver, majd rá lehetett csatlakozni a gépről, ugyanis a hibakereső mód emlékeim szerint gyárilag ki van kapcsolva rendszertöltés közben + utána is.
-
-
awakening87
aktív tag
Igen és igen.
Launchert úgy cserélünk, hogy a telepítő zipben kicseréljük a launcher apk-ját a kívántra a system/app könyvtár alatt. Ha ez a launcher függvénykönyvtárakat is használ (*.so), akkor a megfelelő so fájlokat a system/lib alá kell berakni. Majd újra kell csomagolni a zip-et és végül újra alá kell írni, hogy a recovery is rendben megegye.
Gondolom a képernyő beállítás alatt a dpi-t érted. Vagy átírod a build.prop fájlt vagy felteszed mondjuk a texdroider-dpi -t a Playből, root kell hozzá. -
awakening87
aktív tag
Szia,
a rendszeralkalmazások a /system/app alatt foglalnak helyet.
Ennek a könyvtárnak a tartalmát kell módosítani.
De mielőtt módosíthatnád, írható-olvashatóra kell felcsatolni, mivel alaphelyzetben írásvédett.
mondjuk ezzel a parancssal:
busybox mount -o remount,rw /system vagy használod a mount r/w nevű alkalmazást
Amíg van a /system-en hely, addig bármilyen alkalmazást felpakolhatsz oda,
amelyik viszont függvénykönyvtárat használ (.so fájlok), azoknál a .so fájlokat a /system/lib alá kell felmásolni, különben nem fognak működni.
Javaslom még a Link2SD-t is, amivel könnyen ki tudod fagyasztani az adott alkalmazást, vagy akár integrálhatod az adott alkalmazás frissítéseit is a /system alá. -
awakening87
aktív tag
Sziasztok, feltettem ide az első hozzászólásban levő cuccokat, [link]
-
awakening87
aktív tag
válasz
macilaci78 #1141 üzenetére
Valóban
a másik telefonnal kevertem, ott le a recovery és fel a ramdump mód.
Nem véletlenül írtam az 1. hozzászólást.
Ha pedig már van recovery, akkor az én hackelt adb-s változatommal részletesebben meg lehet nézni (flashelés nélkül), hogy mi történt a vassal. -
awakening87
aktív tag
válasz
bokaszalag #1138 üzenetére
Szia, a recovery mód bejön? (Azt hiszem hangerő le+bekapcsolás gomb, de nézd meg az 1. hozzászólást)
Ha bejön és nincs rajta fontos adat, akkor próbáld meg a gyári reset-et.
A gyári meg a Kelzsoca-féle is megvan, fel tudom rakni, ha kell. -
awakening87
aktív tag
válasz
Csalaba #1120 üzenetére
Szia!
Bejön a recovery mód? (hangerő le+bekapcs.)
Ha igen, ott válaszd a wipe data/factory reset-et.
Viszont így az appok, stb-k törlődnek
A wipe média partition esetében pedig a ~2GB-s FAT partíció is üres lesz.
A helyedben benéznék adb-n keresztül, hogy mi történik odabent. (logcat és dmesg parancsok)Azért nem indult el, mert az 5 fájl közül az egyik mondja meg, hogy mit töltsön be, ezáltal működik a szoftverfrissítés.
-
awakening87
aktív tag
válasz
lakatoslacy #1118 üzenetére
Szia!
Igen, itt van: [link] -
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1112 üzenetére
Passz, a módosított rendszerimage-mmel többet tudhatnál meg az xtab állapotáról (dmesg kernel napló, logcat Android napló), de ezt csak estefelé tudom feltenni.
Az 5 fájlossal végigment a telepítés? Formázz le mindent, wipe data/factory reset, wipe cache partition, wipe media partition (ezt csak akkor, ha semmi fontos nincs a ~2GB-s meghajtóján)
Szerintem ez még nem szerviz. -
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
válasz
awakening87 #1108 üzenetére
Az is lehet, hogy a /cache-sel van valami, általában onnan települnek a dolgok. Ha nincs rajta semmi, recoveryben wipe media meg wipe cache partition.
Plusz ha felment rá a rendszer, sd nélkül indítsd, lehet, hogy ez kavar be! -
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1104 üzenetére
Az azt jelenti, hogy hiányos a rendszered vagy sérült.
Ami az adb-t illeti, találtam egyet, viszont nem rootként fut, hanem shell userként, a su-t még nem sikerült belevarázsolnom (segfault + hiányzó library-k), de hamarosan felrakom, aztán kipróbálhatod. Szinte semmi komolyat nem tudsz így csinálni, de pl. a dmesg az megy. Van még egy módosított recovery+sima rendszer image-em, amely rootként futtatja az adb-t és ténylegesen el is indítja, mert gyárilag le van tiltva vagy nincs root. Ki kell másolni az sd kártya gyökerébe, majd recovery módban kell indítani a rendszert. Az utóbbi most nincs nálam.
Vagy...
csinálok egy olyan recovery-s zip-et, ami egy olyan build.prop-t tesz fel, ami engedi a root adb-t. ehhez meg a kelzsocának kell fent lennie, mivel nekem is az van. -
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1101 üzenetére
De közben már tölt be a rendszer, igaz? Van körbemenő fehér színű töltésjelző?
Az a baj, hogy nem emlékszem, hogy megy-e az alap rendszerrel az adb.
Azóta sokat varázsoltam vele.
A permission denied üzenet már az eszköztől jön, valószínűleg a shell nevű felhasználónak nincs joga futtatni, vagy más hiba van.
Még régebben csináltam egy gyári recovery-ben "telepíthető" zip-et, amely elindít egy root jogosultságú adb-t az eszközön.
Amint megtaláltam, szólok.Lehet, hogy lemerült, passzolom. Mikor sötétül el, amikor rámész valamire vagy egyből?
-
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1097 üzenetére
Mintha mind a gyári, mint a kelzsoca-féle a helyes kulccsal lenne aláírva. (Különben nem eszi meg a gyári recovery)
Sokat segítene, ha rákötnéd usb-n egy adb-s gépre és ott kiadnád az adb logcat parancsot.
Simán lehet, hogy a /data-val nem tud mit kezdeni, mert megsérült stb.
Ha nincs rajta fontos adat, a recovery-ben megvolt már a factory reset? -
awakening87
aktív tag
Szia!
Ilyen hiba még nem volt vele, viszont hasonló már igen.
Többé nem töltött be a rendszer és usb-n adb kapcsolaton keresztül lekértem a dmesg (kernel napló) tartalmát
amelyben láttam, hogy nem tudja felcsatolni a /data-t, valami checkpoint failed-et dobott.
Elvileg a flash memóriával volt valami gond, recovery módban a wipe data/factory reset menüpont segített.
Cserébe mindent újratelepíthettemMindenesetre ijesztően hatott, mert eddig nem írogattam túl sokat az eszközre.
Ha hozzáférsz a konzolhoz (SSHDroid, Rooted SCP/SFTP Server, Terminal Emulator stb.), akkor nézd meg a df és a dmesg parancs kimeneteit.
Most vagy ténylegesen betelt a /data és ezért nem telepíthetsz rá semmit, vagy más hiba lesz. -
awakening87
aktív tag
válasz
rodeo74 #1064 üzenetére
Nem régen jöttem rá, hogy a Mali 400-as grafikus processzornak nincsen saját memóriája, ezért kénytelen a rendszermemóriát használni, abból is ~128 megabájtot.
Ezért látunk ennyivel kevesebb maximum elérhető memóriát.
Még több érdekességet láthattok a boot folyamatról, ha egy root terminálba beírjátok:
dmesg -
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1086 üzenetére
Szívesen,
azóta kipróbáltam az adb-t és csak a rendszer bebootolt állapotában működik, sajnos a recoveryben le van tiltva... talán egy másik recovery-vel kellene megpróbálni, ami (még) nincs erre a készülékre, vagy a meglévőt kellene módosítani (szerintem a ramdisk-ben van valahol tárolva, hogy van-e adb lehetőség vagy nincs).Viszont a /proc/mtd fájl tartalmazza, hogy a flash chip hogyan van partícionálva.
Kiíratása root-ként:
cat /proc/mtd
Ez alapján megtaláltam az indítólogót és egy aml_logo névre hallgató képet.
a /dev/mtd/mtd2-ből kiszedett kép (logo): [link]
a /dev/mtd/mtd3-ból kiszedett kép (aml_logo): [link]ami biztos, hogy a@9 = AMLogic vagy Cortex A9 vagy a kettő együtt
Jó lenne megtudni, hogy pontosan milyen chipset van a készülékben, illetve hogyan kell indítani a gépet, hogy az aml_logo jelenjen meg és hogy az az üzemmód mire szolgál.
Esetleg ez majd segíthet nekünk a további ügyeskedésben. -
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1084 üzenetére
Maxthon böngésző:
Megnéztem az tableten, engem is fekete képernyő fogad a beállításoknál.
Telefonon jól működik (szintén 2.3-as rendszer), szerintem az 1024x768-as felbontás nincs lekezelve, vagy más hiba van. (logcat-et nem néztem, csak tippelek, a logcat lehet, hogy többet segítene)Mentés/visszaállítás:
Ha elég csak az alkalmazásokat menteni, arra ott van a Titanium Backup, aminek az ingyenes változata is működik, root kell hozzá.
Különben
A hard resetnél (ha a recovery-s factory wipe-ra gondolsz) csak a /data törlődik, szóval elég lementeni a /data tartalmát.
Ami ezután jön, az még csak ötletelgetés, de maga a tar parancs megfelelően használva működik, teszteld egy /data-n kívüli könyvtáron.Mentés:
#ha nincs felcsatolva az sd kártya, vagy ahova mentesz, fel kell csatolni a mount paranccsal:
#csatolási ponthoz 1 (hogy tudj írni a /-be)
mount -o remount,rw /
#csatolási ponthoz 2 (létrehozzuk a csatolási pontot)
mkdir -p /ahova_mentesz
#csatolási ponthoz 2b (visszatesszük a /-t csak olvashatóra)
mount -o remount,ro /
#csatolási ponthoz 3 (tényleges csatolás)
mount -t fájlrendszer /dev/valami /ahova_mentesz -o rw,egyéb_beállítások
#ha nem létezik a mentés könyvtára, létrehozzuk
mkdir -p /ahova_mentesz/mentesek
#bemegyünk a /data-ba vagy abba a könyvtárba, amit mentünk
cd /data
#az aktuális könyvtár rekurzív tömörítése
tar cvvf /ahova_mentesz/mentesek/xtab-data.tar ./*
vagy gzip tömörítést használva (lassabb):
#az aktuális könyvtár rekurzív tömörítése gzip-pel
tar cvzf /ahova_mentesz/mentesek/xtab-data.tar.gz ./*
#mentő eszköz lecsatolása
umount /ahova_menteszVisszaállítás: (pl. a /data-t)
#1. csatold fel azt az eszközt, ahol a mentések vannak
#2. elvileg mindent törölni kellene a /data-ban, vagy nyomj factory reset-et
#kitömörítés a /data-ba
tar xvvf /ahova_mentesz/xtab-data.tar -C /data
vagy ha gzip tömörítést használtál:
tar xvzf /ahova_mentesz/xtab-data.tar.gz -C /dataahol
- /dev/valami annak az eszköznek az elérése, ahol a mentések lesznek
- fájlrendszer annak az eszköznek a fájlrendszere, ahol a mentések lesznek
- /ahova_mentesz a mentő eszköz csatolási pontja
- /ahova_mentesz/mentesek a mentés helye
- xtab-data.tar(.gz) maga a mentés fájlneve.A mentést/visszatöltést célszerű lenne a recoveryből végezni adb-n keresztül, mert olyankor nem fut a rendszer és semmi sem zavarja a mentést/visszatöltést.
Elvileg recovery módban van usb-n keresztül adb kapcsolat, ezáltal root konzol is, még ki kell próbálnom. Jelzek, ha működik és van rendes módszer a mentésre/visszatöltésre.A /system is lementhető ugyanígy a tar-ral, csak az már egy másik kérdés, hogyan töltsük vissza.
A legcélszerűbb megoldás, ha a telepítő .zip-et lemásolod és abba teszed bele a bővítéseket.Egyéb észrevételek:
A tablet ezeket a fájlrendszereket használja (a mount parancs kimenete alapján)
/system = ubifs
/cache = yaffs2
/data = yaffs2
/mnt/flash (belső tárhely, a recovery alatt media partition a neve) = vfat (ismertebb nevén FAT16/FAT32)
/mnt/sdcard = vfat -
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
100s_custom_soft_button_update.zip: [link]
-
awakening87
aktív tag
nyissatok egy terminált és írjátok bele: free
láthatjátok, hogy a rendszer mennyit használ cache-elésre, ami igazából szintén szabad memória, mivel bármikor felszabadítható -
awakening87
aktív tag
válasz
rodeo74 #1051 üzenetére
A jelenlegi /system/build.prop állományodat fel tudod tenni?
Nálam a Kelzsoca-féle romnál ezeket írja ki:
Modellszám
xTAB-100sAndroid verziója
2.3.4Alapsáv verziója
IsmeretlenKernel verziója
2.6.34
tk@wayteq#117Build-szám
WayteQ_xTAB_100sSerial number
nullbuild.prop-ból még néhány adat:
ro.build.id=MID.eng.ethan@WayteQ.20120307.231122
ro.build.display.id=WayteQ_xTAB_100s
ro.build.version.incremental=eng.ethan.20120307.230340
ro.build.version.sdk=10
ro.build.version.codename=REL
ro.build.version.release=2.3.4
ro.build.date=2012年 03月 07日 星期三 23:11:23 CST
ro.build.date.utc=1331133083 -
awakening87
aktív tag
válasz
rodeo74 #1049 üzenetére
ha korábban TÉNYLEG felment ez a rom, de csak most nem akar valamiért települni
akkor:
csinálj mentést az eredeti zipről,
a zipben keresd meg az updater-scriptet,
általában a firmware.zip\META-INF\com\google\android\ útvonal alatt lesz.
csomagold ki valahova ezt az egy fájlt,
nyisd meg pl. notepad++-szal, hogy a Unix-os sorvégződés megmaradjon
keresd meg benne az assert-es sort, és tegyél annak a sornak az elejére egy kettőskeresztet, ez jelenti a kommentet. így a telepítő szoftver nem fogja feldolgozni és nem hasal majd el a dátumellenőrzésen.
majd mentsd el és csomagold vissza az eredeti helyére, felülírva a zip-ben a régit,
majd újra másold rá az sd kártyára és próbálkozz a telepítéssel.
sok szerencsét! -
awakening87
aktív tag
válasz
rodeo74 #1043 üzenetére
ez valami dátum/verzió probléma lesz
az aktuális firmware build dátuma kisebb, mint az ottani érték (gondolom UNIX idő szerint van az érték)vagyis nem tehetsz fel az aktuálisnál régebbi verziót?!
elvileg ha az update-scriptet a zip-ben kicseréled egy olyan változatra, ahol ezt az assert-es sort kikommentezed, akkor lehet, hogy felmenne.
de ezekkel csak óvatosan, mert nem véletlenül vannak benne ilyen assert-es sorokha minden igaz assert = valaminek kötelező így meg így lennie, különben hibát dob
-
awakening87
aktív tag
válasz
samael81 #1033 üzenetére
huh, jó kérdés!
lehet, hogy az aksival történt valami.. vagy a töltőddel.
de eddig még nem nagyon láttam olyan Androidos eszközt, amelyik rendesen jelezte volna ki a töltöttséget.
Ez a hiba eddig mindenhol jelentkezett: feltöltöm "100%-ra", majd kihúzom a töltőt, elkezdem használni,
vagy egyszerűen csak újraindítom, azonnal visszaugrik 71% körülire, majd ismét töltve és használva/újraindítva már nem 71%-ra ugrik le, hanem 93-97%-ra. -
awakening87
aktív tag
a hőmérséklete szerintem olyan, mint lenni szokott
JIT, jó hogy megemlítetted, szerintem ki van kapcsolva
egy kicsit utánanéztem: [link]
a szükséges fájlok benne vannak a romban, szóval csak át kell írni a prop fájlt. -
awakening87
aktív tag
válasz
bull84ghia #1023 üzenetére
Ezeket a változtatásokat tartalmazza: [link]
A legjobb launcher erre az xTAB-ra szerintem a GO Launcher EX, úgy néz ki, hogy rendesen megírták benne a hardveres grafikus gyorsítást, mert folyamatos és villámgyors. A kiegészítőit ugyan nem engedi letölteni Play-kompatibilitási hiba miatt, de egy másik telefonnal letöltve, majd onnan kinyerve a telepítőket, felrakható gond nélkül.
Ha átírom a build.prop-ban a gyártót és a modellt, akkor ezzel meg tudom kavarni az áruházat, hogy bármilyen alkalmazás felmenjen rá? -
awakening87
aktív tag
válasz
bull84ghia #1020 üzenetére
A Kelzsoca-féle custom rom-ot.
-
awakening87
aktív tag
válasz
bferenc #1018 üzenetére
Játszottam vele egy keveset, nem írtam felül az eredeti build.prop-ot, csak átmásoltam néhány beállítást.
Pl. a Dalvik VM mérete 64 megabájt lett és a hardveres grafikus gyorsítást állítólagos bekapcsoltam (debug.sf.hw 1-re állítása meg azok az egl-es sorok).
Egy kicsit mintha javulna a grafika folyamatossága, ez főleg a kisebb animációknál, animációs átmeneteknél.vehető észre. Egy Angry Birds-öt azért még megnéznék rajta.
A Holo Launcher-t használom, nem nagyon látom, hogy gyorsulna a lapok közti görgetés.
Meg a görgetésnél: a Beállítások vagy a Fájlböngésző alkalmazás néha akadozik (de lehet, hogy kevés a framebuffer(?) mérete és ezért akad be vagy az adott alkalmazás egyáltalán nem kezeli a hardveres grafikus gyorsítást), a gyári böngészőben még mindig érezhetően akad a görgetésnél, nagyításnál; a Mozilla Firefox egyik bétaváltozatával (17.0) sokkal gördülékenyebb minden.
Esetleg még köze lehet a processzor sebességállításhoz.Gyári CPU beállítások
Max. órajel: 1,0 GHz
Min. órajel: 200 MHz
CPU governor: ondemandHa az ondemand-ról áttesszük pl. userspace-re vagy performance-re (elvileg ez végig a megadott max. órajelen járatja a gépet, a userspace nem tudom hogyan működik), akkor még inkább javul a reagálási idő. Play Store-ban: No-Frills CPU
Cserébe az aksi gyorsabban fog merülni. Kézi állítgatáshoz javaslom a /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq könyvtár felfedezését. Az állományok itt olyanok, akárcsak a /proc alatt, ha felülírjük valamelyik állomány tartalmát, akkor a kernelben valamilyen beállítás azonnal megváltozik, pl. CPU maximális frekvenciája, ütemező stb.Nagy kár, hogy nincsen kernel forráskód, legalább bővíteni lehetne a lehetséges frekvenciákat 200 MHz és 1 GHz között, hogy ne csak e kettő érték között ugráljon. Szerintem ezért is akadozik, amikor hirtelen megterheljük valamivel a gépet.
Egy másik rom beállításai között találtam ezeket, elvileg android specifikus beállítások, nem csak telefonra:
dalvik.vm.dexopt-flags=m=y
dalvik.vm.execution-mode=int:jit
dalvik.vm.dexopt-data-only=1
dalvik.vm.verify_bytecode=false
dalvik.vm.checkjni=0
Fogalmam sincs, hogy milyen hatással van a Dalvik-ra, még nem ismerem eléggé a rendszert.Ezeket is érdemes kipróbálni:
Some universal Build.Prop Tweaks
Build.prop ModificationsA debug.composition.type sorral meg óvatosan, mert ha rosszul töltöd ki, hibás lesz a megjelenítés, és csak a képernyő elfordításánál látod, hogy mi volt a képernyőn, mielőtt elforgattad volna.
telefonon játszottam el, szerencsére a képernyő ide-oda forgatásával, meg jó pár vakon érintgetésekkel sikerült bekapcsolni a wifit és az sshdroid szervert, így mindent vissza tudtam csinálni -
awakening87
aktív tag
válasz
samael81 #1006 üzenetére
Köszönöm, igen, átvettem belőle ezt-azt, főleg a hardveres gyorsítás engedélyezésére vonatkozó bejegyzéseket.
A dalvik VM méretét már korábban átírtam 64MB-ra.
Majd beszámolok, hogy milyen változások vannak. Mostanában egy kicsit ritkábban nyüstöltem a szerkezetet.
Kellene valami kis egyszerű benchmark program, ami teszteli a grafikus felület megjelenítésének a sebességét. Meg persze jó lenne tudni, hogy pl. a gyári böngésző használja-e a hardveres gyorsítást, meg melyik az a launcher, ami szintén kezeli ezt. -
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
Persze, feltettem ide: http://www.4shared.com/android/zAJpoU_Y/comvibervoip-1.html
viszont ezt aktiválni kell, úgy, hogy a telefonszámodra küldenek egy számsort, amit majd be kell írni. Szóval ha van Androidos telefonod, akkor először oda tedd fel, majd az aktivált változatot mentsd le Titaniummal és azt a mentést tedd rá a tabletre. -
awakening87
aktív tag
Értem.
Arra gondoltam, amit a 973-as számú hozzászólásomnál leírtam:
visszatenni/működésre bírni az Android saját Contacts nevű alkalmazását, hogy a Viber-ben látszódjanak a nevek, ne csak a telefonszámok. -
awakening87
aktív tag
addig marad a következő (természetesen root kell a Titanium Backup-hoz)
- olyan eszközre telepíted a programot, amivel kompatíbilis
- átmásolod az apk fájlt vagy a Titanium Backup-os mentést a tabletre
- telepíted az apk-t vagy visszatöltöd a Titanium Backup-os mentéstés az is vicc, hogy az érintője néha kétszer érzékeli az érintést.. ilyen árért többet várna el az ember
létezik, hogy a képernyővédő fólia miatt van? ha igen, akkor nem szóltam
ti mivel használjátok?A Névjegyes trükközéshez milyen ötleteitek vannak?
-
awakening87
aktív tag
válasz
samael81 #985 üzenetére
Nálam így néz ki, amikor működik:
http://pastebin.com/MGPuCSPL (a link egy hónapig él)Igen, jó lenne, eddig minden jel erre mutat.
-
awakening87
aktív tag
válasz
samael81 #977 üzenetére
Ez nem hangzik valami jól. Látom mással sem megy. Melyik szoftver van rajta?
Próbáld meg azt, hogy a terminálban (ha nincs fent, tedd fel a Terminal Emulator alkalmazást), ott kiadod a dmesg >/sdcard/dmesglog.txt parancsot. (nem kell hozzá root)
Vagy egyszerűen csak nézd meg a dmesg parancs kimenetét, hogy mi történik.
Hogy egyáltalán dolgozik-e az usb vezérlő.
Aztán ezt a naplófájlt töltsd fel nekünk valahova. Az SD kártyát USB-n keresztül remélhetőleg el tudod érni.
De ha nem, akkor Google Play-ből tedd fel az SSHDroid alkalmazást, aztán hálózaton keresztül elérheted a tartalmát SFTP/SCP protokollon keresztül, például Windows alatt a WinSCP-vel.Ha nem látsz aktivitást, akkor esetleg az OTG kábel rossz. A géppel rendesen össze tudod kötni a tabletet?
-
awakening87
aktív tag
válasz
samael81 #974 üzenetére
Szia!
Más eszköz működik rajta?
Milyen pendrive ez? Másik nem OTG-s eszközön működik? Milyen fájlrendszer van rajta?
USB hub-on keresztül csatlakozol?Nekem az OTG kábelen keresztül az USB hubra kötött eszközöket nem ismeri fel, csak külön-külön.
Pedig jó lenne, mert így müködhetne a egér+billentyűzet+külső tároló eszköz kombó is. -
awakening87
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet visszahozni a Címtárat? (Contacts.apk)
Megpróbáltam visszamásolni a Contacts, ContactsProvider, Phone apk-kat a /system/app alá (az update.zip-ből, amiből a rendszer is települt), az aksikímélő patch-ot így visszacsináltam, a build.prop-ban átírtam, hogy ez telefon (hw.nophone=false, hw.hasdata=true) majd újraindítottam a tabletet.
Ezután sem jelenik meg az alkalmazáslistában a Címtár és parancsikont sem tudok létrehozni hozzá.
Azért kellene ez, mert rátöltöttem a Viber-t a Titanium Backup segítségével a tabletre, és szeretném, hogy a nevek is jelenjenek meg az üzeneteknél, ne csak a telefonszámok. Gondoltam, a telefonról átveszem a vcf állományt és majd szépen importálom a tableten.
A Viber-en belül tudok új névjegyet hozzáadni, feljön a felület (szerintem a Contacts-ból), de csak a Google-fiókhoz lehet hozzáadni.
A Fájlkezelőből el tudom indítani a vcf állományt: társítás kérdés -> hosszú listából a File Manager-t választom, majd újabb társítás kérdés -> Címtár és Jota+ Text Editor, majd itt kiválasztom a Címtárat.
Ekkor beolvassa az összes névjegyet, majd kilép, és a Viberben ezután sincsenek ott a nevek.
A /system/app-on belül a jogosultságok mennyire játszanak? Ha jól emlékszem 644-nek kell lennie minden apk-nál.Rendszer: Kelzsoca-féle v1 rom
Launcher: Holo Launcher
Készülék: xTAB-100sKöszönöm!
-
awakening87
aktív tag
pontosan az kell, egy bináris kód
bekapcsolod a hangerõ le+bekapcsolóval
és a recoveryben kell frissíteni a licenszet
a menüben lépegetés fentebb le van írva, a licensz pedig az xTAB-100 sima topicban, én ezek segítségével oldottam megsok szerencsét!
kelzsoca: értem, köszönöm, várunk
pedig a root nem tûnik nehéznek, egy binárist cserél le, plusz felrakja a Superuser apk-t, meg chmoddal jogokat állít, gondolom unrootnál ezt kell visszacsinálni
jaja, a kijelzõ néha tényleg furcsa, meg nincs rendes hosszú ö, ü csak hullámos meg kalapos. ujjbeggyel jobb, mint ujjheggyel,de ki kell tapasztalni -
awakening87
aktív tag
Sziasztok,
pár észrevétel/kérdés az xTAB-100S-ról:
AC3 dekódolás OK az xTAB-100-asra való frissítéssel.
root hozzáférés OK kelzsoca frissítésével.
Unrootolásra lesz lehetőség a jövőben?
Samba/CIFS szerverként elérhető a tartalma (Samba Filesharing)
A Barcode Scanner kézi apk telepítéssel működik, viszont a kamera fixfókuszosnak tűnik.
A CIFS Managert nem tudtam működésre bírni, mert nincs fent a cifs.ko kernelmodul. Hogyan tudnám beszerezni vagy akár lefordítani?
NTFSMount.apk (xda-developers-féle) telepítésénél Szintaktikai elemzési hibát ír ki, az 1.3-asra, de a többire is. Jó lenne, ha a jövőben olvasná az NTFS-re formázott eszközöket is.
Ha lezárom a képernyőt, nem mindig jön vissza a kép, van, hogy várni kell egy keveset, de az is előfordul, hogy teljesen újraindul a rendszer.
Ugyancsak lezárásnál a wireless kapcsolat belassul, de inkább eltűnik, még akkor is, ha a Wifi beállításoknál Sohára van téve az alvás.
A ClockWorkMod recovery-t esetleg erre is fel lehet majd ügyeskedni?Verziószámok:
uname -a kimenete:
Linux localhost 2.6.34 #117 Thu Mar 8 00:08:20 CST 2012 armv7l GNU/Linux
/system/build.prop tartalma:
ro.build.id=MID.eng.ethan@WayteQ.20120307.231122ro.build.display.id=MID.eng.ethan@WayteQ.20120307.231040
ro.build.version.incremental=eng.ethan.20120307.230340
ro.build.description=w18ref-user 2.3.4 MID.eng.ethan@WayteQ.20120307.231040 eng.ethan.20120307.230340 test-keysKöszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest