- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
Igazából ha végignézed a hozzászólásokat (nem olyan sok ez a ~400 hsz.
) akkor találhatsz köztük olyat amiben saját tapasztalatok vannak leírva.
Leírhatnám én is, hogy mennyire fasza de nem biztos, hogy neked ennyi elég lenneOlvastam lehet 3G rajta használni azt, hogy tudom rácsatlakoztatni a készülékre és mivel és hogyan?
Először is kell hozzá USB stick (modem), ezt rá kell dugnod az OTG adapterre (a csomag része), ha a készülék támogatja az adott modemet akkor csak egy egyszerű beállíts kell elvégezni és már mehet is a netezés.
-
nyikus
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék 1 Wayteq xTab-100s-re beruházni. Tudtok valami vélemény vagy tapasztalatott mondani a készülékről? Olvastam lehet 3G rajta használni azt, hogy tudom rácsatlakoztatni a készülékre és mivel és hogyan? Köszönöm válaszaitokat előre is...!
-
Celtis
veterán
Nektek hány Volt az akkufeszültség teljes feltöltés után? 4 fölött vagy 4 alatt?
-
ggege95
csendes tag
például olyasmiket mint amiket te a custom romodban csináltál. pl alkalmazásokat beletenni, launchert változtatni, alap root, esetleg még kernel beállításokat is módosítani...ilyenek
tudom, hogy ezek már mind megvannak de szeretném saját magamnak elkészíteni.
-
ggege95
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, lehet van rá topik, de nem találtam meg, ezért is kérdezem itt. Ha saját Romot akarok készíteni (persze csak a stockot változtatni) milyen progmammal lehet és milyen irodalom kéne hozzá? Válaszotokat előre is köszönöm!
xTab 100s-re lenne természetesen -
tjb007
nagyúr
válasz
soldier58a #391 üzenetére
Nem zavartál senkit sem, ezért van a topik
-
tjb007
nagyúr
válasz
soldier58a #389 üzenetére
Alkalmazások: [link]
A tollra meg az a válasz, hogy bármelyik (nem speciális) kapacitív stylus. -
soldier58a
csendes tag
Sziasztok!
Kérem segítsen valaki, hogy az xTAB-100S-en milyen program, és milyen toll segítségével lehet a képernyőn kézírással jegyzetelni, rajzolni?
-
tjb007
nagyúr
Használhatod ezt az alkalmazást is vagy szimplán töröld a system/batterystats.bin fájlt (root szükséges hozzá és egy megfelelő fájlkezelő). Én inkább előbbit javasolnám.
(#386) bferenc
Ha CWM recovery lenne rajta akkor így is lehetne de mivel nem az van rajta ezért teljesen felesleges lenne így elindítani mivel nincs ilyen menüpont.
-
Celtis
veterán
Az akku kalibrációs adatokat lehet törölni valahogy, és ezzel újrakezdeni a kalibrálást?
-
jence
csendes tag
Sziasztok!
2 hete vettem 100s tabot. Eddig csak az asszony tudta 1 esetben lefagyasztani(csak resettel indult újra). A töltöttségi szint néha felmegy 100%-ra majd vissza, különösen nem zavaró. 500gb-os 2.5-ös winyót külső táp nélkül is elviszi.HD és FULLHD filmeket akadás nélkül lejátsza. A gyári honlap szerint már kapható a bőrtok 10" méretben is. Egy kérdésem lenne, hogy lehetne összehozni a telefonon(samsungG800) lévő interneteléréssel, ami Bluetooth kapcsolattal működik jelenleg is egy netbookkal(win7). -
tjb007
nagyúr
-
bferenc
tag
Valaki nem tud olyan keyboard-os programot amivel szét lehet szedni a billentyűzetet, úgy mint az ipadeken?
-
Kabal2
tag
Volt egy olyanom, ami nem volt "standby erroros", de sajna elment a hangja, így gariban cserélték. Az új pedig standby "erroros"
. Lassan úgy tűnik, a standby error nem bug hanem feature... De bizton állíthatom, van, ami nem ilyen, nekem volt egy
Továbbá a mostanin van egy pixelhiba is. Az 1 pixelhiba az garis dolog, vagy 1 nem elég? Bár a standby error + pixelhiba tán elég már. Csak nem szívesen viszem és adom megint be a szervízbe, mert amúgy nagyon tetszik a cucc.
-
Tomy Yayo
senior tag
Elmenni még nem tudtam érte, csak szóltak, hogy mehetek
De ígérem, ki fogom próbálni, most megint egész hétvégén "tesztüzemben" lesz
De ilyen baja pl. annak se volt, amit beadtam. Amikor épp hajlandó volt visszajönni stand-byból, akkor első gombnyomásra, és max 2-3 másodperc alatt felébredt. -
Tomy Yayo
senior tag
Akiknek ilyen-olyan okból gariztatni kell: jelentem nekem ma végeztek a készülékkel. Totál bevizsgálták, megtették amit tudtak, és végül kicserélték (mivel nem javítható hiba volt). A lényeg, hogy mindezt 8 nap alatt!
Szerintem ez baromi jónak mondható, főleg a hazai átlag szervízes mentalitást, meg supportot nézve. Profik voltak, minden szempontból. Ja, és természetesen a Gubacsi úton adtam le, innen is köszönet Nekik, szép munka voltRemélem az újjal nem lesznek gondok
-
MP_Skywalker
csendes tag
válasz
sfbukfenc #366 üzenetére
Ez a 77%-os dolog nálam is megvan néha. Én úgy csinálom, hogy lehúzom ha 100%, után legurik 77-re, majd ismét rádugom a töltőre és akkor felmegy 100-ra.
Szerintem ezeknél a wayteq cuccoknál az aksival kapcsolatos dolgok nem jók teljesen. Volt egy xtab100-asom, kétszer kellett visszavinni aksi merülés miatt a szervizbe. Majd azt mondták nem javítható és kaptam egy xtab100s készüléket. A lényeg, hogy itt a feltöltött aksi nálam nem veszti el a feszültséget, csak annyi a baja,hogy néha össze vissza mutatja a töltöttségi szintet. Pl. felugrik 100%-ra többször. De ezzel együtt tudok élni.
-
sfbukfenc
tag
Sziasztok!
Néhány tapasztalat.
Továbbra is fennáll, hogy a tab alvó módból bizonyos idő eltelte után - ez néha 5-10 perc, de lehet több, akár egy-két óra is - nem ébred fel, tulajdonképpen kikapcsolja magát.
Ez abból is látszik, hogy az IR érzékelőnél lévő vörös fény nem világít. Egy sima bekapcsolással ilyenkor mindig életre kel. Mindenesetre bosszantó.
(Ez a jelenség mind az eredetileg rajt lévő, a Kelzsoca által közölt legújabb gyári sw-vel, valamint Kelzsoca custom romjával is fennáll.)
Megoldás a szervíz lesz?Kelzsoca! Köszönet a romért!
Az utolsó (talán a 3.
) töltéskor a következőt vettem észre. Fullra feltöltés után még kb két órát rajt hagytam a töltőn, és mikor lehúztam róla, az akku töltöttség jelző azonnal leesett 100%-ról 77%-ra. Ez az akkuhasználatnál megnézhető grafikonon is tökéletesen látszik! Azóta két nap alatt kikapcsolt állapotban 3-3 százalékot vesztett.
Még csak 10 napja van nálam, és sajnos idő hiányában továbbra sem tudom komolyabban megismerni a képességeit.
Legfrissebb:
71%-ról indulva 2h 45 percet bírt folyamatos filmnézéssel, majdnem full hangerőn. 50% alatt viszont rohamosan merült, ebben a tartományban kb 50percet bírt. -
bferenc
tag
És hogyan éled fel? Minden program nyitva és abban az állapotban, mint amikor készenlétbe került vagy Wayteq felirattal indulva kapcsol be?
Hát nem újraindul, nincs wayteq logó. Billentyűzár, vagy kép zár!
Itt nem tudom hogy hívjam.
Programok futnak nem bántom őket, néha tisztítok ennyi. De szerintem nincs köztük összefüggés, vagy én még nem vettem észre.
Indavideo sem szaggat?
Tegnap néztem egy 1,5 perces videot, míg nem töltött be teljesen akadt. De leszedte újra megnéztem egy minimális lag volt. De nem zavaró. Majd meg nézzem ezt is.A kalibrálást hogy csinálod?
Hát semmi extra lemeríted, de ne süsd ki. Feltöltöd. De hagyd rajta bőven, töltsed túl. Aztán újra. Mert nekem volt hogy az elején 50% mutatott. Betotlam neki egy filmet, aztán 15 perc és már jelzet is hogy gigszer van. -
Celtis
veterán
Hát sokan írták hogy nem kapcsol vissza készenlétből. Olyan nekem még nem volt, csak kicsit késleltet, megnyomom párszor még a bekapcsolót utána feléled.
És hogyan éled fel? Minden program nyitva és abban az állapotban, mint amikor készenlétbe került vagy Wayteq felirattal indulva kapcsol be?
Indavideo sem szaggat?
Azt tapasztaltam hogy néha nem tudja mi van, 100-70% között ugrált, de a kalibrálást érdemes elvégezni, ne érje az embert meglepetés.
Stimmel. A kalibrálást hogy csinálod?
-
törölt tag
lehet, h hülye kérésnek tűnik, de leírná valaki a 100s képernyő méreteit mm-ben? nem átlót, hanem szélességet, hosszúságot...
pár perc gúglizás után feladtam, h kiderítsem... -
bferenc
tag
Elmondom azért a véleményemet, mert mielőtt vettem végig olvastam mindent hozzászólást,véleményt.
A kijelző nagyon szép, nem tűnik gép szar kínai cuccnak. Hát sokan írták hogy nem kapcsol vissza készenlétből. Olyan nekem még nem volt, csak kicsit késleltet, megnyomom párszor még a bekapcsolót utána feléled. Azt vettem minél hosszabb ideig van készenlétben annál nehezebben kapcsol be.
Maga a rendszer stabil. Sebességgel nincsenek gondok. Go Launcher felnyomtam, mert az ikonok rendezése az alapban valami borzasztó. Sok alkalmazást nem lehet leszedni marketből. Én más forrásokból megoldottam, pl facebook. Játékok sok nem megy, de pl Pes nagyon élvezetes ekkora kijelzőn. Keresgélni kell. Netezni is élmény vele, mindent visz, videok nem szakgatnak. Ebook olvasása is ajánlott rajta.
Filmek. HD 1080-t viszi, semmi gondja vele. Sorozatokat rádobtam, felirattal. Pipa. Jelenleg az üzemidővel is meg vagyok elégedve. Azt tapasztaltam hogy néha nem tudja mi van, 100-70% között ugrált, de a kalibrálást érdemes elvégezni, ne érje az embert meglepetés.
Egy kis zavaró dolog van amit még nem szoktam meg. Hogy néha az alul, szerintem ott az aksi van. Melegszik mint állat. Nem tudom a többiek ezt tapasztalták-e. Melegedés csökkentheti az élettartamot szerintem. (egyéni vélemény)
Ja még micro sd kártya. Egy 8 gigás van benne ntfs-re formáztam,de a hang hiba elhárításakor bele kellet raknom egy Fat32eset, mert nem ismerte fel a gép recovery módban. (remélem jól írtam
Hát ennyi, bármi kérdésre szívesen válaszolok.Várom már az ICS-t. Nem tudom jobban járunk-e vele.:S
-
tjb007
nagyúr
Mivel az eddigi modellekhez sem készült ilyen ezért 99%, hogy ehhez sem fog, amúgy sem lehetne már hova húzni rajta (talán 100, max. 200MHz de valószínűleg már ettől is elszállna).
(#357) kelzsoca
Tudom, de lehet, hogy még van benne egy kis tartalék (bár senki sem próbálta eddig még). Ettől függetlenül nem látom értelmét én sem piszkálni.
-
kocsesz
csendes tag
A wayteq.hu-n barangolva megláttam a szervízelési információk között (http://wayteq.hu/hu/node/62), hogy eléggé borsos áron cserélik az akksit. Még nincs szükségem a cserére, de azért kíváncsi lennék, hogy meg lehet-e oldani a saját kezű cserét. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Milyen akksi van benne? Biztosan be lehet szerezni utángyártott változatban az ebay-en
A tablet szétszedésére van szakszerű iránymutatás?
-
Tsabi84
tag
Sziasztok.
Nêhány napja vásároltam én is egy 100s-t, eddig teljesen megvagyok elégedve vele. Ez az IPS panel mindent pénzt megér szerintem.
Egy olyan kérdésem lenne hogy most már van ugye custom ROM így esetleg készül-e egy OC-s ROM is? Vagy egyáltalán lehetséges ez valamilyen módon?
-
Bélaaaa
őstag
válasz
kelzsoca #330 üzenetére
Egy apró "bugot" találtam a ROMban, ami nem igazán bug, de mégis.
"MDPI erőforrás (középfelbontású képek) helyett HDPI erőforrás (magasfelbontású képek) használata" - lehet ezmiatt, de pl. a Defense Zone 1.4-ben szinte lehetetlen zoomolni, illetve bármilyen egységet kitenni. Egyszerűen mintha nem érezné (nem tudja kiszámolni) a játék alatt a kijelző kezelést?
-
kelzsoca
félisten
Tehát a custom romhoz kért soft buttonok visszatérnek
Telepítés recoveryvel a szokásos módon.
(#345) Tomy Yayo
Dátumot látod, ha lehúzod a redőnyt
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #338 üzenetére
Tudom, hogy csak egy lehetőség, de szeretem a legfrissebb/legjobb romot fent tudni a készülékeimen
A dátum az még nem is érdekelt annyira, inkább a soft gombok. Tudom, hogy ott vannak a gép alján, de azokkal csak nappal lehet kezdeni valamit, este sötétben baromi idegesítő keresgélni őket, nehogy rosszat találjak el. De én még nap közben is szívesebben használtam a szoftvereseket (úgy látom nem is vagyok egyedül
)
Megvárjuk a patchet, aztán megy fel a ROM
Amiért egyébként nagy köszönet
-
kelzsoca
félisten
Felrakhatod nyugodtan a romot, patch formájában vissza lehet tenni a soft buttonokat, de azért vettem le, mert egyrészt ott a gép alsó részén az érintőgombok, másrészt hogy a felső statusbar-nál legyen elég hely, de majd ha felrakod a romot meglátod miért mondom.
(#333) Tomy Yayo
Természetesen nem hivatalos, ez egy custom rom, ami a gyári szoftverből van módosítva (forrás hiányában)
A statusbarból miért lettek eltüntetve a soft gombok?
Illetve a dátum szintén: miért lett eltüntetve?Mert nem férnek ki, és én úgy gondolom nem szükségesek oda (a soft buttonok helyett ott a gép alsó részén az érintőgombok, a dátumot pedig lehúzott redőnynél látod)
Továbbá a rom használata nem kötelező, csak egy lehetőség -
-
tjb007
nagyúr
válasz
Tomy Yayo #333 üzenetére
"Ez hivatalos gyári frissítés?"
Nem gyári frissítés, kelzsoca munkája.
"A Root&Superuser azt akarja jelenteni, hogy ez a frissítés egyben rootolja is a gépet?"
Azt jelenti, hogy a ROM már rootolva van, nem kell még egyszer külön elvégezni.
"hogy elvesztem-e a garit ezzel a frissítéssel?"
Idézek az 1.hozzászólsából:
Ha rootolom a készüléket vagy másik, nem gyári romot teszek rá, a garancia megmarad?
Hivatalosan a WayteQ nem támogatja ezen megoldásokat, viszont amennyiben a gyári állapot gond nélkül visszaállítható és a meghibásodás nem vezethető vissza a szoftverre a garancia megmarad.
Mivel a gyári állapot visszaállítható ezért nem vesztesz el semmit sem.
A hiányolt dolgokra (soft gombok, dátum) pedig ha van igény akkor biztosan fog majd visszaállító csomagot csinálni.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #330 üzenetére
Ez hivatalos gyári frissítés?
A Root&Superuser azt akarja jelenteni, hogy ez a frissítés egyben rootolja is a gépet? Bocs ha láma kérdés, de arra akarok kilyukadni, hogy elvesztem-e a garit ezzel a frissítéssel?
A statusbarból miért lettek eltüntetve a soft gombok? (gondolom ez a vissza, menü, hangerőkezelőket akarja jelenteni) Nagyon hasznosak voltak, mert a fizikai gomboknak ugyebár nincs háttérvilágítása, de még nappal is inkább használtam az érintő gombokat...
Illetve a dátum szintén: miért lett eltüntetve?Felraknám a javítások miatt, de ha ezeket nem tartom feleslegesnek. Vagy beállításokban vissza lehet tenni őket?
-
kelzsoca
félisten
xTAB-100s custom rom
MD5: 9e112d51541dedef663b9803f3f3b110
Módosítások:
- Nyelvi javítások/kiegészítések rendszer és alkalmazás szinten
- MDPI erőforrás (középfelbontású képek) helyett HDPI erőforrás (magasfelbontású képek) használata
- DPI 160-ról 240-re emelve
- Külső (Bluetooth-os) GPS támogatás
- Google alkalmazások frissítve
- Launcher csere (ADW)
- Root&superuser
- Debug és adb engedélyezve
- Időzóna: Budapest hozzáadva
- Ingyenes teljesértékű honosított Office alkalmazás
- További hozzáadott alkalmazások: Hírek és időjárás, Jegyzettömb, HungarianIME
- Rendszer és óra betűtípus lecserélve (roboto)
- Statusbar-ból a dátum eltüntetve
- Statusbar-ból a soft buttonok eltüntetve
- Alapértelmezett háttérkép lecserélveTelepítés menete:
● A letöltött fájlt MD5 ellenőrzés után, kicsomagolás nélkül másoljátok be egy üres SD kártya gyökerébe
● Kikapcsolt állapotban az SD kártyát tegyétek be a gépbe
● A hangerő FEL+power gombot addig tartsátok egyszerre lenyomva (~10mp) amíg a recovery nem jön be
● Recoveryben a következő formázásokra van szükség:- wipe data
- wipe cache
- wipe mediaA szükséges formázások után, az apply update from sdcard menupontot használva kell elindítani a telepítést
● A telepítés végén indítsátok újra a gépet (a hangerő FEL gomb-al lehet lépkedni, és a Hangerő LE gomb az OK/ENTER)
A csomagot CSAK xTAB-100s készülékre tegyétek fel!
Figyelem: a gyári telepítő csomag 5 fájlt tartalmaz, ezekre most nincs szükség, felesleges újra felhúzni ugyanazt a recovery-t és bootloader-t a gépre, hiszen már rajta van, tehát az SD-re, csak a fenti .zip fájl legyen felmásolva, más nem kell!
======================================================
AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A KÉSZÜLÉKBEN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL A MÓDOSÍTÁSOKAT!
======================================================
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iPad Air - 16 GB
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest