- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
xTAB-70 custom rom
A romot forrásból építettem fel, és saját kernelt is forgattam hozzá, sajnos az UBIFS-ről YAFFS2 fájlrendszerre való átállással vannak próblémák, ezért még UBIFS-ként mountolja a system-et.
A YAFFS2-re való átállásra a CWM recovery miatt van/lesz szükség, főként a Backup/Restore funkció miatt lenne fontos.Módosítások:
- Rendszer és alkalmazás szinten honosítások/nyelvi javítások/kiegészítések
- Magyar és Angol nyelv mint választási lehetőség (a többi nyelv eltávolítva)
- MDPI erőforrás kidobva (MDPI=középfelbontású képek)
- HDPI erőforrás használata (HDPI=magasfelbontású képek)
- DPI 160-ról 240-re emelve
- Módosított kernel
- ADB és debug engedélyezve
- Teljes rendszert átölelő téma (Ice Armor)
- Alkalmazások eltávolítva/lecserélve/frissítve
- *USB LAN támogatás
- Google alkalmazások frissítve
- Területi és nyelvi beállítások átállítva: Magyar
- Időzóna: Budapest hozzáadva (alapértelmezett is)
- Root (rendszergazdai jogok)
- Rendszer és óra font (betűtípus) lecserélve
- Különböző beállítások előre konfigurálva
- Külső GPS támogatás (Bluetooth)
- Dátum, soft buttonok eltávolítva a statusbar-ról
- Optimalizált ADW launcher
+további apróbb változtatás/módosítás stb..* A kernelbe az itthon is beszerezhető USB LAN adapteren található chip: Moschip - MCS7830 driver-ét forgattam be, a későbbiekben elképzelhető további chippel szerelt adapterek támogatása.
Ami kimaradt vagy ami még hátravan:
- További kernel módosítások-optimalizálások
- UBIFS fájlrendszer lecserélése YAFFS2-re
- Hangerő problémák javítása
- Fényérzékelő szenzor értékek beállítása
stb.MD5: 3cf0e8b5a6c286f90c2e2e7bab525518
Telepítés:
● A mellékelt csomagot töltsd le a számítógépre
● A kicsomagolt fájlt kibontás/változtatás nélkül másold be egy üres SD kártyára
● Az SD kártyát tedd be a készülékbe (kikapcsolt állapotban)
● A hangerő + gombot nyomd be és tartsd lenyomva, ameddig a recovery nem jön be
Ezután recoveryben menj végig a következő formázásokon:● wipe data/factory reset
● wipe cache partition
● wipe media partitionA recoveryben a hangerő fel és hangerő le gombokkal lehet lépkedni.
Az ENTER/OK gomb pedig a vissza gomb lesz.Ezután az update.zip menüpontot választva keresd ki az SD-re feltöltött csomagot és indítsd el a telepítést.
Amennyiben újraindítás után nem indulna el a tablet, normál módon kell indítani (power gomb hosszan)
======================================================
AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A KÉSZÜLÉKBEN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL A MÓDOSÍTÁSOKAT!
======================================================ui: a soft buttonokat nem kapcsoltam vissza itt sem, cserélni kell őket, ha lesz időm megcsinálom, és lesz patch mindkét gépre.
xPAD-ra ne rakjátok rá az xTAB romot és fordítva sem, erre figyeljetek oda, hogy mindig a készülékhez készült helyes csomagot telepítsétek fel!
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
A javított xPAD_70 rom=>letöltés
MD5: 298329c22dad6a0343111f163262f389
-
kelzsoca
félisten
válasz
Brutális eb #5546 üzenetére
Nálam is rendben a Market a tablet-en.
Telepít-tölt, és látom a vásárolt tartalmakat is.
A netes Market viszont nem stimmel...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Brutális eb #5538 üzenetére
A szoftveres gombok még éppen kiférhetnek, de a dátumot már ne akard vissza
(#5539) Polllen
Gondoltam egy merészet (elhagyom a soft buttonokat) hát ezek szerint nem jött be
-
kelzsoca
félisten
xPAD-70 custom rom
A romot forrásból építettem fel, és saját kernelt is forgattam hozzá, sajnos az UBIFS-ről YAFFS2 fájlrendszerre való átállással vannak próblémák, ezért még UBIFS-ként mountolja a system-et.
A YAFFS2-re való átállásra a CWM recovery miatt van szükség, főként a Backup/Restore funkció miatt lenne fontos.
Ennek megoldására egy módosított bootloadert (u-boot) kell építeni szintén forrásból, amit tegnap megtettem, de itt nincs lehetőség hibázni, a fordított fájl nem lett jó (tesztelni csak a gépen van lehetőség) és sikeresen brickelte a gépet (most vagy forrasztás vagy JTAG lesz a vége)Módosítások:
- Rendszer és alkalmazás szinten honosítások/nyelvi javítások/kiegészítések
- Magyar és Angol nyelv mint választási lehetőség (a többi nyelv eltávolítva)
- MDPI erőforrás kidobva (MDPI=középfelbontású képek)
- HDPI erőforrás használata (HDPI=magasfelbontású képek)
- DPI 160-ról 240-re emelve
- Módosított kernel
- ADB és debug engedélyezve
- Teljes rendszert átölelő téma (Ice Armor)
- Alkalmazások eltávolítva/lecserélve/frissítve
- *USB LAN támogatás
- Google alkalmazások frissítve
- Területi és nyelvi beállítások átállítva: Magyar
- Időzóna: Budapest hozzáadva
- Root (rendszergazdai jogok)
- Rendszer és óra font (betűtípus) lecserélve
- Különböző beállítások előre konfigurálva
- Külső GPS támogatás (Bluetooth)
- Dátum, soft buttonok eltávolítva a statusbar-ról
- Optimalizált ADW launcher
+további apróbb változtatás/módosítás stb..* A kernelbe az itthon is beszerezhető USB LAN adapteren található chip: Moschip - MCS7830 driver-ét forgattam be, a későbbiekben elképzelhető további chippel szerelt adapterek támogatása.
Ami kimaradt vagy ami még hátravan:
- További kernel módosítások-optimalizálások
- UBIFS fájlrendszer lecserélése YAFFS2-re
- Hangerő problémák javítása
- Fényérzékelő szenzor értékek beállítása
stb.LETÖLTÉS
MD5: 2c7d18e77ee4b8982e399a988f7ca3df
Telepítés:
● A mellékelt csomagot töltsd le a számítógépre
● A kicsomagolt fájlt kibontás/változtatás nélkül másold be egy üres SD kártyára
● Az SD kártyát tedd be a készülékbe (kikapcsolt állapotban)
● A hangerő + gombot nyomd be és tartsd lenyomva, ameddig a recovery nem jön beEzután recoveryben menj végig a következő formázásokon:
● wipe data/factory reset
● wipe cache partition
● wipe media partitionA recoveryben a hangerő fel és hangerő le gombokkal lehet lépkedni.
Az ENTER/OK gomb pedig a vissza gomb lesz.Ezután az update.zip menüpontot választva keresd ki az SD-re feltöltött csomagot és indítsd el a telepítést.
Amennyiben újraindítás után nem indulna el a tablet, normál módon kell indítani (power gomb hosszan)======================================================
AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A KÉSZÜLÉKBEN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL A MÓDOSÍTÁSOKAT!
======================================================[ Módosította: philoxenia ]
-
kelzsoca
félisten
válasz
kispalsz #5521 üzenetére
Üdv!
1. Megoldható.
2. http://openlinux.amlogic.com Saját kernel is megoldható: kép
3. Működik rendesen, kamerával tudtommal még senki nem próbálta (ha igen az jelezze)
4. Igen.Ha valaki megtenné, hogyha rootolt az eszköze és átküldené nekem privátban a /proc/config.gz állományát
Két gép van, van a kifutott xPAD-70 (már csak használtan) és van a jelenleg is forgalomban lévő xTAB-70 (ha egy mód van rá ilyet szerezz be) az utóbbi kernel konfigot átküldöm majd.
-
kelzsoca
félisten
Többen kerestek már a gépekhez kiegészítőket, töltő, tok stb..
Itt esetleg szét lehet nézni ez ügyben: link
-
kelzsoca
félisten
válasz
kisgabor87 #5442 üzenetére
Ha root-olt a készüléked, akkor egy megfelelő fájlkezelővel (pl: root explorer) keresd ki a system/app mappát, majd ezt a két apk csomagot töröld ki: Maps.apk, Street.apk.
-
kelzsoca
félisten
válasz
kisgabor87 #5440 üzenetére
Használtad is az alkalmazást?
-
kelzsoca
félisten
válasz
bull84ghia #5438 üzenetére
És még a Contacts.apk is mehet.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Polllen #5434 üzenetére
Mármint hogy érted, hogy leszedni?
(#5433) kisgabor87
Közvetlen kapcsolat kell, mindenféle toldó nélkül, nem tudom van -e DVI-mini HDMI kábel, szét kell nézni.
(#5435) bull84ghia
A hozzá tartozó alkalmazások eltávolításához egy script-et készítettem, az lefut, és leszed mindent, root alatt megfelelő fájlkezelővel is megoldható, de egyszerűbb egy már kész kis csomagot lefuttatni, mint kézzel egyesével eltávolítani.
(#5437) Polllen
Ehhez csinálni kell egy másik csomagot, ilyen még valóban nincs, de majd megcsinálom.
-
kelzsoca
félisten
válasz
bull84ghia #5431 üzenetére
azt hittem hogy ez valami gsm hálozati dolog
Igen, jól gondolod, a mobilnetes támogatás miatt benne van a hálózati rész is, az 1. hsz-ben megtalálod, hogyan tudod kiiktatni, vagy ha a későbbiekben usb stick-et szeretnél használni, kapcsold be az airplane módot.
-
kelzsoca
félisten
válasz
kisgabor87 #5428 üzenetére
Adapter közbeiktatásával lehet nem fog menni.
-
kelzsoca
félisten
válasz
kisgabor87 #5424 üzenetére
Mini HDMI, ha össze szeretnéd kötni mondjuk TV-vel, egy mini HDMI-HDMI kábelre van szükséged (nem adapter, közvetlen kábel)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Brutális eb #5387 üzenetére
Mail vagy telefon a WayteQ felé.
-
kelzsoca
félisten
Letöltöd a kis csomagot, majd felmásolod az SD kártya gyökerébe, a tabletet kikapcsolod, berakod az SD kártyát, majd a következőképpen indítod el: hangerő FEL+power gombot addig nyomva tartod, amíg nem jön be a recovery, itt elnavigálsz az install update.zip menüpontra, rányomsz, majd kiválasztod az SD kártyán lévő kis csomagot és telepíted.
-
kelzsoca
félisten
Mennie kell, de máskor ha elsődleges fiókot szeretnél törölni, nem szükséges hozzá gyári visszaállítás, hanem csináld ezt:
- kell egy fájlkezelő (Root Explorer, Root Browser stb..)
- a fájlkezelőből el kell navigálni a következő helyre: data/system itt megkeresni az accounts.db fájlt, majd törölni.
- ezután a készüléket újra kell indítani, és már adhatod is hozzá a saját fiókod. -
kelzsoca
félisten
Egy kis helyzetjelentés az első xPAD-70-es géppel rendelkezőknek.
Nem csak az xTAB-70-es gépre készül custom rom forrásból felépítve (tehát nem egy kész rom módosítása) hanem xPAD-70-re is, ehhez módosítani kellett többek között a kernel konfigurációt is, mivel a két tablet nem csak touch panelben tér el egymástól, többek között a: touch panel, kijelző, szenzorok, stb..
Az elvégzett módosítások sikeresek voltak (igaz nem elsőre) és a mai napon fordítottam egy kernelt+romot, ezeket még tesztelni kell, illetve egyéb módosítások még belekerülnek. kép
Illetve a ZTE Blade/Skate telefonoknál megismert valójában T-Mobile téma motor alá készült Ice Armor témám portolását is megkezdtem a gépre.
-
kelzsoca
félisten
a WayteQ_xTAB-70_Gingerbread_kelzsoca 2012.02.08 rom-ot honnan tudom letölteni? (Az első oldalon nem találom)
Ilyen rom már nincs (nem is lesz) majd készülni fog custom rom, csak nem egy kész rom lesz módosítva, hanem forrásból lesz felépítve és módosítva, addig használjátok az utolsó kiadott gyári romot.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Mr.Kilmister #5266 üzenetére
Jobb oldalt fent van egy kereső, a topicban tudsz vele keresni, keress rá a játék szóra, és ott lesz jópár cím, amivel nem lesz probléma.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Mr.Kilmister #5212 üzenetére
A következő custom romban, ami készülni fog, ez a funkció is bekerül, illetve meg kell majd nézni, hogy melyik chippel szerelt USB LAN adaptert támogatja (mert minden fajtával nem fog menni, ez biztos)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Necronis #5184 üzenetére
Miért nem PC-n töltöd le a csomagot, és aztán másolod fel az SD-re?
ui: Ha frissíted, akkor erre figyelj:
Amire még figyelj, hogy ne engedd el azonnal a gombokat amint felugrik a kis zöld szöveg, nyugodtan tartsd lenyomva minimum a második felugró zöld szövegig.
(#5186) Necronis
Letöltöd a PC-re a csomagot, majd a tablet-et összekötöd USB-n keresztül a PC-vel, és átmásolod a fájlokat.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Necronis #5170 üzenetére
Amire még figyelj, hogy ne engedd el azonnal a gombokat amint felugrik a kis zöld szöveg, nyugodtan tartsd lenyomva minimum a második felugró zöld szövegig.
Ha a tablet fel van töltve még a töltőnek sem létszükséglet rajta lennie.
(#5173) Gabor tm
Volt itt korábban egy user, akinek pontosan ez volt a problémája, most vagy Te voltál, vagy az a gép került hozzád esetleg?
-
kelzsoca
félisten
válasz
Necronis #5148 üzenetére
Pontosan követted a leírást?
Töltő be volt dugva?
Egyébként nyugodtan lehet tovább is nyomni a két gombot, nem csak addig amíg az első kis felirat megjelenik.
Illetve érdemes megpróbálni egy kis méretű SD Kártyáról, ha jól olvastam egy korábbi hozzászólásban 16gb-os SD kártyád van (lehet ezzel is próbáltad frissíteni)
-
kelzsoca
félisten
"Telepítés után 3 db plugint kell a mem.kártya gyökerébe másolni.
A program megnyitása után válasszuk az install plugin opciót és sorban telepítsük a pluginokat,ezután válasszuk a default opengl settings opciót és az use plugin fül alatt válasszuk ki,hogy milyen processzora írt játékot szeretnénk futtatni."Tehát felmásolod a 3db zip-et majd az alkalmazást megnyitva a menüben megtalálod, ahol tudod őket telepíteni.
Ad-hoc hálózatokhoz való kapcsolódási problémák megoldására
A patch nélkül nem látja az ad-hoc hálózatot.
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
prestige77 #5093 üzenetére
Nem kell kibontani, a többit jól írtad le.
-
kelzsoca
félisten
válasz
prestige77 #5090 üzenetére
Az első hozzászólásban megtalálod a patch-et, root nem kell hozzá.
A Maps-ot ha el szeretnéd távolítani, ahhoz már kell a root és egy olyan fájlkezelő, amivel a rendszerből is tudsz törölni (pl: root explorer)
-
kelzsoca
félisten
válasz
prestige77 #5076 üzenetére
Az elég kevés, ennél többet bír (az említett dolgok felett még vagy beragadt alkalmazás van, vagy valami szívja az akksit, pl: kirakott widget stb..) várhatóan a napokban kikerül a WayteQ oldalára a friss szoftver, azt rá kellene majd tenni a gépre.
Illetve ha nem használsz csak WiFi elérést a netre, érdemes felrakni a cellakészenlét kiiktatására készült patch-et is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
prestige77 #5070 üzenetére
Milyen rom van fent?
(#5071) m.joco
Hívd fel a WayteQ-et a problémával.
-
kelzsoca
félisten
válasz
rabbit87 #5059 üzenetére
Üdv!
Különböző külső alkalmazásokkal van lehetőség mentésre, pl: Titanium Backup
A Marketból telepített alkalmazások, vagy SD kártyáról telepített alkalmazásokat a data/app mappában találod, ahhoz hogy ezt a mappát elérd, root+megfelelő fájlkezelő kell (pl: root explorer)
-
kelzsoca
félisten
xTAB-70 WiFi probléma javítva!
xTAB-70 rom=>>letöltés
Csak a WiFi-vel kapcsolatos információk érdekelnek most, arra kérek visszajelzéseket!
Köszönöm.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest