Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz PiciKenny #68 üzenetére

Nagyon köszönjük a tesztet és a méréseket. :R

Én is egy ilyen mérő vételén gondolkodtam pár hónapja - hiána drága, de a PC-vel feldolgozható logger funkció baromi jó.
    Aztán végül az ALDI-ban volt akcióban 2500-ért, és sikerült még szerezni egyet az utolsó darabok közül, így azt vettem meg.
    Viszont hiába egy jó minőségű készülék ez, szerintem ez is nagyon pontatlan tud lenni kisebb CosFI-nél.
    Plusz, amit te sem vettél bele a pontatlanság okába, az a feszültség/áram harmonikus torzítása.
    Ugye kapcsüzemű tápoknál van ez elsősorban, ELP PFC-s cikkéből kiolvasható a lényeg ezzel kapcsolatban.
    Aktív PFC-s tápok emiatt sokkal pontosabban mérhetők, de főleg kis terhelésen szerintem lehet hogy ott sem teljesen pontos a mérés.
    Neked milyen tápok voltak a gépekben, mert ezt nem írtad ?

Vettem egy Actaris H10-es villanyórát (5e ft volt vateráról, szóval nem olyan vészes), csak még be kell üzemelni (ki kell találnom, hogy mi a megfelelő, fázishelyes bekötés), majd azzal fogom kipróbálni, hogy mennyi is a valós fogyasztás PC-tápoknál, hűtőnél (utóbbi elvileg 0,6 körüli cosFI :F ).
    Körülményesebb használni persze, de a "tárcsa" forgását figyeled, akkor azért nem tart olyan sokáig egy mérés, mint ha kijelezhető KWh értékre várnál.

A te régebbi mérődet miért nem hasonlítottad össze a Voltcraft-al ?
    Pedig úgy kiderülthetett volna pár fals érték....
    Nem tudnád bekötni pl. a PC-hez mondjuk egy éjszaka Idle-re ?
    Amúgy nem tudod pontosan milyen típus ez ?

Hopsz, bocsánat nem válasz akart lenni PiciKenny-nek, hanem csak sima hsz. :B

• Kolondrum

félisten

válasz PiciKenny #68 üzenetére

Hidd el leméred és el is múlt az izgalom! A döbbenet váltja fel a kíváncsiságot. :DDD

Ez a bojler dolog tetszik! Valaki-valami hazudik a képeltben! Nem vártam meg még felfűt! :DD

Új hozzászólás Aktív témák