- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
Hahó! Nem azt mondtam, hogy nem fognak elektronok mozogni a jövőben, hanem azt, hogy a réz ellenállása alacsonyabb, mint az acél, de nem annyira, mint a sóoldaté, a szén alapú nano-technológiás anyagokról meg direkt nem beszéltem. Melegedés lesz, de ez a "húzzuk a procit", hogy többet tudjunk játszani és már nem tudjuk milyen vízhűtésünk legyen, háááááát...
-
waithEard
őstag
Pofás darab, de a felhasználók java részének teljesen felesleges...
Kell nekem... -
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
a grafén alapú tranzisztorokat nem digitális hanem az analóg technikába szánják, az ibm is visszavett a power6os processzorok 5 GHZes csúcs órajeléből a power7es új generációnál, inkább koncentrálnak a chipek tudásának növelésére (tranzisztorszám növelés), ami a csíkszélesség csökkentésével ment együtt eddig a processzoroknál. S a kisebb csíkszélesség kisebb hőtermelést is jelent de emelett kisebb a hőtűrés is => jól hűteni kell.
-
zed1983
őstag
A dizájnra hajaztak...
-
hakosh
tag
Ez abban az esetben lesz igaz ha 2020-ig nem változtatnak a gyártási szokásokon. Nem is túl régen olvastam, hogy az IBM 100Ghz-nél tart a grafén alapú processzoraival. Jó, ez iszonyat drága meg minden, de ez majd megy a hadseregnek, a lakosság meg "lassú" 15GHz-es CPU-kat kap. Így összejöhet a nagy teljesítmény egy kis hűtővel. Persze ez csak egy elmélet amit most találtam ki
Abban biztos vagyok, hogy 10 év múlva még mindig a szilícium lesz a meghatározó, de lehet, hogy addigra egy új eljárással jelentősen csökkenthető lesz a hőtermelés. Most inkább abbahagyom az elméletek gyártását
Jó lenne ha jönne valaki aki jobban benne van a témában és felvázolná a legreálisabb jövőt.
-
lajafix
addikt
több hőt fognak termelni és még pöpecebb hűtők kellenek majd rájuk HA azokat is a lehető legnagyobb elérhető teljesítményen akarod járatni, ahogy a mai alkatrészeket. Pl egy mai processzorra is elég lenne egy sima kis borda, ha nem 3 GHZen, hanem 1.4 GHZen járatnád majd fél volttal kiseb feszen. A csúcsteljesítmény mindig meg fogja követelni a komoly hűtést, ami lehetőleg legyen halk is.
-
fasirTTT
őstag
hát ebbe én is bízok, de ha most belegondolsz 10éve volt az, hogy szinte minden passzív hűtésű volt
most meg már mindenre kell hűtés...van amin már kb csak a víz segít (jó igaz, régen nemvolt ekkora bika vga & proci)(#14) pottyantós: én nem tudom, ezért kérdeztem
sose volt még vízhűtésem és még nem is láttam (csak képeket róla)
-
toyone
őstag
Volt szerencsém látni élőben.[link]
Nekem tetszenek. Az átlag felhasználó nem vesz ilyet, sőt a tehetősebb se nagyon, nem lesz tömeg cikk. Csak az aki nagyon rá van indulva a vízhűtést mindenre szemlélettel meg aki a határokat feszegeti tuning téren. Eme kis piaci szegmensbe száltak most be ők is. Az hogy a csatik nem épp user barát módon kerültek fel... megoldható, beszerezhető egy nagy rakat ilyen elforgatható csatlakozás. -
Srodney
senior tag
válasz
Overlocker #16 üzenetére
kössz szépen,most már kicsit másként tekintek a crosshair alaplapokra.
hogy eddig ezt mért nem vetem észre... -
Silentfrog
veterán
Aki teljesen levizesiti a rendszerét az megnézheti magát ha eldugul és SuperMariot kell kihivni,az meg nem lesz olcso moka!
Gondolom a vizes hütésü memoriákat nem olyan sokan veszik. -
F e Z o
veterán
válasz
pottyantós #21 üzenetére
Ahogy nézem 8 mm-es cső megy rá, az pedig elég hajlékony...
#20 BR4D : Nem nagyon értelek, kifejtenéd bővebben, vagy esetleg magyarul, ha jól emlékszem, még prohardver.hu-n vagyunk, márpedig itt magyar a hivatalos nyelv.
-
pottyantós
aktív tag
Elhiheted le szarom, hogy néz ki, de erre hajtogasd fel a csövet...Pláne ha 3 modulod van!Ez a normális!
-
-
F e Z o
veterán
válasz
pottyantós #14 üzenetére
OMFG!!!
Kit érdekel, hogy néz ki??#17 Overlocker : ott volt barátnőd is?
-
Sajnos nem.. Ahogy tudnak támogatnak, én pedig tesztelek nekik.. A Kingston partnernapon volt lehetőségem találkozni az angliai főközpont kollégáival és tőlük kérdeztem..
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt kb azoknak találták ki, akik megveszik a 24GB RAMot az "irodai" gépükbe.
-
wardred
tag
3cm távolságon érintkezhet kb. a ram hűtésért felelős bordarészeivel? Biztos sokat ér...
-
F e Z o
veterán
válasz
Overlocker #10 üzenetére
Kingston gyárban dolgozol?
-
Srodney
senior tag
naná hogy kell,annak meg pláne amelyiket meg sem tudod fogni menet közben,csak ha offolod a rendszert és megvárod mig kihűl.jah annak kell
"Az AMD CPU-k esetében ez a korlátozás nem él, így bátrabban lehet játszani a beállításokkal."
AMD procik csak 1800mhz-ig kezelik a ramokat!!!mutassatok már egy olyan alaplapot ahol ennél többet?!!!buldózer architektúra is csak 1866-ot fog kezelni,akkor meg hova 2000,meg 2100as MHz???....persze ha vki tudja a megoldást ne anyázzon,ha lehet,érthetően fejtse ki.... -
Érdekes megoldás ahhoz képest, hogy nekem azt mondták semmilyen más hűtést nem terveznek a HyperX kék passzív borda helyett, mert bőven elegendő. Mondjuk tényleg elég..
-
F e Z o
veterán
válasz
pottyantós #3 üzenetére
Miért, HighFlow csati kellene rá???
-
menalcas
őstag
Hát nem nézem sokba azokat a hihetetlen "hűtőket".
-
hát ez nem valami jó megoldás.Egyáltalán kell vizzel hüteni a ramokat?
-
fasirTTT
őstag
válasz
pottyantós #3 üzenetére
ezt azért mondjátok, mert nem férne el rendesen a vízvezető cső (vagy mi
) ami kijön a ramokból felül ?
-
pottyantós
aktív tag
Hogy lehet ilyen csatikat rá tenni?
Gratula... -
shteer
titán
ezeket a castlakozókat, elhelyezésüket olyan ember tervezte, aki még életében nem használt vízhűtést
a corsair kialakítása még mindig a legjobb
-
fasirTTT
őstag
istenem...ez hogy néz már ki ?
mondjuk biztos elég sokat érhet
max 10 év és olyan hűtésekkel jönnek ki a ramok mint a procik, vga-k
Új hozzászólás Aktív témák
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- OTP Bank topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- További aktív témák...
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800) INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest