- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
Van néhány trükk, amit bevetnek a tervezők.
Az energia átalakítás rendkívül nagy frekvencián (több száz kHz) történik (nagyon jó porvasak vannak ma már), ennek következményeként sokkal kisebb méretű és kapacitású "símító" kondenzátorok szükségesek. A tápáramkör jócskán túl van méretezve, hogy a disszipáció kicsi legyen és több alkatrészre eloszoljon. A tápáram szintén eloszlik, lehet hogy több száz vezetéken és lábon (nem ismerem a pontos számokat) folyik be a GPU-ba. -
Cefet
aktív tag
Nem vagy fizikai zseni...
Ne haragudj, nem sértésnek szánom.
A 100A-t 1.1V magfeszültség mellett veszi fel a GPU, ilyenkor a 12V-os ágakból kb 11-12A-t kér a két 6 tűs tápcsatlakozón keresztül. Ez igazából nem is számít soknak. Az új RTX kártyák kapcsán egy-két hozzáértő kivesézte az RTX-ek tápáramkörét, és azt találták, hogy a beépített DC-DC konverter 70A áramra képes ágankét. 13 ág volt a GPU-nak, és 3 a RAM-oknak...
Ebből is látszik, hogy nem egyszerű egy ilyen kártyát megtervezni, megépíteni. Bár a tápvezetékek rövidek, még így is olyan feszültség esés lép fel, amit kompenzálni kell. Ráadásul a terhelés gyorsan és folyamatosan változik, amit a tápnak követnie kell. És szerintem ez még az egyszerűbb dolog. A kártya (GPU-RAM) nagyfrekvenciás viselkedésének tervezése lehet a keményebb dió.
Amúgy igen, 70-80A-rel már lehet hegeszteni. -
Cefet
aktív tag
A biztonság kedvéért újra átfutottam a cikket, és újra csak azt találtam, hogy a Radeon VII vízzel hűtve egészen kulturáltan működik. Szó nem volt benne arról, hogy 2080 Ti jobb, vagy rosszabb...
Az itt jelenlévők egyike sem óvodás, szóval nem kéne bizonygatni, hogy melyikük macskájának hosszabb a bajusza. -
Cefet
aktív tag
Egyetértünk. Árban egy ilyen kompakt víz sem lett volna drágább, mint amit a srác ráhekkelt. Én is ilyen buherátor vagyok, én egy régi 7870-re raktam vizet és a tapasztalataim is hasonlóak. GPU hőmérséklet terhelés alatt nem éri el az 50 fokot, 50%-os ventilátor fordulatszám mellett, ami még nagyon csendes. Igazából nem lehet hallani a load és idle állapot közötti különbséget. A fogyasztással kapcsolatban azt vettem észre, hogy nagyon számít a GPU hőmérséklete. Teljesen azonos feszültség és órajel mellett a Tahiti GPU 50°C-nál átlag 50A-t, míg 80°C-nál már átlag 100A-t "kér". Szóval érdemes hűvösen tartani.
A cikkben szereplő úrnak csak annyi mondanék: Szép munka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest