- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
válasz
Aprósólyom #116 üzenetére
"A köztudatban szerintem azért terjedt el a rossz minőségű mp3, mert rosszul tömörítik és tömörítették: túl alacsony bitráta "
Persze, mivel az MP3 a '90-es és 2000-es évek meghatározó algoritmusa volt. Ehhez viszont igen korlátozott háttértár párosult. Pl. én évekig Nokia 5510-et használtam zenehallgatásra, aminek a 64 MegaByte belső háttértára arra volt elég, hogy esténként 1 (!) CD-t beleszuszakoljak 96 kbps minőségben.
Ja és ezt is csak a telefon saját szoftverével tudtam megtenni, és kb. 45 perc volt az album digitalizálása. Minden nap.
És persze az a 96 kbps elég hallható volt.Úgyhogy ez nem annyira köztudat volt, hanem technikai korlát. Kb. 10 évig.
-
belashx
senior tag
válasz
Aprósólyom #118 üzenetére
Igaz, a tesztet tegnap olvastam, és jól fel is húztam magam. Elolvasom megint.
Szóval a pszichoakusztika csak akkor jelent valamit, ha hallani akarod a különbséget, de akkor nem, ha bizonyítani akarod, hogy ez egy hülyeség? (Ez nem neked szól)
Mint mondtam, nem állítom, hogy mindig kiszúrható a különbség. Valószínűleg nem tűnne fel, hogy most épp egy mp3 fájl szól, ha az jól van kódolva, de hajlok arra, hogy feltűnne, ha egymás után hallgatnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest